Jump to content

Willi Studer

Moderator
 • Content Count

  7,591
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About Willi Studer

 • Rank
  Moderator
 • Birthday 07/19/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Regensdorf

Recent Profile Visitors

13,664 profile views
 1. DAC poveži na kontroler koji nije deljen sa BT ili mrežnim adapterom. Za to treba da pogledaš device manager.
 2. Pakao. Forumaši su kao devojčice.
 3. Ma pusti ga, mota sarmu i pije - neskafu...
 4. Slušao sam jedno vreme SS-G3. To je vrlo lep zvuk.
 5. Hteo sam da kažem da ne možeš da uradiš rollback firmvera sa TM.
 6. Time Machine ne bekapuje firmver. AppleCare nudi tek trogodišnju sigurnost na uređaj kao celinu. Pritom u SAD postoje problemi sa ostvarivanjem prava na tu garanciju i priznavanjem prava. Dalje, Apple uvaljuje refurbished telefone i kompjutere kao zamenu u garanciji, barem u SAD. Ali sve to i dalje ne rešava moguće otkazivanje komponenti.
 7. Pomenuo sam da sam isprobao i Pro i Air sa M1 procesorom. Moj glavni utisak je bio da je čak i Air, kompjuter namenjen za druženje i korespondenciju, overkill za sve što je meni potrebno, uključujući i produkciju statičnih i pokretnih slika. Da ne govorimo o tome da je Mini sa M1 jeftiniji od srednjeg Minija i5 koji sam kupio ovog proleća. Po meni, nema nikakve dileme oko M1 procesora koji je samo prvi u nizu (nezvanično se najavljuje M1X) tako da ćemo tu trku tek gledati. Problem koji tu vidim je integracija komponenti na matičnu ploču i njihova serijalizacija, gde popravke, zamene komp
 8. Kriva je podešena da se kuler ne pali do poslednjeg časa što, naravno, nije dobro za dugotrajnost ugrađenih komponenti i materijala. Zato uvek treba imati isntaliran spoljni softver za kontrolu temperature i hlađenje.
 9. Gledao sam iz prve ruke kako na MacBook Pro-u krcka 15-minutni 4K video bez paljenja ventilatora. Tako isto radi i na Air-u iste konfiguracije.
 10. Koliko mi je poznato, ovaj indikator odbrojava unazad, to jest potrošio je 5% očekivanog veka eksploatacije.
 11. Šta se dogodilo sa starim Minijem? Svi vlasnici ih obično imaju po sto godina i prvi put čujem da je neki crkao. Ograničenja video izlaza na 30 kvadrata i zvuk na 48kHz su zbog trenutnog stepena razvoja Big Sur-a i navodno bi trebalo da prorade u nekom od narednih ažuriranja. Tako je to s Apple-om u poslednjih desetak godina: svi smo mi public beta testeri. Inače, M1 procesor je odličan za produkciju i rad. Za multimediju je overkill, kao što su uostalom i SSD diskovi.
 12. Slutim li početak istraživanja njemačkog hifi-ja? Ima DIN45500svoje draži.
 13. Njemu treba trakasti pogosnki remen.
 14. Napisao si milimetara. Ako je 138mm, onda je prečnik 87-88 mm. Onda prethodna računica nije dobra i ne treba uzimati manji od 83 mm, pod uslovom da si dobro izmerio i da se remen nije istegao više od 5%. Ali ovo što je acazr dao u linku može da bude dobar vodič pa probaj i jedan 81mm.
×
×
 • Create New...