Jump to content


pollux

Članovi
 • Posts

  726
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

About pollux

 • Birthday 05/10/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Den Haag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pollux's Achievements

 1. Ja mogu samo za Mir Audio da ti dam utiske, s obzirom da mi je ceo set sem zvučnika bio u sobi. Novost je taj KT 88(90) integralac. Vrhunski svira za nešto što nije SE, cenovno je ispod njegovih tranzistorskih integralaca, naravno zbog snage koju isporučuje. Što se zvučnika tiče pravljeni su samo za sajmove, neće ih biti nazalost u prodaji, za razliku od prethodnih sa SB acoustics jedinicama(ovi su sa Beyma jedinica)
 2. Mislim da nesto nisi razumeo. Naravno da nijedan studio ne koristi drivere visoke osetljivosti, jos manje SE pojačala od par vati, vintage trafoe skupe ko otrov,jos manje horne na midu ili mid basu. Ne znam zasto se i uopste se pominje studio,ovde je bilo reci o koriscenju aktivne skretnice u kucnim uslovima na specificnim driverima za aktivni bas i pasivni ostatak spectra sa hornom.
 3. Radio sam jedno vreme za RMK - Pусская медная компания
 4. Novi Tobianov preamp sa lampaskim napajanjem, poznat kao najteži preamp na svetu 😜.
 5. Realno I ne postoji u ovom sportu, ovde su stvari uvek iracionalne I subjektivne, ja iznosim samo svoju percepciju stvari, znaš i sam da svi imamo mentalnu blokadu na šta hoćemo a na šta nećemo da damo novac. Ali , kao što znaš, ja sam opet nerealan skroz, nije mi problem da dam 15k za gramofon, ali 3k za dac ili footere npr jeste.
 6. Ovaj model koji si uzeo je na par Korea sajtova kada sam gledao bio 5.5-6k eur za 8 kom, Ballerino je dosta jeftiniji na nivou 2.2k eur za 8kom. Mislim da je to previše za klasu zvučnika, (ako se ne varam tvoji su oko 30k novi), dati 20% za footere je bas previse. Ja sam od tih fancy probao Yamamoto footere od oko 800eur za 8kom davali su odlične rezultate ali ih nisam uzeo jer mi je i to delovalo previše za takvu komponentu
 7. Odlican izbor, od svih footera koje sam gledao ovi stvarno izgledaju najbolje, a verujem u tvoj sud o kvalitetu izrade.
 8. Ne znam za fabricka merenja, nisu moji zvucnici, pitacu vlasnika da li cuva merenja, nije mi uopste ideja da se prepucavam. Taj 16inch Bas je bio secen ako se dobro secam negde malo preko 200hz. Ovo su njegove oficijalne specifikacije i u pravu si da je fabricki bas secen na 700. Specifications Type: 5 way, 6 driver loudspeaker system Frequency Response: 20Hz to 22kHz Power Handling: 150W Crossover Frequency: 700, 2000, 5000, 10000Hz Impedance: 8Ω Sensitivity: 98dB Bass: 1 x 405mm cone Midbass: 1 x 160mm cone Midrange: 1 x horn Tweeter: 2 x horn Super Tweeter: 1 x 30mm cone Enclosure: bass reflex Finish: walnut grain Dimensions: 445 x 660 x 280mm Weight: 24.6kg Year: 1976
 9. Ovaj Kenwood sto sam naveo svira 25Hz kad se malo tweekuje skretnica, mada po spefikacijama svira i nize.
 10. SV je skoro za kuma radio neki vintage Isophone sa 15inch basom, inicijalno je bas grozno radio ali zamenom elemenata na skretnici i sa par tweekova je potpuno nova kutija. ja bi isao u tom smeru neki zdrav koncept Vintage zvucnika koje ces da malo upeglas.
×
×
 • Create New...