Willi Studer

Moderator
 • Content Count

  7,522
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Willi Studer

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 07/19/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Regensdorf

Recent Profile Visitors

12,934 profile views
 1. Evo jedan zanimljiv kasetofon iz stare garde: Marantz SD-6020. Zanimljiv je po tome što ima dve brzine, standardnu 4,75 i 9,5. Dvoglavi dek sa sendust glavom i servo komandama. Pošto je kaseta otvorena, na bočnim stranama su dva stop dugmeta koja se aktiviraju prstima čim se kaseta uhvati, kako bi se izbeglo vađenje u toku reprodukcije ili premotavanja. Vrlo lepo svira, posebno na velikoj brzini. Mehanički i elektronski, ovo je uglavnom pozajmljeni pa uprošćeni Sony s kraja sedamdesetih godina a po kvalitetu motora i mehanike je slabiji od njih. I to mi se potpuno uklapa u opis Marantza kao lepih i skupih ali prosečnih uređaja.
 2. Ovo su razlike u cenama kao u konsignacijama u staroj Jugoslaviji, i još isto devizni pa dinarski deo.
 3. Ma ne. Uvoznik je dužan da obezbedi ovlašćeni servis i delove. Kod prodavca je samo realizacija.
 4. Ne nego uvoznik. Prodavac je overava.
 5. Kako se taj Vertere poredi sa Lehmann Decade koji je po meni best buy do 2.000 EUR?
 6. Ima li Amtech kod nas a da nije kineska kopija sa malih oglasa?
 7. Otkad sam isprobao Neutrik Profi, mene leđa više ne bole.
 8. Najbolje je da kontaktiraš servisera kod koga je uređaj bio na sređivanju. Mislim da imaš pravo na reklamaciju a serviser pravo na previd ili grešku.
 9. Obrisani su postovi i snimci ekrana na kojima se vidi broj telefona. Član Honda94 nije imenovao servisera tako da nema potrebe da se ovde dalje vodi rasprava. Vaše nesuglasice rešite van foruma. Tema se zatvara. Hvala na saradnji.
 10. Ne ulazim u to da li je usluga s računom ili ne, to ostavljam kupcu i prodavcu da se dogovore. Naravno, cena opravke bi trebalo da se zna unapred, dakle da se posle pregleda uređaja (koji takođe košta) dâ procena. Postoji raširena predstava da je opravka audio uređaja jeftina jer je valjda ranije tako bilo. Ali više nije. Prvo, sve je poskupelo. Biftek u restoranima je koštao hiljadarku, danas je preko dve a tako je i sa ostalim stvarima. Zatim, specijalizovanih servisera je sve manje. I ono što je najbitnije: naši vintage uređaji su sve stariji, sve više elemenata u njima je dotrajalo, tako da je kod njih i dijagnostika složenija a opravka često zahteva da se uređaj detaljnije pretrese i proveri, što je već next level i, samim tim, i skuplja usluga. Tu često počnu da se otvaraju novi problemi, slabosti i kvarovi. Što se tiče ovog Grundiga, ja ne mogu da komentarišem cenu jer nisam imao uređaj na stolu. Ali sam iz teme zaključio da se ovde ne radi samo o opravci početnog kvara nego i o vraćanju uređaja u prvobitno i funkcionalno stanje, nakon što je vlasnik na njemu radio i usput nešto raskupusao ili možda i dodatno pokvario - ništa strašno, dešava se. Ovo nije kritika Honda94, već samo da se stekne slika da je tu bilo posla. Ponavljam, ne znam koliko jer nisam video aparat. Iz istog razloga ne tvrdim da je cena u redu, samo sam protiv toga da se a priori kaže da je nešto skupo. Na kraju, što se tiče odnosa cene aparata i opravke, tu nema ništa čudno: opravka starog automobila isto može da pređe njegovu vrednost na Bubanj potoku, pa vlasnik uvek ima izbor hoće li da zadrži auto odnosno uređaj ako mu je drag ili će ga reciklirati.
 11. Na osnovu čega si procenio da je opravka skupa ili da ne vredi koliko je naplaćena?
 12. Dobićeš kvalitetniji odgovor i preporuku ako napišeš šta s dekom nije u redu. Jedno je opravka kvara a drugo je remont cele mašine.
 13. Kod ovog Sonyja me je iznenadila predimenzionsanost svakog mehaničkog dela spram sila koje treba da trpi i okreće, zato nije ni čudo što na transportu nema tragova habanja. Osim toga, ova smeša gume koju je Sony koristio sredinom 70-tih godina, sve do TCK-6 i 7, je toliko kvlaitetna da idleri, roleri i remenovi ne zahtevaju zamenu. Ipak, očekivao sam bolju preciznost brzine. Sa remontovanim transportom i motorom, sinhroni motor je stabilan ali ima odstupanje brzine od +1,4% i to pri devijaciji frekvencije mreže od 0,02Hz odnosno -0,04%. Do zvuka još nisam stigao, biće tu još posla oko elektronike.
 14. I ja sam uhvatio taj "sound". Oni sigurno koriste neki od digitalnih pluginova za farbanje zvuka tipa "ploča", "lampe" i sl.