zflazar

Članovi
 • Content Count

  2,320
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

About zflazar

 • Rank
  šlajm
 • Birthday 07/15/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zrenjanin
 • Interests
  kad ne ide kupleraj menjaj kurve a ne zavese

Recent Profile Visitors

4,989 profile views
 1. zflazar

  Parkiranje u Beču

  hvala na informaciji!!! sjajna opcija su i jedna i druga
 2. zflazar

  Parkiranje u Beču

  nemam, jedino želim da poželim srećan i uspešan put!!! p.s. 80€ za 15 dana je bagatela. Govori ti to korisnik parkinga aerodroma Nikola Tesla Bgd.
 3. ajd'da malo relaksiram temu. Bio kod Wolly-a. Iz čiste zayebancije tema je bila na kraju da smo slušali ploče koje po boji odgovaraju zvučnici. Fakat da je beli vinil slušan na EMT--u, oranž-vinil na Ortofon RoyalNude-u a crni vinil na SPU. Nismo baš ništa merili. Jedino sam proverio da li nov pickup EMT-a sa SME- nakurnjakom koji ima ugrađenu lupu i nišan (tzv sniper) na vrh tela radi posao. Radi. Tufne na mojim pantalonama su se pretvorile u veće tufne. Mislim da je to way to go. W. i dalje suvereno vlada galerijom vinil-arene.
 4. ako smem da dodam, faktor zabave se povećava ako se pri ugađanju sa spravom tipa Wolandovog Njuškala odlemi taj "tipični" 47k otpornik sa ulaza MM sekcije kao i "tipični" ulazni kondenzator (zaboravio sam, davno beše kad sam se zabavljao sa ovim) od 100pF, pa se taj "tipični" otpornik zameni sa 68k ili 82k a kondenzator sa nekim koji se pokaže kao najbolji za korišćenje sa kablom na relaciji SUT-MM ulaz. U tom slučaju sa ugađanjem se ne mora istraživanje ograničiti na "manje-od-47k-zonu". Radio to pre dosta vremena i bilo em zabavno em poučno em milozvučno. Eto da i ja dodam nešto na ovu temu.
 5. Ako si zadovoljan, ne menjaj. Ako je ispustila dušu, kupi novu AT95.
 6. zflazar

  Šta se sluša ?

  šta se sluša? a ne kol'ko sam ja shvatio -koliko imaš godina (i plamena u očima)? -jesi ti muzičar? -pleteš ti nešto? dobro jutro (Fiš Diš) ...'ajmo nazad na temu koboga vas molim...
 7. ma sve je to lepo i krasno, ne treba niko da brani tvoja phono predpojačala od nas.
 8. žao mi je najiskrenije, kada Forum dođe u ovakvu situaciju gde umesto da poput Goluma uživamo u reportažama o druženju, razmeni iskustva, poput SuperFi priče o poseti Fikuszu moramo da se glođemo oko gadosti koje nas vrebaju na svakom ćošku. Ja sam dosta vremena i energije utrošio svojevremeno u animaciju diy.rs Foruma, imao ideju da se napravi lepše i bolje okruženje za samograditelje. Kad sam shvatio da se moje viđenje razlikuje od viđenja članova koji su preovladali tamo, tiho sam se povukao a bez paljenja mostova. I dalje sam u privatnoj komunikaciji sa dosta članova i od srca im želim najbolje. Zahvaljujući tom i ovom forumu uživam u druženju sa ljudima od Palića do Niša. Upoznao sam i par dilera hajfaja, što ovde što u inostranstvu. Malo li je? Meni nije. Svako se zabavlja na svoj način, svako se tegli koliko mu je guber dugačak. Šalim se i sa Fatherom, i sa Dzeletom, lepo živim sa BM-om, bio Simin gost na HiFi Show, a da nisam kupio ni šibicu od njega. Imam sjajne kontakte sa scenom u Banjaluci. Čuo sisteme od 100-50.000€ Bez ljutnje, bez sujete, bez patkometrije. Srce mi puno. Što i vama želim.
 9. Solderer, da li si možda pravio phono predpojačalo Mitch Cottera? https://www.vinylengine.com/library/mitchell-a-cotter/psc-2.shtml
 10. izvin'te meni neznalici za digitalni sport ali za moj lični (veooma lični ukus) tri vrhunska DAC-a bi bila -Charles Altmann sa UPCI + JISCO dodacima -Lampizator Amber (?) kod Neskora -Lampizator Pacific (?) kod LaleLale uz ogradu da je prošlo oko 10+ godina između Altmann I Fikusz expiriance-a. Napucani Altmann sada po hifisharku košta kao entry level Lampizator. Bilo bi interesantno poslušati ih sada pod istim krovom. Sve ovo poznavaoci digitalnoanalognog sveta neka shvate kao da Adso od Melka hoće da priča Williamu od Baskervilla o tome ko je ubio Loru Palmer. Hips don't lie, što bi rekla drugarica Shakira.
 11. Ima sjajnih žica i u Orlovima ali čujem da će se ponovo vratiti u službu. Tamo bi se svašta moglo naći lepo za hobi... žiro-platforme za gramofonske konstrukcije, žice za kabloljupce, sedište za goste kojima se ne dopada zvuk na sajmu...ma svašta nešto...
 12. bez namere da unosim bilo kakav razdor i bez namere da bilo koga svađam, ne znam koliko bi bila izvodljiva zamisao da HiFiles u svakom broju predstavi neki uređaj neke domaće firme bez obzira na cenovnu kategoriju? Kao što nije pravilo da je domaće uvek zvučno lošije tako nije pravilo ni da je domaće uvek jeftinije. A tržište/kupci neka daju svoj konačan sud. ...ili bolje da se ne otvara Pandorina kutija...?