Jump to content


pollux

Članovi
 • Posts

  882
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

About pollux

 • Birthday 05/10/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Den Haag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pollux's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Dedicated

Recent Badges

 1. Konačno se skrasio na polici 😅. Stigla i zebrano "daska" iz Ravnog sela. Utisci su sjajni, o tome nešto kasnije.....
 2. Kao Vlasnik Savinih stalaka, ovo sigurno nije verzija koju je Savo radio već ih je verovatno @Dražo preradjivao, s obzirom da je Savin uredak koji je kod mene u teak fineline furniru drugaciji i na nivou Sonus Faberovih stalaka.
 3. Ovo je sa sajma u Zagrebu, Zoran namešta svoju ručku na gramofonu od Leona Cebovskog (inače uz drugarov Vyger jedan od najboljih gramofona koje sam uživo čuo)
 4. Aha, tvoj je Tone Poet, moj je staro EMI japansko izdanje. Verujem da je jos bolje.
 5. Iskreno i ja bi, ali sa kutijama i prednjim plocama je uvek haos. Te neke stvari koje zavise od eksternih majstora, a nemaju veze sa konstruktorom, odvlace bas puno vremena i energije, narocito kad se radi jedan komad nestandardizovanih dimenzija i specificnih zahteva (x3 za dva monobloka i preamp bi bilo za ludnicu 🤣)
 6. Ideja je bila da se zameni postojeci integralac, nismo razmisljali o manevrisanju, mono blokovi bi bili mozda elegantnije resenje ali ono nosi jos gomilu kablova, jos kutija , napajanja i prednjih ploca (za preamp i dodatni monoblok)
 7. Hahahaha očekujem tako nesto.
 8. Nekako smo uspeli da ga turimo na policu, ali s obzirom da je 55cm dužine upomoć je došla IKEA daska (dok Sava ne napravi od zebrana istu). Paralelno cu ga testirati kao solo integralac i kao snagas sa Mir audio reference preampom (ovo ispod Lampija) koji je u stvari poboljšana verzija Convergent Audio Tehnology SL1.
 9. Iskilavili smo se 70kg tesko da ce ici na policu....
 10. Monstrum je konačno stigao kući, za vikend se konačno pušta u rad u mom sistemu
 11. Sjajan, u junu sam ga stavio na temu
 12. Svrati češće....
 13. Hvala na podršci, 845 je gotov i radi sjajno, to mi daje i volju da idem dalje u pravcu velikih DHT lampi.
 14. Voleo bi, da svi koji imaju iskustva sa pravljenjem GU48, 849, GMI30 i GM100, napišu na temi svoja zapažanja.
 15. Tako je, zato se islo na 845 (ajde da je nazovemo "velikom lampom") kao neki optimum za zvucnike, pre toga je probano 20ak SET-ova od VT520, VT52b, 211, 805, cak smo pokusali i sa par pojacanih 300B.... Kao sto sam i pisao sledeci projekat ce biti prave velike DHT lampe 849 i GMI30,jer se 833 na probama ovih dana nije bas zvucno proslavio. Najvise entuzijazma gajim prema GMI 30, s obzirom da je dosta svetlija cev od GU 48 ili GM100. Uz to GMI 30 ima veliki Mu i lako se uparuje sa nekom malom DHT cevi tipa 1h4G, 26 ili 226 (koje je mnogo bolje koristiti od npr 45ice, u skladu sa onim sto je prof. David O'Rourke pisao da za "uncompromising" zvuk neophodno da DHT cev ima apsolutno simetricnu geometrijsku strukturu). Za moje zvucnike ovo jce biti overkill SET, ali nek se nadje, kad moze Fikus da stavlja izlazne KT170 na DAC mogu i ja da pravim 70W SET.😁
×
×
 • Create New...