Jump to content


loshme10

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

loshme10's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Month Later
  • Dedicated
  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Mislim da sam uspeo. Ako bude nekih promena, javljam. Hvala puno!
  2. @gvlada Selim se pa sam tek sada uspeo da pokusam ovo sto si mi predlozio. Ne mogu da nadjem ta podesavanja 😕 Jel mozes molim te ukratko da mi napises kako da dodjem do toga. Pola sata sam vrteo i nisam nasao taj HDMI cec...
  3. Pa ima, ali mene "ne slusa", vec automatski forsira SBB box. Probacu kad dodjem kuci, pa javljam sta je bilo. Hvala.
  4. Pozdrav ljudi, Nisam znao u kom podforumu da postavim temu, pa mi se ovaj cini kao najprikladniji jer sam jos uvek nov. Mozda je neko imao ovakvo iskustvo pa moze da pomogne. Desava mi se jedna jako cudna stvar. Na AVR(koji je povezan sa TV-om preko HDMI eArc) su mi prikaceni: MTS i SBB smartboxovi za kablovske TV i Xbox(sve naravno preko HDMI) i sistem 5.1. Medjutim, kao da SBB koji je povezan preko HDMI ima neku "prednost" u izlazu slike i tona. Naime, kada god je povezan taj HDMI, ne mogu da prebacim ni na sta drugo. Tj. mogu da prebacim npr. na MTS ili Netflix, ali me posle 4-5 sekundi sam vrati na SBB kablovsku. Da li ste ikada imali takvo iskustvo ili imate predstavu kako to da resim? Za sada jedino sto je meni palo na pamet a funkcionise je da izvucem HDMI kabl iz SBB boxa da bih mogao da pustam ostale izlaze, a kada mi treba SBB, samo vratim HDMI i odmah mu daje prioritet. U pocetku me nije mrzelo da radim to, ali sve vise i vise me nervira... Ne znam da li sam dobro objasnio, ali recimo: TV i AVR su iskljuceni, ja ukljucim TV i na AVR-u izaberem CBL/SAT, sto on odmah pusti(MTS kablovsku), ali posle par sekundi ga sam prebaci na SBB kablovsku. Isto se desava i kada hocu da pustim Netflix, Youtube itd. Palo mi je na pamet da ga zeza taj konkretni HDMI ulaz(bio je u drugom ulazu koji je oznacen sa DVD), ali sam prebacio na sledeci koji je oznacen sa Blu-ray, i desava se isto. Da li je moguce da zbog toga zeza, jer nije ulaz za kablovsku, nego za DVD, Blu-ray, pa je sledeci za Media player itd. Imam samo jedan ulaz Cbl/sat, a dve kablovske televizije... I da napomenem na kraju da je AVR Marantz 5015. Unapred hvala na pomoci.
  5. Ako moze odgovor u PP :)

  6. Sad tek vidim da sam napravio veliki propust jos u prvom postu. Zaboravio sam da napisem da ce meni to da sluzi uglavnom za gledanje filmova i serija, tako da mi je bitniji surround efekat nego ne znam kakav kvalitet zvuka za muziku. Hvala puno svima na pomoci i strpljenju, pogotovo @nkrgovic na tako opsirnom objasnjenju i odvojenom vremenu
  7. Nije problem da zvucnici imaju napajanje strujom, ali iz svog coska, na to sam mislio. Da ne moraju da se razvlace kablovi iz pojacala ili risivera u coskove sobe. Definitivno moram da uzmem da citam malo vise, jer evo posle samo pola sata uvodnog upoznavanja vidim da bas nemam pojma. Malo sam se zaneo da ce mi poznavanje racunarske tematike dati neko predznanje, ali izgleda da je nebo i zemlja. Sinoc sam stigao na more, imacu dosta slobodnog vremena, pa cu da uradim domaci. Hvala na dobrodoslici Kao sto rekoh, ocigledno treba da uradim domaci jer mi tvoj post poprilicno nije jasan Svaki zvucnik treba da ima pojacalo, i woofer takodje da ima svoje? Otprilike sam znao da za te pare ne moze da se uzme nista dobro od sistema, ali sam se nadao da je soundbar makar malo bolje resenje, a ispade da malo bolje, ali od TV-a, a mnogo losije od 5.1. Da li mozete da mi bar otprilike kazete koliko bi kostao neki iole pristojan 5.1 sistem, da tako kazem "starter pack", od cega bih krenuo? Da znam da li da razmisljam uopste o tome, ili da prihvatim opciju sa soundbarom do 1k evra... Hvala svima jos jednom!
  8. Pozdrav ljudi. Nov sam na forumu i totalni laik sto se tice tematike, pa bih vas molio za pomoc oko nabavke ozvucenja za dnevnu sobu za novi stan. Napomenuo bih samo da je dnevna soba oko 45m2, a TV(ako je to bitno) je LG OLED65CX3LA.Elem, molim za preporuku sta da radim za budzet od nekih 800e? Da li za te pare moze da se uzme nesto pristojno od 5.1 zvucnika sa risiverom/pojacalom, a da pritom sateliti budu bezicni, jer necemo da razvlacimo kablove po stanu, i da ima Dolby Atmos funkciju. Kao sto rekoh, ne razumem se u ovu granu tehnike skoro uopste i nisam pratio jer nikada do sada nisam imao prilike da uzmem neke dobre i jake zvucnike, ali skeptican sam da za 800e moze da se uzme nesto dobro sa risiverom/pojacalom, pa jos bezicno i da podrzava Dolby Atmos 😕Zato sam guglao i poceo da razmatram soundbarove sa wooferom. Sta mislite o toj opciji? Da li je mnogo losiji zvuk i dozivljaj nego sa 5.1? Za sada mi se najvise svidja Samsung Q800a, pogotovo sto postoji opcija da se kasnije dokupe 2 bezicna satelita i sve zajedno bi kostalo oko 100k dinara, kada sateliti budu u ponudi(bar + sub mogu da se uzmu odmah za ~60k). Medjutim, citam da neka kalibracija ne radi kako treba sa drugim markama TV-a. Da li je to samo patka da bi se uzelo sve od njih, ne znam, ali deluje mi tako. Gledao sam i Sony G700 koji ima dosta dobre ocene i jeftiniji je(~50k), ali on nema opciju nadogradnje sa jos 2 satelita, a i sam zvuk je nesto losiji. Ako mislite da je soundbar bolja opcija za te novce, da li mozete da mi preporucite sta je bolje od ova dva, ili naravno nesto trece, ako ima bolje za te pare?Hvala puno unapred!
×
×
  • Create New...