Jump to content


snatch

Članovi
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

snatch's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter
  • Collaborator
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Sad tek vidim da bi ti da puštaš Deezer. Za Tidal i Qobuz znam da funkcioniše, ali za Deezer ne znam.
  2. Wiim pro plus ima i dac. Mene je preko Ali-a izašao ukupno oko 200EUR.
  3. Bubble UPnP. Instaliras server na PC, a android aplikaciju na telefon i upravljaš streamom preko telefona. Android aplikacija košta jednokratno oko 5EUR. Ne znam da li postoji za IPhone. Mislim da se mora podesiti i renderer, ja sam išla preko Foobar2000.
  4. Wiim Pro Plus je stigao pre 15-ak dana. Izašao me ukupno oko 200EUR sa Alija. S obzirom na to da sam do sada slušala samo preko lap topa povezanog na dac/amp Fiio K5 Pro ESS i sa slušalicama Beyerdynamic DT 880, razlike u zvuku ću komentarisati samo u odnosu na lap top. Značajno je bolji zvuk nego preko lap topa, ali osvrnuću se na meni najznačajnija unapredjenja: veća je razdvojenost instrumenata (meni je ovo jedna od najvažnijih stavki pošto volim da slušam analitički, svaki instrument posebno); više detalja; sve je čistije, mirnije. Na prvu loptu mi se učinilo da ima manje basa. Kad mi se uvo malo naviklo na promenu, basa mi je falilo samo u numerama u kojim sam to i ranije primećivala. Što se tiče izlaza, Wiim mi se bolje pokazao preko optičkog izlaza nego preko analognog. E sad da li tu utiče sinergija izmedju daca i ampa u Fiio K5 Pro Ess ili je dac u Fiio bolji, ne znam. Preko analognog izlaza mi je zvuk bio nekako sabijeniji, a samim tim je izgubio dosta od kvaliteta koje sam gore opisala. Bluetooth daljinski je super stvar. Aplikaciju nisam mnogo isprobavala osim podešavanja jer postoji opcija Tidal Connect. Preko aplikacije sam jedino gledala bitrate kad me interesovalo jer se na tidalu vidi samo max ili high. Sve u svemu, prezadovoljna sam kupovinom. U mom slučaju ova kupovina je bila bagatela u odnosu na to koji napredak sam dobila u zvuku, a i u komforu korišćenja u odnosu na lap top.
  5. Čak i ako piše da ne isporučuju za Srbiju ili da nema na stanju, kontaktirajte prodavca, u poruci će vam poslati link preko kojeg ćete moći da poručite. Tako je meni uspelo da naručim Pro Plus.
  6. Odakle je poručen Pro Plus? Gledam na aliju i trenutno nije na zalihama.
  7. Hoću da se ratosiljam lap topa kao izvora. Za sad tražim samo streamer, koji bih ove zime koristila uz head amp i slušalice, a na proleće zvučnike, možda i sa power ampom, ako će strimer podržavati funkciju pretpojačala.
  8. Odustajem od Yamahe... Daću se u potragu za strimerom. Izbacujem i displej iz poželjnih kriterijuma za strimer, a i lepotu. Pa nek je i ružan kao Ifi Zen Stream... ufff mislim da baš toliku ružnoću neću moći podneti 😃 .
  9. Krevet je na razvlacenje, tako da moze da bude trosed (kao na slici) ili da se spava na njemu. Fotelja je za kuče 😊. Mogla bi fotelja da se pomeri negde da umesto nje stane zvučnik.
  10. Yamaha je oko 800EUR. Trenutno imam DAC/Headamp Fiio K5 Pro ESS, izvor lap top, slušalice Beyerdynamics DT880. Pristojno to zvuči sa slušalicama. Volela bih da streamer ima display i daljinski da ne bih svaki čas gledala u telefon, a i da ima standardne dimenzije audio komponenti. Zbog toga mi je u najužem izboru bio CA CXN V2. Ako bih izbacila displej iz kriterijuma, onda bi mogao i CA AXN. Slika nije baš u santimetar tačna, crtala sam po sećanju, ali otprilike to je to. Ima još nekih stvari u sobi ali sve bi moglo da leti osim kreveta, fotelje i ormara.
  11. Ne mislim da je loše što bi bio nearfield jer većina tih aktivnih zvučnika su studijski monitori i predvidjeni su za tu blizinu
  12. Razmišljala sam i o tome pogotovo što mi je širina sobe samo 2,6m pa ako bi stavila zvučnike uz duži zid i odbila ih pola metra, to bi skoro bio nearfield.
  13. NAD 368 je sad na sniženju, ali mi se ne svidja što nije kompatibilan i ne može da se unapredi sa novim MDC2 BluOS D. Novi BluOS modul ide u NAD 389 koji je još skuplji
  14. Nisam planirala floorstandere za ovu sobu. Smatrala sam da su mi dovoljni bookshelfovi, ali nisam bila sigurna jer sam nailazila na oprečne informacije, pa sam za svaki slučaj pitala. Ja sam u stvari prvo htela streamer, da ga za sad povežem sa mojim headampom i slušalicama, pa na proleće da tražim zvučnike i pojačalo. Pošto je prethodni Yamahin streamer, čije su mi funkcionalnosti i dizajn odgovarali, zastareo, nadala sam se da će izbaciti unapredjeni sa sličnim dizajnom, ali za sada samo all in one rešenja izbacuju. Naravno, najbitniji mi je zvuk. Ako mi se ne svidi zvuk, sigurno je neću kupiti zato što mi je lepa.
  15. Rekla sam već da bih na proleće kupila zvučnike. Ovo sa digitalnim izlazom mi je bilo zgodno da ima kao opciju. A da li bi neko mogao da mi pomogne da otklonim ovu nedoumicu: Ovo mi je važnije od toga da li ima digitalni izlaz.
×
×
  • Create New...