Jump to content


zflazar

Donator foruma
 • Posts

  3,324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

About zflazar

 • Birthday 07/15/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zrenjanin

Recent Profile Visitors

9,178 profile views

zflazar's Achievements

 1. dobro jutro! sistem Milosava Groznog pratim već godinama sa svim njegovim usponima a bez puno padova. Uspon posle Altec bicone 16" može očekivati samo predani entuzijasta a Groznom entuzijazam ne fali. Zapravo šta fali njegovom sistemu sa Altecima? Samo veći prostor u stambenom smislu. I u postojećem životnom prostoru oni su pružali upečatljivu prezentaciju zvučnog materijala kojoj bi mnogi mogli pozavideti uključujući i mene. Ovaj prerađeni Dynaudio me je dočekao već prerađen, tojest propustio sam sticajem okolnosti faze razvoja, mukotrpnog tincanja i mincanja skretnice na kojoj je koliko sam shvatio bilo i najviše intervencija. Posle tih intervencija sam imao zadovoljstvo da uživam u gotovom proizvodu kao u jelu u vrhunskom restoranu bez uvida u kuhinju gde se mukotrpno guli krompir, tranšira šnicla i gde sve pršti od ulja, dima i vatre. Hvala domaćinu na toj ludačkoj energiji kao i njegovim saradnicima koji su inženjerskim radom to postigli i slušačkim zalaganjem to i potvrdili. Da li je Dynaudio moj zvuk? Pa iskreno nije. Samo zato što sam ja navikao da gledam u zvučnik sa velikom prednjom pločom i grilom veličine vrata za svinjac. I tu se otprilike zamerke i završavaju. U njegovom životnom prostoru se Dynaudio bolje uklapa jer prosto ima mesta i za druge aktivnosti sem optrčavanja oko Alteca. Da imam slušaonicu poput njegove, ne bi ni sekund razmišljao i pucao bi u pravcu ovih mališana danskih drajvera i čistokrvnog BBC zvuka.
 2. RE084 ima manu da je teško nabavljiva i zbog toga je mačka u džaku što se tiče i uparivanja cevi. Što se tiče Durex-a vidite kakve su koristili u Neumann mikrofonima za DHT
 3. rezime letnjih aktivnosti na DIY planu. Fotografije dva prototipa DHT linijskih pretpojačala sa lampama RE084 I 49. Jesen će verovatno proteći u kutijanju jednog od ova dva prototipa.
 4. zflazar

  pesacenje

  Vršački Breg, podnožje, kota Dinar.
 5. Ako te puteve koji vode prema destinacijama slušanja sprava/upoznavanja sa ljudima računaš kao gubitak novca i vremena, onda najbolje da online naručiš iz neke hi-fi radnje pa bog te veselio. Ako ti se mačka ne dopadne, vratiš u radnju po tamo nekom već zakonu o zaštiti potrošača i amin. Naša iskustva su naša i ne moraju da znače da će mačka iz našeg džaka da lovi miševe i na tvom tavanu.
 6. Ja bi ipak radije u okolini Zrenjanina. Recimo maksimalno 100km. Zbog notorne nepouzdanosti javnog prevoza. 🤣
 7. prosečna cena prodatih gramofona dosta govori i o tome da ljudi nisu budale pa vole da slušaju muziku a ne audiofiliju. Poput nas.
 8. Atmasphere može ići samo pored Thorensa
×
×
 • Create New...