Nixie

Članovi
 • Content Count

  812
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About Nixie

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 11/18/1962

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

653 profile views
 1. Nixie

  Infinity kappa 7

  Imaš ovu aukciju još malo više od dva dana traje https://www.ebay.com/itm/INFINITY-KAPPA-Polydome-Tweeter-5-6-7-8-9-Speaker-PAIR-with-new-dome/303028111049?hash=item468de206c9:g:RHoAAOSw18Jb0PIE
 2. Nixie

  Marantz Cd- čišćenje lasera

  Dal mu sad Clamp steže CD lepo?
 3. Evo samo obrnuti stvar, novo pojačalo a polovni zvučnici.
 4. Rata 1500din, pa koliko traje. Nek uloži u novo pojačalo, a kupi polovne zvučnike za 100eur.
 5. https://www.gigatron.rs/pojacala/yamaha_a-s301_integrisano_pojacalo_srebrna-59101 Piše da je D klase, čisto sumnjam.
 6. Nixie

  Marantz Cd- čišćenje lasera

  Misliš sa pogonskog motorčića. Otkud taj metal unutra?
 7. Nixie

  C7 konektor ili osmica

  Pa eto prođoh bolje iz čistog neznanja. A taj mini šuko Hifituning, jel si probao, nije skup?
 8. Nixie

  C7 konektor ili osmica

  To je onako, sirotinjski kabal malo bolji od Kineskog. Makar je širmovan. Konektor sam kupio na ebaju isti taki, kaže da je posrebren, nisam znao da ima kod nas. https://www.ebay.com/itm/ISOkinetik-2-PIN-SILVER-PLATED-REWIREABLE-FIGURE-OF-8-C7-STYLE-CONNECTOR/181107697349?epid=1639590250&hash=item2a2adc26c5:g:PkYAAMXQvJVRS2rW Sad vidim da isto i košta približno kad se kupi 2kom. kao što sam kupio, ali ovaj što ima kod nas ne piše da je posrebren? Što se šuko konektora tiče, to ću verovatno polako menjati, sa čim videćemo.
 9. Nixie

  Polozaj cevi za bass reflex

  1. Kupi malo Damar laka i premaži dva puta tanko taj srednjotonac (sa među sušenjem 24 sata) . Samo membrana se maže (taj svetliji deo), vešanje se ne sme mazati Damarom nikako. 2. U visokotonac bi valjalo ubaciti filcani damper prečnika 20mm debljine 3mm (na centralni deo gvožđa). Jača prepravka podrazumeva bušenje rupe u osi fi8mm i dodavanje iza plastične komore sa dampingom.
 10. Nixie

  C7 konektor ili osmica

  Moj skromni kablić, sa LIYCY 2x1mm2, taman za DVD player.
 11. Razumem ja, nego mislim da to nije ni izbliza dovoljno obzirom na prostoriju od 50m2. Nije ni ovo što sam ja predložio, ali ograničen je budžet, bolje uzeti nešto bolje u startu na odloženo plaćanje nego praviti prevelike kompromise. A ti Geniusi i ne svire nešto osobito. I nije tražio 5.1 nego 2.1 maksimalno.
 12. Čovek koji je kupio ovo bio je vrlo zadovoljan, sve novo: Yamaha AS301 pojačalo sa DAC-om, digitalni ulazi SPDIF koaksijalni i optički, i analogni ulazi JBL Arena 130 zvučnici, kojima sam napraviš stalke da te ne košta puno Uz to ide neki kvalitetniji optički kabal i kablovi za zvučnike Kasnije skupiš pare za aktivni JBL ili neki drugi SUB. Cene traži kod naših dilera, pretpostavljam da svi šalju poštom. Ne kupuj polovno ako nemaš iskustva, garant ćeš se preći.
 13. Nixie

  Marantz Cd- čišćenje lasera

  Taj mehanizam je onaj CDM12.1 odnosno VAM1201, kao što je u CD63 i CD67 i gomili drugih. Ja sam jedan menjao u CD63 ali brzo je opet prolupao. Sad imam unutra jedan koji radi ali pitanje je dokle će, a i ne koristim ga više samo povremeno uglavnom čuči u ormanu. Mislim da nije prljav laser, nego je već pri kraju života. Skineš poklopac, izvučeš rukom foijoku, nakvasiš vodom vrlo malo jedan kraj štapića za uši, ekstra lagano očistiš sočivo mokrim pa suvim krajem i to je to. Zamena mehanizma ovako izgleda. Baš taj zamenski VAM 1201/02 sa slike mi nije radio dugo, pa sam kupio drugi model. https://www.hifigear.co.uk/blog/marantz-cd63se-laser-transport-mechanism-replacement/
 14. Nixie

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Tranzistorska DA, mislim bez izuzetka! Lampaška takođe, s tim što stare NOS lampe uglavnom sviraju bolje od novih (materijali za izradu?), a zahvaljujući modernom okruženju aktivnih i pasivnih elemenata bolji su savremeni lampaški uređaji. Zvučnici, po meni takođe da, mada ima puno suprotnih mišljenja. Kad gledaš parametre, snagu, izobličenja, materijale i dizajn kutija, ožičenja, pasivnih komponenti skretnica itd. bolji su savremeni zvučnici. Digitalija, savremena apsolutno bolja, i zvučno i na merenju i kako god hoćeš. Mislim da je tu najveći napredak. Kablovi, nema poređenja, moderni su znatno bolji. Moderni gramofoni pretpostavljam takođe da su bolji od starih, ali to mi više nije u domenu interesovanja. Sve ovo je moje mišljenje, puno njih se neće složiti naravno, kao i uvek.
 15. Nixie

  Lampice na VU metrima (Trio Kenwood)

  Ako odgovara, ja sam sa ovim rešio problem kolegi. Originalna je bila ovakva, koliko se sećam 8V 0,3A. PS Kad bi uslikao te originalne, ako još postoje, već bi se nešto našlo.