pollux

Članovi
 • Content Count

  448
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About pollux

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 05/10/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Den Haag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja koristim DVL-919E I bolje mi radi preko optickog. Kod mene je 24bit DAC/Hi-bit Legato Link conversion, vec 15ak godina radi kao sat, uglavnom kao Laser Disk player ili kod muzickih Laser diskova kao transport. Od modifikacija samo mu je promenjen IEC.
 2. pollux

  Marakana :)

  Koju si 77icu planirao? Gledam neke Sony Oled 75ice ali odvaljuju sa cenom u Srbiji ,a trenutno imamo koliko se secam slicne Lg Oled 65ice.
 3. Kod mene je većina od domaćih konstruktora, MIR audio - pojačalo sa MC i posebno MM phono, vise pari RAAL drivera, NN zvučnici, RS audio ručke.....
 4. https://www.monoandstereo.com/2020/01/savo-velikinac-cd-vinylcd-and.html https://theaudiophileman.com/vs-demagnetizer-news-vs-audio/
 5. Počeli su i afirmativni tekstovi u renomirani stranim medijima: https://www.monoandstereo.com/2020/01/savo-velikinac-cd-vinylcd-and.html https://theaudiophileman.com/vs-demagnetizer-news-vs-audio/ Uskoro i review u TNT-Audio Nažalost, kod nas i dalje nedovoljno propraćen.
 6. Zato što je Zvezdarska šuma blizu a i takodje i najviša tačka Bgd, preko puta opservatorija....
 7. Smeši mi se jedna kao nova Ikeda 9c mk2 glava, pa me zanimaju iskustva sa ovim glavama bez kantilevera. Brine me i što za razliku od ostale 9 serije koja je (very) low compliance ova je kako kažu no compliance. Da li je stavljati na Shroeder ili Unipivot 12 inch ručku?
 8. Ja sam sad u Bg i lenco ptp sam uzeo nov od RS audia u Bgd (naravno nije bio mehanizam L78 nov vec refurbished, nov je bio plint, nov metalni idler, nove ručke.... ). Ja nažalost nisam imao gramofon skuplji od 3000 eur zato mi je to bila referenca sa tim sam mogao da poredim (najskuplji setup mi je bio 3000eur gramofon plus 2000 eur ručka, plus 1500 eur phono, plus 3000 eur glava)
 9. Da PTP5 modifikacija sa novim plintom uzeta kod g. Raška RS audio, sa dve rucke 12 inch Sroeder drvo i 10 inch unipivot carbon
 10. Iz mog skromnog iskustva bilo koji dobro sredjeni idler ( Lenco, L75, L78, Garrard 301,401) zvuči drasticno bolje nego novi gramofoni u klasi do 3000 eur. Ja sam konkretno prodao praktično nov Oracle Delphi IV sa SME V za 4000 EUR, i za više od duplo manje para našao sređen L78 sa novom Ptp5 modifikacijom, novim plintom i dve rs audio ručke Sreder i Unipivot i zvuci drasticno bolje sa istim certridge (VDH Condor, Goldring Elite) .....Imaš na forumu još iskustava sa sredjenim 301,401 (za njih doduše inicijalno treba više para ali manje modifikacija)
 11. Mala ispravka @Woland, prikazani vinyl demagnetizator je duplo slabiji od velikog zato i proces traje duplo duže (30 vs 15 s) . @RingeRaja Ranije pomenuta zvanična prodajna cena za veliki demagnizator(koji je i za kablove i cd i vinyl) je validna (750 eur). Par komada mk1 verzije može da se uzme od g.Save za 550 eur. Nova samo vinyl verzija je 500 eur. Eto ispadoh portparol za g. Savu. @zeljko1974 po mojim informacijama prodato je u Srbiji više od 10kom, u Italiji više od 15 kom.
 12. Najbolji sajam do sad, sve pohvale organizatorima. Samo cu bez reda nabacati ono sto je na mene, ostavilo ili neki pozitivan ili negativan utisak. Ono sto me je odusevilo su Teoharov, Pasivni zvucnik sa integralcem sjajan (cenovno prihvatljivi 5000 eur za kutije sa vrhunskim drajverima i 2500 integralac), opet njihov aktivni bookshelf sa Ice power modulima (3500 EUR) odlicno resenje za male sobe. Solaja _RAAL, fantastican , cak i sa prilicno losim izborom muzike. Rega/Harbeth, kad je gramofon radio kako treba zvucalo je odlicno. Dynaudio, kao sto rece zastupnik neusviran , samim tim nedopustivo los za klasu zvucnika kojoj pripada. Mcintosh konacno sa Mcintosh zvucnicima, prilicno dobar. AR sa Sonus Faberima totalno bezlicno. Marten sa svom onom jezivo skupom elektonikom , jako lose. Kii cak i u uz dodatne artefakte (Acoustic Revive 888-earth clock za poboljsanje raspolozenja,) dobar ali dosadnjikav.
 13. Postavio oglas pre 24h, i dalje stoji da mora da bude odobren od moderatora, ostali oglasi postavljeni posle mog odobreni, da li postoji neki selektivni pristup?