Jump to content

ras

Članovi
 • Posts

  4,651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Escondida

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ras's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done

Recent Badges

 1. ras

  Thorens

  Iz ove daljine svakako ne mogu da tvrdim ništa pouzdano, ali jedina uočljiva razlika između ove dve ručice je implemetacija AS.
 2. ras

  Thorens

  To je ručica koju ugrađuju u one svoje top DD modele: TD124 i zovu je TP124. Nešto slično izgledom i sa oznakama TP150, odnosno TP120 u ponudi je na drugim, jeftinijim gramofonima. Međutim, nijedna od ovih ručica nije zasebno u Thorensovoj ponudi: https://thorens.com/en/products/tonearms.html
 3. ras

  Thorens

  A radnicima Napapijri?
 4. Ukoliko sam dobro razumeo, problem u kolu grejača sonde (napajanje) se takođe rešava zamenom sonde?
 5. I ne mora da stoji ista vrednost - to da se AS postavlja na istu numeričku vrednost kao i gazna sila se nekako pogrešno prenosi sa kolena na koleno. Ukoliko si sa podešenim AS (kolika god da je to vrednost), kod sebe rešio problem, ne sekiraj se dalje i vozi!
 6. Sa AS možeš da se igraš kako god hoćeš - nema pravila. Probaj slobodno i vidi da li ti radi.
 7. Ima li tvoje pojačalo ugrađeno gramofonsko pretpojačalo, odnosno odgovarajući ulaz? Izgleda poput drugih, a označen je sa "phono".
 8. Obrati pažnju na ovaj oglas: https://novi.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni-delovi-i-oprema/headshell-technics/oglas/147160404?filterId=2141631435 Zvučnica je najjeftinija Audio-Technica i uopšte nije loša (Rega je prodaje kao Carbon za nešto skuplje pare), ali pravi razlog je što ti preporučujem je hedšel, jer Technics za ove pare, a i za dosta veće nećeš naći.
 9. Bili smo na istoj strani u Sofiji. Razvalio nas je tada tandem Mančini - Vijali. Tužna vest
 10. Evo i predloga za polovno pojačalo novije generacije: Onkyo A-9050 Ima ugrađeno gramofonsko predpojačalo, DAC, pa čak i daljinski.
 11. Na sledeći način sam razmišljao o predloženom budžetu a da sve bude novo! Gramofon- npr. Rega P1 sa Carbon zvučnicom je 360€ trenutno u 4Audio; ProJect Debut sa Ortofon OMB5e i ugrađenim gramofonskim pretpojačalom za još nešto manje para: Gramofoni (player.rs) Gramofonsko pretpojačalo, ukoliko je potrebno - npr. iFi ZEN Air Phono 100€ (4Audio), ili neki ProJect (Player) Gramofonska Pretpojačala (player.rs) Pojačalo - neki od kineza sa Aliekspresa, ili ebaya za preostali novac. Ovde bi morali da pomognu bolji poznavaoci ponude!) Mana ovog sistema je pojačalo koje je obično sa ograničenim brojem ulaza, najčešće samo jednim! Nemam ništa protiv polovnih uređaja i verovatno se može kupiti pre svega bolji gramofon za novac koliko košta nov. Predviđeni budžet ostavlja dovoljno prostora da se kombinuje kupovina novog gramofona i polovnog integrisanog pojačala, a čak i poneko novo kod nas može da se pazari za malo para: AIWA AMU-120BT/SL - Player Plus doo
 12. Da znaš za drugi put, kada Ceca nije u smeni, ili ode na GO.
 13. Opis usluge je poprilično obiman Koliko sam na brzinu uspeo da vidim slanje paketa čiji bi sadržaj bio taj kabl je dozvoljen. Paket se predaje otvoren, a cena za Finsku bi bila 1600din plus cena po naznačenoj vrednosti. Ti bi morao da popuniš obrazac Carinske deklaracije CN23. Slanje paketa u inostranstvo - O usluzi (posta.rs)
×
×
 • Create New...