Jump to content


All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Kod AlloDigiOne Sig-a konkretno imaš dva usb-C priključka na samoj pločici , jedan za "clean side" i drugi za "dirty side" tj.rPi. Priključak za napajanje na samom rPi-ju se ne koristi.Allo Shanti (dual linear power suply) je pravljen baš za ovu namenu i ima dva izvoda 5V/3A za rPi i 5V/1A za "hat".
 3. edit..neko jako pojacalo, i prostorija je 4x4 gdje ce biti gramofon
 4. Today
 5. Svaki MPD ima plugin za to što hoćeš. Uzme Token ( user name i password) registruje te na servisu (Tidal, Qobuz,...)i prosledi strim. I artist info i cover i ...
 6. Svakako. Pitanje je samo šta želimo/očekujemo od mrežnog plejera u smislu dodatne funkcionalnosti. Meni kod NUC-a, u okviru LMS-a ne smeta mogućnost komfornog korišćenja Qobuz-a. Tu su i dodatni pluginovi za ostale striming servise, zatim oni koji korisničko iskustvo približavaju Roon-u (artist info, album info), omogućavaju slušanje DSD fajlova, upsampling, itd, itd.
 7. Sve pare spiskao na fotelju. Za HiFu mu ostalo samo za tranzistor
 8. Ja opet kao Marko Porcije Katon moram da ponovim: Ceterum censeo operandi ratio non requiritur Programabilni kontroler (npr Xilinx) sa monitorskim programom će odraditi posao
 9. Слажем се у потпуности. У том контексту сам и помињао RPi али некако по правилу увек неко чека из прикрајка да 🙃
 10. Pozdrav, Da li može jedno objašnjenje: kako to dvostruko napajanje (kakvo god bilo) funkcioniše? Mislim, prikačiš jedno napajanje normalno na RPi, a drugo na HAT (ako HAT to omogućava) i desi se šta? Kako u tom slučaju HAT "zna" da ne treba da vuče "prljavu" struju iz RPi preko GPIO priključka? Hvala
 11. Slabo ko od proizvođača mrežnih plejera ima želju/potrebu/mogućnost da se bakće sa kreiranjem nekog svog OS-a od nule. Uglavnom su to custom varijante Linux-a. Evo i čuveni BluOS kojeg pored Bluesound-a koriste i NAD, Cyrus, Dali, Monitor Audio i drugi, je u stvari u osnovi Linux: https://audiophilestyle.com/forums/topic/28881-gpl-issues-with-bluesound-and-bluos/
 12. danas je sve računar. I veš mašina ima neki računar u sebi. Poenta je da ne treba veoma složen OS (Win, Linux) da se koristi da jedan stream propusti sa LANa na USB ili DAC. Strimer može da bude sa nekim minimalnim OSom ne složenijim od rutera ili switcha. (Doduše ima i rutera pod linuxom, osakaćenim doduše.) U suštini i na ruter treba samo instalirati MPDeamon i eto strimera
 13. Pa i mrežni plejeri su u suštini računari, samo možda bolje optimizovani za audio. Nekoliko mrežnih plejera koje sam probao "ispod haube" koriste custom variante Linux-a. Roon Nucleus je običan Intel NUC prepakovan u fensi kućište, takođe sa instaliranim custom Linux-om. Uz ifi iPower Plus napajanje, tvikove BIOS-a (npr. deaktivacija viška USB portova i nepotrebnog hardvera) i custom Linux sa dodatnim optimizacijama, moj NUC svira blizu ili bolje od nekoliko "pravih" strimera koje sam imao prilike da probam, od kojih su neki bili višestruko skuplji. NUC koristim headless, ništa monitor, miš ili tastatura, stoji mi na polici sa uređajima i pali se i gasi na dugme kao bilo koja hifi komponenta.
 14. Pozdrav svima Da ne otvaram novu temu, pa cu ovde, pocetnik sam u ovom svetu, u principu zelim sto jednostavnije ( jer sam u stanu, dete 3 god itd ) Gramofon je Rega Planar 2 i to je to sto imam, nisam zahtjevan jer nemam bas ni adekvatne prostorne uslove za to sve, 7x8 je dnevna soba sa visokim stropom Da li mi treba pojacalo za pocetak, nisam siguran, malo sada kopam oko zvucnika i stalka za to sve, pa bi mi koji savjet dobro dosao.
 15. Meni drugi put zaredom ne stižu ploče koje sam poručio preko Juno-a, ne znam šta se to dešava. Morao sam opet da se žalim i sad sam tražio i dobio kredit, ali me nervira što moram ponovo da poručujem i čekam.
 16. поређење нико није помињао јер је поента да се избаци рачунар из ХиФи ланца и пређе на мрежни начин употребе "дигиталије"
 17. Ko pročita ceo tekst, lično sa poznavao g dina. https://sr.wikipedia.org/wiki/Божидар_Комац
 18. Vetar ne spominjem. U Vršcu je to normalno. Oko 250 dana duva u godini. I više. https://vojvodinauzivo.rs/ko-nije-bio-u-vrscu-ne-zna-sta-je-vetar/
 19. Мааалени tweak на којег се дуго чекало. А ако није јасно шта се тачно променило, ево и слике пре "tweak-а":
 20. Код старијих пита, била је прича (*) да то што USB порте су под контролом комбинираним чипом (Ethernet/USB hub) доводи до засићења и да нит USB нит Ethernet могу показати свој максимум. Зато су их код четворке издвојили. Разлог двојења није био audiophilia nervosa већ практичне ствари када се RPi користи у захтевнијим условима. (*) Не могу да потврдим да ли је ико то икад формално тестирао / мерио.
 21. Kod mene je Bluesound Node već oko 2 meseca. Za sad mogu da kažem da su softver i sama aplikacija najbolji koje sam koristio. Platforma za sve OS (Andorid, iOS, Windows). Aplikacija brza, intuitivna i veoma se lako koristi. Ako uporedimo sa ifi zen stream, mala prednost je na strani ifi. Ali je razlika toliko minorna da sve ipak preteže ka Node. Povezan na Earmen Traddutto preko USB. Probao sam i Coax opciju i to je takođe preporuku masa mi se čini da preko coax malo dođe do izražaja jači bas. Za sad je Node tu, pa ćemo videti šta će ostati aktuelno.
 22. Ja kad vidim da sistem stoji u sobi koja akustički nije obradjena, ja to ne uzimam u razmatranje za ozbiljan zvuk. Ma koliko para stukli u sistem. Ovde uključujem pozicioniranje zvučnika, polica, antivibracione mere, .... . Koliko vidim u ovoj temi je uglavnom parada lepote.
 23. Pa ako se nešto uporedjuje onda je jasno da oba uredjaja moraju imati identični OS. Rpi ne može da vozi Win 10, pa bi oba imala lakši i identičan OS. Nije bitno ime tog OS.
 24. Po mom laičkom i nestručnom mišljenju, laptop i Rpi mogu imati istu startnu poziciju kad je napajanje u pitanju. Oba mogu imati "identično" linearno napajanje. Znači, na toj poziciji velikog napajanja su ravnopravni. Šta se dešava dalje unutra to je pitanje. Uslovno bi možda moga da se složim da laptop ima veći broj malih svičera unutra, koji zbog svoje brojnosti emituju veću količinu elektronskog šuma. Ali da li je neko to upoređivao za naše potrebe? Odavno ne verujem nikom ništa da je ovo bolje samo iz razloga lepote / trenda / firmirano / sexy izgleda ..... Ima li neko da je uporedjivao?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...