Jump to content


srdjan_cvetkovic

Donator foruma
 • Posts

  5,896
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

About srdjan_cvetkovic

 • Birthday 05/20/1971

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

12,845 profile views

srdjan_cvetkovic's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. Odgledah juče na Netflixu tajlandsku seriju od 6 epizoda, svaka oko sat vremena, nije bilo loše. Odgledaću i amerikanjski spektakl
 2. Old Henry je vrhunski film, 2x sam ga odgledao.
 3. Koliko vidim, sistem “teška Hi-End artiljerija”, svaka čast.👏
 4. Valjda imaju, osim ako se i sa njima nije desilo isto što i sa dosta snimljenog video materijala na betamax kasetama koje su se presnimavale. Ima i RTB/RTS vrednih izdanja koje bi mogli da reizdaju, kupovale bi se ploče, ali izgleda da ih to baš nešto i ne zanima.
 5. Problem je što se ti metalni "negativi" korišćenjem izližu, pa posle određenog tiraža od xy hiljada primeraka postaju neupotrebljivi za iole kvalitetan "pozitiv", tj. vinil. Iako, koliko znam, ex-YU izdavači su za licencna izdanja kupovali "second hand" komade koje ozbiljni izdavači posle određenog broja "odštampanih" vinila nisu više koristili, zato što su imali nekakvu kontrolu kvaliteta, pa su ovi "naši" doštampavali još par desetina hiljada komada preko. Valjda je zato ogroman % licencnih izdanja zvučao muljavo i ćebavo.
 6. Ova pesma, osim što je tekst napisala Spomenka Kovač na muziku Kornelija Kovača, za mene je posebna, jer ju je mnogo volela moja supruga i svaki put kad je čujem ne mogu a da ne pustim suzu...🥲
 7. Ovako... Paket aranžman i šarla sam poredio 1:1 i mogu da kažem da je zvuk veran originalu, ništa nije ni dodato, ni oduzeto. Za moj ukus sam zvuk nije ništa specijalno, osim što nije "napucan" kao na digitalnom izdanju (i to sam uporedio), pa se može reći da se onaj ko je radio remaster potrudio da prenese zvuk veran originalnom vinilnom izdanju. Što se tiče orgazma i haustora, 1:1 nisam upoređivao, pošto nisam imao vinil pri ruci, ali mogu da kažem da je orgazam odličan (ne znam kakav je original), a haustor isto tako dobar. Poredio sam sa digitalnim izdanjem haustor i više mi se sviđa kako zvuči vinil, kod mene sve ide kroz identičan DAC, pa mogu da cenim da je ploča bolja. Kako god, od mene preporuka za kupovinu jugoton/croatia records reizdanja, sve što sam do sada uzeo, nisam se pokajao...možda ponajbolji remaster je o grupe Time, to treba čuti.
 8. Pa kako bi se drugačije hvalio da imam najbolje sluške na svetu....😎
 9. I dobro je što su, za razliku od RTB/RTS slepaca, sačuvali te master trake, pa sad mogu na njihovu i našu radost da izbacuju remastere. Imaju i ovi naši veliki broj odličnih izdanja, ali ih izgleda boli uvo da se pate i izdaju vinile ili su, pre će biti, mastere pogubili/uništili/presnimili (pitaj Boga šta je sa njima).
 10. Može da radi i i3 bez problema sa 8GB RAM-a.
 11. Idemo dalje… Album No.4 - The Fall https://www.discogs.com/release/2052670-Norah-Jones-The-Fall Originalno izdanje iz 2009., Blue Note (Europe), Gatefold…e, ova nije ganc nova, ali nema ni potrebe, jer je perfektno očuvana i sjajno nasnimljena. Tek po neki puc, nema šuma, odličan zvuk, muzika malo drugačija, u pop-rock fazonu više, ali Nora je tako dobra, pa je i ovaj album za preporuku da se ima.
 12. Nisu mogle da se pročiste slušanjem, kupljene su kao nove, neotpakovane, što i jesu.
 13. Album No.3 - Not Too Late https://www.discogs.com/release/2132630-Norah-Jones-Not-Too-Late Originalno izdanje iz 2007., Blue Note (Europe), Gatefold, pušteno direkt bez intervencija. Da se ne ponavljam, kao i “Feels Like Home”, onako kako svaka Blue Note nova ploča treba da zvuči. Muzika sjajna.
 14. Aj kad sam krenuo sa Norom, da nastavim… Album No.2 - Feels Like Home https://www.discogs.com/release/13237900-Norah-Jones-Feels-Like-Home “Doštampano” izdanje iz 2007., Blue Note (Europe), Gatefold, isto pušteno direkt, bez pranja. Odlična dinamika, bez puckanja i krckanja, čist i kvalitetan zvuk. Dobar vinil (fizički), kvalitetno urađen, kako i treba. Nema sibilanata, nema grešaka, ploča ravna i regularne debljine, sve u svemu, urađeno kako Bog zapoveda. Muziku neću da komentarišem, ovaj album je klasik.
×
×
 • Create New...