Jump to content

ivanp

Donator foruma
 • Posts

  1,406
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

1 Follower

About ivanp

 • Birthday 06/17/1953

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Kovin

Recent Profile Visitors

4,868 profile views

ivanp's Achievements

 1. ivanp

  Knjiga o Đoletu

  .....čitam knjigu i gutam knedle....................
 2. ivanp

  Knjiga o Đoletu

  Eto ja sam baš voleo i umetnika a i njegova dela volim. Knjiga nema veze sa familijom. Osećam nekako da će da se krene u pogrešnom smeru kao i mnogo puta. Uzdržaću se neću komentarisati.
 3. Evo postaviću samo tekst koji je Laguna objavila o knjizi: Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića Panonski admiral je knjiga o karijeri jednog velikog pesnika i padu jedne velike zemlje. To je profesionalna biografija Đorđa Balaševića i zbirka ličnih i kolektivnih sećanja. Balašević je bio sjajan hroničar i mudar tumač našeg vremena. Tokom devedesetih godina dvadesetog veka postao je simbol otpora dubokoj balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile. Ipak, najpre ćemo ga pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi. Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama. Panonski admiral je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu. Sa kolekcijom ekskluzivnih i nekih do sada neobjavljenih fotografija. Molio bih, (molim vas) samo one koji ne voledu da ovog puta zaobiđu ovu temu. Neću da se raspravljam, samo molim. Hvala.
 4. Da li vam je palo na pamet da su cene kod tih kineskih sprava malo damping? Pa ondak naprave novi model koji je duplo skuplji i neznatno bolji i sve tako. Imam vremešni DAC Topping D30 kome je još onomad grom spalio USB ulaz. Radi to dobro. Ne slažem se tu sa Aibo m. I više od dobrog. Neko ga je sa foruma probao u ozbiljnom sistemu. Bio je slabiji od DAC a dvadeset puta skupljeg. Ali malo. Trenutno trošim Loxjie D30. Bolji je ali i duplo skuplji (što je još uvek jako jeftino).
 5. A bre Siroma stalno forsiraš taj Arylic. Kako ga koristiš ako recimo nećeš da koristiš njegov DAC? Pa onda još te 3,5 to RCA račve, sve mi je to nekako trice i qčine.
 6. Što se tiče Mejdena bio sam mislim '86. na Sajmu. Zvuk je bio osrednji, ali nikako katastrofa. Više mi je bilo dosadno jer nisam baš zagriženi fan. Mnogo bolji utisak u istom prostoru Alice Cooper, mislim devedesete. Godina kad sam kupio prvi CD plejer i jedan od prvih CD je bio Trash. Naslov CD a nije opis koncerta.
 7. Carmina Burana u Novom Sadu. Jel bio neko? Ovako sa slika se čini kao da prostor i nije baš najbolji? Nekako široko a plitko. Možda organizatori nisu očekivali toliko sveta?
 8. E ubode ga Vlajo. Inače su mi uvaženi članovi ovog foruma spočitavali* svašta. Jedan mi je na PP pisao i neke poslovice iz nekakve vukoy....ine. Inače ono, imaoc respektabilnog sistema i sluša jazz. Da te Bog sačuva. *Već neko vreme moderan izraz, al meni baš nekako zvuči hrvatski? Možda grešim?
 9. Milenko, ybm mu miša, da li si ikad bio u Sloveniji? Ono duže od pola sata. Mislim da se ovde ne radi o pljuvanju zemlje u kojoj živimo! Mislim da smo opasno prsli kao narod. Generalno.
 10. Eto recimo i zbog ovog. Na ovom forumu sam od nekih mislilaca bio optuživan i za autošovinizam (rogobatan naziv za nešto što ne znam šta znači).
 11. Nzm čemu ova oštra rasprava? Žuč i nerviranje. Bila je reper i za vreme JBT a, a i sada je za mnogo šta. Evo pogledajte lika koji će da formira vladu sa TF u koaliciji u odnosu na ovo naše! Neću više ni reč o politici. A i ovo je bilo više kao komparacija.
 12. Aj sad ja u stilu Broja jedan iz AF. Pre mnogo godina došlo vreme didem u vojsku. A već mator konj od 27 leta. Imao sam nekog daljeg rođaka koji je bio neka vojna faca (da ne detaljišem), pa ga se setih i isporučih mu molbu, bliža okolina Beograda. Odgovorio je nešto u stilu - ma nema problema. E kad me srčka nije strefila kad sam dobio befel. Maribor! Skido sam mu sve bogove, al šta ću. Malo društvo se spakovalo u peglicu i pavac Maribor. Preko cele biše Juge, huh. Ostaviše me u kasarni na Melju i otperjaše da posete Grac. I tako sam godinu dana proveo u Mariboru, Dravogradu, motao se po Slovenjgrdecu, Ravnama na Koroškem, bio često slat po poštu u Ljubljanu i Maribor. Kad sam malo došao sebi zahvaljivo sam mu se u mislima. Kakva je vuko.....bina mogla da me strefi... Elem, Slovenija je i tada bila jako fino mesto, čak i za vojsku!
 13. ivanp

  Šta se gleda?

  Evo nešto aktuelno o pilotima Migova. U Estoniji za vreme Hladnog rata. Pa ko voli Migove eto može .......
×
×
 • Create New...