gvlada

Članovi
 • Content Count

  7,089
 • Joined

 • Days Won

  11

About gvlada

 • Rank
  Император

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ниш

Recent Profile Visitors

9,251 profile views
 1. gvlada

  Cene Audio uredjaja

  Шалу на страну... ако неко хоће да купује по вишим ценама својом вољом... зашто не...
 2. gvlada

  Cene Audio uredjaja

  И после неко треба да цени и поштује Наим... британски колонизатори...
 3. Човек је питао за појачала два бренда а затим се испоставило да постоји и комбо опција. Зато и коментаришем на ту тему. Не предлажем друге брендове зато што ни покретач теме није изразио жељу за тиме. Иначе, имао сам ја 350 вати по каналуу 20ак квм па је контрола била одлична као и звук. Додуше кутије су биле велике и подне, гладне струје. Нека се договори, проба ако може па на лицу места утврди ко је у праву на форуму.
 4. Наравно да ће другачије звучати са различитим претпојачалима и изворима. Ако нема интегралца, човек може набавити снагаш сада, повезати са авр (звук ће бити неупоредиво бољи) а после додати претпојачало када буде у могућности. И ту је завршио причу са тиме. После може гледати додатни суб, звучнике, извор...
 5. Једно вуче друго. Набавиће боље кутије и слушати их на авр? Инт хало 6 је пристојан амп, тешко да ћеш погрешити... комбо преамп и снагаш је још боља опција, нећеш погрешити...
 6. Џаба ти све ако музика није лепо компонована, снимљена и продуцирана. Џаба ти и платно од 3м и 4К слика, атмос звук ако филм није лепо смишљен, снимљен и продуциран, зар не?
 7. То нису компромиси већ оно што се подразумева ако желиш да имаш прави хифи звук. Ипак, већина звучника не може дати пун опсег ни у третираним просторијама. Нису кадри једноставно. Друга је прича што се неко навикне на звук без баса, са убијеним високим и сл па му је то хифи репер. О укусима не вреди расправљати. Ипак, да би се нешто емпиријски потврдило мора се измерити на одговарајући начин и са еталоном упоредити. Еталон природног звука баш и не постоји... може се само измерити да ли је систем кадар да пружи све тонове како треба а онда се ослонити на претпоставку да је продукција на нивоу и слушати музику.
 8. gvlada

  Cene Audio uredjaja

  Као што написах, цене нових су доста скочиле. Препродавци видели да је скупље па ето и они дижу цену. Неретко се може наћи нешто половно са ценом која је иста или чак већа од оне када су били нови у продавници. Ипак, не кривим их... ако људи купују за те цене онда што да не.
 9. Нема и спдиф ту неки? Колико полну бананицу прима?
 10. gvlada

  Mladi i muzika

  Нове технологије, нови изазови, нове генерације се прилагођавају. Време ће показати чија прилагођеност више значи опстанку. Игрице такође могу развијати вијуге, сналажење, распознавање детаља али све у некој одређеној мери. Некад су бранили деци да читају...
 11. gvlada

  Cene Audio uredjaja

  Да ли сте приметили енормно повећање цена нових аудио уређаја?
 12. То је модел за ван сбб мреже? Модел који има антенски конектор има и спдиф излаз, поред хдми. Тај твој има ав излаз, провери шта ту све има.
 13. Само апсолутистички феудализам и император.
 14. Хмм... демократија у тзв. античкој Грчкој... демократија у робовласничком друштву? Занимљива теорија а није ни данас много боље. Много је лепо кад имаш избор а можеш да бираш од оног што ти "ја" омогућим као избор. Хоћеш праву демократију, погледај време пре 5-7,000 година, нашу Винчу нпр, када куће нису имале ограде а имале су и грејање, спрат, развијену обраду метала итд. Било много мање људи али нико није ратовао. Чак су се и у каснијем "демократском" добу антике сећали златног доба без ратова. Ово за ограде занимљиво, ипак било је још увек популација лавова (страдали тек око почетка нове ере).