zflazar

Članovi
 • Content Count

  2,763
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

About zflazar

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 07/15/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zrenjanin

Recent Profile Visitors

6,485 profile views
 1. Forinta slabi a gramofon jača
 2. nije. Father drži gramofon u turšiji.
 3. bolje obrati pažnju da udesno od plavog svetla a ne ispod njega u rupi stoji gramofon. @Filipescu, mnogo lepo sve ovo izgleda. Raščisti još one ćoškove sa lagerom stalaka, zvučnika, gitara za slikanje pa će ti se Feng Shui dodatno popraviti sa mestom za absorbere/difuzore/štatijaznam... Mojih dve forinte...
 4. 064 jedan dva dva 06 jedan 7 Gospodin Dragan, Beograd. Mom Philipsu je udahnuo nov život. Iskrena preporuka.
 5. zflazar

  Kakav oglas!?

  pa zbog oglasa.
 6. Osvežavanje oglasa. Mogu novci. ...a... ...može i zamena 1:1 za interstage transformatore LUNDAHL LL1660 sa bilo kojim strujnim procepom (gapom) od 10-18mA.
 7. zflazar

  Šta se sluša ?

  da se zapljunem sa ZR berzom: Dopao mi se solidan izbor ploča za dato mesto i date okolnosti, izuzetno me je dekoncentrisalo graktanje o dnevnoj politici, dobacivanje među štandovima o novom sastavu skupštine i izlaznosti na izbore. Kad mi Pink i Happy bez sufiksa Floyd i Mondeys iskaču iz rafova s' pločama onda tu nešto ne štima.
 8. čestitke i veliko sviđanje za sve viđeno na slici, sem na veliki natpis Thorens kao da je skinut sa ukrasne maske hladnjaka kamiona. To samo ljubomora progovara iz mene. Ja sam ipak ljubitelj tramvaja. I trolejbusa. Kao prelaznog rešenja na relaciji Zrenjanin-Cirih-Ženeva.
 9. ja kao korisnik Majdinog strujnog filtra mogu da ti sugerišem jednu stvar a da se ne naljutiš: Taj filtar je izvrstan ali ne i univerzalan. Promena karaktera zvuka koju sâm filtar pravi veoma zavisi kod mene od napajačkog kabla na relaciji utičnica u zidu - filtar. Drugo: neki uređaji preko filtera napajani procvetaju a neki usahnu. Ja bih se poigrao na tvom mestu sa tim. Ako ti baš SVI uređaji bolje zvuče preko filtera, i to je legitimna stvar. Evo toliko od kabloskeptika i ljubotelja Lampizatora. P.S. na poziciji utičnica-filter mi je FTA kabl.
 10. zflazar

  Phono preamp

  to bih i ja otpratio sa zanimanjem.
 11. zflazar

  Phono preamp

  I say almost because the PS Audio Stellar is $2499 nije baš upola cene ali blizu je, slažem se. Ja i dalje navijam za original Solderer fono preamp po mogućnosti sa domaćim LCR/LR networkom za RIAA korekciju.
 12. zflazar

  Phono preamp

  @Solderer, da ne bude zabune. Veoma cenim tvoje tehničko znanje i argumentaciju koja se tiče tehnike. Sa pažnjom čitam sve što napišeš na tu temu. Voleo bih, kad bi predstavio jedan TVOJ, I SAMO TVOJ projekat phono preampa od početka do kraja. Mislim da znaš i umeš, samo pitanje da li želiš. Ovako sve pomalo liči na Jack Rabbit Slims kafanu iz Pulp Fiction.
 13. zflazar

  Phono preamp

  ništa ga ne košta da izvadi transformator iz te lepe srebrne kutije i da ga stavi u olupinu od razdrndanog video rekordera i eto ti rešenje buvljačko hajendovski. Koncept diy-brend se po ko zna koji put privlači kroz tvoje teme i pisanje. Nije sporno da poseduješ znanje i iskustvo ali shvati da se formiranje cene uređaja ne zasniva na logici stvari da "ti ja to mogu napraviti za 1/4 cene". Pre svega, ti nisi uložio ni dinar u razvoj, u proizvodnju, marketing, prodajnu i servisnu mrežu, poreske obaveze. Naravno da to bez tih troškova izađe jeftinije. Bez čuđenja i bez ljutnje. Sa druge strane, ako se tvoj uradak koji može biti i 80x bolji od serijskog jednog dana se pretvori u neispravan (napr udar groma) kad ćeš ga, kako i pošto popraviti ako si ti u međuvremenu odlučio da se odseliš u Norvešku napr? zato i brend i pravišluk imaju dve strane medalje. Brend/diy je kao sise: najlepše je kad imaš uvida u obe, a ustvari ni u jednu. Taj izum se zove dekolte.
 14. zflazar

  Phono preamp

  jel' to poboljšana verzija ili stock varijanta?