ras

Članovi
 • Content Count

  4,602
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

1 Follower

About ras

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Escondida

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Muči me samo jedna stvar: kako izgleda referentni "0" signal. Sa tim referentnim signalom treba uporediti onaj snimljeni i to je rezultat, koji možemo proglasiti za preslušavanje između kanala. Možda bi mono ploča pomogla da se utvrdi razlika između kanala?
 2. Izvini zbog sumnji u ispravnost igle, posumnjao sam zbog komentara na koji ukazuješ!
 3. Naravno da je nerealno dobar rezultat: to je rezultat na toj frekvenciji. Ako pogledaš šta sam predložio, potrebno je uporediti sve frekvencije i za vrednost preslušavanja proglasiti "najgori" rezultat. Sada vidim da sam gore napisao Max, a treba Min! Grubo (čitajući sa grafikona) to je frekvencija ne od 471 Hz, već od 550, možda i od 570 Hz! Nema ničeg pogrešnog u deklarisanju preslušavanja na 1000Hz, samo je potrebno znati da to nije "najgora" vrednost i da pokazuje karakteristike opreme boljim nego što ona stvarno jeste. Edit: da li su sva ova merenja vršena sa istrošenim (izraubovanim) vrhom za DL103? Ukoliko je tako, rezultati se ne mogu ozbiljno razmatrati zato što je nepoznato na koji način istrošena igla frizira rezultat.
 4. Ovo mi nije najjasnije? Čija je ovo metodologija? Zbog čega se upoređuju pikovi na različitim frekvencijama? Zar preslušavanje među kanalima nije zavisno od frekvencije? Mislim da se pravi rezultat kao Max [f-ja crosstalka od frekvencije] dobio tako što bi se uporedila dva grafika za levi i desni kanal test signala (odnosno traka za testiranje sa test ploče), sa dobro podešenim i sa loše podešenim azimutom.
 5. ras

  Kvalitet pojedinih vinil izdanja

  One HiFi. Mislim da je opravdano to što je poslednji put ploče naručio 2016. godine.
 6. ras

  Jazz is dead ?

  Crkli do gore, pa posle nisu ni imali snage za bekstvo. A nema gde ni da se pobegne
 7. ras

  Jazz is dead ?

  Nije baš tako, Sondek. Eno Tim Bernes Snake Oil su snimali za ECM, teško da bi se ikako podveli pod dosadno. Svejedno je pola publike u Pa izašlo Nervira me tema od početka, neprihvatljivi su mi stavovi koje DejanM iznosi, top liste su se izmenile u skladu sa vremenom i tu nema šta ni da se doda, niti oduzme.
 8. ras

  Jazz is dead ?

  Ako hoćeš malo života, najpre moraš da batališ ACT i ECM.
 9. ras

  Jazz is dead ?

  Solidan i prilično safe izbor kod NPR (i pri tom ne mislin ništa loše). Dosta toga sam slušao i volim, a podosta i preskočio. Međutim, lista me podsetila na jedan izvanredan prošlogodišnji album, koji sam u onom nabrajanju iz glave baš u ovoj temi ispustio i eno ga na deobi 45. mesta: Joe Lovano & Dave Douglas Sound Prints, Scandal (Greenleaf Music) Slučajno sam ovo uzeo da slušam. Ako moram da objašnjavam, Douglas je hiperproduktivan i teško je ispratiti sve što svira, ali je istina da sve što sam uzeo da slušam je bilo najmanje dobro, da ne tvrdim čak i mnogo više od toga. Lovano je 2017. svirao u Pančevu i to je bila jedna od uslovno rečeno light svirki po konceptu, vrlo-dobra, znalačka, ali ne preterano uzbudljiva (ne sumnjam da Lovano i pored godina može mnogo bolje). I sad kad pročitam Lovano-Douglas ne zvuči baš privlačno, ali kakav zajeb i kakva nagrada! Odličan album, a naslovna tema je jedna od najboljih tema iz ove godine! Lovano i Douglas od ranije već imaju zajednički album Sound Prints (kako i nazivaju taj zajednički bend). Da uživamo još malo pre nego džezz baš sasvim umre:
 10. ras

  Na gramofonu..

  Vala, napravi se fama, a iza ugla je 300 dindži: https://www.metropolismusic.rs/izvorni-folklor-i-dzez.6187089.html
 11. Koliko mi je poznato Majda koristi Apple i macOS.
 12. @Majda Potpuno nepotrebni postovi koji niti šta dokazuju niti polemišu, jer se i nema oko čega polemisati. @nkrgovic je u jednom postu sažeo sve ono što su i drugi u istoj ovoj temi više puta ponovili.
 13. ras

  Sony CDP-791 vs Sony CDP-797

  Poslušaj ono što ti je Gile napisao.Prilikom kupovine straijih cd plejera brzo se manifestuju problemi sa transportom, ukoliko ih ima, a tada je ključno postoji li taj transport na tržištu. Proveri listu plejera i transporta u njima (gugl: "cd dac transport list"), pa proveri dobavljivost i cenu transporta za pojedine modele (recimo e-bay). Nakon toga diskutujemo o lepoti.
 14. ras

  Jazz is dead ?

  Khm, DejaneM, ne znam zaista šta očekuješ da se dogodi? Ništa se neće dogoditi, pogotovo se neće dogoditi ništa poput onoga što si spomenuo. Ne razumem ni zašto bi trebalo da se dogodi? Ako ti za đuskanje nisu dovoljni Robert Glasper, Kamasi Washington, Christan Scott, sa američke, ili čitava ova londonska scena oko koje vlada popriličan hajp (Shabaka, Sons of Kemeth, Maisha, itd...) sa druge strane, ne znam koju vrstu plesa išćeš? Kadril?