gvlada

Članovi
 • Content Count

  7,261
 • Joined

 • Days Won

  11

About gvlada

 • Rank
  Император

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ниш

Recent Profile Visitors

9,751 profile views
 1. Једном наручио неки дисплејпорт кабл са Амазона УК и нема га... одем до поште, упуте ме на неког главног. Кад чуо да сам наручио из УК одмах кренуо са причом како нас Енглези мрзе и сл. Ок... вратим се кући, повраћај новца и врате. Наручим после исти кабл са Амазона Гер, стигне за недељу дана и убачен у сандуче. Зезамо се после, кад видели свастику залепљену поштари нису смели шалом да се шале.
 2. gvlada

  A+B sistem

  Хвала за инфо, зато сам и питао јер су ту негде по цени. Какав је Сонус Фабер по питању ниских фреквенција?
 3. gvlada

  A+B sistem

  Симпатично. Можеш ли упоредити звук Маранц ЅА8003 плејера и Аудиолаб М-дак+?
 4. За сам угао пробај набавити бас трапове, раде посао фино а ове панеле експериментиши где се најбоље покажу. Ја сам скоро убацио бад панеле и одушевио се ефектом који праве, једноставно као да је цела просторија постала већа са бољим простором, дубином и ширином звучне слике, фокус, глас без трунке дисторзије, бољи распоред инструмената, већа тишина између тонова итд. у комбинацији са бас траповима. Не губи се енергија звука а звук постане бољи.
 5. gvlada

  Monitor Audio

  По димензијама подсећају на RX2 и SIlver 2, додуше мало су лакше али би било занимљиво упоредити их са њима.
 6. gvlada

  Monitor Audio

  У здравље да се служиш! Дај неки утисак на прву лопту а следећи после неколико десетина сати слушања... хехе... Можеш ли их поредити са претходним серијама бронзи, силвера и сл?
 7. Ако не можеш плафонски опет имаш те задње RX1 као горње задње а можеш додати горње предње. RX у тој позицији може бити само неко горњи звучник, никако суроунд задњи или са стране.
 8. Онда купиш пројектор. Сад са 110" сликом ниједан тв ми више није занимљив.
 9. Сад и пуне и празне.... ал ајде, твоја соба, твој систем. Ја лично бих RX1 напред горе али ако остану назад горе а додаш плафонске онда је то то, 7.2.4 макс. Имаш снагаша за предње и можеш да искористиш сва појачала у авр. Суроунд звучници су обавезни, никако нез њих. Пробај са стране и иза себе неке FX моделе, неке мање МА...
 10. Хмм... шанк и флаше поред система... не звони ли то... друго, немој минералну, камену вуну и сл. ако правиш апсорбер панеле користи азмафон. Још један суб значи баш доста и решава пуно проблема, то стоји. Звучници са стране су много битни, носиоци звучног сигнала који спајају напред и позади. Ако оставиш RX1 назад горе и додаш плафонске то је то, не можеш поставити и предње горње. Савет је да пробаш и напред горе и позади и сл па одлучиш шта теби има највише смисла.
 11. RX1 нису велики за напред али су можда превелики да буду толико близу слушаоца. Додуше немам представу колико су сада далеко а колико би били далеко ако су ниже. Плафонске ако стављаш не front top, него middle top. Када користиш 4 атмос звучника изнад места слушања идеш на front & back top а нановији модели који дају 6 горњих дају већу флексибилност. Долби атмос бираш када користиш звучнике који су усмерени ка плафону одоздо, најслабија могућа опција.
 12. Баш папазјанија позиција. Из личног искуства атмос вреди сваки динар. Тренутно користим 7.2.4 и одушевљен сам простором и звучним пољем, не ефектима него звучном средином. Буквално купола, атмосфера у соби једном речју. Да би то постигао звучници морају бити тамо где треба. По мени 5.1 је мало да попуни звучну слику или 5.1.2 и сл. Мин доле је 7 а онда суб х2 и горе 2 напред и 2 позади. Више изнад главе може бити корисно али из искуства предњи горњи много значе за висину предњег дела звучне слике и постизања веће пространства изнад. Изнад главе 4 комада добро дођу ако се има више редова за седење, један ред и доста су 2 комада. RX1 код тебе нису симетрично постављени колико се види, али би требало да одраде посао за задње горње јер су превисоко за задње суроунде, који требају бити макс 1м изнад слушаоца и окренути на доле. Ако су до 50цм изнад не морају се косити, мада то увек треба пробати како боље звучи. Ништа није уклесано у камену него неки савет па се експериментише. У атмос систему требало би избегавати диполе/биполе због доста извора звука где свака тачка има своју улогу која треба бити ту где јесте. Поменути су били добри када је 5.1 био макс па правили већу просторност из 2 комада, боље би било још 2х RX1 са стране. Ако би могао да спустиш задње које имаш и додаш још пар таквих. Ако су RX1 превелике, можеш их искористити за предње горње а за суроунде задње и са стране тражиш неки MR1, BR1 или радиус модел. Рече да можеш плафонске па два таква изнад места слушања и супер. Ако не, уместо RX1 монтирати такође пар MR1, BR1 и сл. Код левог предњег звучника да ли је то шанк? Он доста, доста утиче на звучну слику негативно. Ако је то фиксирана структура пробај ставити нешто испред, бад панел или азмафон табле и сл. Не знам шта би се боље показало па пробај. И како ти је суб позади, јеси подешавао фазу да се уклопи са системом како треба? Још један ти фали.
 13. Ма да, за неке пошиљке такав статус значи да су слетеле на аеродром у Литванији нпр.
 14. Пробајте ninja track сајт, али често није ажуран или нема инфо о свему.
 15. Нађи једног таквог аудиофила.