Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Posle ovoga samo na livadu i pogled u horizont.
 3. Today
 4. A utiske si zaboravio da javiš.... I kako sad ja da znam šta da radim? Varijanta 1: PreSonus Eris 4.5 BT ili Edifier R1700BT Varijanta 2: Ili možda kombinacija: Edifier R1280DBs + Edifier T5 - NISKOTONAC Varijanta 2: Pojačalo Class-D u kombinaciji sa nekim zvučnicima, pitanje je samo kojim? Šta god od ovoga, ne bih dao više od 300 €
 5. somilenko

  Lampizator

  Možeš li kao iskusan konzument Lampizatorovih DAC-ova da daš neki kratak opis kako koji radi pošto si jedan od retkih koji je čuo više modela u svom sistemu. Šta je po tebi vrlina ili eventualno mana modela koje si slušao u poznatom okruženju...
 6. hifista

  Lampizator

  Bas ekstenzija nije problem za moderne drajvere 6-8inch. Imao sam nekad proac 3.8 sa dva komada 7" scan speak karbon fiber drajvera i to razvaljuje u smislu bas ekstenzije. Jedino je pitanje šta smatrate vrhunskim basom, koliko vam i kojih drajvera za isti treba, u kakvom kabinetu i kako da istim drajverom pokrijete srednji i bas. Necu vise da zagadjujem temu.
 7. Е ако ово није хај онда је сигурно енд! 😎 Tannoy Westminster Speakers with darTZeel, Nagra.
 8. Vec se zna pobednik sledeće Evrovizije, Finska.
 9. Ovo ću da odštampam, uramim I okačim u redakciju ❤️
 10. Nisam "kabloskeptik", vec samo racionalno rasporedjujem tezinske faktore i uticaj delova sistema u konacnom zvuku.
 11. Yesterday
 12. pollux

  Lampizator

  Hocu u svakom slučaju, međutim mene vise impresionira ono sto sam čuo sa 5k SE pojacalom i 20k gramofonskim setupom , nego ono što ću sigurno čuti sa 100k Otomonom i 50k Pacificom. I sorry ne pišem ništa više o ovom sistemu na tvojoj Lampi temi.
 13. Golum

  Lampizator

  Slazem se👍🏻🙏🏻
 14. prophet

  Lampizator

  Sam si kriv jbg . šalu na stranu, može da se prebaci u drugu temu. Celokupna diskusija od postavljenih slika pa naovamo je vezana isključivo za zvučnike. Od posta:
 15. prophet

  Lampizator

  Ne verujem, 40W pri 91db eff nije malo. Pri tom poprilična ekskurzija i dobro kontrolisana tako da ni izobličenja ne bi trebalo da su velika. Ali to zahteva ozbiljniju analizu i podatke kojima ne raspolažemo.
 16. Golum

  Lampizator

  Aj otvorite Cube Audio temu pa nastavite. Hvala
 17. Delija

  Lampizator

  Ima. U snazi koju trpi - da ih ne razduvas.
 18. prophet

  Lampizator

  Sigurno postoji neko ograničenje čim su išli na tu opciju.
 19. Delija

  Lampizator

  Sub-ovi im bas izgledaju elegantno. Mozda je do mene
 20. prophet

  Lampizator

  Tu više do izražaja dolazi činjenica da je motano da bude underhang i materijal i preciznost izrade spajdera.
 21. pollux

  Lampizator

  Ima objašnjenje na sajtu proizvođača zašto se ograničavaju na sobe od 20-40kvm kod kod najvećeg modela, onda preporučuju dodatne cube audio 12 inch sub, a onda to ide na basis model koji od zavisnosti od konfiguracije ide na 40k eur.
 22. pollux

  Lampizator

  Pogledaj specifikacije magneta kao i FS kod 10inch drivera I sve će ti biti jasno.
 23. prophet

  Lampizator

  U nekim slučajevima moguće je kabinetom izvršiti korekciju i dobiti odgovarajući odziv u donjem segmentu ali se bez upotrebe odgovarajućih filtera ne mogu izvršiti korekcije u gornjem opsegu. A retki su (da ne kažem da ne postoje) ER ili FR koji korekciju te vrste ne zahtevaju.
 24. prophet

  Lampizator

  Može malo pojašnjenje, zbog čega ograničenje na 40m2?
 25. prophet

  Lampizator

  To je dobra vest i razlog više da se poslušaju ove kutije. Samo pazi, držim te za reč
 26. prophet

  Lampizator

  Pa i ne bih se baš složio sa napisanim. U principu adekvatan drajver od 8" u odgovarajuće proračunatom i izrađenom kabinetu itekako ima šta da pokaže u kućnim uslovima. Moja iskustva u sobi od 40m2. I to samo jedan kabinet, sa dva kabineta je to oho-ho. Možda i ponajbolji infra bas koji sam čuo bilo gde, bilo kad. I to popriličan zvučni pritisak. Da skrenem pažnju da ovde pišem o opsegu ispod 100Hz. Tu čak nije potrebna ni neka enormna snaga ja sam slušao sa ampom od 32W. Efikasnost kutija je 87db. Pogledati radove Danley na tu temu sa drajverima manjeg promera. Naravno kod njega drajveri većeg promera idu za pro namenu i otvorene prostore. Sad, druga je stvar kada se juri efikasnost zbog pogona jednim ampom i pasivnom skretnicom. Tu onda u igru ulaze veći promeri i efikasnosti, čak i stack-ing. U situacijama kada se želi najbolje od svega. Recimo u mom referentnom sistemu za opseg preko 100Hz minimum bi bio drajver od 12" pa sve do 15". Odlično i više nego dobro rade i odgovarajući drajveri od 8"-10" ali kada se posluša i jedno i drugo jednostavno se vidi kako stoje stvari. Tako da mi tu multiamp ima smisla, nema potrebe za DSP korekcijama, pa čak ni aktivnim skretnicama. Samo pasivna skretnica i nezavisna kontrola glasnoće. Može i ovako kako je to Cube izveo, s tim što bih uvek išao na dodatak visokotonca. Uvek je bolje uz adekvatno izrađenu skretnicu mada kažem i moja iskustva su da se to ne oseća u meri da bi remetilo slušanje već tek u situaciji kada se direktno uporedi jedno sa drugim.
 27. hifista

  Lampizator

  PHY i Ocellia su bili nešto novo svojevremeno na wide range sceni. Suluda posvecenost detaljima koji utiču na ton bronzane korpe, specijlan papir za sve pokretne delove, srebrna zavojnica, jak alnico magnet, kabineti izradjeni kao sace od najkvalitetnijeg gitarskog spera. Opet zvuk nije za svakoga, ponajviše zbog dinamičkih ograničenja. Pokojni Gizmo Rozemberg, inače kultni lik americke set renesanse i Tannoy WR fanatik je bio odusevljen tim kutijama. Nažalost konstuktor drajvera i PHY osnivač Bernard Salabert je preminuo, ne znam da li je neko nastavio posao.
 28. Хех, прескочио тај детаљ.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...