ras

Članovi
 • Content Count

  4,627
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

1 Follower

About ras

 • Rank
  iskusan mladić

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Escondida

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zanimljivo je da cd kao nosac zvuka i dalje dominira u Japanu ( i u odnosu na striming servise).
 2. ras

  Jazz is dead ?

  James Brandon Lewis - An UnRuly Manifesto (2019) I odličan snimak letošnjeg festivalskog nastupa
 3. Da li je u sobi sa Rogersima svirao AN gramofon, ili na nekom drugom mestu?
 4. Možda će se neki i obradovati? Za ozbiljno, zar ne može obezbeđenje da se nađe u blizini, pa da devojke imaju kome odmah da se obrate u slučaju da je potrebno da budu zaštićene?
 5. Trolovi ideju za svoje nikove obično nisu tražili kod Kortasara.
 6. Kombinovao bi midvufer od 100+ USD sa visokotoncem od 15 evra? Taj W6-1721 po fr. odzivu izgleda poput FR drajvera, što samo po sebi nije loše, ali može biti mana jer će svirati zajedno sa visokotoncem. U predloženoj kombinaciji reznu frekvenciju bi zbog izobličenja i karakteristika visokotonca valjalo pomeriti ka 3KHz, možda i više. Zar ne bi bilo bolje da te frekvencije preuzme visokotonac (ne predloženi, već neki kvalitetniji)? Daytonov DC160 ima ograničen frekventni odziv u odnosu na W6, nešto slabiji bas odziv, uporedivu efikasnost i košta 5 puta manje (eno ga kod Zapha u tom poređenju drajvera). Ovakvih kombinacija drajvera može biti hiljade i neće preterano pomoći pokretaču teme. Predlažem da se ne traga za drajverima, već za gotovim projektima, kojih ima zaista puno, a posebno u kategoriji dvosistemskih zvučnika "veće zapremine", kako je naveo, što pretpostavljam podrazumeva zapreminu od 20+ litara, drajver od 6,5 inča i verovatno basrefleks koncepciju. Iz vremena kada me je interesovalo zaostao je poneki bukmark: http://www.audioexcite.com Ovde se pored većeg broja izmerenih drajvera, nalazi i solidan broj projekata. Iz opisa projekata može se naslutiti primena zvučnika, a konstruktor neretko predočava i alternativna rešenja (utišavanje tvitera, br vs kompresija i drugo). Edit: Možda treba čak razmisliti i o komercijalnimkit ponudama kakve nude SB Acoustics npr ili Meniscus Audio (ponikao iz DIY zajednice, Jeff Bagby) Tributes Kairos
 7. Kako sada da pišemo pozitivna iskustva kada je osnovni ton uvodnog posta na tragu Tina Ujevića?
 8. Sada vidim i fotografiju i sećam se oba slučaja. I onda je bilo polemika u javnosti, a verujem da bi svako od nas mogao da se priseti albuma koji su bili veći šund, a da ipak nisu etiketirani/oporezovani.