Jump to content


InSides

Donator foruma
 • Posts

  1,745
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

1 Follower

About InSides

 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Location
  : Македонија

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

InSides's Achievements

 1. Now for something completely different, нешто Швицарско. И још једном, зато што доступне фотографије звучнице по Интернету су ужасне (малтене непостојеће). Ради се о EMT звучници, тачније модел TSD (Tondose) MRB (Multi-Radius Boron), са прикључком за SME компатибилне ручице. Поручио сам стандардни модел, пуни калем, са излазним нивоом од 0,21 mVs/cm, што грубо значи ниво од 1 mV у типичним оквиру (5 cm/sec). Импеданса звучнице 2 x 24Ω, препоручено оптерећење од 200-300Ω. У моменту, phono улаз на Devialet-у подешен на: Улазна осетљивост 0.95 mV; Оптерећење 460Ω; RIAA 1976 крива; Учесталост узорака 192kHz. Остали параметри: Газна сила 2.5 грама; Антискејтинг 60% газне силе (види овде); Порамњивање по Löfgren A, SPU стандард растојања врха дијаманта до бајонета (51мм); VTA - није још прецизно подешен, паралелност ручице потврђена помоћ ласерског мерача и микрометарског VTA адаптера (види овде). Свира изванредно (*) на прву ноту, јавим се након двадесетак сати ако има интереса за импресије. (*) Богато, детаљно, музикално, са нешто мање удара у препоне од, рецимо, DL-A110, али пуно квалитетније. П.С. Кривим @zoltan-а за овај новитет, у најбољем могућем смислу. Чекање вредело.
 2. Као власник целе те серије (до сада), могу само да кажем - слободно купи све што ти се допада од тих наслова. Нити један није промашен. https://www.discogs.com/label/1945689-Blue-Note-Classic-Vinyl-Series Једино, не купуј преко Амазона. Све се поплаке које сам чуо/прочитао своде на плоче које су набављене преко Амазона, и наводно (немам жеље да проверим) проблеми су због лошег складиштења и транспорта.
 3. Веома je лако бити поштен. Није увек профитабилно на краћим деоницама, али је увек боља опција. Елем, први (и уосталом задњи ако се ја питам) корак је коришћење Goldmine стандарда, на линку који је поставио @sondek. Стандард се треба користити буквално, без субјективних корекција (да би остао објективан). Рецимо, плоча која је оцењена као Mint (M) не сме никад бити преслушавана. Нити једном. Прво преслушавање те плоче је аутоматски спушта у Near Mint (NM). Ако немаш могућност преслушавања, или ти репродуктивни ланац није одговарајући квалитету плоче, прескокни преслушавање, али у огласи обавезно наведи да је оцењивање винила само визуелним методом. И то је више но довољно. EDIT: На дну стране коју је поставио @sondek има пар линкова са више детања око звучног и визуелног оцењавања медија.
 4. Хвала. Ове су се ручице продавале у великим бројевима, има их подоста, и су изванредни перформери. Лично сматрам да је дељење знања веома важно како би свако могао да доведе у ред свој аналогни систем. Конструкција ових ручица је таква да је скоро све изменљиво, и може се урадити локално. За оне ствари које се не раде локално, или се пожели OEM део, могу срдачно да препоручим Old Road Audio. https://oldroadaudio.com/ Крис, власник фирме, је изванредан познавалац и веома лак за сарадњу, а има на стању скоро сваки могући резервни део за ове серије ручица.
 5. Следеће, нешто Швицарско.
 6. Није ово дуго трајало... ...очигледно волим побијати себе. И онда, било их је три. И још једном. Детаљи о рестаурацији идентични ранијем случају, појединости овде.
 7. +1 за @Zexx-ов предлог. Изванредно израђен, естетика гарантована, релативно јефтин (ако се уопште може свакако поручити). Тиме да, Cover It 1 је чини ми се највећи и најскупљи. Верујем да би мање димензије више одговарале. Зашто мењати уређај који добро свира због поклопца.
 8. Да, али далеко касније од оних који се користе на слушалицама и нису у контакту са скалпом.
 9. AVC је дистрибутер за већину земаља овог простора, укључујући и Србију. https://www.avc-group.com/rs/sr/kontakt/ Могу набавити без проблема (мада се мало више чека у задње време), промена је лака и не треба носити у сервис. Pad-ови знају да пропаду "сами од себе". Најчешће, ради се о пропадњу пенастог материјала који се користи и за попуњавање, као и саме облоге. Разлог су силиконске компоненте које су саставни део неких шампона за косу. Ја сам променио pad-ове два пута на К-701, један пут на HD-650, а за К-1000 само морао да их ручно правим јер се више не продају.
 10. Дали је било прилике измерити параметре омота? Важно ми је колико су конзистентни и издржљиви при уметањем плоча? И још - дали су лепо провидни или мало мутни? Премишљам се да позовем човека - питам се да ли би био расположен да изради модел за gatefold омоте по мојим димензијама.
 11. За будуће радове, бакарна самолепљива трака (фолија) је сасвим довољна а веома погоднија за коришћење. Продаје се на КПу (тамо сам је и ја узео једном) од неколико продавца (обично се користи код електричних гитара за shielding празнина за пикапе).
 12. У Македонији имамо изреку "прашај паталец, не гаталец", која се (веома грубо и слободно) преводи - "питај страдаоника, не гатару". Та је комбијација димензија резултат вишегодишне фрустрације.
 13. Заборавио да раније пишем - можда буде од помоћи. Код мене, стример који сам радио на бази RPi4, користи Ropieee (обични, не XL - зато што је само Roon endpoint). Користи пасивно хлађење, али је плочица скоро потпуно затворена (детаљи овде и овде). Елем, температура је у просеку око 56℃, али никад испод 52℃. Стример је и још смештен унутар затворене полице. Ради без предаха више од десет месеци - тако да не бих превише бринуо о температури (ако се водиш мом искуству).
×
×
 • Create New...