vdzele Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Videćemo šta će doneti ovaj novi dokumentarac Majkla Mura. Neki spekulišu veliki pad akcija ovih ekoloških kompanija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chowek Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Sjajni su mu dokumentarci. Problem je što nijedan nije zaista promenio ništa bitno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Gandi je bio poslednji koji je uspeo nešto "sam" da uradi, nema više toga. Sada ovi bogataši to podmite ili pobiju na vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chowek Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 6 minutes ago, Nixie said: Gandi je bio poslednji koji je uspeo nešto "sam" da uradi, nema više toga. Sada ovi bogataši to podmite ili pobiju na vreme. Tako je. "Gandiji", Grete, odn. individue uopšteno ne mogu dobiti ovu bitku. Vlade moraju da se uključe. Jedini način. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdzele Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Meni se ovde najviše dojmi prvi komentar. https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2019&mm=12&dd=17&nav_id=1631889 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filipescu Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdzele Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Znao sam Filipescu da si dobar čkode. Čak i ako jednog dana pređeš u vinildžije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NShappy Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Jedan od zanimljivijih dokumentaraca je How Many People Can Live on Planeth Earth Pokojni David Attenborough je protagonista. Odgovor traže iz ugla potrošnje i proizvodnje energije, i ostalih resursa potrebnih ljudima, jer se na kraju sve svodi na to. Odgovor se sastoji u tome, da zavisi kojih ljudi, i kakvih. Prosečnih Amerikanaca, planeta ne može da podnese ni 3-4 milijarde. Prosečnih Indusa, mogla bi, ako se dobro sećam, 15 milijardi. To govori o tome ko proizvodi i troši koliko resursa. . . . Naravno da Kina najviše zagađuje, ali Kina najviše i proizvodi. Ne samo za sebe, već za ceo svet. Prebacili su svi svu proizvodnju kod njih, pa onda upiru prstom da zagađuju. Ali po jedinici proizvoda i po pojedinačnom stanovniku, Kina je čak mali potrošač/zagađivač. USA je najgori zagađivač, gledano po stanovniku i proizvodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nixie Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 47 minuta ranije, NShappy said: USA je najgori zagađivač, gledano po stanovniku i proizvodu. Odavno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 54 minuta ranije, NShappy said: Jedan od zanimljivijih dokumentaraca je How Many People Can Live on Planeth Earth Pokojni David Attenborough je protagonista. Ti sahrani živog čoveka. https://www.indiewire.com/2019/12/seven-worlds-one-planet-trailer-exclusive-1202196219/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnage Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Ova tematika ne da nije offtopic na ovom forumu, nego je čista budalaština. Verujem da treba obrisati ovu temu. Bukvalno. Ljudi ovde učestvuju u diskusijama na osnovu svog iskustva i svojim preferencijama. Onome što su lično prošli i doživeli. Da ne napišem, isfinansirali. Ova tematika je zabava za raju. Smoke screen. Prosto, toliko preduslova mora da se uspostavi da bismo mi na bilo kom forumu uopšte diskutovali o ovoj temi. A to nije ni na vidiku... Aman, prvo je bilo vladavina prava, pa ljudska prava, pa demokratija, gej brakovi, politička koreknost, i tako te gluposti... Dokle će se zapadnjačke tupave vrednosti provlačiti kroz široke narodne mase Srbije?! Pa mi (SRBI) smo 100 puta svesniji i dobronamerniji od čitavog zapada!!! Dakle, priče o ekologiji su *****. Neka država ili EU subvencioniše zamene filtera na vozilima, obesmisli otpor prema konstruisanju malih hidroelektrana i drugih obnovljivih izvora električne energije, ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Zaključak ti je Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infidel Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 20 minuta ranije, arnage said: Ova tematika ne da nije offtopic na ovom forumu, nego je čista budalaština. Verujem da treba obrisati ovu temu. Bukvalno. Ljudi ovde učestvuju u diskusijama na osnovu svog iskustva i svojim preferencijama. Onome što su lično prošli i doživeli. Da ne napišem, isfinansirali. Ova tematika je zabava za raju. Smoke screen. Prosto, toliko preduslova mora da se uspostavi da bismo mi na bilo kom forumu uopšte diskutovali o ovoj temi. A to nije ni na vidiku... Aman, prvo je bilo vladavina prava, pa ljudska prava, pa demokratija, gej brakovi, politička koreknost, i tako te gluposti... Dokle će se zapadnjačke tupave vrednosti provlačiti kroz široke narodne mase Srbije?! Pa mi (SRBI) smo 100 puta svesniji i dobronamerniji od čitavog zapada!!! Dakle, priče o ekologiji su *****. Neka država ili EU subvencioniše zamene filtera na vozilima, obesmisli otpor prema konstruisanju malih hidroelektrana i drugih obnovljivih izvora električne energije, ... Ccc... (da ne pominjem politiku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvlada Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 1 sat ranije, NShappy said: Jedan od zanimljivijih dokumentaraca je How Many People Can Live on Planeth Earth Pokojni David Attenborough je protagonista. Odgovor traže iz ugla potrošnje i proizvodnje energije, i ostalih resursa potrebnih ljudima, jer se na kraju sve svodi na to. Odgovor se sastoji u tome, da zavisi kojih ljudi, i kakvih. Prosečnih Amerikanaca, planeta ne može da podnese ni 3-4 milijarde. Prosečnih Indusa, mogla bi, ako se dobro sećam, 15 milijardi. To govori o tome ko proizvodi i troši koliko resursa. . . . Naravno da Kina najviše zagađuje, ali Kina najviše i proizvodi. Ne samo za sebe, već za ceo svet. Prebacili su svi svu proizvodnju kod njih, pa onda upiru prstom da zagađuju. Ali po jedinici proizvoda i po pojedinačnom stanovniku, Kina je čak mali potrošač/zagađivač. USA je najgori zagađivač, gledano po stanovniku i proizvodu. https://en.wikipedia.org/wiki/David_Attenborough Човек је и даље жив... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnage Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Osnovni problem je što su široke narodne mase zatrovane besmislenim informacijama sa Interneta. Zato, prosto, osobe imaju jako veliki problem da te informacije isfiltriraju shodno vremenu kojem žive dok ignorišu suštinsko bitne karakteristike. Nije bitno demokratsko etiketiranje. Bitni su ljudi. Bitna je tvoja okolina i ti sam. Ti. Jer, ako Ti nisi dobro, kako ćeš pomoći svojoj okolini? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanp Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Aj.. još malo artikuliši. Ono,.... dobro ti ide. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krca44 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 2 hours ago, NShappy said: Pokojni David Attenborough je protagonista. https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-50066895 20. Oktobar 2019. godine. Nesto mislim da je on jos ziv, sem ako se nije upokojio u zadnjih dva meseca, sto ne bih voleo da cujem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnage Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 20 minuta ranije, ivanp said: Aj.. još malo artikuliši. Ono,.... dobro ti ide. Nema dalje mnogo šta. Ovo je Internet. Ljudi čitaju i usvajaju šta misle vrednim. Na njima je da te vrednosti filtriraju i učine ih bitnim za sebe i svoju okolinu... Njihova okolina će se isprapletati sa okolinom drugih ljudi, njihova sa drugom, njihvova sa njihovom... Stvoriće zajednicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanp Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Dakle internet je velika taraba. Na toj tarabi može da piše i cica maca a nije. Misim mož gadno da se slupaš. Bukvalno zavisi od toga šta si naučio od dede, babe, tate, mame, učiteljice.......... profesora.......koje si knjige čito i kolko, koje si filmove gledo........................... Zavisi i od toga kakve si ljude imao priliku da upoznaš, pametne i one manje............. Da li si bio negde malo dalje od mesta u kojem živiš i video kako su drugi organizovani, od toga da li si o tome doneo ispravne zaključke ili one druge........... I da li si imao malo sreće u životu.......................... U protivnom mož da naletiš na tarabu i da se slupaš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnage Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Baš tako, doslovce.. Ali izostavio si ključnu činjenicu: Kritičko razmišljanje. Odnosno, sposobnostost pojedinca da na sve navedeno otvoreno kaže: Ma nosite mi se u tri lepe **** ********* sa svim svojim budalaštinama koje hoćete da mi podmetnete kao imaginarnu i idiotsku vrednost na uštrb mojih bližnjih... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnage Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Ne postoji demokratsko/fašistička fraza koja će mene kao jedinku na ovom svetu nagovoriti da uradim bilo šta protiv sebe i svojih bližnjih. I tačka. Zabole me za demokratiju, etiketiranja, vladavinu prava, političku korektnost, i tako ta sranja... To je bre zabava za raju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivanp Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Nisam je izostavio. To je posledica svega onoga što sam trtomudio. Kritičko razmišljanje je nešto što se razvije ili ne u zavisnosti od iskustava i učenja kroz koja si prošao. Evo u poslednje vreme je popularno negiranje globalnog otopljavanja, i uticaj SUS motora na isto............. Automobilska industrija uzvraća udarac. Pošto se kod nas lako primaju teorije zavere, javlja mi se da će i ova da se primi expresno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnage Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Pazi, DPF za diesel i benzin filter koštaju građanina R Srbije u proseku 120.000 dinara. Koga bre boli K za ekologiju kada ti filteri koštaju građane toliko? Ko proizvodi te filtere? Nemačka. Batali te priče o ekologiji, 'leba ti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnage Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Nikoga na ovom svetu nije briga za ekologiju. To je činjenica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Kritičko razmišljanje u državi gde su na vlasti, izabrani od dobrog % glasača, ovi.....da ne budem vulgaran.....rećiću samo ovi....????? Dajte ljudi, budimo ozbiljni. A u toj državi USA ima kritičkog promišljanja kakvog kod nas nikad neće biti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts