Jump to content

InSides

Donator foruma
 • Content Count

  1,644
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

About InSides

Profile Information

 • Location
  : Македонија

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Супер раде звучници у угловима... ...ако се зову Klipschorn.
 2. Корекција, и за Македонију је исто. Македонска пошта је својевремено издала информацију типа да су "пријаве" на пошиљке са Алија скоро 70% свих пошиљка. Мудри наши људи поруче ствар, па пријаве да је нису добили и добију и ствар и паре натраг. Нормално да free shipping или чак и јефтини транспорт више није доступан и за Македонију. ...ако треба да се питамо зашто. На крају крајева, царински и порески закони су јасни. Свако може да прерачуна колики би био максимални издатак за сваку пошиљку, па да реши дали се уопште исплати поручивати. Прерачун царине и пореза није иск
 3. Ово (цитат горе) је иста ова пошиљка (цитат доле)? Ако јесте, како знаш да су дефектне ако их уопште ниси ни примио?
 4. "da u roku od osam dana povuče navedena izdanja iz prodaje" Било је и раније прича око тога да Маском нема баш сва права, али зашто је ово трајало годинама није ми јасно.
 5. Најмање двапут годишње, Juno шаље ваучер од 10% - 15%. Искористио сам сигурно 4 пута.
 6. Roon у комбинацији са Qobuz платформи даје баш PDF буклета. Али то је мање важно зато што даје пуно више информација о свему повезаном за музичким делом, и још остварује везе са другим делама, истог аутора или жанра.
 7. Или инсталираш Roon.
 8. Свакако да може. Али... ...то тражи посвећење, тражи сијасет ресурса (и финансиских, и временских, и енергетских) и тражи знање. На интернету се свашта може прочитати (што, колико и да је иронично, укључује и овај пост), а видеа који потпаљују страсти носе већи поврат инвестиције - па их зато и већина ради. RLC су параметри које већина хајфајиста мање/више разуме. Ако неко икад објави истраживање (мерење) каблова које укључује параметре које си раније поменуо, морао би потрошити још толико времена како за само истраживање да би научио читаоце шта ти параметри значе.
 9. Ово је мало арбитрарно. Капацитет за tracking је комбинација пуно ствари, не само профила игле. Добро подешена звучница са коничним профилом игле може да тако лепо погази неприкладну комбинацију звучнице са финијим профилом. Око конкретног проблема - ручка је 9C или 9CC? Саветовао бих детаљну контролу tracking weight параметра помоћу вагице. Pro-Ject-ови контратегови те генерације имају меку везу са ручицом (да би смањили резонанце) и то може да доведе до нетачних вредности ако се ослањаш на ознаке на тегу.
 10. Штета. Већина продавца и онако више не испоручује у Македонију.
 11. Нећемо се ми ручице наслушати.
 12. Рекао бих да шансе да си погрешио су скоро па неизмерљиво мале. Такође за шансу да смо обојица грешили на исти начин са потпуно различитом опремом. Кривицу тражим у начин на који генерално интерфејси (и хардвер и софтвер) решавају екстреме - нарочито ако раде hard limiting због икаквог разлога. Ради се о генерално студијским интерфејсима, који су погодни за студиски ради, који подразумева и више екстреме и сложеније системске путање. Ипак сматрам (у мојем скромном искуству) да је боље прилагодити јачину сигнала интерфејсу пре улаза у тај интерфејс, а не манипулацијом интерфејса
 13. Служимо народу. Је си ли икад покушао да убациш линиске атенуаторе? Нешто типа: http://www.rothwellaudioproducts.co.uk/html/attenuators.html ...јесте да је мало глупо прво појачивати сигнал, па га онда смањивати, али је можда потенцијално применљиво у екстремним случајевима.
 14. Ах, опет је примарни маркетинг канал моно и стерео. Томе сајту се мора одати признање да је успео да смести више реклама од The Million Dollar Homepage.
 15. Јесте, у потпуности. Чини ми се да је проблем засићење A/D улаза, нарочито на пиковима. Нарочито у виду овог: Покушао сам јуче да снимим пар графичких приказа, али сам очигледно бирао тише плоче. Нашао сам пар локација где се видело, али недовољно јасно. Кад имам мало више времена на само (а викенд то никако није) пробам са пар других плоча. Веома, веома је важно правилно подесити распон како не би изгубили динамику која је присутна на оригиналном медијуму. Затоа је и важно преслушати плоче пре него приступити процесу, да би знали која су потенцијална ограничења, и где се мор
×
×
 • Create New...