Jump to content

DejanM

Članovi
 • Content Count

  5,511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

About DejanM

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Location
  Bec
 • Interests
  hifi, music

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja gajim veliko postovanje prema Quotrupu i AN. Slusao sam AN Meishu sa ugradjenim phono ampom, izvor je bio AN gramofon dvojka a zvucnici AN/E - ne ona najstrasnija srebrna varijanta. I pored toga to je sviralo izuzetno. Taj Meishu je klasicna konstrukcija 300B, ako se dobro secam sa kondom izmedju pobude i izlaza.
 2. DHT koji pokrece 300B na izlazu. SET. Izmedju interstage trafo. Recimo stara Sakuma kombinacija 801 + 300B - voda mi potece na usta pri samoj pomisli na takav amp. Ima kod Thomas Mayera takva varijanta 300B samo je i cifra dosta jaka ...
 3. Od onoga sto sam slusao Linn i Lyngdorf dobro rade ...
 4. Ispasce to dobro, verujem da ces to da izguras ... Samo jos jedno pitanje. Obicno se clockovi stavljaju blizu receivera, te razdaljine se obicno mere mm. Koliko koax kabl unosi suma u signal ? Koliko i da li se uopste nesto gubi na toj vezi sa eksternim uredjajem ?
 5. Sa kojim krajnjim ciljem ? Kako treba da izgleda arhitektura HiFi sprava onda sa tim eksternim clockom ? Ili pravis jednostavno eksterni clock - i to je to ....
 6. @Majda - Pravis DAC ? Da li bi mogao da kazes par reci o tome ili hoces da napravis oscilator za vec postojeci DAC ?
 7. Uzgred, Pedjice, koja je rucka (sto stoji onako uperena navise) ? Posto vidim od koga si kupovao HiFi, jesi li poredio recimo SME 15 sa tim nasim beogradskim proizvodom ?
 8. Tu romantiku koju cujes kod gramofona, to ti je od Nagre. Ta veca Phono Nagra, po mom misljenju, nije bas ispala dobro. Ona mala Nagra, na baterije sa Jensen trafoima i sa tranzistorima je bolja iako kosta x puta manje. Ta velika nije bas zadnji krik po neutralnosti i preciznosti reprodukcije.
 9. Malo si previse optimistican u pogledu digitalije.
 10. Naravno da moze da se uziva u muzici i na jeftinijim spravama. Samo to nije bila tema ... Kod one vrste HiFi hobista, koji imaju i analogne i digitalne izvore zvuka, i koji imaju dobra pojacala i zvucnike, i ako imaju dobre i skupe gramofone, veoma je verovatno da nece ici po DAC od 500 eura, nego da ce ici po ozbiljnije sprave. Dobar ostatak sistema ce lako i brzo da pokaze mane jednog prosecnog (i ne nuzno jeftinog) DACa ili CD playera. To je poenta - usaglasavanje izvora zvuka sa ostatkom sistema.
 11. Dedica je super ... Holandjanin pa ima malo naglasak. A interesantan jer je slusao i uporedjivao.
 12. Interesantan prilog ovoj temi ...
 13. -1 Analogija ne mora nuzno da unosi koloracije. To rade losi analogni sistemi. Oni dobri zvuce jako neutralno, sa verno pogodjenim tonalitetom, bojom instrumenata i sa jako malim izoblicenjima. To su predrasude da lampe ili gramofoni zvuce "toplo", kolorisano ali prijatno. To je mozda tacno za neke analogne sisteme ali sigurno ne za one dobre.
×
×
 • Create New...