Jump to content


nnebojsa

Članovi
  • Posts

    181
  • Joined

  • Last visited

About nnebojsa

  • Birthday 01/01/1980

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    uzice-bg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nnebojsa's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Vidim "po vasem stazu" da nema razloga dalje da lupam glavu po ovom pitanju. Naravno, svako ko zeli nesto da sazna i nauci voljan je da saslusa sto vise predloga, stoga ako postoji nesto cime bih mogao da obradujem pojacalo a na kraju i sebe, poput npr. zamene ozicenja unutar njega ili stavljanjem boljih-skupljih audiofilskih kondenzatora, ovo sto je pomenuo "ab" ili bilo sta drugo bio bih vam stvarno zahvalan! Hvala puno moci!!
  2. Pozdrav majstorima! Drgari, meni je potreban savet ili bolje reci pomoc. Posedujem od 2006 g. pojacalo NAD C352, kupio sam ga novog. Od prvog dana radi besprekorno, ali nedavno mi je prijatelj skrenuo paznju da bi bilo dobro da zamenim kondenzatore, valjda one velike u napajanju, vec je 12 godina proslo. Mogu li da vas zamolim za misljenje? Da li to da uradim ili ne? Ako je odgovor DA recite mi koje kondenzatore da kupim i gde. Unapred hvala!
  3. Hvala Technicssss! Cim ih budem prikljucio javicu se!
  4. Pa dobro, nisu ih bas napljuvali, naprotiv... sto obecava! Vidim da moram obratiti paznju na vufer. Do mene ce stici tek krajem iduce nedelje.
  5. U pivu? Hahaha.. Ove zvucnike sam prakticno dobio besplatno, stoga me istina nece zaboleti koliko god surova bila. Moze li neko konkretno da mi kaze kom rangu ove kutije pripadaju? Nizoj klasi? Srednje-nizoj?! '83 godine kinezi nisu pravili zvucnike. Iz ove Pionirove serije postoje jos i S-510 i S-910. Da li je bilo ko imao priliku da vidi i cuje neku od ovih kutija? I sa kojom danasnjom kutijom po kvalitetu i bi mogle da se uporede?
  6. Ako ti nije tesko procitaj moj prvi post. Razgovor je krenuo u smeru refresha skretnice a to je bilo moje drugo pitanje. Nisam ni imao ideju da apgrejdujem skretnicu vec samo da dotrajale komponente zamenim novim odgovarajucim... Valjda to nije problem? Osim toga meni nije bilo tesko da napisem ono sto sam video i cuo, ne prepricavam tudje price. Ako ti to vec sve znas mozda ce drugima biti znacajno da saznaju nesto iz prve ruke. Valjda forumi za to sluze. Na kraju zahvalio sam vam se na odgovorima i rado sa vama popio pivo. Ne znam u cemu je jos problem?
  7. Au jbt. nisam primetio! Sreca pa sam postavio link. Pre nekoliko godina sam imao priliku da se licno uverim u promene koje donosi tvikovanje skretnice o kojoj je Boki govorio. Radilo se o niskobudzetnom podnom zvucniku. Od starih delova skretnice ostao je jedino, ako se dobro secam, namotaj na feritnom jezgru na basu. Namotaj za srednjetonski opseg koji je takodje bio na feritu zamenjen je namotajem sa vazdusnim jezgro. I da na visokim je bio mali kalem sa vazdusnim jezgrom koji nije diran. Prakticno sve ostalo je zamenjeno ali je vodjeno racuna da se vrednosti kondezatora ne promene. Na srednjem su paralelno vezana dva bela Mundorf Mcap-a koja su u zbiru imala vrednost orig. konda koji je zamenjen. Na visokim su takodje povezani kondovi ali cak njih 3 ili 4 manjih vrednosti, navodno je za visoke to veoma bitno. Zamenjena je i orig. stampana plocica i umesto nje koriscena je sper-ploca na kojoj je sve to bilo povezano. Moj drugar nije zalio novca pa je doputovao u BG i u Koratu kupio specijalne VdH zice namenjene ozicavanju zvucnika (CS i SCS, ne secam se vise oznaka). Te zice su bile nenormalno skupe, imale su od VdH i jeftinije ali on nije zalio para... mislim da su unutar teflonske izolacije bili srebrni ili bar posrebreni provodnici. Visokotonce je povezao sa manjim presekom a srednjetonce sa debljom. Za povezivanje skretnice i bas drajvera je koristio Kimber zvucnicku pletenicu onu deblju, znam da je imala u svojoj oznaci br. 8 i bila je crno-sive boje. PR!!! Mislim da je imala taj naziv, vraca mi se secanje... Nju je koristio jer se zalio na muljav bas, pa je zeleo to nekako da ispegla. Sve je to povezao direktnim lemljenjem na drajvere, znaci bez buksni. Zvucnicki kabal koji je bio vezan u BiWire je direktno zalemio na skretnice. Prisustvovao sam prvom pustanju muzike. Promena koja je nastala bila je dramaticna i zapanjujuca! To vise nije licilo na onaj zvuk. Na prvo slusanje smo zanemeli... Rezolucija i kolicina detlja u zvuku bila je neverovatna. Ali odusevljenje je kratko trajalo... Kako su prolazili minuti nesvesno smo smanjivali jacinu zvuka jer je postajalo prenaporno. Od muzike nije bilo ni "M". Muljavi bas se pretvorio u nesto sto se jedva culo, srednji su vristali a visoki su postali neslusljivi. Zvuk je bio preostar i supalj, body-ja nigde nije bilo, od muzikalnosti ni traga ni glasa... Onda je on izbacio Kimber i stavio neki debeli bakarni sa mnostvom tankih licni i masni bas se pojavio. Tada sam se uverio da ozicenje unutar zvucnika mnogo vise utice na zvuk od interkonekta ili zvucnickog kabla, i tesko ce me neko u to razuveriti....
  8. To prakticno znaci izrada novih skretnica cija je cena veca od trzisne cene ovih ili slicnih kutija. @Zexx Nekako mi je promaklo ovo sto si editovao. Da li si time hteo da kazes da ove kutije ne zavredjuju gubljenje novca i vremena?
  9. E da... Uvek tako bude. Stvari polako kliznu u neplaniranom pravcu... Ali sve za bolji zvuk!!!!
  10. Zexx, to paralelno vezivanje kondezatora manjih vrednosti verovatno uvek vodi ka promeni u zvuku koju sam naveo, ali se plasim da ne preteram? Kutije ovakve kakve sad trenutno jesu jos uvek nisam povezao u sistem pa ne znam ni kako sada zvuce.
  11. OK. Ako to znaci da ce zvucna slika promeniti u pravcu svetlijeg i otvorenijeg zvuka sa vise vazduha i detalja ma koliko to minimalno bilo onda bih mogao malo vise i da ulozim od planiranog.
  12. Zexx, hvala! A da li postoji cujna razlika u slucaju da se ipak odlucim za predlozene polipropilene u odnosu na elektrolite, ili cu razliku osetiti samo u dzepu?
  13. Pozdrav svima! Dosao sam u posed zvucnika iz naslova (http://www.hifiengine.com/manual_library/pioneer/s-710.shtml). Da li neko poseduje iste ili je bar imao prilike da ih poslusa? Posedujem pojacalo NAD C352 i plejer C542 pa me zanima da li postoji mogucnost da ove 3 uparene komponente daju pristojan rezultat. Mislim da su kutije u fabrickom stanju, dakle stare su 33 g. i ono sto me brine je, izmedju ostalog, i stanje skretnica. Da li bi posle toliko godina bilo neophodno da se uradi "restauracija" skretnica? Ne bih zeleo mnogo da eksperimentisem menjajuci kondezatore ovim novim polipropilenskim itd. jer znam da bi se na taj nacin kolorisao zvuk (u dobrom ili losem smeru) a to ne zelim, bar tako mislim. Svaki savet ili sugestija bi mi dobro dosla, bicu vam zahvalan na tome! Drugarski pozdrav!
  14. Fotografija gotovo nista ne govori! Mislio sam na link... ne na fotografiju! Nadam se i da ce se neko javiti ko je prvo bio zadovoljan a onda i razocaran u Mogami.
×
×
  • Create New...