Jump to content


All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Odgledah juče na Netflixu tajlandsku seriju od 6 epizoda, svaka oko sat vremena, nije bilo loše. Odgledaću i amerikanjski spektakl
 3. Old Henry je vrhunski film, 2x sam ga odgledao.
 4. Koliko vidim, sistem “teška Hi-End artiljerija”, svaka čast.👏
 5. Today
 6. All-in-one na škotski način Nakon višegodišnje pauze na našem testu našao se uređaj renomirane kompanije Linn – u pitanju je višenamenska sprava iz najpristupačnije serije Majik, koja nosi oznaku DSM. Kao proizvođač s tradicijom dugom pola veka, škotski Linn među audiofilima širom sveta uživa kultni status i poznato je da njegovi korisnici prilično retko odlučuju da promene marku uređaja. Za to postoji dobar razlog – gotovo svaki zaljubljenik u hi-fi čuo je za legendarni gramofon Sondek LP12, koji se već […]Pročitajte ceo članak
 7. Kompanije WAY Cables & BM za ovogodišnji Hi-Files Show pripremile su audio-sistem najviše klase. Na poziciji analognog izvora naći će se prestižni gramofon Nagra Reference 70th Anniversary turntable/tonearm system, uz nedavno predstavljeni NAGRA Reference Phono MC Cartridge, kao i flegšip MC kertridž Koetsu Blue Lace. Kao digitalni izvor biće upotrebljen D/A konverter Nagra HD DAC X, dok će ulogu mrežnog audio-servera i strimera obavljati Fidata HFAS1. Amplifikacija će biti sačinjena od pretpojačala Nagra HD Preamp i gramofonske sekcije Nagra Classic […]Pročitajte ceo članak
 8. Nikola, Diretta je mrežni protokol, i nije potreban nikakav specijalizovani hardver da bi se implementirao. S obzirom da koristim AudioLinux koji ga podržava, spremam se već neko vreme da ga testiram, nego nikako da nađem malo vremena za igranje i nabavim još jednu low-profile PCIe mrežnu kartu za server, s obzirom da su potrebne dve da bi sve to radilo. U svakom slučaju, javljam rezultate.
 9. Još jedan primer zašto je dobro imati vrhunski kučni kino. Primer što postavlja na laž ono palamudenje u stilu: "To je samo za efekte, za helikoptere ili eksplozije." Primer vrhunskog filma sa vrhunski odrađenim zvukom i odabranom muzikom u njemu: Old Henry (2021)
 10. Yesterday
 11. https://www.theabsolutesound.com/articles/lumin-p1-network-player-preamplifier/ Ovo je konkretno i preamp (sa integrisanim DAC-om i streamer-om), ali nije poenta u tome - i ostali Lumin streamer-i koriste Leedh. "It is easy to turn Leedh on and off in the app to compare it to a conventional digital-domain volume control, as well as to no volume control. When the volume is set at “100” or the output level is set to “fixed,” both Leedh and the conventional volume controls are bypassed. When I applied 30dB of attenuation with the conventional volume control, an entire level of low-level detail was shaved off. There was simply less musical information there, from quiet sounds at the back of the mix to the inner detail of instrumental timbre. Percussion instruments sounded like nothing more than transient clicks, the mechanism by which the sound was created was lost. On Norah Jones’ debut album, her voice was harder and a bit coarse with the conventional volume control, and was overlaid with a roughness and stridency, particularly on louder passage in the higher end of her register. When I switched to the same amount of attenuation with Leedh, the sound became more liquid and refined overall, with the low-level detail restored. The bite on the leading edge of the guitar was gone, replaced by a more natural rendering of the instrument’s attacks and dynamics. With Leedh, Jones’ voice became more immediate and palpable, with a human quality missing from the mechanical rendering I heard with conventional digital-domain attenuation. Finally, unlike the conventional volume control that flattened the soundstage and reduced the sense of air, Leedh maintained the presentation’s three-dimensionality and bloom. I then compared 30dB of Leedh attenuation with no attenuation by making up the volume difference with the CH Precision L10 preamplifier. To my surprise, I heard no degradation with Leedh; the two presentations sounded identical (the L10 was in the signal path for both presentations). It was clearly obvious that this amount of attenuation in a conventional digital volume control was a non-starter sonically, and that Leedh is sonically “lossless,” as the company claims. This is, to say the least, a significant achievement."
 12. Da, videh obe firme u pretrazi. Ali ne vidim da prodaju jednostavne karbon-fiber ploce, npr. debljine 2mm (tako sam kupovao do sada). Ja bi ih sam obradjivao. Ok, pozvacu sutra, pa videti mogu li tako kupiti, ili mora njihova obrada. Tnx!
 13. ^^ Draptec.com, bgmodelshop.com
 14. @Iron man Nema na cemu, verujem da imas broj, pa se javi kako ti vec pase, i kada hoces.
 15. Znas li, ima li ga gde u Srbiji kupiti? Kupovao sam pre 2-3 god u RC Srbija (bio veliki izbor debljina i dimenzija), sada nemaju uopste u ponudi. A google mi ne pomaze mnogo.
 16. Verujem da ce i "soba" i setup biti adekvatni sistemu - posto bi i Marten delegacija trebalo da bude prisutna.
 17. Ovo je, pre svega, zamena za protokole tipa S/PDIF i AES/EBU, tj. za digitalnu vezu izmedju npr. streamera i DAC-a (moze i transport umesto streamera). Donekle menja i USB, ali USB je, pa univerzalan - mnogo univerzalniji nego bilo sta lokalno. Jednostavno, SVE ima USB, standard kaze da to podrzava i audio... Samim tim, ne vidim da moze bitno da utice na trziste. Ideja je da imas namenski streamer i da onda on sa DAC-om prica koristeci taj protkol. DAC sve jedno mora da podrzi USB - jer svi podrzavaju USB, tako da je ovo "jos jedan I2S port", u sustini. Imalo ih je i pre. U sustini se slazem sa tobom: Da bi ovo bilo masovno moralo bi da bas osetno bolje radi nego USB port, i to dobro implementiran USB port.
 18. Bas se radujem da dodjem, dosta stvari su mi na listi da poslusam.
 19. Danas dobili potvrdu, pa sutra ide najava. Išli smo sa jednom najavom da dan, da vas ne štrecamo.
 20. Sve zavisi od toga koliko ce ostale firme da prihvate ovaj protokol. Ima ih vec nekoliko koje ga podrzavaju. Druga bitna stvar jeste da li zbilja ovaj protokol bolje "svira" ? To ce mozda biti presudno. Boljitak bi medjutim trebao da bude znacajan da bi se krenulo u njegovu masovnu podrsku.
 21. A moje iskustvo je da ako se neki materijal ponaša na jednom mjestu u sistemu tako i tako, isto tako će se ponašati i na drugom mjestu ili barem vrlo slično. Tu i tamo se može dogoditi da nekim "mješungom" stvari oko njega taj karakter bude anuliran, ali to su inzimke, koje se događaju slučajno ili se treba obično dosta poigrati ili dobro promisliti, da ih se zaobiđe.
 22. Taman prava mera za nas standard 😁
 23. Duplo manje. Oko 10k su Oscar Trio.
 24. Bice jos jedan Marten u Ai sobi. Skromniji doduse, mislim da je oko 20k.
 25. jos cu se resim da dodjem
 26. @DražoHvala na ponudi Cujemo se na PP ili telefon pa se dogovaramo
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...