Jump to content


New Content

Showing all content posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Now for something completely different, нешто Швицарско. И још једном, зато што доступне фотографије звучнице по Интернету су ужасне (малтене непостојеће). Ради се о EMT звучници, тачније модел TSD (Tondose) MRB (Multi-Radius Boron), са прикључком за SME компатибилне ручице. Поручио сам стандардни модел, пуни калем, са излазним нивоом од 0,21 mVs/cm, што грубо значи ниво од 1 mV у типичним оквиру (5 cm/sec). Импеданса звучнице 2 x 24Ω, препоручено оптерећење од 200-300Ω. У моменту, phono улаз на Devialet-у подешен на: Улазна осетљивост 0.95 mV; Оптерећење 460Ω; RIAA 1976 крива; Учесталост узорака 192kHz. Остали параметри: Газна сила 2.5 грама; Антискејтинг 60% газне силе (види овде); Порамњивање по Löfgren A, SPU стандард растојања врха дијаманта до бајонета (51мм); VTA - није још прецизно подешен, паралелност ручице потврђена помоћ ласерског мерача и микрометарског VTA адаптера (види овде). Свира изванредно (*) на прву ноту, јавим се након двадесетак сати ако има интереса за импресије. (*) Богато, детаљно, музикално, са нешто мање удара у препоне од, рецимо, DL-A110, али пуно квалитетније. П.С. Кривим @zoltan-а за овај новитет, у најбољем могућем смислу. Чекање вредело.
 3. Today
 4. Naimova stara Ixo skretnica nije skupa i potpuno je analogna.200-300e polovna plus transport i ne znam kao je to u poredjenju sa ovim digitalnim sto gledas.Ima napajanje,pa nije potrebna dodatna investicija kao sto je kod visih modela slucaj.Pod uslovom da ti rezna frekvencija odgovara.Ima spoljno podesavanje gain-a za bas i visoke tj svaki snagas.Moguce da ce morati da se prezice izlazi.Svakako bi morao praviti nove rca konektore zbog din-ova, pa tom prilikom.
 5. giZ_Mo

  Dualisti

  Фил Колинс обавезно Прочитај поруку на виберу!
 6. B.R.

  Šta se sluša ?

  Za suncano nedeljno prepodne
 7. E, društvo, javim vam kad budem znao više. Pusa bok
 8. Poštovani, kako možemo stupiti u kontakt sa Vama obzirom da ne možete primati privatne poruke? Hvala
 9. Stigosmo do 200-te strane teme... od Vintage Linn Sare i podesavanja naim Sbl lego kockica do slika montaze najnovijeg Lp12 lezaja i drugih gramofonskih apgrejda, pa do mindnlowing Klimax zvucnika i ugradnje Organic dac-ova u njih, najboljih streamera i prenesen utisak bas na ovoj 200. strani. Malo je www mesta gde se to na jednom mestu moglo videti. Radujem se unapred slusanju Klimax sistema koji smo isplanirali pred jazz festival. Zahvaljujem svima na ucescu, nastavite 👍
 10. Poenta kompozitne ploce o kojoj pricam uopste nije u masivnijem, nego u kompoziitu materijala razliciite gustine cije rezonantne frekvencije nisu ni bliizu pa nece da zaosciluje kao sto hoce ploca u kojoj je sav materijal isti. Drazo je u jednoj od svojih igrarija dosap do slicne price, po principu i corava koka ubode zrno, pisao o tome onako laicki, bez shvatanja sta je postigao i verujem da je i od ostalih samo mali broj prepoznao o cemu se radi. Al ajd, da ne useremo Drazi temu.
 11. Yesterday
 12. Nadamo se povoljnijoj situaciji u novembru i Novosadskom ove godine uzivo.I u boljim vremenima se sve saznavalo tek pred sam festival. Na sajtu BjF je pisalo nesto o danu BJF u NS, ima li neko informacija o tome ?
 13. Pravog vinilaša/vinilašicu slomljena ruka nece spreciti da prelista par hiljada ploca. Sestri po vinilu želim brz oporavak.That's the spirit !!! 👍
 14. Stigle su mi neke ploce i : Eric Dolphy - Out to lunch je odlican.
 15. Nego sta . Tek si uplivao u ove vode. Javi nam kako si zadovoljan sa zvukom itd.
 16. DejanM

  John Coltrane

  John Coltrane je snimio album: A Love Supreme - Live in Seattle 1965, neposredno pred snimanje Ascensiona. Album je medjutim objavljen posthumno tek 1971. Pored njegovog standardnog kvarteta, na ovom live snimku su mu se pridruzili jos i Pharoah Sanders i Donald Garett. A tu je gde je Pharoah tu se stvari ne odvijaju jednostavno i mirno ... Dopao mi se komentar ove ploce Kevin Courriera: "The enormity of that music was overwhelming for most listeners to consume. By Seattle, Coltrane had dispensed of conventional melodies in his own search for what Blind Willie Johnson had been looking for in the gospel blues: the soul of a man. For both artists, the soul of a man was not a harmonious place. So the octane that Coltrane provided was pure turbulence, a streaming of notes too primal to contain, what you might call a speaking in tongues from a spiritual hermitage." Ova svirka je putovanje kroz oluju ... i treba se pripremiti za to ...
 17. Last week
 18. Moje iskustvo je sa Tidalom i Deezerom, pre svega na stereo sistemu. Deezer je apsolutno fantastična aplikacija. Jeftiniji (mada je u poslednje vreme Tidal spustio cenu), dok mu je pretraga i preporuka za novu muziku izvrsna. Količina nove muzike koja se nađe je pozamašna. Tidal ima značajno lošije algoritme pretrage i mixovanja muzike, ali nudi master opciju zvuka. Takođe, tidal connect je opcija koja me je ubedila da pogasim sve ostale servise. Razlika u zvuku između dve platforme je zanemarljiva, nije vredna pažnje. Master fajlovi sviraju bolje, ali tu razliku najbolje možda primetiti u A/B komparaciji (što govori u prilog i obimu iste). Qoguz nek koriste oni kojima je dostupno, meni ne treba.
 19. Ne znam samo koliko su "skupi" na ovom jevtinijem - ali da se probati pa videti kakve su performanse.
 20. Наравно, није то нека наука! [emoji106] Послато са Redmi 4 помоћу Тапатока
 21. Van Den Hul Revolution, zvucnicki kablduzine stereo 2x 2,3m.sa odgovarajucim speaker connectors za njegabanane b-352 Fiksno 200e.
 22. To su škakljive teme. Uzmeš primer onaj njihov visokotonac 97000 ili već kako, koji dođe oko 150 evra. I onda gledaš okolo šta tu ima a da je jeftino i dobro i dođeš čak i do cifre od 75 evra za Morela. I to je 2x jeftinije....ali tih 150 diskutabilnih evra nije jednini trošak na kutiji. U nekoj matematici gde kupuješ najmanje 4 zvučnika, + filter+ kutija i sve ostalo tih 150 evra dođe vrlo beznačajno. U nekim odnosima snage 4 revelatora protiv recimo morela od 75 evra i nekog dobrog seasa kao midbasa, na kraju krajeva razlika u ceni od nekih par stotina evra može da bude tragična....ono, isti materijal za kutiju, isti za filter. Međutim, ako se ne izvode besne gliste bez razloga i ne filozofira mnogo, i od ekonomičnih zvučnika može da se dobije sasvim pristojan zvuk ......ne vrhunski ali vrlo pristojan. Osim toga, ako neko kupi 4 revelatora ne znači da će imati vrhunski zvuk, obično to budu promašeni projekti.
 23. KorteZ

  FTA USB Kabl

  Korekcija cene na 40 evra. Hvala
 24. Ne znam gde bih ovo strpao, ali šteta je da se ne čuje.
 25. Kao sto naslov kaze...moze i neki drugi streamer/DAC/Preamp u tom rangu...
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...