Jump to content


Dražo

Članovi
 • Content Count

  440
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About Dražo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Veternik
 • Interests
  Ma kakav wellness, priroda, dobro vino i domaci duvan! ONLY monokristal!

Recent Profile Visitors

1,477 profile views
 1. Hvala hvala, uzdravlje takodje!
 2. Dražo

  Šta se sluša ?

  Si la kale bal... "Ima crnu kosu I prelepe oci Volim je o majko Za nju cu umreti..."
 3. Pa sjajno, odlican izbor! Moje iskustvo kaze da i 10 cm Andrejeve zice (od 3,14mm2) na odredjenom naponskom delu uredjaja, moze doneti napredak.
 4. Vlado, hvala ti na sugestijama, znacice za ubuduce. Kada je u pitanju debljina zice (i konstrukcija) u ova dva zahvata prezicenja (zvucnici i amplifikacija), tesko da ce biti nekog pazljivog slusanja, zarad utvrdjivanja pravog izbora. Suvise je veliki posao u pitanju, da bih ga tek tako ponavljao (5 celih dana godisnjeg odmora sam potrosio samo za ovo). Plus sto toliko prelemljenjavanja plocice ne bi izdrzale, ne prija ni konektorima, uredjaji se potpuno rastavljaju (navoji stradaju), svi kriticni spojevi podlozni mehanickim uticajima su zaliveni topljenom plastikom, koja se tesko skida (
 5. Na sve pozicije ubacen monokristal, i sto je najbitnije, evo sve radi.
 6. Mozda jednom i to dodje na red. Proletos sam ozbiljno pristupio tome, odabrao komponente za nekih 600 evra, medjutim zbog Covida, dugotrajne i neizvesne dostave svega, za sada sam sve stavio na stendbaj. Na kraju krajeva, mozda i nece biti potrebno, solidna je to skretnica, videcemo sta ce doneti novo monokristalno ozicenje (za sada je na usviravanju, a i amp+preamp prezicavam).
 7. Nije moglo drugacije, oksid se najbolje kruni pod prstima, trljanjem, negde valja zagrebati i noktom... No, svakako nije bilo bas pametno, ali sam bio oprezan, i sve je zavrseno u najboljem redu. To je bio jednokratan tretman zice, sada samo predem i vezem. Inace, i danas sam se malo igrao, sa Dayensom (Extasy IV), preamp i amp. Kompletan naponski deo je dobio monokristal. Ugradjen i soft-start. Pacijent noci na operacionom stolu, pa sutra ide signalno i zvucnicko prezicenje. I jos par sitnica.
 8. A veceras sam se i pocastio, malo jedinica&nula apropo, malo brazdi radi:
 9. Bogami, nije mali posao bio sveukupno, morao sam u nekom trenutku turbo injection da aktiviram. Na slikama iznad se ne vide kakve su zice bile izvorne, trebalo je sve to prvo ocistiti, sirce, so, abraziv, sirce, so, abraziv, tekla... Doduse, evo mozda jedne najbolje ilustracije odakle se krenulo:
 10. U medjuvremenu se usvirao i novi interkonekt, za vezu izmedju phonoa i preampa. Do sada najbolje zvuceci, i najupotrebljiviji. Probe, experimentisanje i praksa cine svoje. Idemo dalje. Sledeca faza unapredjenja je Dayens, u kooperaciji sa SV. I cdp Primare 31, sa nasim bacaninom. I jos neka sitnarija usput, monokristali, bambusi, jedinice/nule i glavudze.
 11. Gotovo je. Kutije prezicene. I u njih usao monokristal. Po polaritetu, ubacena sledeca kvadratura (sacinjena od vise solid-core zica razlicitih preseka): - riboni: 0,56 mm2 - srednji: 1,19 mm2 - bas: 3,12 mm2 - od skretnice do terminala: 4,15 mm2 Izolacija sirova netretirana svila i pamucni uckuri. Kompletna zica je duplo sirmovana (mreza + bakarna folija) "na vazduhu". Rano je za bilo kakve zakljucke, ipak sam i pomalo euforican, jer bese ovo posao od nekoliko dana bez pauze, od jutra do sutra. No, evo sada slusam, i kao da ne slusam svoj sistem koji sam do
 12. Hobotnice ugurane, ima zvuka
×
×
 • Create New...