jager

Članovi
 • Content Count

  3,053
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About jager

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday October 4

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4,002 profile views
 1. Bez probe zahebano , velike su to kutije .
 2. jager

  Napojni kabal!

  Nisi odgovorio kakvu strujnu letvu koristiš i koji konektori su ti na lapp . Ako ti strujna letva na sebi ima prekidač i osigurač , baci je kroz prozor , to nije za hi-fi Takve strujne letve nabudže bas i tu čistog i kontrolisanog zvuka nema . Ako na lapp imaš gold konektore , pored opuštenog zvučnog pečata samog kabela s takvim konektorima je još veći problem . Jedan obični niklovani šuko konektor umjesto gold bi ti sigurno ukrotio bas , nebi se rasipao već ga učvrstio . Ono što bih ja još probao je da kupiš narandžasti kabel za zvučnike o kojem smo dosta polemisali ovdje na forumu ili još bolje da napraviš kabel po Tozinom receptu .
 3. A da jednostavno kupiš strimer i ne patiš se
 4. jager

  Napojni kabal!

  A u letvi presjek šine max 1,5 mm2
 5. Meni kasni i sa ebay i sa ali-ja
 6. jager

  Napojni kabal!

  Kakva ti je strujna letva i koje strujne konektore si koristio na kablove ? PS : Po mom iskustvu na izvor ne treba pretjerivati sa debelim provodnicima , odličan i neutralan je belden sa bals suko i npr od fta osnovni model . Primjera radi , fta entry je kalaisani bakar od 4mm2 po provodniku i to je kabel koji se odlicno pokazao i na vrteškama .Na pojačalu može deblji provodnik uz pravi izbor konektora .
 7. Imaju na stanju i kisik i argon , ne brini .
 8. Jos samo da uzme polovne dynaudio pa da se denon rastopi od muke
 9. Kako kaže Gojko sisa u filmu Munje : najebat će te
 10. U temi gdje je trazio zvučnike je dobio preporuke ,izmedju ostalog koliko se sjećam dao sam predlog za Q acoustic 3020 kojemu je preporučena snaga od 25 -75 w i vjerujem da bi to bio dobar match ,slušao sam ih ... medjutim voli čovjek da sam sebi kompikuje život , kupuje nepotrebno na svoju ruku i onda traži krivca , mišljenje i koješta . Sistem koji spada u pero laku kategoriju ne zaslužuje bolje nit ima logike da se ide na skuplje varijante. Al tvrdoglavost čini svoje ...
 11. jager

  Sony cdp 970

  Drago mi je da moj upgrade - ovani sony zavrsio kod ljubitelja vintage opreme . Uživaj Vanja
 12. Ma jok , oće čovjek da nas prosvijetli sve zajedno . PS : Kupujem denon mini liniju .
 13. Ima vaspitanja medju forumašima jako puno i spremni su da pomognu svakome al ti si očigledno slučaj za posmatranje .
 14. Imamo mi jednu zdravstvenu ustanovu pored Kotora za takve pacijente poput tebe a zove se Dobrota .