All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Нису @Delija, нису... можда нису фурнирани, али тај антрацит је у живо упм. Има нека лпота та сува немачка ефикасност.
 3. @jagermaister Šta ti je sada od interkonekta i strujnih kablova u sistemu? Koji strujni ulazi u Onkyo, nesretni lapp ili neki Belden koji si jednom pomenuo? Koji od onih silnih stujaša ti je sada na Rotelu? Kakvi su ti produžni kabl i letva do sistema? Koja ti je zidna utičnica i da li se sistem napaja samo sa jednog mesta ili dva pa postoji verovatnoća od petlja uzemljenja? Kako je izvedena terminacija trenutnog zvučničkog kabla? Da li si sa sigurnošću utvrdio strujnu faznu ispravnost konekcije uređaja na mrežu? Čime su uređaji odvojeni od staklenih polica? Preko čega je staklo oslonjeno na metalnu policu. Da li je staklo police kaljeno? Preko čega se polica oslanja na parket, točkići, šiljci ili uobičajni plastični čepovi? To bi bilo samo par osnovnih mesta za potražiti uzroke isturene sredine, ili u nekim drugim slučajevima oštre visine, bumi basa ili nedovoljnog kika u midbasu koji može dosta da utiče na osećaj balansa i zvučne punoće. Pozicija zvučnika je od početka tu gde je (levo i desno od staklene vitrine) zalepljeno za zid i u uglu što je verujem neizbežno, ali bi moglo imati presudnog uticaja na koloracije koje potencira prostorija u sadejstvu sa nameštajem ... Ovo te pitam više sugerišući da preispitaš sve te pozicije još jednom i budeš iskren sa sobom, da li si zaista sve doveo do nivoa koji je adekvatan zvučnim očekivanjima ili nivou koji očekuješ.
 4. Čitav dan radi na Titogradskih 35+C° i nije previše ugrijan, Naim je uradio dobru stvar sa ovim aluminijskim provodnicima:
 5. Today
 6. Pa otprilike za vodiče oko 10 cm , nisam išao gusto .. plus u desno , minus u levo .
 7. Усуканим, корак на мм/цм? На лево/десно? Почетак/крај?
 8. Parice su blago usukane , teflon alufolija , teflon , drain žica na krajevima , termo ili neki skin i to je to . Vodiči plus i minus su takoodje blago usukani .
 9. Плетење, ширмовање? Кораци...
 10. Nema šta da krijem .. Toza je već sve rekao o konstrukciji .Ovo je moja varijanta koja svira veoma slično , jedna parica iz narandžastog i dvije parice draka cat 7 za jedan vodič . Da sam imao belden cat 5e napravio bih po Tozinom receptu al i ovako je veoma dobar , Stvar je u tome što je parica narandžastog zvučno otvorenija od novkabelove i u ovoj konstrukciji za moj ukus svira nijansu mekše od deblje varijante paklenog s bolje izbalansiranom sredinom.
 11. Teško da će neko da zamjeni rotela ... sinergija je čudo
 12. Vrijeme da nabaviš normalno pojačalo
 13. Ово поздрављам Пошаљи ми молим те на пп. кораке до финала овог новог хибрида.
 14. Nije lampaš , ne grije sad neznam koliko al osjetno više nego zimi ...
 15. Paklena narandza je dobar kabel , ima dinamiku , ima dobar utegnut i brz bas , dobru rezoluciju al isto ima i malo isturenu sredinu koja me iskreno nervira Ko zna i ko ima živaca da se igra može da ga prilagodi sistemu . Kriterijumi s godinama rastu i težim ka što boljem balansu , prirodnošću i boji zvuka koju pakleni baš i nema da budemo iskreni .
 16. Mike7777777

  Hi-end girls

  This is how advertisement should be. YEAH!!
 17. Hvala za preporuku, ali siguran sam da je sve što mi je potrebno sadržano u Paklenom 4x2x0.8. Ne vidim potrebu dalje da komplikujem sa pletenjem i umotavanjem. Ovaj kabl može lako da se kupi, za čas terminiše i daje izvanredan zvuk. Smatram da to što ti smeta sa njim kao zvučničkim ne dobijaš zbog njega. Vrlo je tačan i jasno prikazuje problem ako postoji u sistemu i sigurno je na nekom drugom mestu. Od kada ga koristim ispravio sam više manjih i većih stvari, koje su dovele do sveukupnog poboljšanja sitnih zapaženih problema, malo po malo.
 18. Kakvog to lampaša koristiš kad grije tako?
 19. Pu pu @Delija, baš sam danas uleteo u radarsku kontrolu.
 20. Moja topla preporuka je da napraviš ovakvu varijantu , budi siguran da ćeš biti prijatno iznenadjen
 21. Hvala ti Alene što si se javio.
 1. Load more activity
 • Recent Status Updates

  • ivanp  »  zflazar

   Druže nisam ni sumnjao da nisi ravnozemljaš.
   Neki su me ljudi baš, baš iznenadili..................
   · 2 replies
  • Engine  »  Delija

   .
   · 1 reply
  • dias  »  sondek

   Pozdrav Milane! Možeš li mi reći kakve bi probleme mogao očekivati ako uparim kutije koje su deklarisane na 6 ohm sa pojačalom koje je na 8 ohm...Hvala i poz
   · 4 replies
  • fatter81  »  ScepanBG

   Pozdrav Scepo, ja sam od pre nekih 7-8 meseci ponovo zasao u HIFI vode, ponovo uslovno receno posto i tada kada sam se zanimao to su uglavnom bile pocetnicke stvari.
   Jako cenim tvoju emisiju na koju sam naleteo guglajuci da nadjem da li negde pise nesto o Tomi Pavlovicu zivoj legendi koga licno poznajem jer sam rodjen i ziveo sam 33 godine u Krusevcu do 2014 (zapravo ja sam Krusevljanin i tacka ) i neizmerno cenim i postujem njegov rad i njegovo misljenje.  Pored tvoje emisije stekao sam visoko mislljene i o tebi.
   ELem, hteo sam da pitam nekoliko stvari prvo voleo bih tvoje misljenje o mom pocetnickom sistemu, kakav da je sastavljen je iz ljubavi i od trenutnih mogucnosti.
   Trenutno posedujem:
   Gramofon DENON SL-7D sa Project (Jubilee) ruckom, staklenim matovima to jest stakleni plate preko originalnog i ja sam ukombinovao SOULINES Igorov izvrsni mat,  modifikovan je ulaz za struju na koji sam dodao trenutno Lapp Olflex strujni kabl sa Oyaide konektorima. Audio Technica VMN 540ML glava, interkonekt ne znam tacno koji je ali mi je receno da je dobar sto mi je potvrdio majstor MIlan iz NIsa. Navodno gramofon je modifikovao Nenad Skala (kolliko sam provalio to je neko poznatije ime u tom svetu)  kupljen je od Zlatka iz BG meni na poklon. 
   Pojacalo je KENWOOD KA-7010 u odlicnom stanju
   Zvucnicki Kablovi su trenutno Klotz i Cordial (dok ne bude bolje) a koristim dva para zvucnika Mission 701 i JBL ATX 30.
   Prvo sto bih voleo  je cisto neka rec o ovom sto sam ''sakupio'' i sta bih mogao da dodam na gramofon jer bih voleo da odradim da bude odlican jako mi je drag. I sta bih jos od kablova mogao da promenim a da dodje do izrazaja na ovom ''sirotinjskom'' sistemu hahah....
    
   Drugo pitanje je vezano za omazu , na mom KENWOOD pojacalu stoji da je A or B 4 do 16 oma a da je A+B kako ja slusam muziku 8-16oma. Mission su 8 a JBL 6oma i zanima me sta gubim zbog toga jer JBL nije 8oma. Moze li se to srediti?
    
   Jos jedno pitanje je da li znate nesto o zvucnicima Triangle Norma? Ne mogu naci nista o njima na netu a naleteo sam na ponudu pa sam razmisljao da ih ubacim umesto JBL ako uspem da napravim dogovor ili mozda umesto oba para samo njih da stavim.
   Iako uglavnom slusam gitarsku muziku ne slusam preglasno vec volim pun i cist zvuk.
   Sledece sto budem menjao za par meseci ce biti neko pojacalo lampasko od nasih graditelja, videcemo kada dodje vreme.
   Izvinavam se na predugackom postu ali nadam se nekom odgovoru.
    
   HVALA I POZDRAV
   · 0 replies
  • nesone  »  Delija

   e zvezdas, dolazis li uskoro kuci?
   · 3 replies