Jump to content


zflazar

Donator foruma
 • Posts

  3,324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Everything posted by zflazar

 1. dobro jutro! sistem Milosava Groznog pratim već godinama sa svim njegovim usponima a bez puno padova. Uspon posle Altec bicone 16" može očekivati samo predani entuzijasta a Groznom entuzijazam ne fali. Zapravo šta fali njegovom sistemu sa Altecima? Samo veći prostor u stambenom smislu. I u postojećem životnom prostoru oni su pružali upečatljivu prezentaciju zvučnog materijala kojoj bi mnogi mogli pozavideti uključujući i mene. Ovaj prerađeni Dynaudio me je dočekao već prerađen, tojest propustio sam sticajem okolnosti faze razvoja, mukotrpnog tincanja i mincanja skretnice na kojoj je koliko sam shvatio bilo i najviše intervencija. Posle tih intervencija sam imao zadovoljstvo da uživam u gotovom proizvodu kao u jelu u vrhunskom restoranu bez uvida u kuhinju gde se mukotrpno guli krompir, tranšira šnicla i gde sve pršti od ulja, dima i vatre. Hvala domaćinu na toj ludačkoj energiji kao i njegovim saradnicima koji su inženjerskim radom to postigli i slušačkim zalaganjem to i potvrdili. Da li je Dynaudio moj zvuk? Pa iskreno nije. Samo zato što sam ja navikao da gledam u zvučnik sa velikom prednjom pločom i grilom veličine vrata za svinjac. I tu se otprilike zamerke i završavaju. U njegovom životnom prostoru se Dynaudio bolje uklapa jer prosto ima mesta i za druge aktivnosti sem optrčavanja oko Alteca. Da imam slušaonicu poput njegove, ne bi ni sekund razmišljao i pucao bi u pravcu ovih mališana danskih drajvera i čistokrvnog BBC zvuka.
 2. RE084 ima manu da je teško nabavljiva i zbog toga je mačka u džaku što se tiče i uparivanja cevi. Što se tiče Durex-a vidite kakve su koristili u Neumann mikrofonima za DHT
 3. rezime letnjih aktivnosti na DIY planu. Fotografije dva prototipa DHT linijskih pretpojačala sa lampama RE084 I 49. Jesen će verovatno proteći u kutijanju jednog od ova dva prototipa.
 4. zflazar

  pesacenje

  Vršački Breg, podnožje, kota Dinar.
 5. Ako te puteve koji vode prema destinacijama slušanja sprava/upoznavanja sa ljudima računaš kao gubitak novca i vremena, onda najbolje da online naručiš iz neke hi-fi radnje pa bog te veselio. Ako ti se mačka ne dopadne, vratiš u radnju po tamo nekom već zakonu o zaštiti potrošača i amin. Naša iskustva su naša i ne moraju da znače da će mačka iz našeg džaka da lovi miševe i na tvom tavanu.
 6. Ja bi ipak radije u okolini Zrenjanina. Recimo maksimalno 100km. Zbog notorne nepouzdanosti javnog prevoza. 🤣
 7. prosečna cena prodatih gramofona dosta govori i o tome da ljudi nisu budale pa vole da slušaju muziku a ne audiofiliju. Poput nas.
 8. Atmasphere može ići samo pored Thorensa
 9. Prema svecu i tropar, prema tabanu i lavor.
 10. Dobro jutro i uspešnu hifi nedelju vam želim! Drago mi je što se ton i pravac diskusije u ovoj temi vratio koliko toliko u normalne vode. Blagopočivši Woland je napisao nešto što bi i ja na prvom mestu proverio a to su ulazna osetljivost i ulazna impedansa izlaznog pojačala. Nisam neki ekspert ni za jedno ni za drugo ali ako se radi o modernom, necevnom izlaznom pojačalu, ulazna impedansa bi trebalo da bude velika i sa tim nekritična za dužinu interkonekt kablova između pretpojačala i izlaznog pojačala. Ulazna osetljivost sa druge strane može itekako varirati i u tom svetlu će se profilisati u nekom tehničkom smislu i to da li pretpojačalo treba da ima pojačanje i koliko sem što generalno ostane zahtev da ima balansirane ulaze i izlaze (ako sam dobro shvatio zadate početne preduslove). Te podatke je sigurno naveo @gidjga za svoje izlazno pojačalo i to bi bila izvrsna polazna tačka za dalju diskusiju. Moje iskustvo je irelevantno po pitanju modela/brendova pretpojačala i pojačala ali sam sa godinama staža u ovom hobiju stigao do toga da što kod sebe što kod drugih sam se uverio u to da je svaka sprava svirala toliko dobro koliko joj je bilo obezbeđeno dobro okruženje da pokaže najbolje što ume. Banalan dokaz za to je da u praksi najjednostavnije rešenje da preamp i amp brendiranih sorti daju u principu maksimum onda kada se kupuju u paketu, odnosno pripadajući preamp sa pripadajućim ampom. Ne mora da bude pravilo ali u električnom smislu je odraz toga da je fabrika upravo ova dva parametra uklopila najbolje što je umela. O menjanju ulazne osetljivosti i ulazne impedanse izvora i pretpojačala/pojačala tokom istorije vam svakako može detaljnije i potkrepljeno sa primerima više reći @Majda . edit: ulazna osetljivost je 5V za icepower (izvor: AI sajt)
 11. slika bluetooth-ovanog Philips Capella Stereo dok Spotify puni Čolinim Svadbarskim sokakom avgustovsko veče u Zrenjaninu
 12. zflazar

  Thorens Td124DD

  Nisu ni prvi ni poslednji koji cede suvu drenovinu, nemojte zaboraviti povampireni Garrard: https://www.stereophile.com/content/listening-204-new-garrard-301
 13. Šta ima tamo da se trči?!?
 14. Likewise, ja slušam jedan SET sa 1,5W sa 6EM7
 15. Evo snimka malog trčanja od Zrenjanina prema Aradcu.
 16. https://www.player.rs/hi-fi/integrisana-pojacala/marantz-pm-6006-silver-gold moj glas za Marantz.
 17. Da li NAT pravi nešto na temu OTL-a? Sorry @pollux za off...
×
×
 • Create New...