Jump to content

Nixie

Donator foruma
 • Posts

  4,231
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

4 Followers

About Nixie

 • Birthday 11/18/1962

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

4,079 profile views

Nixie's Achievements

 1. Dobra je ova moderna tehnika, popravka se svodi na detekciju neispravnog modula i njegovu zamenu. Problemi će početi kad ne bude više tih modula na tržištu.
 2. Ovo što je @Iron man rekao. Dovoljno je međusobno zameniti module pojačala, odmah će se znati šta je u pitanju.
 3. Pa to je neka realna opcija. Ti uređaji su teško opravljivi, delova možda i ima ali nema dokumentacije.
 4. Priznajem, nisam pogledao, mislio sam da je klasika. Teška je onda situacija.
 5. Zvučnik u problemu ili osciluje pojačalo. A možda je i razdešena mirna struja.
 6. Ja bih to preskočio, ne samo zbog cene nego i zbog konstrukcije. To je neka od 50 varijanti ovoga. A možeš i sam da kupiš zalemljen modul i akrilnu kutijicu koju sam sklopiš. Samo ti treba još 12VAC transfomator 10VA ili više. https://www.ebay.com/itm/403530329432?_ul=RS A taj majstor lovi u mutnom, samo je prefarbao kutiju.
 7. Nixie

  PA-102 Korting

  40god. je puno vremena. Sa novim će verovatno biti bolji zvuk. Naravno novi moraju biti dovoljno kvalitetni kako bi se postigao napredak. Gledati one za 105C i što veći dozvoljeni ripple current.
 8. Dobro je to sve prošlo, jer kad zapne na tim custom potenciometrima i prekidačima, za to je najteže naći zamenu. Zatim STK, sitni fetovi i ostale nenadijum stvari.
 9. Imaš takve sa 4 izvoda ali bez motora koliko ja znam. 30k nema, samo 20k i 50k log a verovatno neće isto raditi loudness sa 20k ili 50k. Sad dal se taj manualni može nakalemiti na motorče, to takoďe ne znam. Možda se može sve rasturiti pa od dva napraviti jedan kaki taki.
 10. Poslušao sinoć, ili je loš snimak ili ne valja ni jedan. 😂 Onaj skuplji zvuči mirnije, a to može biti i dobro i loše, zavisi od ostatka sistema.
 11. Skinuo sam ja tu orange izolaciju za jednog drugara, bez problema, bili su kratki kablovi oko 2m. Malo sam ih teflonirao trakom i navukao snake skin, terminisao bananicama 4mm, takva je želja bila. Dosta je mekši tako, ali i dalje krut u odnosu na licnaste kablove. Uzimao sam po jednu žicu iz svake parice za plus a drugu za minus. Znači 4 žice plus, 4 žice minus. Krajeve sam zaštitio termo bužirom, crni i crveni.
 12. To je najveća mana tih kablova. Malo pomaže da se skine orange spoljna obloga i sve ostalo do šarenih žica, obmota teflon trakom i navuče se na to neki jeftin snake skin. Nisam primetio da uzemljenje širma nešto menja u zvuku, pa to posle nisam ni koristio. Čak sam na kraju i širm zajedno vezivao sa svim žicama u jedan kabl. Inače ne zvuče oni loše, praktično i nema ništa slično za te pare, nego smo mi prešli na bolje u međuvremenu. Ako ti konektori na pojačalu i zvučnicima promaju banane 4mm, uzmi ovo ništa bolje nema za te pare. Imaš bakarne i bakarne pozlaćene banana-hizne U Kanibal. I snake skin ima u Kanibal. http://www.kanibal.co.rs/products.php?pid=12202011 http://www.kanibal.co.rs/products.php?pid=12202012 http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=17020200&pid=17020201
 13. Bruka. Pa gde nađe taj krš Kineski da prodaje. Barem on zna da to može da radi nekako samo ako se odseče bas. Sramota. Mogao je da pogleda bilo koje PC zvučnike, 3" fullrange aktivan, odsečen aktivnom skretnicom od onoga što ne može da reprodukuje, i aktivni bas koji radi niske frekvencije. Udarile mu pare u glavu.
 14. Probao davno. Prvo jedan po zvučniku pa od svake parice po jedna žica za plus i minus. Onda po dve do svakog zvučnika sve žice zajedno u jednom kablu za jedan polaritet. Pa onda 4 kabla do svakog zvučnika za bi wiring. Svaki put je bilo malo bolje, ali te žice su mnogo krute. Onda batalio to sve i kupio VDH CS122 isto za bi wiring i tu zastao. 😂
×
×
 • Create New...