zflazar

Članovi
 • Content Count

  2,409
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

About zflazar

 • Rank
  šlajm
 • Birthday 07/15/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zrenjanin
 • Interests
  kad ne ide kupleraj menjaj kurve a ne zavese

Recent Profile Visitors

5,324 profile views
 1. folija mi baš ne zvuči kao dobra ideja za ožičenje. Mislim da je koncept ožičavanja/ožičenja baziran na žicama i da će biti veoma teško stavljati folije umesto žica. Bolje smisli kako će moduli imati najkraće moguće žice kako za napajanje tako i za signal. Konsultuj iskusne i oko izvođenja uzemljenja signalnog i napajačkog dela. Zbog bezbednosti i zbog pojave raznih smetnji/šumova/brumova.
 2. što ne nađeš neku firmu/servis koji mogu da uvezu/naruče originalne module?
 3. neki kupuju HiFi sebe radi a neki merenja radi. Najsrećniji su oni kojima se podudaraju dobra merenja i dobar zvuk.
 4. i Forum spada u medije. Jedino što tu imamo još veću obavezu da prikažemo sebe u najboljem, najpismenijem svetlu pošto smo tu u isto vreme i (Ljubini) gosti a i domaćini, zar ne? Mesto za održavanje i negovanje domaćinskog odnosa i prema srpskom jeziku, na kraju krajeva.
 5. dokaz da nije svaki dim u Srbiji neizdrživ za čoveka.
 6. pozdrav iz Zrenjanina sa zajedničkog zasedanja Ujedinjenih HiFi Nacija i Pokreta Nesvrstanih. Kod mene u sobi grejanoj ruskim gasom vrti se ruska ploča sa ruskim pijanistom koji izvodi dela slavnog Nemca. Danac napravio zvučnicu koja je na engleskoj ručki i gramofonskoj bazi koja je u plinth-u od afričkog drva i stoji na nogama iz Engleske. Signal ide u trafo iz Sjedinjenih Američkih Država, pa u elektroniku made in Serbia od konstruktorskog tima Srba i Mađara. Komponente koje su ugrađene su iz Kine, Kanade, Srbije, Nemačke, SAD, Japana, Koreje. Preko kablova made in Denmark i Serbia to ide u zvučnike sa komponentama iz Japana, UK, Nemačke, Srbije i Kine. Sveća je iz Kine, svećnjak je iz Hrvatske, rakija je naravno domaća. Što se mene tiče, miroljubiva koegzistencija na delu. Šta će biti za 100 godina? Znam jednu stvar sigurno. Svi koji ovo čitaju biće mrtvi. Zato carpe diem, dragi moji drugari. Menjajte sebe za početak. Trudite se da svaki dan u svakom pogledu budete bolji ljudi. Ako to postignemo, biće bolje i nama i našim najmilijima.
 7. joooj, pravi hifi forum! u poslednjih par dana zamrla diskusija oko osigurača, štekera, DeviJaleta, AC/DC tematike koliko smo se navrzli na ovu temu. Skoro pa mi nedostaju oldie-goldie mainstream teme
 8. Da ima njiva bilo bi i useva. Da ima useva bilo bi i motika. Svakodnevni prost rad tipa kopanja smanjuje bes, upotrebu herbicida i bensedina.
 9. Nova gramatika: -nominativ: Vučić -genitiv: Vučević -dativ: Vučićević @Zexx izvini.
 10. baš naprotiv. Zadnjih 30 godina se aktivno radilo na tome da se zabuni organ među ušima prosečne koze, ovce i goveda. Privid dostupnosti informacija uz kakofoniju koju pravi informatički kvantitativni, multiplicirani košmar je stvorio idealan milje za zaglupljivanje planetarnih razmera. Pre 40 godina si imao mrak, ledinu i sveću sa kojom si išao ne bi li na ledini našao drvo sa informacijom. Sada je da izvinete obrnuto. Informatički prostor liči na prašumu osvetljenu stroboskopom. Ako hoćeš da nađeš drvo koje tražiš, trebaju ti naočare za zavarivače, mačeta za lijane i gumene čizme da ne ugaziš u neku gadost. Ako čitate Autostoperski vodič kroz galaksiju ili Gledate Matrix braće/sestara Wachovski kao metaforu za populizam u Velikoj Britaniji '70-ih i zaslepljenost ljudi sa iluzijom virtuelnog sveta radi poslušnosti i kontrole kao metafora za potpunu anarhiju u internet prostoru koja služi jedino nekolicini Šumara onda dođete otprilike u 2020. godinu. ...koja sugeriše otprilike sledeće: - @Srecko uz pomoć društvenih mreža dobije podršku da sa interneta skupi informacije o interventnoj kardiologiju. - @zflazar na istom mestu skupi podršku da na isti način počne da se priprema za raketnu tehnologiju. - odu u mesnu kancelariju stranke koja je na vlasti (potpuno nebitno koja stranka, bitan je princip) i porazgovaraju sa partijskim drugovima o tome ko bi sve mogao da otvori centar za rakete/hemodinamiku u njihovoj (u svetskim razmerama) vukojebini. U međuvremenu se ukapira da to hej, i nije tako loša opcija jer će zvučati bombastično, doneti nova radna mesta, nova ulaganja, nove stručnjake. Na kraju krajeva ukapiraće i to da treba da se nađu pravi stručnjaci za interventnu kardiologiju i za raketnu tehnologiju što će se i desiti. Drug Raketaš će sedeti u upravnom odboru medicinskog centra a Drug Doca će sedeti u upravnom odboru raketnog centra. ... šta tu ne valja, pitate se vi? Ako ne kapirate šta ne valja, vreme je da nabavite gumene čizme, mačetu i što bolje zaštitne crne naočare... Bolje vetropark nego Aviv park! P.S. može moderacija da prebaci ovaj post u temu Zagađenje Prirode & Društva. Ako je bude. P.P.S. da li ste primetili da opozicioni građani ovih dana više lože smederevce i kreke sa lignitom i cipelama sa gumenim đonom ne bi li skenjali poziciju i njihovu tezu da je vazduh iste kakvoće kao i za vreme Nasera, Nehrua, Tita i Sirimao Bandaranajke?
 11. nije misterija ako se malo uključi mozak
 12. a kolika je specifična impedansa čoperskog napajanja u odnosu na primar transformatora identične snage, -veći, -manji, -isti? drugo, kako u impedansi čopera v.s. transformator igra ulogu induktivnost i kapacitivnost? Pošto transformator ima jasno definisane vrednosti induktivnosti, Rdc primara i kapacitivnosti, prema tome i reaktivne komponente. Za čoper sam totalni čoper, tojest nemam pojma pa bi voleo da mi to neko objasni ili barem da link prema nekoj literaturi a da nije literatura iz domena muzičke teologije. Sve ovo pitam zbog potencijalne razlike u reaktivnim komponentama koje bi kabl mogao/trebao da kompenzuje evtl. ? U prevodu, ako si do sada trošio komponentu sa trafoom a prešao na neki ICE power sa čoperom, onda (da li) mora da menjaš i tip/geometriju napajačkog kabla, zar ne? Ili je to sve isti đavo...?