Jump to content

Nixie

Donator foruma
 • Content Count

  3,029
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

3 Followers

About Nixie

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 11/18/1962

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

2,872 profile views
 1. Čekam taj Tidal, ko ozeblo sunce. MA100 ima narandžaste membrane, šta je sa tim dizajnerima? Sva sreća te imaju maske.
 2. Ima u 4 Audio paket: Yamaha RN303D risiver sa Monitor Audio MA100 zvučnicima sve đuture 599eur. Tu može da se kači svašta, TV, laptop, mobilni i gramafon na line ulaz. Imaće i Tidal preko SBB uskoro. To recimo treba otići i poslušati ako ima mogućnosti. Ne očekivati čudo naravno. Poslušati i neki skuplji paket, čisto da se stekne predstava.
 3. Pojma nemam, druga mi je koncepcija. Ja sam sestri napravio sledeći sistem za male pare: SMSL B1 Bluetooth risiver, onda pušta muziku sa svega živog, tablet, D3, mobilni i laptop. Sony TAN 15F pojačalce koje sam opravio i unapredio, (preamp ne treba nikakav, čist višak), Wharfedale Diamond 11.1 lagano prepravljeni i MA aktivni SUB. To sve zajedno izađe oko 550-600eur, ima i pravljenih kablova naravno. Osim SMSL, sve je polovno bilo. Mislim da svira mnogo bolje nego što je bilo ulaganje, makar basa ne fali nikad. U ovom slučaju mogao bi ići neki strimer i mali aktivni zvučnici na zidn
 4. To je Owners manual, Service manual ima šemu i detalje.
 5. Kad su zvučnici na zidu, ili blizu zida, nema nikakve dubine zvučne slike. Sve je u jednoj ravni.
 6. Prevelika je osetljivost na Line ulazu, biće ti potenciometar na početku stalno. Ne znam zašto to rade, barem kod tranzistorskih pojačala to može da se namesti lepo. Input sensitivity: 0.2mV (MC), 2.5mV (MM), 135mV (line)
 7. Onda to dođe ko hibrid, jak a ne troši puno. Samo nek dobro zvuči, potrošnja nije presudna stvar. Svaki od onih trafoa ima barem 300VA. Minimum. Još je neobično da ima dva trafoa i dva filterska kondenzatora, trebalo bi da bude četiri kondenzatora, onda bi bilo dual mono. Možda su dvostruki i elektroliti. Ne mogu da nađem service manual, tu bi se sve videlo.
 8. Ako bude dobro sviralo, onda je u redu, ne vidim na slikama ništa sumnjivo, osim malih dugmića koji nisu originalni. Zašto su menjani, pitaj boga. Bitno je da ništa ne krcka i ne šuška. Izgled nije puno narušen zamenom dugmića. I dalje je nejasno što piše potrošnja 360W. To se nikako ne uklapa u izgled i veličinu tih trafoa, deluje sve duplo veće nego što piše na tarabi.
 9. Prostor je sasvim solidan, samo Wharfedale preskoči, najozbiljnije. Žuta fotelja je višak, treba policu malo u levo pomeriti pa će biti mesta za zvučnike taman ili ovo što je @ab predložio.
 10. Bitan je raspoloživi prostor, a to još ne znamo. Neka skica približno u razmeri bi pomogla.
 11. Sad sam pogledao, taj gramofon ima u sebi odgovarajuće pretpojačalo, znači mogao bi se povezati na neke aktivne zvučnike. Ali tada slušaš samo ploče. Za Spotify i slično potreban je još jedan uređaj, ali ja ti nisam baš stručan za te kombinacije. https://www.techradar.com/reviews/denon-dp-300f Zvučnici nikako ne smeju stajati na istoj polici gde je gramofon, vibracije koje prave izrazito negativno utiču na zvuk. Recimo neki mini zvučnici se okače na zid pomoću nosača, i onda si mirna što se tiče vibracija. Ili se kupe podnostojeći pa se udalje od gramofona, sve zavisi koliko prostora
 12. Ovako stoje stvari, između tog gramofona i pasivnih zvučnika potrebno je još i pojačalo koje ima ulaz za gramofon (MM). Ako je budžet 700eur, recimo na zvučnike nek ide 400 na pojačalo 300. Potrebni su i kablovi od pojačala do zvučnika. Ako su mali zvučnici, onda su potebni stalci za njih ili da idu u neku policu. Postoji i opcija pretpojačalo sa gramofonskim ulazom plus aktivni zvučnici (u njima su pojačala). Pretpostavljam da samo novi uređaji dolaze u obzir?
 13. Try what you have first. I wouldn’t recommend buying an amp without a rehearsal with Wharfedale, by any means. Wharfedale are obviously heavy in the bass.
 14. https://www.stereophile.com/content/wharfedale-linton-heritage-loudspeaker-measurements Za ovo ti treba pojačalo koje nema previše basa, a ima baš puno visokih. For this you need an amplifier that doesn't have too much bass, and it has a lot of treble.
 15. Moći će jeftinije da se kupi nov Jaguar ili Land Rover.
×
×
 • Create New...