nesone

Članovi
 • Content Count

  637
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About nesone

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 07/28/1966

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Vrsac

Recent Profile Visitors

7,784 profile views
 1. nesone

  Kakav oglas 2019.

  HSR 70, pocetkom 80 tih, je radio kao sat. Ja sam ga kupio novog, i UKT antenu koja mi je na krovu i sada. Starija od 35 godina. Kao jedrilica velika. Kad resim da je skinem, jednog dana, poklonicu je nekome sa foruma. Tada je bio mnogo bolji prijem UKT, nego danasnji. Slusala se 202 i snimalo se na dek. Kakva su to vremena bila. Posedujem i sada te snimke na kasetama. Rade savrseno. A proslo preko 30 godina.
 2. Sledeci put, mozes da ulozis zalbu. Ako je prava carinska osnovica. To posebno te kosta.
 3. Da li si platio samo PDV? Ili carinu i PDV? Velika je razlika. Nisu naivni ni malo.
 4. nesone

  Kakav oglas 2019.

  Ja sam imao kao klinac ovo isto. https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Neispravni-uredjaji/Ei-Nis-Hsr-Hi-fi-70-88915771-oglas.htm
 5. https://www.manualslib.com/manual/1088721/Sony-Str-Db725.html
 6. Tanak sam sa srpskim dok sam ga ucio. Neka 3 slabasna. Imao sam profesora knjizevnosti u skoli. Opasan zvezdas. Kao moj drug Delija. Jednom prilikom mi kaze, reci zvezdin sastav. Dobices 2. Rekoh mu, znam ali necu da Vam kazem. Moze li Partizanov? Odgovorio mi NE! Sedi 1. Ali Eng uvek 5. A profesorki eng nikad nije bilo jasno. Pozdrav.
 7. Pa to mi se najvise gadi, kada tako novinari po svim sajtovima pisu. Ta njihova sr...a ni ne citam vise. Izuzev Politike sajt. Ubila ih zadruga i sve ost. u tom pravcu. Tako nam je sve, na nasu zalost.......
 8. Bio sam sluzbeno u toj kafileriji pre par godina. Mogu da potvrdim svaku tvoju rec. Moralo je da se unisti 20 tona curetine. Covek koji tamo radi(sef), objasnio mi je na moje pitanje sta ce biti sa ovim mesom. Samo se nasmejao, i u par recenica mi objasnio. Sagoreva se na visokoj temperaturi, i posle od toga se pravi stocna hrana, koji mi na kraju svi pojedemo, kroz mesne proizvode! Ja sam samo zinuo!!! Kaze da je to sve bezbedno. Ne znam, ali da smrdi to je strasno. Mada ja imam dobar zeludac. Propast!
 9. Malopre sam se vratio iz sume, sa vrsackog brda. Tamo su stotine i stotine metara kubnih drva isecene. I slozene za dalju prodaju. Katastrofa kako nemilice seku. I nikom nista...... Sramota.
 10. Drzava MORA da uvede kredite za energetsku efikasnost bez kamata, kako je bilo pre nekih 7-8 godina. Na zalost, ovo je kratko trajalo, par nedelja. Izvor tih kredita je bila nemacka banka, koja radi samo te poslove. Prvo da se rese veliki gradovi, primera UE, NI, BGD. Da toplane predju na gas, i pelet gde nema gasa. Obicni ljudi, domacinstva, da imaju bezkamatne kredite. Da kupuju gasne kondezacione kotlove i toplotne pumpe( ima ih vise vrsta) I urade izolaciju i zamenu stolarije. Najjeftinije su inverter klime (vazduh-vazduh) Ja licno imam i kotao gasni kondezacioni, i inverter klime. Koji rade naizmenicno. Bitno je da se grejanje ne gasi. Manje placam na povrsinu koju grejem u kuci, nego sto ljudi placaju u stanovima. A kvadratura grejanja veca min od 2 do 3 puta od prosecne kvadrature stana.
 11. Apsolutno isto! Bravo zemljak.
 12. Da li ti je Denon AVR i dalje u opticaju? Mislim da je bio 3805? Ako dobro pamtim. Ili sada ides samo na 2.1?
 13. Ako nijie neki od zvucnika prikljucen prilikom kalibracije, normalno je da ga AVR preskoci. Probaj jos jednom. Bitna je tisina u sobi prilikom kalibracije.