InSides

Članovi
 • Content Count

  819
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

About InSides

 • Rank
  dŵr
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Location
  Makedonija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Није. Само да (1) прерачунаш распон, (2) одредиш колика је највећа висина (дубина) дифузера код које се не лупаш у главу истим кад седнеш на гарнитуру, (3) убедиш супругу да то лепо изгледа и (4) дозволиш јој да изабере боју. Овако нешто: Што се тиче посебне собе за хај фај, након 8 година посебне собе, преферирам интеграцију система у дневни боравак (или која и да је соба где се највише времена проводи). Једноставно, више се музике слуша тако. Бар код мене.
 2. Ето. Сада када за већину одмори привршавају, право је време за музичке посете. Него, око набавке и одржавања грамофона. Факт је да се опсесија грамофонима може претворити у збир ритуала и акција намењеним “бољом репродукцијом”. Али, такође, може се веома једноставно довести у Plug n Play мод и само проверавати параметре једном годишње, како је и раније писано.
 3. Нисам ја тако далеко. 5 сати веома лагане вожње или 45 минута лаганог летења. Пуно јефтиније него потрошити пуно више за слепу пробу... ...а има и шта да се понуди локално за појести и попити. Као секундарни подстицај.
 4. А сада замисли да знаш неког ко везује грамофон са Девиалетом. Па да можеш да чујеш од прве руке како то ради.
 5. Честитке на завршеном пројекту! Такође, честитке за ентузијазам, енергију, жељу и могућност да "put your money where your mouth is" (*) (*) Извините на енглеском, тотално не знам дали се та изјава лако преводи / тумачи на српском. Многи од нас не могу / не желе да улагају своје време и енергију бескомпромисно. Зато и најчешће бирамо комерцијална решења, за која начелно "знамо" како свирају, "да ли" би нам се свиђале, па и у случају да нам се не свиду, лакше их можемо проследити даље како би ултимативна "загуба" била мања. Људи примарно гледају на custom решења са неповерењем, највише добронамерно (надам се), специфичније зато што никада неће бити у могућности да их сами доживе. Па се то онда компензира (када може) објективним приказима, како резултати мерења, графикони, тест снимке и тако даље, што опет оставља простор да се ти прикази субјективно тумаче. Забава без краја. Што је, по мени, и предност овог хобија. Зато поздрављам храброст да се иде ка безкомпромисним решењима. Ја нисам имао храбрости да сада идем потпуно према custom решењима - можда под старије дане. Компоненте звучника сам слушао појединачно, али никад у овој комбинацији која ми делује јако интересантна. Када је власник задовољан, шта је друго важно?
 6. Композиција која је постала традиционални завршетак лајв сетова Art Ensemble of Chicago-а. Први пут се студиски јавља на Bap-Tizum, лајв албум снимљен 1972. Студиска верзија тек 1998-ме, на албуму Coming Home Jamaica.
 7. Још један малени конфигурациски tweak, око интерног процесирања стрима преко HDMI интерфејса. Roon је приказивао сигнал као "процесиран" зато што је исти пролазио кроз Windows Mixer. Мала конфигурациска промена и у склопу оперативног система (Control Panel > Sound Devices), и у конфигурацији аудио уређаја унутар Roon-a (Audio > Device Setup > Exclusive Mode), и стрим је сада непромењен од почетка до краја: Има још неких конфигурациских tweak-ова око рутина за репродукцију DSD-а, али како немам материјал... не да ми се губити на то време. Још.
 8. InSides

  Maurizio Cucco

  Ма јесте, хвала ти! Значи, то је исти лик?
 9. InSides

  Maurizio Cucco

  Е супер, ево ја сам почео. Да ли можда можеш да пишеш које се године то догодило? Претпостављам да је то ова класа? http://www.emmanet.info/categories-and-classes/sound-quality/ Такође, претпостављам да су ова правила? http://www.emmanet.info/wp-content/uploads/2018/03/2018EMMASQJudge-book-V2018.3.pdf
 10. InSides

  Maurizio Cucco

  Извини, ми локално кажемо за такве попут мене "дебела глава". Шта ћеш, живот. Мислим, мииииислим да сам схватио да је исти лик око кога се прича исплела тај који има клуб у малом фудбалу који никад није примио гол из корнера играјући у другој италијанској лиги. Је ли сад тачније?
 11. InSides

  Maurizio Cucco

  Је ли то исти лик сада? Никада није добио гол из корнера?
 12. При крају радне недеље, да заокружимо експериментирање са Roon-ом. Укључио сам и HDMI интерфејс који је повезан на Yamaha рисивер, како би се Roon могао користити и у surround систему. Multi Zone Extravaganza: Задовољан сам конфигурацијом, Roon остаје. И да затворимо (за сада) дигитални систем - због разлога што је нативни Devialet USB интерфејс најбоље звучећи, у систему бољи USB кабал, уместо AQ Cinnamon: AudioQuest Coffee, 10% сребра, 72V DBS. Било би, чини ми се, веома неозбиљно да одмах причам како свира, тако да импресије о каблу следе за пар недеља, надам се.
 13. InSides

  Maurizio Cucco

  Џаба се ја мучим да склопим реченице на српском, када ви почесте на македонски.
 14. Чекај, чекај, ово је масивни wenge, а не фурнир? Wooooow.