InSides

Članovi
 • Content Count

  1,095
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

About InSides

Profile Information

 • Location
  Makedonija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mobile Fidelity LP #9 код мене, једна бочица траје већ 5+ година. Користио на све звучнице од сада, укључујући и бар 4 Ortofon-a, без икаквих проблема, а добитак је чујан. Проверавам стање игла сваких неколико месеци, али доста пазим да мажем само на самој игли (колико је могуће) и избегавам намотаје.
 2. Прво се лепо наслушај музике.
 3. Можда и пробам, хвала!
 4. Оно што мене највише погађа је ужасна разлика у цени између САД-а и Европе. Искрено, $20 за 50 комада MoFi није нечувено.
 5. Има. Највећа код мене. Производе стотине хиљада комада дневно различитих кеса. Само се тамо може наћи добар PE, чак и HDPE. Претежно сам тамо покушавао. Ваљда их мрзи мучити се око подешавања машине. Чак и врхунске аутоматске линије се морају контролирати на излаз.
 6. За вањске омоте, направио сам преко десетак покушаја. И чак и након толико покушаја промашују. А сваки покушај најмање 500 кеса. Цена није превелика, теже је смислити шта са вишком пластике када промаше. Није проблем материјал, то смо апсолвирали. Те пластикаре које су мени локалне не могу имати конзистентан излаз величине. Чак и у једном batch-у од 500 кеса, налазио сам 4 различите величине, и то разлика од по 10 милиметара. Лудо. То што је добра величина за ЈУ издања је претесно за модерне gatefold омоте итд...
 7. Имам сличне, бренд код мене је Katta. Једини проблем код њих је то што не "држе" форму. Функционирају кад постоји принтани унутрашњи омот, али не баш за остале плоче. MoFi су изванредна алтернатива, али не за 35 ЕУР + транспорт + дажбине (цена у Европи), за 50 комада.
 8. Враћајући се на нешто мање шаљиву страну овог хобија... ...већина нас који граде системе на бази издања на винилу морају се екстра трудити око заштите тих винила.Највећи део њих је тешко заменљив (због сентименталности, или, можда и кључније због цене). Зато и цела ова фрка око начина чишћења, начина складирања, све до типа длака од који су израђене четке које користимо. Тиме у виду, ево мог става (који не мора бити универзалан, али се базира на реалног и академског искуства којег поседујем). Вештачке длаке. Обично су тањe и правилнијe форме. То значи да имају даљи досег, и могу (потенцијално) дубље продрети у бразде, али и такођe значи да имају мањи капацитет задржавања течности што може директно отежати пренос течности за чишћење на површини плоче. Префериране за суво чишћење - класичан пример су типичне антистатичке четке. Природне длаке. Обично су дебље и неправилније форме. То значи да имају теоретски мањи досег, али због неправилне форме, и могућности задржавања воде (капиларно пењање) имају већу могућност стварања пене, и притом бољу агитацију раствора за чишћење на површини плоче. Бразде су генерално толико плитке да чак и додавање сурфактанта (средство за умањење површинског напона) може онемогућити упад течности у бразде, осим ако се то средство допунски не агитира путем четке. Префериране за влажно чишћење. Што се тиче мене, и мојих потреба, можда бих пробао четке од неких других типова длаке. Mада морам напоменути да ове четке које користим, раде посао изванредно, и уз томе су релативно јефтине, да није велика жртва заменити их кад се морају заменити... ...искрено, већи проблем је доступност квалитетних унутрашњих омота за након сваког прања плоча.
 9. InSides

  Stereo sistem

  Хах одлично, хвала!
 10. InSides

  Stereo sistem

  Одлично, очекујем апдејт.
 11. InSides

  Stereo sistem

  Ето видиш, нисам знао. Ја сам подесио да се то укључује на једно од дугмади даљинца... ...дали имаш линк према инструкцијама како се то ради?
 12. InSides

  Stereo sistem

  Не бих знао како. Једино што могу да пробам је профил за различите звучнике.
 13. InSides

  Stereo sistem

  И ја сам читао добре ствари, и зато покушао. Нажалост, код мене (Sonus Faber Olympica II) SAM је донео само негативности.
 14. Користиш је уместо "типичне" антистатичке четке?
 15. Ова је од длаке јазавца, бар тако пише на амбалажи. Искрено, нисам знао да се четке раде и од длаке вепра или коња. Важно ми је било да је четка довољно нежна да не оштети винил, али да ипак може агитирати раствор и утрљавати у бразде. Веома се добро сећам како сам почео локално тражити четке док нисам нашао релативно јефтине опције у DM-у. Један од ових нових пропонента "wet shaving-a" ми је препоручио неку италијанску четку (можда је и Омега била) која је коштала као пола машине... ...кад сам му рекао за шта ми треба тачније, израз хорора на његовом лицу је био непроценљив.