Willi Studer

Moderator
 • Content Count

  7,213
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About Willi Studer

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 07/19/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Regensdorf

Recent Profile Visitors

11,056 profile views
 1. Da, ali to je signal koji je prošao kroz elektroniku i pokupio usput sve što je mogao. Idealno bi bilo da se snimi izlaz direktno iz gramofona. Ali ni ovde se ne vidi 100Hz tako da ja stvarno mislim da on ulazi na nekom drugom mestu u sistem.
 2. Pošto je motor eksterni, mehaničke vibracije bi mogle da se prenose samo preko podloge. Ako je svičersko napajanje, onda 100Hz ni ne ulazi u motor.
 3. Koje napajanje koristi? Svičersko ili linearno?
 4. Na ovom snimku nema nikakvog bruma. Slušao sam na slušalicama, provukao kroz Adobe Audition ali 100Hz nema. Mora da ulazi u sistem od negde drugde.
 5. Je li zamenski motor originalni?
 6. Imao je isto pojačalo kao pokretač teme.
 7. Ljubo hvala, imam uputstvo, a imam i TA-F7.
 8. Ništa još, nisam se ni bavio gramofonom otkad sam postavio temu. Ali ću svakako javiti šta sam uradio.
 9. Potrebna mala pomoć u tumačenju principa rada ovog pojačivača. PP izlazni stepen, Q616 je pobuda za izlazne tranzistore Q618/619. Moje pitanje je kakvu ulogu igraju tranzistori Q901/902/903? Oni se napajaju iz jednosmernog napona, modulišu se emiterskom strujom iz izlaznih tranzistora i napajaju pobudni i izlazne tranzistore, označeni su kao power tranzistori, ukupne snage veće od Q618/619 a ne modulišu izlaz kao u klasičnim kaskodnim topologijama gde drain "gornjeg" tranzistora predstavlja izlaz pojačivača a "donji" tranzistor moduliše gornji. Da li je moguće da su ta tri tranzistora tu samo radi filtracije napona napajanja? Hvala unapred na pojašnjenju.
 10. Verujem da Vienna Acoustic deluje primamljivo zbog svoje veličine a slične cene kao drugi, manji, ali taj zvučnik definitivno ne jer treba izbegavati jeftine podnostojeće zvučnike. Od ova četiri ti savetujem Bowers&Wilkins, doduše Idealno bi bilo da nađeš B&W CDM-1SE koji košta isto i pojavljuje se redovno na oglasima. Drugi bi bio Monitor Audio. Tannoy Mercury isto precrtaj.
 11. Ston, kupujem obe. Dogovaramo se na PP.
 12. Delija, mislim da nema standardnih i nestandardnih rezolucija i aspekata. TV ili plejer će pustiti ono što je zadato u formatu. Na primer, vertikalni snimak sa mobilnog telefona će televizor pustiti, zar ne? I opet, televizor je UHD, kako to ne može da skalira ovu rezoluciju?