Jump to content


ras

Članovi
 • Posts

  4,644
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Escondida

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ras's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Bili smo na istoj strani u Sofiji. Razvalio nas je tada tandem Mančini - Vijali. Tužna vest
 2. Evo i predloga za polovno pojačalo novije generacije: Onkyo A-9050 Ima ugrađeno gramofonsko predpojačalo, DAC, pa čak i daljinski.
 3. Na sledeći način sam razmišljao o predloženom budžetu a da sve bude novo! Gramofon- npr. Rega P1 sa Carbon zvučnicom je 360€ trenutno u 4Audio; ProJect Debut sa Ortofon OMB5e i ugrađenim gramofonskim pretpojačalom za još nešto manje para: Gramofoni (player.rs) Gramofonsko pretpojačalo, ukoliko je potrebno - npr. iFi ZEN Air Phono 100€ (4Audio), ili neki ProJect (Player) Gramofonska Pretpojačala (player.rs) Pojačalo - neki od kineza sa Aliekspresa, ili ebaya za preostali novac. Ovde bi morali da pomognu bolji poznavaoci ponude!) Mana ovog sistema je pojačalo koje je obično sa ograničenim brojem ulaza, najčešće samo jednim! Nemam ništa protiv polovnih uređaja i verovatno se može kupiti pre svega bolji gramofon za novac koliko košta nov. Predviđeni budžet ostavlja dovoljno prostora da se kombinuje kupovina novog gramofona i polovnog integrisanog pojačala, a čak i poneko novo kod nas može da se pazari za malo para: AIWA AMU-120BT/SL - Player Plus doo
 4. Da znaš za drugi put, kada Ceca nije u smeni, ili ode na GO.
 5. Opis usluge je poprilično obiman Koliko sam na brzinu uspeo da vidim slanje paketa čiji bi sadržaj bio taj kabl je dozvoljen. Paket se predaje otvoren, a cena za Finsku bi bila 1600din plus cena po naznačenoj vrednosti. Ti bi morao da popuniš obrazac Carinske deklaracije CN23. Slanje paketa u inostranstvo - O usluzi (posta.rs)
 6. Replicirao sam na opasku da "kad dođe neko sa malo specifičnijom uslogom", pri čemu su zaposlenima Pošte prilepljeni odgovarajući epiteti. Sa svešću da je usluga specifična, polazim od sebe, unapred bi se detaljnije informisao o usluzi. Na dokument svakako treba da uputi zaposleni, ali popunjavanje dokumenta je na korisniku.
 7. Kad već ćaskamo, možda može biti od koristi i Ratelov uporedni pregled cenovnika usluga i lokacija poštanskih operatora: Na veb strani RATEL-a u desnom stupcu Projekti se nalaze linkovi za Cene usluga i GIS Poštanske usluge
 8. Pošta, kada sam se poslednji put time bavio (pre nešto više od dve godine) pruža gotovo 600 različitih vrsta usluga. Osim Cece, njoj svaka čast! sumnjam da postoji osoba na svetu koja poseduje kapacitet da poznaje sve te usluge. Eventualno Dule Vujošević, ukoliko nije iscrpeo sopstvene kapacitete učeći Vikipediju naizust. Internet i veb sajtovi su i izmišljeni kako bi se informacijama izašlo u susret razmaženim korisnicima i kako bi se ti korisnici skinuli sa vrata svetu koji pošteno obavlja svoj posao. Na sajtu Pošte u gornjem levom je link za pregled usluga po kategorijama za Stanovništvo : JP Pošta Srbije (posta.rs) Odmah pored i za Privredu. Dalje, na veb sajtu su dostupni i cenovnici usluga i kalkulatori cena, a na kraju i korisnički servis (telefon, e-mail...).
 9. Uh, takvom bih raspršivaču doveo signal iz pojačala i rešio supertviter!
 10. Kako, bre niko ništa, novine pišu o tom... Penzioneri iz Paraćina puni utisaka nakon koncerta: Ajron Mejden je grupa naše mladosti - Društvo - Dnevni list Danas
 11. ras

  Lepe vesti...

  @ScepanBGSrećno! Lepe fotografije.
 12. Maločas sam video na komšijskom (diy) forumu, proverio, pa da prenesem i ovde da je preminuo član ovog foruma @vladac Pamtiću ga kao zanimljivu, nenametljivu i osobu spremnu da pomogne drugima. Rastužilo me ovo.
 13. ras

  John Coltrane

  Ethan Iverson (koosnivač The Bad Plus) o A Love Supreme: https://www.thenation.com/article/culture/coltrane-love-supreme/
 14. Gazna sila karakteristika je zvučnice (kertridža), a ne gramofona, pa je prema zvučnici i podešavaš. Koja zvučnica je na gramofonu?
×
×
 • Create New...