gvlada

Članovi
 • Content Count

  7,196
 • Joined

 • Days Won

  11

About gvlada

 • Rank
  Император

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ниш

Recent Profile Visitors

9,464 profile views
 1. Различито звучи јер је потпуно други тип конекције, начин слања сигнала, трансмитер, рисивер... све то утиче.
 2. Зато сам и питао... ако има било које обраде сигнала авр то мора пребацити у дигитални домен, обрадити па накнадно вратити у аналогно. Онда ти џаба екстерни дак у принципу... Пробај пуре аудио неко време, нађи бољу позицију, са субом, без суба, играј се...
 3. Када тако слушаш која подешавања користиш? Пуре аудио, стерео, уз суб или само предњи итд.
 4. Нисам ни очекивао да у овом периоду мењаш полицу, више да ли планираш или ако не да размислиш о томе. Капирам ограничење простором, разумевањем осталих чланова породице код неких и сл али хифи једноставно тражи да му се угоди како треба и мора. Пружи све или ништа, не губи се 20% звука него немаш оно што треба да буде. Као да пустиш филм са проејктора и сада мора са упаљеним светлом... губи се процентуално нпр 50% свега али доживљај је нула, ако капираш. Ово није да те обесхрабрим већ да се спремиш на пут којим иде сваки пристојни аудиофил, до коначне победе!
 5. Искрено подни звучници деф требају даље од зида али гледајући фотку твог система требају бити и шире један од другог. Централни је најбоље да буде на истој удаљености од тебе као и предњи али авр то решава корекцијом звука. Какве су шансе да замениш полицу за неку без бочних зидова?
 6. Зависи од уређаја. АВР могу бити проблематични ако се пристојно гледа филм, код неких модела.
 7. Хехе, прашина поред нарушавања естетике може кроз прорезе напада на компоненте и временом направи "изолациони" слој који не дозвољава одавање вишка топлоте. Наравно, у питању су године али прође време... Најбоље је са полица нема никакве стране или макар не предњу и бочне. Најхладније јесте при поду те је најбоље ставити уређаје који се греју што ниже.
 8. gvlada

  Slobodna tema

  Грешиш синко, грешиш...
 9. Бриши прашину сваког дана око уређаја. Где год да подигнеш нападаће а шта је ружније од хифи компоненти и звучника као посутих брашном? Ко тврди да нема прашине код њега, нека купи јачу диоптрију.
 10. gvlada

  Slobodna tema

  Сви сте чули за генетски модификовану храну. Шта мислите како се убацују туђи гени и добијају нове особине? Најчешће уз помоћ вирусних вектора. Бактерије, које су права жива бића те много сложенија, су мењана и конструисана без проблема. Тако да лабораторијски створити вирус који је способан да направи хаос итекако је могуће. У корона случају, ипак све указује на мутацију природног вируса из пећина са слепих мишева. Једноставно рекомбинација гена или уметак туђег дела који синтетише нови протеин доста је да направи скроз нови сој са другим особинама.
 11. Све похвале за овај потез! Свака част!
 12. Ван мреже је друга прича, ту морају еон зато што д3и гасе а класични д3 уређаји не раде без коакс конекције. Не знам које је ограничење за број уређаја ван мреже.
 13. Ако добијаш два еон бокса на оба имаш 7 дана уназад. Само до сада нисам чуо да су неком дали два комада. Обично су остављали оне претходне. Тако сам ја имао два додатна 4682.
 14. О чему сад причаш? Еон бокс на сбб мрежи има спдиф и хдми излаз, ван мреже има само хдми. Сваки еон бокс има враћање 7 дана уназад. Који други еон апарат? Уз еон бокс имао сам 2х д3 рисивер 4682. Што би враћао стари? Нови пакет због веће брзине и више канала.
 15. Шта је ту "хладно"? Што не пређеш на еон, добио би већу брзину? Док сам био на сбб имао сам еон бокс и 2х 4682.