Jump to content


srdjan_cvetkovic

Donator foruma
 • Posts

  6,305
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

1 Follower

About srdjan_cvetkovic

 • Birthday 05/20/1971

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

15,010 profile views

srdjan_cvetkovic's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. Isti slučaj. Na KP i sl. ništa ne kupujem, kad prodam, prodam, ne žurim, na berzu ne idem.
 2. Aj da dodam i ja nešto u vezi remastera… Bitlsi, poslednji remasterovani crveni i plavi album su vrhunski urađeni (u pitanju je ograničena serija sa crvenim i plavim vinilima, crne vinile nisam slušao, njih nemam), pa ako ih neko pikira da zna.
 3. Ta zvučnica je sasvim solidna, a što se tiče zamenske igle, zavisi koliko para misliš da uložiš. Razlika između igala je pozamašna, zavisno od toga ko je proizvođač i koji je tip igle, od nekih 30-ak evra, pa može da ide i do 300. Ja bih uzeo neku eliptičnu za početak, pa ako ti se ne svidi karakter zvuka, možeš da probaš i neku skuplju opciju ili taj Ortofon Red, koja je sasvim dobra glava za taj nivo gramofona.
 4. To sluša ćerka? BTW, ja sam kupio RSD izdanje folklora čim je izašlo i mogu da kažem da uopšte nije loše, čak je odlično. https://www.discogs.com/release/26809709-Taylor-Swift-Folklore-The-Long-Pond-Studio-Sessions
 5. Više ništa, ideja koju su imali je nestala sa firmom.
 6. Ok, hajmo ovako. U pitanju su Mark&Daniel Topaz, 2-sistemske zvučne kutije manje-više klasičnog dizajna, osim što je glavna zvezda AMT zvučnik (Air Motion Transformer). Koga zanima tehnologija, ovde ima nešto detaljnije, ja ću se skoncentrisati na razlike između njega i true ribona, i to Acinog, jer sam to slušao. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Air_Motion_Transformer Dakle, koje su glavne zvučne i praktične razlike? Ako gledamo strogo oba zvučnika u visokotonskom području, Acin ribon je bolji od ovog AMT-a. Transparentnije, neutralnije, više, prosto, bolji je. Ali…za to bolje treba mnooogooo dobra konstrukcija i isto takvo pojačalo. Kad se napravi takav sistem, true ribon caruje. Možda mogu tu da stavim i hornu, ali to je nešto sasvim drugo. Međutim, ono gde vidim prednost moje kutije u odnosu na neku dobru kutiju sličnih gabarita sa ribonom je sledeće: 1. Širina zvučne slike 2. Lakše za pogon (ne lako, lakše) 3. Transparentan zvuk u rangu ribona Možda je mala mana ovih kutija što traže prostor i to dosta sa obe strane (iza kutija i ispred), pa je slušanje u nekoj sobi kvadratnog oblika od npr. 4x4m loš izbor, jer traže pravougaonik i nešto veći sobu, izvučene bar 2-2,5m od zida i sa još bar 3-4m ispred sebe. Ja ih tako slušam kad me ne mrzi da ih izvlačim, ovako su na 1,5m. Riboni u nekom dvosistemcu mislim da nemaju ovakav problem u prostoru i zgodniji su sa te strane, ali moje mišljenje je da ubedljivo najvažnija konstrukcija (sa vrhunskom skretnicom) i vrhunsko pojačalo. Tada radi za sve pare. Konkretno, kutije koje sam poredio u odnosu na moje jesu vrhunske i pravio ih gospodin Nenad Napijalo, ne znam tačno model, ali su relativno mali bookshelfi i kao visokotonac je neki Acin ribon, a ispod njega je midbass. Kod mene je AMT praktično allround zvučnik, sa bassom i rezanjem na oko 900 Hz, a ide dole do 40 i nešto Hz. Imam gore i omniharmonizer (supertweeter sa prostiranjem zvuka od 360 stepeni), a i on je AMT.
 7. Ima li mesta za bipol u temi "dipol manija"?
 8. Kupi Logitech Harmony i sve zameni sa njim.
 9. Taknuto maknuto. Verovatno je i prodavac imao želju da se ratosilja tog praviše i u tome je uspeo. Nema tu više nazad, samo napred, da i on sad nađe nekog kome će da zavalja ovu “venčanicu”.
 10. Hvala za upload. Nedostaju neki brojevi, da li si ih prevideo ili ih nemaš?
 11. Nemačka pošta je vlasnik DHL-a. Ako ide preko DHL Express-a (u šta sumnjam), onda je u pitanju kurirska služba i ima da košta. Ako ide DHL regularno, to će stići u našu poštu.
×
×
 • Create New...