Jump to content


Infidel

Moderator
  • Posts

    2,930
  • Joined

  • Last visited

About Infidel

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

11,538 profile views

Infidel's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. Sugdeni (A21) su svakako "vrući" kada rade, u ovoj polici ima dovoljno prostora ima sa svake strane za hlađenje (svakako ne radi duže od par sati nedeljno kod mene )
  2. Što se AV dela, tu je sada JBL Bar 5.1. Zaključio sam da mi samo soundbar neće završiti posao, pa sam kupio varijantu sa sub-om (srećom wireless). Ovaj komplet ima WL zadnje zvučnike (na slici prikazani na kraju soundbara, u "položaju" za punjenje. Neki HiFi drugari se "mršte" na "integraciju" AV uz stereo sistem, ali bitno je da sam dobio bolji kvalitet zvuka sa player-a i TV (streaming)
  3. Stigla i montirana Rega Apheta 2 (low mileage) - prvi utisci su više nego dobri, čuje se da je RP10/RB2000/Apheta "pravljeno" kao jedan sistem...
  4. @paja959 Pojednostavljeno, "okvir" ima svoje ("šuplje") nogice - kada se koristi kontakt sa "šasijom" je minimalan. Zidna konzola je interesantno i praktično rešenje, ali postoji par prepreka (u pitanju je "dnevni boravak", zidovi su vrlo nezgodni - od nekih betonskih elemenata, koji su vrlo nezgodni za precizno bušenje a i swambo bi me sigurno ubila na spavanju - što ne znači da neće i ovako :o). Što se police tiče, naravno da u pitanju je kompromis, kao što je često situacija. Kada budem definisao sistem (a nadam se da je taj trenutak blizu), sistem se seli na policu desno (ne vidi se na slikama).
  5. @popolvuh @sondek Saglasan sam ovim što ste napisali za iste ručice, zvučnice itd, ali to često nije moguće (ili me jednostavno mrzi ). Gramofone u ovom slučaju (Kubrick i RP10, da ne bude zabune, pošto imam još nekoliko gramofona) posmatram kao "jedinstven" sistem - baza & ručica. Iako imam više armboard-ova za kubrick, od kada sam nabavio Soulines KiVi (M1) ručicu, nije bilo kakvih promena - za mene je Soulines Kubrick DCX sa Soulines Kivi "celina", jer najbolje oslikava filozofiju zvuka proizvođača/konstruktora. Slično je sa kombinacijom Rega RP10/Rega RB2000. Zato, iako imam u "fundusu" (🤪) različite ručice, ne planiram da se igram njima, na ovim gramofonima. Što se utisaka tiče, očekujem uskoro adekvatnu zvučnicu za Regu, pa će biti više pisanja.
  6. Imam 2 seta originalnih nogica za RP10. Default opcija su nogice sa gumenim umecima, a dodatne (koje sam montirao) su komplet od metala. Na taj način sam izbegao uticaj gume na oslanjanje i sve rešio preko BBS.
  7. Novi "challenger", verujem da neće proći kao s. shuttle. Za sada montiran Roksan Corus SIlver, nadam se uskoro nešto (još) bolje (na slici 2 postavljen na Soulines BBS feet).
  8. @Wizard Of Gore Glavni razlog nabavke Panasonic-a (pored kvaliteta) je 4K/UHD support. Izbor kvalitetnih BR playera je dosta "tanak" - Panasonic ima odličnu ponudu i uglavnom je standardna preporuka. Razmišljao sam i o nabavci i jeftinijih modela (150/420), ali da se ne bih kasnije kajao, izbor je pao na 820 (mislim da je 824 vrlo sličan), kao sweet spot ponude (bilo bi lepo kupiti model 9000, ali nisam ozbiljan što se video dela tiče da opravdam ulaganje - streamer već imam). Sa standardnim BR diskovima ni do sada nisam imao problem što se kvaliteta slike i zvuka tiče - imam Pioneer BDP-70a player koji to radi "kako treba". Obzirom da imam pristojnu kolekciju originalnih HD medija (BR, HD-DVD), planiram da nastavim nabavku i dalje i da krenem sa 4K naslovima. Imam i pretplate na netlix i max, ali me nervira situacija sa "skidanjem" naslova posle nekog vremena a i ne znam šta može da im padne na pamet da cancel-uju.
  9. Ne bih da te razočaravam, ali DIY napajanje je pokazalo napredak u odnosu na gyropower - probano kod drugara koji ima gyropower. Kada govorim o promeni oslanjanja, mislim na noviju/aktuelnu Michell varijantu (dvodelnu, sa kontaktom "u jednoj tački") sa novim oprugama (ali na žalost kupio sam verzije sa klasičnim oprugama, ne "gumiranim"- iskoristio sam priliku pre novih povećanja cena). Naravno, menjao i sam teflonske prstenove.
  10. Ne kupujem na aliju, ali naleteh na ovu temu na reditu (nisam optimista da ovde bilo šta može da bude povoljno, ali sa brzom isporukom dosta toga bi bilo drugačije oko Alija):
  11. Obećao sam sliku napajanja za Gyrodec (24V Papst motor) - 33 1/3 rpm. Napajanje je primenljivo i za Philips sinhrone 110V motore (i slične motore drugih proizvođača), samo je potrebno staviti odgovarajući "izlazni" trafo.
  12. Upravo tako - dok uređaj ne radi u mom sistemu i mojoj sobi bar nekoliko nedelja, ne važi se...
  13. U međuvremenu, novitet u "video delu":
  14. @paja959 Biće vrlo skoro još gramofon ili dva, pa ću probati da izvučem zaključke.
  15. @popolvuh Slično iskustvo sa moja dva (bivša ) Gyro-a: upgrade oslanjanja (suspenzije) na aktuelnu verziju je donela veliko poboljšanje u svim aspektima reprodukcije (a i podešavanja gramofona) - šteta što je Michell povećao drastično cene "sklopa". Takođe, ono što je donelo primetno poboljšanje na drugom (na prvom nisam probao) je zamena osnovnog ispravljača (da ga nazovem) kvarcno stabilisanim napajanjem (Mk2 sa papst motorom) koje je uradio jedan drugar (ako budem dobio slike, postovaću ovde).
×
×
  • Create New...