Jump to content


snatch

Članovi
  • Posts

    102
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

snatch's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter
  • Collaborator
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Glasala za Appetite. Najznačajniji album u mom životu. Subjektivan, ali mislim da je to dovoljan razlog što sam glasala za njega. Album koji me katapultirao u svet muzike i učinio da mi tih godina muzika postane najvažnija stvar u životu. Album i gitarista koji su me naveli da počnem da sviram gitaru.
  2. Ne moraš, povežeš te tvoje aktivne za komp na analogni izlaz strimera (line out).
  3. Pa to ti kažem... Sa tvojim zvučnicima ne treba ti bolji.
  4. Imaš ovaj https://www.arylic.com/products/s10-wireless-preamplifier što je kupio @srdjan_cvetkovic . Opisao ga je ovde Nije skup. Nema kod nas da se kupi u prodavnici, ali mislim da ima na kupujemprodajem. Ali ako uzimaš uzmi S10+ kao ovaj srdjanov, a ne stari S10
  5. OK. Da ne off topicujemo više, ugušismo ženi temu...
  6. Pa ne moraš da diraš ni bez windowsa. Namestiš jednom, memorišeš stanice na daljinski i ne moraš više da uključuješ telefon ako hoćeš samo te stanice. Nisam proučavala, ali ova aplikacija za Windows mi ima poentu jedino ako možeš preko Wiim da pristupiš muzičkim fajlovima koji su ti snimljeni na kompjuteru, za sve ostalo, lakše bez Windowsa. Ako hoćeš preko windowsa, a ne preko aplikacije i da puštaš samo nekoliko radio stanica, ako ne koristiš striming servise i ne puštaš preko mrežnog servera, ako nemaš zvučnike koji će da isprate kvalitet zvuka koji pušta strimer/DAC, onda ti i ne treba strimer/DAC.
  7. Poenta strimera sa DACom je kvalitet zvuka i komfor korišćenja (aplikacija, daljinski). Ne vidim poentu ako imaš strimer i možeš sve na klik, da uključuješ kompjuter. Možeš naravno da slušaš radio preko interneta i na kompjuteru, ali Bubble upnp ili strimer ti pruža komfor ako hoćeš da puštaš razne snimljene play liste sa striming servisa, ako te neka pesma nervira, ne moraš da ustaješ da bi je premotao nego je preskočiš preko telefona, možeš da puštaš muziku sa mrežnog servera i to sve bez ustajanja.
  8. Imam ideju. Ako već imaš kompjuter i zvučnike za kompjuter, poveži zvučnike na komp, a onda: instaliraj BubbleUPnP Server: https://www.bubblesoftapps.com/bubbleupnpserver2/docs/windows_install.html - uradi sve po ovom uputstvu, celu stranicu isčitaj. Instaliraj player Foobar2000 (i za njega je u uputstvu sa linka napisano kako da se podesi). Instaliraj na telefon BubbleUPnP for DLNA/Chromecast https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bubblesoft.android.bubbleupnp&hl=en ' takodje pišu u uputstvu podešavanja. Kad sve instaliraš moći ćeš preko telefona - android aplikacije BubbleUPnP for DLNA/Chromecast da puštaš internet radio i streaming servise, a da ti se čuje na kompu, odnosno zvučnicima povezanim na komp. Kompjuter mora da ima pristup internetu da bi ovo sve radilo, a i telefon mora preko WiFi da bude na istoj toj mreži da bi mogao da puštaš preko telefona na kompjuter. Ovo ti dodje slično kao Wiim, ali besplatno, Jedina mana je što kompjuter mora da bude uključen da bi pustio muziku i što kad jednom ugasiš muziku moraš opet da udješ u telefon da bi pustio. U stvari nije baš besplatno. Aplikacija za android BubbleUPnP for DLNA/Chromecast treba da se plati jedno 5 EUR jednokratno. Mislim da ima i drugih aplikacija koje su besplatne, ali ja imam iskustva samo sa ovom koja se plaća. Mislim da @Iron man zna koje su to druge besplatne aplikacije.
  9. Uz Wiim Pro Plus dolazi ovakav kabl: U line out od Wiim idu dva rca činča s jedne strane, a u zvučnike dva rca činča s druge strane kabla. Ti si verovatno uz zvučnike dobio kabl sa bananicom s jedne strane da bi mogao da ih povežeš sa kompom. Nisam sigurna da ti se isplati Wiim Pro Plus sa ovim zvučnicima. Ali ako baš hoćeš, možeš da pitaš prodavce da poneseš svoje zvučnike da ti povežu sa Wiim u prodavnici da čuješ na licu mesta. Usput, da bi uporedio razliku u kvalitetu zvuka, zamoli ih da ti povežu Wiim sa nekim aktivnim studijskim monitorima koji su im izloženi. Možda bi uz tvoje zvučnike cenovno i kvalitetom više odgovarao neki noviji bluetooth risiver koji ima mogućnost povezivanja rca činčevima na tvoje zvučnike, pa da puštaš preko bluetootha. Ako ipak želiš Wiim, koristi ga za početak sa ovim zvučnicima, pa malo kasnije razmotri nabavku boljih aktivnih kutija.
  10. Ako se povezuju preko 3.5mm bananice, onda mogu da se povežu sa Wiim Pro plus preko kabla koji ima sa jedne strane 3.5mm bananicu koja ide u zvučnike, a sa druge dva rca koji idu u Wiim Pro Plus analogni izlaz. Ali ne isplati ti se da uzimaš Wiim Pro Plus da bi ga povezao na zvučnike za kompjuter (ne znam kojeg su kvaliteta tvoji ali većina nisu kvalitetni). Ako ti zvučnici nisu dovoljno kvalitetni, neće moći da reprodukuju kvalitet zvuka koji ćeš puštati preko Wiim. Koje imaš zvučnike?
  11. Ne moraš da uključuješ telefon ako si ugasio uredjaj, a hoćeš tu istu stanicu. Preko daljinskog stisneš dugme play i pustiće ti zadnje što si puštao. Možeš i na 4 dugmeta na daljinskom da memorišeš 4 stanice ili play liste pa da biraš koju od te 4 ćeš da pustiš, bez telefona.
  12. Ja idem preko LAN. Mislim da može i WiFi, ali da te ne slažem, bolje da proveriš, jer nisam ni pokušavala. Da. Telefon ti služi samo kao daljinski da pusti, a uredjaj će da nastavi da strimuje sa interneta.
  13. Wiim Pro Plus se povezuje preko interneta (LAN, Wi-Fi), a na telefon se instalira aplikacija preko koje se bira šta ćeš da puštaš: Tidal, internet radio... Znači telefon služi samo za upravljanje, a muzika se dovlači sa interneta preko LAN ili WiFi. Telefon mora da bude povezan na istu WiFi mrežu kao Wiim Pro Plus da bi telefonom moglo da se upravlja koji sadržaj sa interneta će da se pušta. Ima i daljinski da ne bi stalno morao da ulaziš u telefon ako hoćeš da pojačaš ili smanjiš jačinu, next track, ima 4 mesta za memorisanje stanica ili play listi na daljinskom, a u aplikaciji ima više mesta za memorisanje. Ima i alarm. To je vrh funkcionalnost. Svako jutro me budi heavy metal internet radio. Ništa drugo ne može da me probudi... Može ja mislim i bluetooth, ali ja nisam koristila jer je mnogo bolja solucija ovo gore. Bolji je zvuk, a i aplikacija je odlična.
  14. Predlog za all-in-one: https://www.player.rs/hi-fi/integrisana-pojacala/wiim-amp-space-gray-integrisano-mrezno-pojacalo . Uz njega bi trebalo da se kupe i neki pasivni zvučnici. Ako odeš do prodavnice mogu oni da ti preporuče koji zvučnici bi išli sa ovim all-in-one uredjajem. Preko njega možeš da puštaš muziku sa streaming servisa (Tidal, Qobuz, Spotify itd) ako imaš pretplatu, internet radio, nema mogućnost povezivanja sa kompjuterom preko USB, ali možeš da puštaš preko USB fleša, ima HDMI, optički i line ulaz. Ima i izlaz za subwoofer. Može i strimer + aktivni zvučnici: https://www.player.rs/hi-fi/plejeri/network-plejeri/wiim-pro-plus-mrezni-plejer Ovaj strimer imam ja i odličan je za ove pare. Podržava streaming servise (Tidal, Qobuz, Spotify itd), internet radio, puštanje preko mrežnog servera. Nema ulaz za USB i HDMI, ali ima optički ulaz i izlaz, analogni ulaz i izlaz, coax izlaz. Aktivne zvučnike uz njega mogu da ti preporuče u prodavnici ili neko ovde sa foruma da preporuči. Meni je jednom neko na forumu preporučio ove aktivne zvučnike: https://www.hi-files.com/elac-debut-connex-dcb41/ . Ovi uredjaji imaju još nekih funkcionalnosti koje nisam opisala ili sam previdela, ali imaš linkove pa pročitaj ili pitaj u prodavnici.
  15. Naletela danas na bilbord, deluje interesantno pa reko da podelim.
×
×
  • Create New...