InSides

Članovi
 • Content Count

  901
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

About InSides

Profile Information

 • Location
  Makedonija

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Како би Македонци рекли, "од кал да е, SME да е". Честитке, ретко лепше ствари у аналогији. (стидљиво подиже два прста)
 2. Не могу бити сигуран да је ово то на што @anubisgrau мисли, али Quad модел са EL84 је VA-One+: http://www.quad-hifi.co.uk/va-one-plus/
 3. Дали могу добити контакт? Нарочито ако раде “мат” позлату.
 4. Зато сам и рекао, поздрављам све покушаје урезивања навоја у бакар.
 5. Audiophonics израђују неколико различитих разводних летви, користећи алуминијумске кутије, Furutech шасијске шукое, и чини ми се Neotech жицу (или тако нешто). У пар комбинација, користе овакве дистрибутере. Ови су сад позлаћени (тако да оксидација је мања брига), али раније су користили бакарне, без позлате. Тада, имали су обичај да навуку термо бужир на дистрибутер како би ограничили оксидацију.
 6. Претпостављао сам да би овако нешто: https://www.audiophonics.fr/fr/multiprises-et-filtres-secteur/elecaudio-distributeur-d-interconnexion-domino-plaque-or-24k-p-6523.html Овде је M4 мислим...
 7. Поздрављам сваки покушај урезивања навоја у бакар, нарочито M2.5 / M3.
 8. Не могу да потврдим да ли су уопште коришћене те клеме, али најверојатније јесу. Могу да питам извођача напонске мреже који је то радио. Веома сам пипав око мрежног напона, тако да када се то радило, имао сам посебно (1) планера, (2) извођача и онда (3) инжинера локалног дистрибутера струје да потврди да је све по плану и по стандарду. Можда overkill, али сигурно је сигурно.
 9. Ове "клеме" постоје локално код нас годинама, и користио сам их лично у току израде грамофона, али нисам их нажалост користио за напонску мрежу.
 10. Мислим да је настала мала конфузија, а можда сам и ја крив око тога имајући у виду да се говорило о TIDAL-у - раније сам писао око генералног коришћења Google Cast протокола, а не око тога како да се "каста" TIDAL. ЕДИТ: Ево неке дискусије која даје предлоге - морам да кажем да нисам ништа од овог покушао, али можда може да помогне:
 11. Не бих могао да кажем - колико се сећам, сама TIDAL декстоп апликација не ради како "уређај приматељ". Умногоме, то је један од мојих разлога зашто трошим Roon. Што се тиче "кастања" унутар истог subnet-а (што је верујем случај у највећем броју домаћинства) то не изискује никакве посебне конфигурације.
 12. Ово је мало непотпуно. GoogleCast изискује да уређаји буду на исти subnet. (*) Код себе, имам Ethernet мрежу и двa WiFi SSID-ја (за 2.4GHz и 5GHz мрежу) како би могао да администрирам старије уређаје који немају могућност повезивања на 5GHz. Chromecast Ultra је везан на Ethernet мрежу, а кастам и преко 2.4GHz мрежу (старији Андроид уређај) и преко 5GHz мрежу (iOS уређај). (*) Наводно постоје начини и да GoogleCast ради преко различитих subnet-ова, али то изискује специфичне конфигурације рутера - чини ми се да је мало overkill за стандардне поставке.
 13. InSides

  Šta se sluša ?

  У част легендарном трубачу. Срећан рођендан, Лестере.
 14. Ко је селектирао звучницу? Аутор ручице или аутор поставке у овој соби?
 15. Је ли то нека препоручена опција за овај програм? "shell:startup" не ради?