Jump to content

zflazar

Donator foruma
 • Content Count

  3,106
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  78

About zflazar

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 07/15/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zrenjanin

Recent Profile Visitors

7,717 profile views
 1. Jesuš-Pepi, za te pare bi trebali da imaju malog programera instaliranog u plakar a ne da jajare sa (ne) mogućnosti streaminga, (ne)postojanjem 192/24 i AES kablom. To sve zajedno (bez malog programera) košta verovatno jako-jako malo a skupo se plaća nepromišljena poslovna strategija, na primer besplatne zamene DAC modula na starijim modelima kod ovlašćenih predstavnika itd.
 2. Okvirno da li bi mogao da navedeš snagu pojačala i da li na primer treba da ima fono-sekciju?
 3. obično kad vazduh uđe onda zvuk izađe. Tube-rolling može biti skup hobi sa neizvesnim ishodom što se tiče zadovoljstva sa postignutim. Trudi se jedino da ne oštetiš ni cev ni podnožje cevi u bockanju.
 4. Obično uđe kod izvoda/pinova lampe, znak da je vakum u lampi narušen je najčešće promena boje getera u belo i ta lampa više nije upotrebljiva. To se u svakodnevnoj praksi najčešće može desiti kod vađenja/vraćanja lampe iz njenog podnožja. Ilustracija kako to izgleda sa YT:
 5. Koliko vidim po internetu, taj Dual je dosta komplikovan direkt-drajv sa ručkom CS 721 koja nema (meni vidljiv) mini-DIN izlaz na sebi tako da bi novo ožičenje po meni imalo dve etape: Prva etapa bi bila promena internog ožičenja ručke i njeno produženje/nastavak u interkonekt. Ako planiraš da uradiš interkonekt posebno onda ti sleduje ta druga etapa. Na domaćem DIY forumu član @gluv_i_udaren sada nedavno pravio upravo interkonekt za gramofon. Ja bih to isčitao i procenio da li bi se upuštao u taj poduhvat s tim da je kolega @gluv pravio kabel mini-DIN - RCA. Link: https://www.
 6. Da li tvoj gramofon ima RCA izlazne konektore ili treba signal da uzimaš sa baze gramofonske ručke? Odnosno, da li bi pravio imterkonekt kao na slici levo ili desno?
 7. Možda 6S33S ide u penziju. Integralac sa 6EM7 2w/ch sa interstage trafoom između driver I izlaznog stepena. Perverzno je što su interstage i izlazni trafo otprilike sličnih dimenzija. Mojim Tannoy 15" sa Fostex helperima za sobnu glasnoću je "untig" dovoljno. Za sad kod mene neprevaziđen ton, ambijentalnost, istitraj svake note sa nosača zvuka, jedino bih voleo da imam još dodatnih+10W za potpuno- ali potpuno- ludilo za eksplodiranje stadiona i otvaranje neba. Mada i ovako mi nije dobro, možda i ne zaslužem više. disclaimer: navedene prednosti i mane koje sam naveo molim shvatit
 8. Džaba kad sam ja seljak pa volim da za 5.000€/$ vidim bar hektar i po zvučnika.
 9. zflazar

  Kakav oglas!?

  Kreće šoping groznica za 8. mart. Obradujte Vašu nežniju polovinu, zenicu oka svog, majku vaše buduće/sadašnje dece sa originalnim setom ženskog alata sa roza drškama izrađenim od najkvalitetnijeg (****kristaln**) poljskog čelika! https://m.kupujemprodajem.com/alati-i-orudja/rucni-alat-setovi-kompleti/univerzalni-set-zenskih-alata-23-delni-geko-poljska/oglas/110909872#mhs0-1613766876716
 10. pitanje: jesu se Očevi vratili sa službenog puta u Banoštor?
 11. Reče svojevremeno @AnubisGrau, audiofil je osoba koja ima skuplji hajfaj od automobila.
 12. zflazar

  Na gramofonu..

  malo izlaska iz cilemile ECM/act/blue note rezervata
 13. samo sa AAA replikama wannabee Rolexa. Bože gospode kako divna tema. Šta god pročitaš ništa nije offtopic.
×
×
 • Create New...