Willi Studer

Moderator
 • Content Count

  7,351
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Willi Studer

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 07/19/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Regensdorf

Recent Profile Visitors

11,630 profile views
 1. Offtopic ne treba nastavljati posle upozorenja moderacije. To je jedini način da se tema vrati u red i ovo nije nikakvo novo pravilo. Ako želite da se nakon upozorenja požalite ili da polemišete, ne činite to u temi jer tako nastavljate off nego kontaktirajte moderaciju.
 2. Obrisan offtopic. Tema se zove "Poklanjanje uređaja" a ne "Naljutio se pop na selo..." i reakcije sela na popa. Hvala na saradnji.
 3. Jeste, navika je čudo. Ali nisu za poređenje Wharfedale 11.1 koji je vrlo solidan hifi regalac i zvučnici od mini linije koji imaju Naxi zvuk. Budi siguran da Wharfedale zvuči kako treba a ne Panasonic.
 4. CAL ton ima nivo 2V na fiksnom izlazu. To bi odgovaralo pikovima +6dB na magnetofonu. PR99 nema peak metre nego VU metre koji kasne 4-6dB za pikovima. Drugim rečima, kada kazaljke VU metra pokažu 0dB, pikovi su već negde na +4dB ili više. Generalna preporuka je da uz CAL ton sa CD plejera i kontrole snimanja na magnetofonu prebačene napred (UNCAL) podesiš nivo na 0 do +2dB. U odnosu na ovo ćeš pojačati ili smanjiti nivo u zavisnosti od vrste muzike (glasnije/tiše) i tipa trake.
 5. Mene bi bilo sramota da ovo napišem. Da te poštedim blama ili da ti ostavim ovako ovaj post u kome ništa nije tačno a sve je ružno?
 6. Kako to zakon o održanju energije ne važi kod vetroparkova pa jedno postrojenje uzme 100 megavata energije iz vetra a vetru ništa? Kao vetar je veliki a parkići su mali? Da li vam je poznat uticaj Đerdapa na košavu?
 7. Teško mi je da poverujem da je pojačalo toliko osetljivo na vrstu elektrolita da "izgubi dušu" i da se zvuk odmah popravi kada se stave kvalitetniji. Čak i novi Jamicon će zvučati bolje od starih elektrolita iz 1976. Moguće je da tu postoji neki drugi problem.
 8. Dobro, nego da se vratimo na zagađenje. Ja i dalje ne znam tačne odgovore na pitanja: Da li je zagađenje vazduha ili nije? Da li je zagađenje veće nego ranije - prethodnih godina ili unazad 20-30? Ako jeste, šta su uzroci? Ako nije, zašto baš sada tolika horska drama medija i aplikacija?
 9. Meni se najviše dopalo pitanje "jel ti živ ministar ekologije".
 10. Odakle struja za sva električna vozila u najavi?
 11. Nikola, električna vozila su u ukupnom bilansu energije i zagađenja neuporedivo lošija od SUS motora. Proizvodnja baterija i struje, pa odlaganje baterija... ljudi radili studije.
 12. Pajo, lepo bi ti legao jedan trakaš u sistem.
 13. Pozdrav, moze li pomoc oko nabavke kond za pojacalo pioneer SA 8800 od 22000 na 63V, kao i za visokotonski kond od Revox Atrijum mk2 koji proizvodjaci i gde da trazim. Hvala unapred

   

  kondenzatori u revox atrijum.png