Jump to content


sondek

Donator foruma
 • Posts

  11,045
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

About sondek

 • Birthday 07/31/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Novi Sad

Recent Profile Visitors

25,561 profile views

sondek's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. Opcija koja mi najviše fali kod mog streamera.
 2. Odakle ti je poručeno, odnosno gde je kupljena ta ploča. Merkam je već neko vreme...
 3. Tvoj pristup je superpošten. Žao mi je što nisam više pri parama za ploče kao ranije. Ozbiljno bi ti smanjio sale list. Retko je sa prodavcima sa berze tako, a to su i mahom ploče iz druge/treće ruke. Kad se naiđe na ploču od onog koji ju je kao novu kupio, znaš kako i na čemu je slušana to je već sasvim druga priča. Vizuelno ocenjivanje zaista malo znači, moze ploča da izgleda sjajno i da ima nepodnošljivo puckanje. To meni nije ni za very good. Tu je mogućnost da je vratiš/zameniš kao stara musterija max korektnosti... Ali sam je jako retko koristio, gotovo samo ako preskače, a kod mene ploče ne preskaču tako lako znači da baš mora biti do ploče.
 4. To je tvoj neki problem očigledno. Ja kupim barem 5 od 10 novih ploča. Imam pravo da iz kolekcije nešto volim vise, a nešto manje. Ovo je prijatelju forum i svako izražava svoje mišljenje. Sto su ta mišljenja drugačija i suprotnija to je forum bolji. Ja sam recimo mnogo toga kod sebe sa suprotnim razmišljanjima od mojih promenio. Meni su bas ta suprotna misljenja najvaznije, jako me češalo sto baš toliko pohvalnih mišljenja za Acoustic sounds na forumu. Recimo da su ta nova izdanja tone poet, ili Acoustic sounds serije po pravilu brutalna i često i bolja od starih. Takođe sam i često navodio da su neki remaster sjajni, bukvalno bolji od originala koji su imali jasne propuste. Recimo novo izdanje We got request nema čuvene deformacija, kako su uspeli ne znam ali svaka im čast. Preslusao sam ga sa Pecom Antonović nasim drugarom i vrhunskim tonskim inzenjerom. Preslušao ih je bukvalno sva uključujući i gold disk i svugde se čuju, ova nova ploča je savršena. Imam i ovih jeftinih wax i dol izdanja, uvlavnom zbog cene. Kupio sam na kraju da probam Walz for Debie i sjajan je za 12 eur, a i bez obzira na cenu. Malo me jedino nervira kad neko te ploče stavlja tamo gde im nije mesto ali to uopšte nije nepoznata stvar. Obzirom da dosta, cak većinu muzike slusam gde je zvuk zadnja stavka prihvatim ih. Očigledno da imaš problem sa drugačijim mišljenjem... Ne shvati ništa lično, ja uzivam u tvojim postovima i često kupujem tvoje predloge.
 5. Jbg moje je misljenje: Ljudi kojima smeta nesavrsenost vinila i po pitanju zvuka, izgleda i smetnji, prašine treba sto pre da batale ploče... U suprotnom psihijatrija ne gine. Ipak, kad vidiš da se 50g stara ploča sija kao nova taj dobar osećaj nema cenu... Bez starih ploča koje su snimljene analogno bez ikakve nedoumice i lazi kakve vladaju danas jer drugačije i nije ni moglo hobi nema smisla. Ako bi se nervirao još oko stanja ploča gde bi stigao, volim ja svoj krš više nego 5 novih ploča, u 90% slučajeva i zvuk im je bolji. Kolekcija govori o tebi, gde si sad gde si bio pre 30g i kakvim si mukama do ploča dosao, pa i na kakav krš si morao da pristaneš. Ja sam od 10 odlazaka na fax kao klinac 9 puta išao autostopom jer sam kartu pretvorio u muzičkom magazinu ili na najlonu u ploču. Sad se samo pretvaramo kroz ovaj hifi u poslovicu "Lošem Q. i dlaka smeta" Nakon toga sto sam hteo zapakovati sve ploče u najlon odlucio sam i postojeće skinuti nakon zbrujićevog komentara da mu se baš sviđa da "ploče stare sa njim"... Jbg i mi smo koju boru vremenom nabacili pored toga sto smo sve gluvlji. A sto se ledovki tiče... Kupio sam neke sto se dimuju u 3 stepena pa ćemo nekako lakše, makar i sunčane naočare stavili 😎
 6. ... A i juniorska nista ne zaostaje... Kupljene karte skoro godinu unapred za Taylor Swift u Beču. Sta reći... Ne pada iver daleko od klade.
 7. Krv nije voda. Junior zapalio u Pariz večeras na koncert svog omiljenog pop benda. Klinci danas luđi od roditelja, dolaze sa svih strana sveta, brz dogovor preko fanovskih mreža i evo ih na koncertu sa internacionalnom ekipom gde niko nije nikog uzivo video.
 8. Prednost domaćeg terena je sto mozda nesto tako mozeš kao kupac da traziš i ako je lako izvodivo i dobiješ za razliku od velikih brendova. Znam da je recimo daljinac za Dac koji danas uz dac ide tu zbog (lenjosti 🙂) naseg kolege. Da je jedan drugi kolega dobio izbor različitih konektora. Ne kazem da se svaka muzička zelja ispuni ali to je prednost domaćeg terena, da direktno izkomuniciraš sa konstruktorom. Btw i Goran koristi woofer, ali je Rel u pitanju pa se povezuje direktno iz snagaša. Mislim da Rel to i preporučuje kao najbolji tip veze.
 9. Sto se tiče hairlines odkad sam napravio led rasvetu u delu nad gramofon om nije mi dobro. Tek sad vidim kakvog sve đubreta imam u kolekciji... Da to urade na berzi nebi nikad niko nista prodao. Puno mi je lepše bilo u mraku 😁... Kao sto kaže naslov jednog lepog jazz albuma "Atmosphere for lovers and thives"
 10. Mislim na modul za napajanje, mozete takav, mozete bolji, nije svemirska tehnolodžija u tome se slazem, ali je offtopic ... Napravite pa oglasite povoljnije, ovako samo gunđanje. Ne bih se dalje nastavljao.
 11. Napravite to za 50% cene i otvorite temu. Ovde polako odlazi u off. Čestitam roolieman na lepim novinama, dobar streamer je pravi put. Bas kao sto si rekao sjajno je sto je to komplet za dalje, ali gledaj da ga ne preplaćuješ zbog internog dac-a koji ti ne treba ako vuče deo cene. Tek kad se to sve od Ai pusti u full balansiranoj vezi vidi se pun potencijal. Jako je zgodno sto postoji ta opcija i na daljincu, pa se u sekundi demonstrira full potencijal balansirano/ nebalansirano.Ozbiljna razlika.
 12. Nije strašno sto je omot 5-, već je strašno zamisliti ploču ocenjen sa 4 od iste osobe 👹.
 13. Pa eto, ako ti nije lenjo provozaj se do NS da direktno uporedimo sa EAR gde je lampa plus SUT, a i glava je vrlo niskog izlaza 0.1mV pa je pravi test po pitanju pojačanja i šuma.
 14. Juno, posebno se bira bright or dark mix... Ja sam odabrao mračnjak 😎
×
×
 • Create New...