Jump to content


Mike Myers

Novi članovi
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mike Myers's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Stigle yamahice, fino sviraju, stvarno sam super prošao za 40e + se uklapaju i estetski u dosadašnji setup... Nego, dok ne rešim pitanje nosača, šta bi bilo kada bi ih stavio na prednje i usmerio ka gore? Da li bi se odbijao zvuk na dole da simulira atmos efekat?
  2. Hvala, naručio sam polovne iste takve sa KP za 40e, prezadovoljan sam Da li imaš neki predlog u pogledu nosača? U pitanju je dnevna soba, biće mi malo cimanje da sakrijem kablove, naružiću zidove al šta da se radi
  3. @gvladaŠta misliš o ovim yamahama jeftinim kao nadogradnju na postojeće Yamaha zvučnike da budu npr gornji prednji? Svestan sam da sigurno nije neki kvalitet, ali možda bi radili posao. https://novi.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/pasivni-zvucnici-yamaha-30w-ns-bp150/oglas/76892946?filterId=1957363874
  4. Može neki predlgo koja dva zvučnika da uzmem za prednje visoke (nema šanse da budžim bilo šta na plafon), kako bi se uklopili sa: Imam Denon X1500H i 5.1 surround system yamaha (NS F 51 prednji, i NS B 51 centralnji i zadnji + SW 050 vufer).
  5. Ako ti android kutijica podržava atmos, onda može da ga pusti. Ja sam gledao sa plexa na tv-u zato kod mene ne može loseless audio, jer ide preko arca, kod tebe ide preko media plejera u risiver. A sad, koliko je to atmos, verovatno ni blizu, ja sam se prekonfigurisao na 5.1 i vozim HD-MA i True HD i roka to super. Pogotovu od kada sam centralni malo nakrivio na gore i usmetio ka sedalnom delu, pošto mi je bio u pregradi ispod tva i do sada mi je bio tih nekako verovatno jer je udarao pravo u ravni u kojoj je što je bilo nekih 35, 40cm od zemlje.
  6. Pročitao sam tekst. Zaboravio sam da sam odustao od eARC risivera kada sam se setio da mi TV nema eARC izlaz, davno sam razmišljao o toj opciji pa sam prebacio pogrešno da ne može uopšte, davno bilo.
  7. Pa kako imaš loseless audio ako ideš tu kombinaciju, tv ne bi trebao da može da baci preko arca pa ni earca loseless na risiver? Neka me neko ispravi ako grešim.
  8. To mi je jasno da je džabe, ali da li ima razlike u onome što izlazi sa ostalih zvučnika u tom režimu i TRUE HD režimu? Ovo za preskoči nisam baš razumeo.
  9. 'vako, par dilemica Skoro sam uzeo 4K plejer kako bih maksimalno uživao u filmovima i najboljoj mogućoj slici na mom 65" B9 Oledu. Dotle sam gledao 4k remuxe preko mreže, ali ne mogu preko arc-a da puštam loseless audio što me uvek nerviralo, a i slika je de facto bolja preko plejera. Imam Denon X1500H i 5.1 surround system yamaha (NS F 51 prednji, i NS B 51 centralnji i zadnji + SW 050 vufer). Kada sam nabavio prve diskove sa atmos zvukom, primetio sam da ih AVR ne čita već pušta TRUE HD stream. To me malo žacnulo pa sam čitao manual gde piše da u 5.1 konfiguraciji AVR ne može da čita atmos. Negde sam na netu potom pročitao da je bitno samo da jekonfiguracija odabrana koja podržava atmos (što je bilo koja druga), da zvučnici ne moraju da postoje fizički da bi AVR dekodovao atmos i to se ispostavilo kao istina. Kada sam rekonfigurisao zvučnike u fiktivni 7.1, dobio sam atmos na risiveru. E sad, pitanje je da li gubim bilo šta osim zvukova koji idu preko front height zvučnika? Neki kažu da su dobili bolji zvuk kada je proradio atmos, neki kažu da je bolje konfigurisati ono što imaš, i ima baš dosta podržavaoca i jedne i druge teorije... Šta kažu naši znalci, kojom metodi tj konfiguraciji da se privolim? Kolika je razlika između atmosa na 5.1 kome fale 2 height zvučnika i TRUE HD 5.1 realne konfiguracije... Takođe, dajte mi neko najbolje rešenje odnos cena kvalitet da ubacim još neka dva zvučnika. Da li mogu bilo koja ili moraju da budu atmos kompatibilni? Znam da atmos moduli za prednje zvučnike koji šalju zvuk od plafona nisu najbolje rešenje ali možda bih tome pribegao za početak, no koliko vidim, nisu jeftini, a i nema ih puno barem na domaćem tržištu... Hvala unapred svima
  10. Temu otvaram eksperimentalno, plejer sam uzeo pre par dana, planiram da kupujem ugalvnom 4K UHD filmove, mada i ovo što sam pogledao na BR izgleda spektakularno i osetna je razlika kada se gleda film sa diska ili npr remux kroz mrežu. Ovo je jedan od najboljih modela ikada u nekom nižem i srednjem segmentu i verovatno šampion kategorije odnos cena kvalitet,kod nas inače nema puno BR plejera, pa sam iskoristio priliku da ovo pokupim praktično novo sa oglasa i još godinu i po garancije za 150e. Ukoliko imamo još vlasnika ovog modela, možemo proćaskati o problemima i pitanjima, ja imam par
×
×
  • Create New...