Jump to content


ras

Članovi
  • Posts

    4,654
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Everything posted by ras

  1. Sistem je koncipiran sa samo jednim (digitalnim) izvorom, pa bih predložio da se razmotri pojačalo D klase. Recimo, jedna od ovih Fosi varijanti dostupnih kod nas, koje nude male distrozije i obilje snage, odnosno potencijal da pogone i zahtevne zvučnike. Fosi V3 (budžet varijanta) AKCIJA Fosi V3 Best in 2023. Mini Amp+Sparkos SS3602 D klasa - KupujemProdajem Fosi ZA3 EXKLUZIVNO Fosi ZA3 Hig End Stereo/Mono Pojacalo D klasa - KupujemProdajem Dodatno, ovaj drugi (skuplji) model, može se upariti i upotrebiti kao monoblok (po jedno pojačalo za svaki kanal).
  2. Taj UP tepih zapravo jako dobro funkcioniše u tvom prostoru 👍
  3. Pojma nisam imao i to je već drugi put da ga propuštam u ovih koliko, godinu-dve dana. Prethodni put smo imali karte za Kolarac, kupljene unapred i onda propustili zbog pogrešno označenog dana.
  4. ras

    Thorens

    Iz ove daljine svakako ne mogu da tvrdim ništa pouzdano, ali jedina uočljiva razlika između ove dve ručice je implemetacija AS.
  5. ras

    Thorens

    To je ručica koju ugrađuju u one svoje top DD modele: TD124 i zovu je TP124. Nešto slično izgledom i sa oznakama TP150, odnosno TP120 u ponudi je na drugim, jeftinijim gramofonima. Međutim, nijedna od ovih ručica nije zasebno u Thorensovoj ponudi: https://thorens.com/en/products/tonearms.html
  6. ras

    Thorens

    A radnicima Napapijri?
  7. Ukoliko sam dobro razumeo, problem u kolu grejača sonde (napajanje) se takođe rešava zamenom sonde?
  8. I ne mora da stoji ista vrednost - to da se AS postavlja na istu numeričku vrednost kao i gazna sila se nekako pogrešno prenosi sa kolena na koleno. Ukoliko si sa podešenim AS (kolika god da je to vrednost), kod sebe rešio problem, ne sekiraj se dalje i vozi!
  9. Sa AS možeš da se igraš kako god hoćeš - nema pravila. Probaj slobodno i vidi da li ti radi.
  10. Ima li tvoje pojačalo ugrađeno gramofonsko pretpojačalo, odnosno odgovarajući ulaz? Izgleda poput drugih, a označen je sa "phono".
  11. Obrati pažnju na ovaj oglas: https://novi.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni-delovi-i-oprema/headshell-technics/oglas/147160404?filterId=2141631435 Zvučnica je najjeftinija Audio-Technica i uopšte nije loša (Rega je prodaje kao Carbon za nešto skuplje pare), ali pravi razlog je što ti preporučujem je hedšel, jer Technics za ove pare, a i za dosta veće nećeš naći.
  12. Bili smo na istoj strani u Sofiji. Razvalio nas je tada tandem Mančini - Vijali. Tužna vest
  13. Evo i predloga za polovno pojačalo novije generacije: Onkyo A-9050 Ima ugrađeno gramofonsko predpojačalo, DAC, pa čak i daljinski.
  14. Na sledeći način sam razmišljao o predloženom budžetu a da sve bude novo! Gramofon- npr. Rega P1 sa Carbon zvučnicom je 360€ trenutno u 4Audio; ProJect Debut sa Ortofon OMB5e i ugrađenim gramofonskim pretpojačalom za još nešto manje para: Gramofoni (player.rs) Gramofonsko pretpojačalo, ukoliko je potrebno - npr. iFi ZEN Air Phono 100€ (4Audio), ili neki ProJect (Player) Gramofonska Pretpojačala (player.rs) Pojačalo - neki od kineza sa Aliekspresa, ili ebaya za preostali novac. Ovde bi morali da pomognu bolji poznavaoci ponude!) Mana ovog sistema je pojačalo koje je obično sa ograničenim brojem ulaza, najčešće samo jednim! Nemam ništa protiv polovnih uređaja i verovatno se može kupiti pre svega bolji gramofon za novac koliko košta nov. Predviđeni budžet ostavlja dovoljno prostora da se kombinuje kupovina novog gramofona i polovnog integrisanog pojačala, a čak i poneko novo kod nas može da se pazari za malo para: AIWA AMU-120BT/SL - Player Plus doo
  15. Da znaš za drugi put, kada Ceca nije u smeni, ili ode na GO.
  16. Opis usluge je poprilično obiman Koliko sam na brzinu uspeo da vidim slanje paketa čiji bi sadržaj bio taj kabl je dozvoljen. Paket se predaje otvoren, a cena za Finsku bi bila 1600din plus cena po naznačenoj vrednosti. Ti bi morao da popuniš obrazac Carinske deklaracije CN23. Slanje paketa u inostranstvo - O usluzi (posta.rs)
  17. Replicirao sam na opasku da "kad dođe neko sa malo specifičnijom uslogom", pri čemu su zaposlenima Pošte prilepljeni odgovarajući epiteti. Sa svešću da je usluga specifična, polazim od sebe, unapred bi se detaljnije informisao o usluzi. Na dokument svakako treba da uputi zaposleni, ali popunjavanje dokumenta je na korisniku.
  18. Kad već ćaskamo, možda može biti od koristi i Ratelov uporedni pregled cenovnika usluga i lokacija poštanskih operatora: Na veb strani RATEL-a u desnom stupcu Projekti se nalaze linkovi za Cene usluga i GIS Poštanske usluge
  19. Pošta, kada sam se poslednji put time bavio (pre nešto više od dve godine) pruža gotovo 600 različitih vrsta usluga. Osim Cece, njoj svaka čast! sumnjam da postoji osoba na svetu koja poseduje kapacitet da poznaje sve te usluge. Eventualno Dule Vujošević, ukoliko nije iscrpeo sopstvene kapacitete učeći Vikipediju naizust. Internet i veb sajtovi su i izmišljeni kako bi se informacijama izašlo u susret razmaženim korisnicima i kako bi se ti korisnici skinuli sa vrata svetu koji pošteno obavlja svoj posao. Na sajtu Pošte u gornjem levom je link za pregled usluga po kategorijama za Stanovništvo : JP Pošta Srbije (posta.rs) Odmah pored i za Privredu. Dalje, na veb sajtu su dostupni i cenovnici usluga i kalkulatori cena, a na kraju i korisnički servis (telefon, e-mail...).
  20. Uh, takvom bih raspršivaču doveo signal iz pojačala i rešio supertviter!
×
×
  • Create New...