Jump to content


pollux

Članovi
  • Posts

    908
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

About pollux

  • Birthday 05/10/1973

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    : Den Haag, Belgrade

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pollux's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Dedicated

Recent Badges

  1. Za sad samo kratka nota o Drazinom AES/EBU 110ohm kablu. Kabl je postavljen izmedju Coctail Audia X40 i Lampizator Golden Atlantic TRP Dac-a. Na tom mestu se nalazio prvo VDH 110ohm kabl od nekih 300USD za 2m duzine, pa Transparent premium od 1230usd u 2m. Drazin kabl se pokazao sjajno, u klasi je sa Transparentom iako je cenovno dosta jeftiniji (sa VDH nije bilo potrebe uopste porediti). Drazin kabl je imao za nijansu bolje detalje ali tanji Body od Transparenta (za opis detaljnog poredjenja kad budem imao vremena) U medjuvremenu sam dobio i Transparent Reference koji je oko 2400usd u 2m pa cu ga i sa njim uporediti kad nadjem vremena.... Samo mala digresija, veliki broj korisnika nije upucen kako je tesko napraviti 110ohm kabl. Postoji svega par kompanija na svetu koja laboratorijski mere ovih 110ohm (sam proces je dosta komplikovan i veoma je specificna merna oprema), svi ostali prave na osnovu matematickih modela gde se vrlo lako potkradu greske pa cesto tih deklarisanih 110ohm nije ni priblizno toliko,(sto mi kao konzumenti i ne mozemo da proverimo).
  2. Fantazija. Neverovatno, ali na bas svakom mestu u lancu se vodilo racuna da bude postavljena (tj napravljena) prava komponenta.
  3. Nisi poslao pogrešan info, ovo sto je Simplicius radio je jako dobro i korisno za sve, ali je korišćen MDF, nisu menjani ležaji, bliže je po konstrukciji plinta PTP modifikaciji nego Nantais. Tamo na forumu ima i odlicna Zen-ova modifikacija Lenca. Zadržavanje gornje ploče što se vidi kod Nantais modifikacije je čak bolja, po mnogima, od PTP prerade.
  4. Da,znam za taj Lenco sa ET ruckom, odlicno je uradjen,ali tu ni plint ni prerada gramofona nije Nantais modifikacija ni približno.
  5. Da li neko ima iskustva ili je radio Jean Nantais modifikaciju Lenco L-75 (78) gramofona? Na forumima hvale ove gramofone i porede ih sa 30-50k USD gramofonima. Trebalo bi da je ovo drasticno bolja modifikacija od PTP5 (6) sa kojima imam prilicno iskustva. S jedne strane je znacajno prostija (keramicki lezaj, zamena idlera, ali se zadrzava prakticno celo telo gramofona), sto se tice samog gramofona, a dosta komplikovanija sto se tice plinta. Pojavljuju se na USA i kanadskim oglasima u rasponu od 5000-15000USD u zavisnosti od rucke, cak i preko 30k u Reference verzijama.
  6. Sjajno Nikola, ovaj 807 mi je bas prijatno iznenađenje, za ostalo sam znao....
  7. Šest ploča klacicne muzike (jedan set od tri ploče plus tri zasebna izdanja) EMI. Omot-Good, Ploče NearMint. Ne prodajem zasebno. Cena za sve 5000 din.
  8. Tako je. Unutrašnji otpor generatora tj MC coila je mnogostruko niži u praksi (3-25oma) te kao takav bez problema savladava impedansu kabla, dok je kod MM glava obrnuto. Nisku impedansu mnogo teže nazracuju bilo kakve spoljne smetnje. Ukupni kapacitet je mnogo manji i to nema nikakve veze sa izlaznim naponom. Kod MM glava rezonantna peak je duboko u audio opsegu negde oko 20-25khz,dok je kod MC glava to već kao što je Borko napisao u Mhz... Sve smetnje i sumovi su mnogo, mnogo veći na MM nego na MC.
  9. Omni pravi razliku ali uzima jos realno decibel osetljivosti.
  10. Ja sam imao Ruby, koji je sad sa Omni Harmonizer-ima kod forumskog kolege Ivche i to su sjajni zvucnici za sobe do 15 kvm. Imao sam prilike da slusam Maximus Monitor stariju verziju, ne +, i ona je za divno cudo bila tanja na visokim od Ruby. Bas je sjajan i utegnut. Traze bas dobru amplifikaciju. Ruby mi je radio sa Jeff Rowlandom 102s u D klasi.
  11. Ako.se malkice protegnes na nekih 650-700 može I Linn Majic Integrated prva verzija. Ne moraš da budzis phono, integrisan je ,malo muljaviji od Classica ali lakše se uparuju zvucnici....
  12. Linn Classic (Music), postojala je mogucnost da se umesto tape stavi pločica sa phono (ima drkanja ali izvodljivo) . Dobio si sjajan all in one sa CD , radiom , za manje od 500 eur, jako mali footprint zvučno vise nego korektan. Mator uredjaj ali vredan pažnje....
  13. Latest shipment date je 05.03,jedva čekam....
  14. Posle par nedelja slusanja moram da konstantujem da je Golden Atlantic TRP i fenomenalan preamp ne samo DAC. Ocekivao sam od uredjaja ciji je retail preko 10K EUR (u ovoj postavci sa analognim ulazima, displayom i daljinskim) da radi dobro kao preamp ali je prevazisao sva moja ocekivanja u ovom segmentu. @lalelala mislim da su ti ovo jako korisne informacije... @Golumnerado priznajem da si i ovog puta bio u pravu
×
×
  • Create New...