Willi Studer

Moderator
 • Content Count

  7,305
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About Willi Studer

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 07/19/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Regensdorf

Recent Profile Visitors

11,374 profile views
 1. Ja verujem, ali nisu zvučnici nego sluh taj koji se adaptira. To je čak više psihologija nego psihoakustika.
 2. P6 sam po sebi nije bolji od CDM-7, čak ni od starije verzije sa SE visokotoncem. Možda je bilo do pozicioniranja, duvanja zadnjih tunela u zid ili jednostavno uparivanja s elektronikom. Što sve zajedno ne znači da je P6 loš zvučnik.
 3. Naprotiv, disk opterećuje manje jer je količina pročitanih informacija manja za procenat kompresije a raspakivanje se odvija u RAM-u. Raspakovani fajl se ne upisuje na disk već ga većina plejera drži u RAM-u, od jedne numere do celog albuma. Jedno ako je RAM prepunjen pa mašina počinje da koristi swap.
 4. Možeš li da daš uporedan CPU load za isti muzički fajl u raspakovanom i komprimovanom formatu i model CPU?
 5. Koliko ima pinova u redu? Tri ili četiri?
 6. Trebalo bi da ti je na jednom kanalu bas ili treble jači ili slabiji. Ekvivalent tom potenciometru na srednjoj poziciji (nula) bi bila dva otpornika od 25K koji polaze od 1. i 3. pina i spajaju se na srednjem pinu. Ali bi onda morao da izbaciš i preostala dva kontakta potenciometra iz kola.
 7. Ja ne vidim na slici gde je potenciometar pukao.
 8. Zar je to malo? U hi-fi jednadžbi, 10% pobljšanja zvuka jednako je 50% skuplji sistem.
 9. Mislim da je to dupli kondenzator 2x4700/35 sa srednjim izvodom za masu i + i - izvodima. Umesto njega treba staviti dva odvojena što ne bi trebalo da bude problem s obzirom na manje gabarite današnjih elektrolita. Ali pre toga treba pročitati celu oznaku na kondenzatoru.
 10. Šta se desilo sa zvukom na High Sierra?
 11. Slavoljube, nemoj iznositi neistine. U januaru prošle godine si dobio upozorenje bez sankcije za flejm u temi "Kakav oglas".
 12. lalelala, ne vidim nijedan razlog da se dalje bavimo time, niti tu postoji bilo kakva demokratska procedura koja uključuje članove. Na pitanje koje si postavio odgovor je dat u postu o warningu. Hvala na saradnji.
 13. Moderacija ima dokaze i to je sasvim dovoljno a sve sankcije s obrazloženjima su javne. Ne znam kakav završetak se očekuje. Kako god, spor je rešen što se tiče foruma, tako da slobodno moe da se nastavi s temom.
 14. Sonichammer suspendovan ali na sedam dana jer mu je ovo već osmo upozorenje.