Jump to content

Gile

Donator foruma
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About Gile

 • Rank
  Iskusan član

Profile Information

 • Location
  Novi Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. The Number of the Beast imam neko jadno grčko izdanje, kasnije nisam nabavljao nijedno drugo. Za Jugotonov Seventh Son... srećno u potrazi, dobri primerci znaju da budu vrlo skupi, rekao bih nerealno.
 2. Kupio sam svojevremeno Jugotonov album nov novcijat, i imao sam priliku da ga poredim sa UK izdanjem. UK omot je bio za red veličine bolje odštampan, i snimak je bio bolji koliko se sećam (mada je dosta vremena prošlo od tada). UK reizdanje mi zvuči sasvim OK, na momente bolje od Jugotonovog (konkretno The Evil That Man Do ima definisaniji bas, i synth elementi u Moonchild su jasni i lepo se razaznaju). Što se štampe omota tiče tu je negde na nivou Jugotona, ili malo bolje, ali ne onako dobro kao UK originalno. Sveže poređenje rađeno na matorom Technicsu SL-D303 (sl-1700 spava u ormaru), sa Or
 3. Sasvim OK. Reizdanje sa Juno Records za nijansu bolje.
 4. NAD C388 + BlueOS module. Vidi sa 4Audio da li možeš da dobiješ na probu.
 5. Ni meni, poslate 12.12. regularnim Royal Mailom. Do sada su stizale za dve nedelje uglavnom.
 6. Stevu najbolje pozovi telefonom. Čovek je u ozbiljnim godinama, lakše mu je tako. Ne proverava poruke sa kp baš redovno.
 7. Meni bi baš u ovoj boji trebali Naravno da je bitno da elementi audio sistema zadovolje i određene estetske kriterijume. Imam problem da ne mogu da smatram vizuelno prihvatljivu nijednu audio komponentu (izuzimajući zvučnike) koja nije u obliku kvadra i nije bar 42cm široka.
 8. Što se mene tiče, TV postoji samo zbog PS4. Nije planirano uopšte da bude izvor. DVD/BR koncerte nemam, izvori će biti gramofon, net radio, ponekad stream sa NAS-a i Tidal. Biblioteka bi trebalo bar delimično da bude širine 50 cm, jer imam prostorno zahtevne rezultate rada drugog hobija (u razmeri 1/48 i 1/72), koje bi konačno trebalo da rasporedim van kutija. Sviđa mi se ideja generalno, vredi razmotriti, hvala!
 9. Veruj mi da sam do sada par puta napravio glupost (sa iznosima koji su za red veličine manji) i nije mi bilo svejedno. Bitno je bar da sam naučio kako ne treba raditi, i da treba uzeti u obzir savete daleko iskusnijih kolega. Mnoge stvari za koje sam smatrao da su besmislene ispadoše itekako bitne. Napisaću već jednom esej na tu temu, samo da dohvatim malo vremena @hifista Svestan sam da prostor nije idealan, pokušaću da izvučem najbolje što može. Taj prostor neće sigurno nikada biti idealan, radimo sa onim šta imamo, ispašće valjda nešto
 10. Idem u Audiophile da čujem Dali. EC PI-1 je u pitanju, pogreših, on postoji u srebrnoj boji NAD nema silver, više je tamno siv, videću da li i to može da prođe (čini mi se da će razlika u ceni u odnosu na EC + strimer u klasi + phono preamp biti presudna za odluku).
 11. Malo se odužilo ovo preliminarno slušanje. Uspeo sam da čujem i NAD C368 i Yamahu R-N801D, u kombinaciji sa MA Silver 100. Izvor je bio BlueSound Node 2i u oba slučaja. Node 2i je jedna fenomenalna sprava, softver je odličan, integracija sa Tidalom beskprekorna. Nisam imao prilike da probam Yamaha MusicCast, međutim to je sada nebitno. NAD ima prilično neutralniji zvuk, i što je najvažnije, bez ikakvog klipinga, tako da bih svakako kupio njega. S druge strane, MA je ostavio nekako osrednji utisak, praistorijski Heybrook point five meni zvuči bolje (moguće je da sam i totalno gluv, ne spor
 12. Kolege su mislile da ti uštede vreme i novac. Boljim razmeštajem audio opreme koju poseduješ možeš da dobiješ osetno poboljšanje zvuka, ako je to cilj. Kupovinom na slepo, sa tim budžetom, verovatno nećeš dobiti primetno bolji zvuk nego što imaš sada. Za početak, sem pomeranja zvučnika, bar nabavi Ortofon vagicu za gramofon (ima na KP) da podesiš gaznu silu kako treba, da slučajno ne upropastiš i te ploče koje imaš.
 13. Nula poena. Casting na cc pomoću mConnect sa iphonea se ponaša identično kao i u Tidal app, što će reći loše.
×
×
 • Create New...