Jump to content


sondek

Donator foruma
 • Posts

  11,207
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

About sondek

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Novi Sad

Recent Profile Visitors

27,862 profile views

sondek's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. sondek

  Police za ploče

  Nemam ja nikakav problem sa Kalaksom, ušrafljen je u 4 ojačane tačke predviđene za to prema uputstvu, u čvrsta leđa sto nebi ni radio da sam mogao da je utiplam u zid. Dno sam napravio velikim delom i zbog nosivosti točkića, ali i zbog toga sto u srednjem delu nema ojačanja pa sam se bojao tog saća, nagledao sam se supermen zahvata po kraftmaster vratima koja su sličan shit. Malo je taj univer preko mere ali je uzet kao restl za neku smešnu sumu. Nije moj kalax taj na tvojoj slici, već 4x2. Ima samo jedan neresiv problem- Nakupilo se ploča ispred njega za jos jedan i zato se menja... A i nasao sam pristupačnije i preglednije mesto za ploče, biće super sve sa led trakom da se "ne bečim" i ne lomatam više oko pregledanja ploča
 2. Desi se da se malo uprašnjavi ta guma po kojoj klizi ručka. Pređe se vlaznom krpicom preko nje pa se odmah vidi razlika
 3. "Hifi is full of very dangerous people." Tim de Paravichini Sve dobro dok spaljuju slušalice stručnjaci, kad krenu na ljude biće gadno. Sreća u forume pa se uvek neko nađe da ispravi krivu drinu. Doduse bilo je i po forumima vrlo opasnih saveta.
 4. sondek

  Police za ploče

  Zato i jesam u startu napisao kakav je to krš od materijala, shvativši sta je unutra. Sklopili je sin i ja, on seo a on krc, krc krenula da se uvija kartončina. Uzas. Od sramote da u tome drzim ploče sam i napravio i leđa i dno odmah da ne prosviraju točkovi i ne raspadne se. Imaju tu neka pojačanja al sve u svemu krš sa dobrim marketingom. Kvalitet ko američka kuća 😁Treba prodati sa zaradom policu i da to na kraju košta 7900 dindzi, a iole dobar materijal bez majstora x2. Da odeš kod čestito stolara pa da vidiš cenu za takvu policu. Našeg prosečnog majstora bi ubila sramota da tako nesto napravi. Ako ne sramota, a ono prvih par koji bi je poručili... a vizuelno Kalax čista petica, spolja gladac iznutra jadac.
 5. Obzirom da imas Harbeth, imaj na umu da su ti mali monitori ipak u startu dizajnirani za monitoring iz blizine verovatno im ipak mozeš naći sreću u nekom close up monitoring desktop sistemu. Ako se postave dosta blizu slusaoca, a daleko od zidova moze tu sigurno da se dobro smanji loš uticaj prostora i u uobičajeno slisanju. Probao sam moje harbeth u nekoj takvoj postavci, predivan je zvuk, fatasticnog 3d, samo je nepraktično za svakodnevnicu(čitaj razvod na pomolu). Ali to ne znači da ih u nekom momentu ne mozes izvuci i odslusati po koju ploču. Mali su, obeleze se mesta ili zapamte i stave na njih kad se slusa. Mozda je vise post za temu o sistemu, ali i ova je nastala odatle.
 6. Kuckali smo u isto vreme, pretekao si me odgovorom. Ako je druga fono sekcija bolja i zadovoljan si: go for it, samo nek se gramofon bolje cuje steta imati usko grlo u phono preampu 👍
 7. Ako si zadovoljan fono sekcijom ne treba nista da radiš, imas je u Yamahi i ako je izbaciš moraćeš još neku drugu da kupuješ... a ta yamaha moze i da ima drugu funkciju, slusa se i mimo slusalica. Tako preko tape out sam i ja probao drugi preamp i posluzilo je svrsi
 8. Mozda Stax zato slusalice naziva Earspeakers, da ne zbunjuju ljude. 😁
 9. Zar ne moze da se uzemlji preko neke druge komponente?
 10. sondek

  Smešne slike

  Ta za grejalica jako dobro dođe kad ti keramičar prelepi pločice preko struje za veš mašinu i kune se u sve živo da ga nije ni bilo.
 11. Ako ga je trpela zena sa zvučnicima, trpeće i sa otvorenim slušalicama.
 12. Ja bih pre ovako nesto. Esl EARspeakers njihov plus Valve driver. Prodaju to i kao sisteme sa pojačalom. https://staxaudio.com/earspeaker Verujem da je taj Senhaiser komplet odličan, ali i skup. Slusao sam samo obične HD800, i jedinu zvučnu manu koju sam recimo čuo, mada bih rekao da je to teranje maka na konac, su baš sa ovom s verzijom popravili, a to je za nijansu bolji bass. Još jedna stvar mi je kod njih interesantna, a to je izuzetna udobnost potpuno prelaze preko ušnih školjki i otvorene su.
 13. Probaj da poslusaš Naimv1dac, on ima volume control. Nije na nivou vrhunskog preampa i bolje je kad se uključi pravi preamp ali ne drastično i pitanje da li bi neki skromniji preamp uopšte bolje zvučao. Svakako jeste mnogo bolje urađena nego na jednom Ifi dacu gde je priključenje na dobar preamp(Acoustic Invader) donelo baš drastično bolji zvuk. Ne pravi se više taj naim dac i to nije preskupa sprava, naročito polovna, tako da se mora traziti polovan. Ima u zvuku nesto od toga sto mozda traziš. Vrlo često ostar zvuk potiče od izvora. Nedavno sam imao priliku da slusam jednu takvu situaciju u nepoznatom sistemu. Razlika je bila tako velika da sam u prvom momentu mislio da zvučnici nisu ničemu. Promenom izvora zvuka se bas dobio taj pun lep zvuk u srednjem tonu koji lampe stvore, a zvučnici uopšte nisu loši. Jednostavno je izvor zvuka bio loš. Svakako je slusanje tj proba mnogo bolja od forumskog teoretisanja. Baš kao i predlozi iza kojih stoji lično iskustvo.
 14. Moj utisak nakon slusanja Senhaiser HD800 je da je to vrhunski hifi i nudi izuzetnu direktnu konekciju sa muzikom. Svoje sadašnje Esl zvučnike slusam u tzv. Konfiguraciji velikih slusalicama pa mi odatle i pade napamet Stax. Za tek solidan hifi sistem već treba par hiljada eur i čas posla ćeš mu čuti mane. Za vrhunske slušalice tek mali deo toga. Sve ovo naravno ako se nekim razmestajem ne moze dobiti dobar zvuk. Ne treba bezati ni od tehnike u pomoći. Kod kolege sam imao prilike čuti kako u ne bas sjajnoj sobi dsp sistem dovede do odličnog zvuka. Tu se ucrta oblik prostorije i materijali od kojih su zidovi, program je to doveo do vrlo solidnog zvuka... To je druga opcija za loš prostor.
 15. Ako je baš doživotno resenje, ja bih rasprodato hifu, pazario nesto jeftino da moze da radi za background slusanje i kupio bezobrazno dobre slusalice tipa Stax ili slično koje bi bolje zvučale nego dosadašnje slušanje. Btw. Ja sam slično doziveo pri selidbi u drugi stan, zvučnici koje sam slusao skoro 20g nisu nikako zvučalo, kazna za uši i šok jer su pre toga u 3 druga stana zvučali podjednako dobro. Srećom naisli su se drugi i nastavilo se. Da nisam mogao drugačije verovatno bih završio sa slusalicama.
×
×
 • Create New...