Jump to content

pollux

Članovi
 • Content Count

  629
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

About pollux

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Den Haag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Iz mog iskustva ne mnogo, ali sve su bili solidni kablovi koje sam kacio, najvise je na njemu bio Ansuz Mainz entry model. Na to pitanje najbolji odgovor moze da ti da @patason nas voljeni kabloman.....
 2. I u inat @patason-u otkupljijem sve preostale komade na 600 eur
 3. Evo traženih fotki voljenog AI
 4. E ako si mu rekao!!!
 5. pollux

  Ispravljanje ploca

  Zvao sam coveka sa oglasa, samo je rekao da nema vise taj uredjaj, tako da ako neko ima neki drugi kontakt....
 6. pollux

  Ispravljanje ploca

  Hvala za info, ovo mi zavrsava posao, dobar uredjaj.
 7. Da li neko zna ko radi usluzno ispravljenje ploca u Beogradu? OneHifi je imao ozbiljan uredjaj, ali sam dobio informaciju da je odavno prodat.
 8. pollux

  Kakav oglas!?

  Ima kod Kikija par tih Lockwood majora i aktivnih i pasivnih, to jako dobro radi, a čak i Lockwood miniature monitor (10inch) zvuči jako interesantno.
 9. Igrao sam se i sa 70-20xd na nekim aktivnim kutijama i sa 210-10 lazy ribbon-om I taj mi je bio najbolji ali mi je bio preskup za ulogu koju je trebalo da igra kod nekih open buffle kutija.
 10. Ja sam ih dodavao i kao super tweeter-e I kao standardni visotonski driver. Ovaj na slici je 64-10 i taj ne bi trebalo da se sece ispod 3500hz on je 92db. Model 70-10 sam sekao na 2800hz mada merenja su dobra sve do 2250hz. Kao supertweeter sam ga puštao da radi preko 10.5Khz imaš slike na mojoj temi ( bio je u posebnoj kutiji od punog drveta). Sad mi je u postavci 140-15d koji je 95db I on radi dobro do 1800hz ali sam ga sekao nešto malo preko 2100hz.
 11. Javi mi se u vezi mog gramofona s obzirom da na fixni telefon i pp na forumu ne odgovaras
 12. pollux

  Šta se sluša ?

  Si probao free gift?
 13. Ja smatram tvoj pristup najpametnijim, sav novac je dat u vrhunski sistem, a ne na skupe medije. Sve više će biti odlicnih digitalnih zapisa. Plus uz loš setup kakav god bio medij iz njega se ne može izvući mnogo. Prošlo je vreme kad su samo par izdavačkih kuća imali skupe diskretne AD konvertere od više stotina hiljada eura, čak je i Stockfish prešao na jeftine Meitner adc i to ne zvuči uopšte rdjavo.
 14. Ja nisam autohtono gramofondzija, cak naprotiv, vise sam se tokom godina bavio digitalnim delom sistema i u njega ulagao najvise novca.Trenutni digitalni deo (MIR audio R2R dac sa lampama, i Coctail audio X45 ) je cenovno na 70% od gramofonskog setapa, a cak iznad nivoa magnetofonskog (Nagra 4.2l , Neil Stone stereo modifikacija sa Qnap na 10.5inch).Ako bi morao da napravim spread sa kojih izvora se najvice slusa muzika, bi verovatno bio 35% Dac, 50% Gramofon, 15% Magnetofon. Da odmah iznesem kako kod mene stvari stoje , medij je kljucna stvar: -magnetofonski setup najbolje svira ali
 15. U principu da, ali s obzirom da je Rasko osetljiva ciljna grupa, ne prima do daljeg...
×
×
 • Create New...