Jump to content


New Content

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Wow, Nagra Reference gramofon ... padoh u nesves' !!! Čak 5 dobrih gramofona. Sad vec razmisljam da li mi je jedan dan uopste dovoljan za sajam. Ljubo , Respect za sajam.
 3. Today
 4. Odgledah juče na Netflixu tajlandsku seriju od 6 epizoda, svaka oko sat vremena, nije bilo loše. Odgledaću i amerikanjski spektakl
 5. All-in-one na škotski način Nakon višegodišnje pauze na našem testu našao se uređaj renomirane kompanije Linn – u pitanju je višenamenska sprava iz najpristupačnije serije Majik, koja nosi oznaku DSM. Kao proizvođač s tradicijom dugom pola veka, škotski Linn među audiofilima širom sveta uživa kultni status i poznato je da njegovi korisnici prilično retko odlučuju da promene marku uređaja. Za to postoji dobar razlog – gotovo svaki zaljubljenik u hi-fi čuo je za legendarni gramofon Sondek LP12, koji se već […]Pročitajte ceo članak
 6. Kompanije WAY Cables & BM za ovogodišnji Hi-Files Show pripremile su audio-sistem najviše klase. Na poziciji analognog izvora naći će se prestižni gramofon Nagra Reference 70th Anniversary turntable/tonearm system, uz nedavno predstavljeni NAGRA Reference Phono MC Cartridge, kao i flegšip MC kertridž Koetsu Blue Lace. Kao digitalni izvor biće upotrebljen D/A konverter Nagra HD DAC X, dok će ulogu mrežnog audio-servera i strimera obavljati Fidata HFAS1. Amplifikacija će biti sačinjena od pretpojačala Nagra HD Preamp i gramofonske sekcije Nagra Classic […]Pročitajte ceo članak
 7. Nikola, Diretta je mrežni protokol, i nije potreban nikakav specijalizovani hardver da bi se implementirao. S obzirom da koristim AudioLinux koji ga podržava, spremam se već neko vreme da ga testiram, nego nikako da nađem malo vremena za igranje i nabavim još jednu low-profile PCIe mrežnu kartu za server, s obzirom da su potrebne dve da bi sve to radilo. U svakom slučaju, javljam rezultate.
 8. Yesterday
 9. https://www.theabsolutesound.com/articles/lumin-p1-network-player-preamplifier/ Ovo je konkretno i preamp (sa integrisanim DAC-om i streamer-om), ali nije poenta u tome - i ostali Lumin streamer-i koriste Leedh. "It is easy to turn Leedh on and off in the app to compare it to a conventional digital-domain volume control, as well as to no volume control. When the volume is set at “100” or the output level is set to “fixed,” both Leedh and the conventional volume controls are bypassed. When I applied 30dB of attenuation with the conventional volume control, an entire level of low-level detail was shaved off. There was simply less musical information there, from quiet sounds at the back of the mix to the inner detail of instrumental timbre. Percussion instruments sounded like nothing more than transient clicks, the mechanism by which the sound was created was lost. On Norah Jones’ debut album, her voice was harder and a bit coarse with the conventional volume control, and was overlaid with a roughness and stridency, particularly on louder passage in the higher end of her register. When I switched to the same amount of attenuation with Leedh, the sound became more liquid and refined overall, with the low-level detail restored. The bite on the leading edge of the guitar was gone, replaced by a more natural rendering of the instrument’s attacks and dynamics. With Leedh, Jones’ voice became more immediate and palpable, with a human quality missing from the mechanical rendering I heard with conventional digital-domain attenuation. Finally, unlike the conventional volume control that flattened the soundstage and reduced the sense of air, Leedh maintained the presentation’s three-dimensionality and bloom. I then compared 30dB of Leedh attenuation with no attenuation by making up the volume difference with the CH Precision L10 preamplifier. To my surprise, I heard no degradation with Leedh; the two presentations sounded identical (the L10 was in the signal path for both presentations). It was clearly obvious that this amount of attenuation in a conventional digital volume control was a non-starter sonically, and that Leedh is sonically “lossless,” as the company claims. This is, to say the least, a significant achievement."
 10. Da, videh obe firme u pretrazi. Ali ne vidim da prodaju jednostavne karbon-fiber ploce, npr. debljine 2mm (tako sam kupovao do sada). Ja bi ih sam obradjivao. Ok, pozvacu sutra, pa videti mogu li tako kupiti, ili mora njihova obrada. Tnx!
 11. @Iron man Nema na cemu, verujem da imas broj, pa se javi kako ti vec pase, i kada hoces.
 12. Ja sam otišao u Moskvu na još veću hladnoću, ali 845 kod Miroslava na Ceraku greje li greje. Trenutno je u trećem danu od planiranog dvonedeljnog burnin-a.
 13. Интернет продавница са поштарином, у реду. Интересује ме има ли физичке радње која продаје непринтабилне дискове Maxell ? Нашао сам више радњи које нису у Београду, а у Београду ретко ко има оне обичне дискове. Хвала.
 14. I Fenomeni Un Vuoto Appeso Aphrodite's Child 666 2LP
 15. Last week
 16. izgleda da sam ovo stavio u pogrešnu temu....😀
 17. Mozda je covek trazio bas taj model.. Sent from my SM-A530F using Tapatalk
 18. Pa vidi, prethodne dve opaske od ranije sam ti prećutao a pravio si se mnogo pametan i imao si ironični i sakraktični stav. Treći put je red da ti odgovorim. Ako ti se ne sviđa šta neko piše, ne moraš bukvalno na svakoj temi da ostavljaš komentar. Ja sam lepo zamolio da se tema obriše ili arhivira. Sportski pozdrav.
 19. Nakon par dana traženja idealnog rešenja odlučio sam se za Nvidia Shield Pro, podržava i iso fajlove i menije, chaptere itd... Odgovara mi interfejs i što je najbitnije, podržava DTS-HD MA i DD True HD sa USBa. Samo još da izaberem pojačalo preko koga će Shield slati signal u TV, za sada je u uzbor ušao Pioneer VSX 531 i Denon AVR X 520 BT, mada vučem ka Denonu jer je mlađi, videću još šta je najbolja solucija... Kontaktirao sam podršku i Sonija i Panasonika, i od televizora koje bih mogao da pazarim (Sony do X85 serije i Panasonic sve do OLEDa, za oled nisam proverio) svi podržavaju DTS-HD MA i DD TrueHD preko eARC HDMI izlaza, ali nijedan ne može da pusti sve to sa izvora koji je povezan na USB, što je šteta... Verujem da je za većinu televizora ista siruacija. Isto važi i za jeftinije BR player-e (Sony do X800M2 i Panasonic UB-424 modela, za skuplje nisam proveravao) Takođe nisam imao u vidu da digitalni optički izlazi mogu maks da puste DTS i DD, tako da sam bio u zabludi da može MA i True HD proći preko njega... Hvala na preporukama svakako. Dune HD Realvision 4k je dobra naprava samo mi je interfejs užasan, kao i na svim Dune HD uređajima.
 20. Ovi nemaju neku drugu upotrebnu vrednost. Lično sam video kod jednog poznatog muzičara te metalne ploče uramljene, ne znam samo koji korak umnožavanja je bio u pitanju.
 21. Da li na nasem trzistu postoje bluray/dvd plejeri koji reprodukuju loss less muziku sa usb memorije ali imaju i mogucnost da se prikljuce slusalice? da li postoje plejeri sa ugradjenimHDD? pitam kao laik hvala
 22. Lose tumacis. 18 mil u 2019, a 22 mil u 2020 godini Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 23. Ova pesma, osim što je tekst napisala Spomenka Kovač na muziku Kornelija Kovača, za mene je posebna, jer ju je mnogo volela moja supruga i svaki put kad je čujem ne mogu a da ne pustim suzu...🥲
 24. Povodom proslave 25 godina postojanja, domaći distributer Sretenović Audio ove godine nastupa na Hi-Files sajmu sa dosad najbogatijom ponudom samo premijum audio proizvođača. Sretenović Audio već 17 godina zastupa kompaniju McIntosh, a od drugih slavnih imena u njihovoj ponudi su Audio Research, Burmester, Luxman, Jeff Rowland, Nordost, Clearaudio, Cardas i Quad. Pored toga, od prošlog meseca ponovo su u ponudi high-end zvučnici britanske kompanije Tannoy. Na predstojećem Hi-Files sajmu biće predstavljeno najnovije integrisano pojačalo Audio Research I/50 i, kao zvezde […]Pročitajte ceo članak
 25. Ovo postade PC, laptop, desktop forum... @Pera90 da nisi pogrešio forum?
 26. 0,32Hz -3dB Može i bez toga, ali nisam hteo da pojačava DC. Možda je trebalo da stavim jumper tu, da ima za probu.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...