Jump to content


Gile

Donator foruma
 • Posts

  322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Profile Information

 • Location
  Novi Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gile's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Dedicated
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Da, 2M Red i 2M Blue igle imaju identičnu zvučnicu u osnovi. Na mom gramofonu (tj u sistemu) razlika je vrlo čujna u korist 2M Blue. Visoki tonovi su bolje definisani i jasnija je prostorna separacija. Niski su maltene identični i i baš su izraženi, kao da je Harman Kardon projektovao ovu zvučnicu.
 2. Gile

  Čišćenje ploča

  https://www.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni-delovi-i-oprema/najbolje-ciscenje-gramofonskih-lp-ploca-vakuum-masinom/oglas/156183785
 3. Za te pare samo RPi i Allo DAC, ili Hifi Berry, + odgovarajuće kućište i eventualno malo bolje napajanje.
 4. @sondek, zna li se ima li burze u NS sutra?
 5. Prodato, možete zaključati temu.
 6. Prodaje se originalni Chromecast Audio. Kupljen 2019. U MediaMarktu. Prvi i jedini vlasnik. Cena 50€. Kontakt pp.
 7. Pravio sam to sa RPiZero, ne sa Androidom. Napravio sam da rade i komande sa deka preko GPIO portova na RPi, i nacrtao ekran i sve super. Audio izlaz sam pokušao da rešim koristeći takođe gpio + neka elektronika slična onim adapterima za auto kasetofon, ali nisam bio nešto preterano srećan ni kako se čuje u tom trenutku ni kako ekran reaguje na komande (ovo sam probao još 2018., ekrani za Rpi od 3.5" nisu bili baš nešto reprezentativni). Aplikacija koja sve to tera za PiZero je napisana u C++/Qt, vrlo je brza i učitava se trenutno, ideja je bila da funkcoonalnost deka bude kao kod pravog, a ne da se boot čeka sto godina kao kod svakog drugog strimera. Ostalo je još puno softvera da pišem (za pretragu muzike po mreži, za izmenu skinova - za sada sam napravio samo nešto što liči na Sony HF60 traku), za TidalConnect, za "okretanje kasete", za simulaciju zvukova mehanike deka i slično. Kad završim to će da bude Open Source pa ko hoće nek pravi sam. Od alata treba lemilica, flux, šrafciger, od opreme neki stari dek, RPiZero, SD Card od 8 GB, kapacitivni displej koji odgovara dimenziji vratanca za kasete, glue gun opciono i to je to.
 8. https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth/motherearth Klasik: https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_klassik/motherearth.klassik Instrumental: https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_instrumental/motherearth.instrumental Jazz: https://motherearth.streamserver24.com/listen/motherearth_instrumental/motherearth.jazz E sad, ako streamer ne ume sam da prepozna data stream, ako se doda .mp3 doobija se 320k stream mp3, ima i aac čini mi se ali sam zaboravio rezoluciju.
 9. 557 nema na oglasima takođe, ima 555 i 559.
 10. Naravno da je bolji ali ga nije bilo na oglasima nigde. Ne mogu da kupim ono čega nema u ponudi.
 11. Uspeo sam da nađem CDP koji mi odgovara, koji je u vrlo dobrom stanju i koji će eventualno moći da se servisira u narednih 10-15 godina. Izbor je pao na Sony CDP-X222ES. Konkretan primerak je bio najbolje očuvan od svega što sam video, deluje da nije čačkan i čita sve živo. Cena je otprilike trećina planiranog iznosa (mada to nije bilo presudno). Zvuk mi se mnogo sviđa, tipičan Sony. Imao sam prilike da vidim i čujem i Philips CD850. Lepo se to čuje, i impresivno izgleda, ali konkretan primerak nije bio u nešto reprezentavinom stanju. Zahvaljujem se svima na predlozima i konstruktivnim komentarima.
 12. E super, hvala, navratiću onda oko podne.
 13. @sondek koja je satnica u NS? Kad je najbolje doći?
×
×
 • Create New...