duka

Članovi
 • Content Count

  176
 • Joined

 • Last visited

About duka

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/08/1978

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

2,965 profile views
 1. Može li neki predlog? Prodao sam CD davnih dana a kupio bih nešto da imam reda radi. Video sam na netu da hvale Marantz 52MK2 SE. Ispod haube je kao stari Philipsi, plastično "saće".
 2. Koliko vidim AV risiver ima digitalne ulaze. Da li ti je možda opcija da uzmeš kao transport hvaljeni Pioneer dv300, 400, 600 (ili njihove naslednike) a da razliku novca preusmeriš u zvučnike?
 3. duka

  Recap

  Svakako bolji od pomenutog Bennica.
 4. duka

  Recap

  Zaobiđi ga, mutan je!
 5. Taj Nad je i meni pao na pamet kao dobar, moderan izbor. D klasa koja ne bi trebala da bude izbirljiva po pitanju kutije, jedino što nema fm tuner. To se opet može lako rešiti kupovinom Nad tjunera koji bi možda mogao terati sistemskim daljinskim. Za tvoj prostor od 45 m² mislim da bi JBL bio bolji izbor. Ali na kraju svih krajeva, idi poslušaj, to je jedino merodavno!
 6. duka

  Marantz ST-17

  Pa da, mislim da imam prijem svega što vredi da se čuje. Imam u planu da položim antenu, kao i da je dodatnim "S" nosačem odaljim od zida ali nikako da nađem vreme za to. Tjuner ima na zadnjoj strani ulaze i izlaze za sistemski remote control. Na ulaz sam doveo signal sa ove ploče. Ono što se ne vidi na slikama je napajanje i signalni kabl koji ide ka tjuneru. Malo je razočaravajuće da njihov "top line" tjuner te generacije nema remote senzor! Doduše, model za američko tržiše je imao. Žrtvovali su jedno dugme ispod displeja. Našao sam link za DIY daljinski: http://ucdesignplay.blogspot.rs/2015/09/ir-remote-control-for-remoteless.html?m=1
 7. Tjuner je oduvek komponenta koja sa najviše eksploatiše u mom sistemu. Imao sam svašta nešto pre njega i kad sam se našao u situaciji da sebi priuštim bolji uređaj izbor je pao na njega. Presudio je izgled zbog retro Giro kontrola i HDAM modula na izlazu. Po pitanju prijema nije neki šampion. Živim u centru grada na drugom spratu i imam antenu sa vertikalnom polarizacijom domaćeg proizvođača Profant adams koja je montirana na prozoru. U ovakvim uslovima imam prijem 17 radiostanica (narodnjaci su preskočeni ) Što se zvuka tiče tu HDAM daje jednu svoju zavodljivu notu. Sa dobrim "materijalom" zvuči zaista odlično. To obično budu RB2/3, STB, 202. Ima opciju za dve antene od kojih antena 2 ima opciju DX/Local. Obzirom da nema remote senzor isti je izveden u DIY varijanti po šemi sa nekog hrvatskog foruma.