Engine

Članovi
 • Content Count

  255
 • Joined

 • Last visited

About Engine

 • Rank
  Iskusan član

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Podgorica
 • Interests
  HiFi, satovi, automobili i ostala tehnika

Recent Profile Visitors

948 profile views
 1. Ne slažem se baš. Mlađe generacije su vrlo često preplaćene na kvalitetne stiming servise, imaju izreda relativno kvalitetne slušalice itd. Pa one popularne JLB e45 od 30€ sviraju za sve pare, bolje od većine kasetofona moje mladosti. Kad se sjetim moje audio kolekcije, snimak snimkovog snimka kasete And justice for all, ili snimak sa radija na kasetu koja je do tada 10x presnimavana, SQ vrlo tanak.
 2. Engine

  Audeze Sine

  Nema puno slušaričara na forumu?
 3. Engine

  Audeze Sine

  Ima li ko ove slušalice? Jeli ih ko slušao? Na netu su oprečna mišljenja, dok ih jedni dižu u nebesa, neki i nišu oduševljeni, kao npr : https://www.whathifi.com/audeze/sine/review koji im je pored dosta mana dao (samo) 3*.
 4. U tvom selu se previše pričaju gluposti.
 5. Što se tiče cijene popravke, na nekom drugom forumu bi ti rekli da je dranje platiti popravku više nego što košta uređaj. Međutim, ovdje si pitao likove koji daju mjesečnu platu za običnu bakarnu žicu sa činčevima jer čuju razliku
 6. Za skupog majstora i skupog advokata ne žali, neko reče. Dobro je da si uopšte našao majstora. Ja sam toliko razočaran našim majstorima. Kad mi kažu ne isplati se popravljati sve mi je jasno, radi se o prostim mjenjačima rezervnih djelova. Čak se razmišljam da prastari tranzistor pošaljem na popravku Panasoniku direktno samo iz inata. Tako sam recimo poslao sat Longines u Švajcarsku na popravku, jer nisam htio da priznam da se ne može popraviti, i zadovoljan sam njegovim besprekornim radom vec godinama. Čak sam dobio gratis poliranje safirnog stakla.
 7. Engine

  Cromecast

  Protne? Ako si mislio da preuzme, onda može. Ne samo youtube nego i ostale videoklipove sa interneta, npr oni na Instagramu, Facebook-u itd. Potreban je samo Google Home. Bez Google Homa već direktno sa aplikacije može Youtube music, YT ne može čini mi se.
 8. Nisam ga nikad slušao na struju, možda zato i nema kabal za napajanje jer je i ranije bilo neispravno napajanje. Na baterije je kvalitet zvuka bolji. Shvatio sam to da je tranzistor takav kakav je u lošem stanju. Ali ne mogu da vjerujem da ga je nemoguće popraviti. Ne kažem da sam protiv promjene djelova, ali nisam za to da se iz njega sve povati i ubaci potpuno drugi uređaj. Zar je danas nemoguće kvalitetno popraviti ovakav uređaj. Čah mi je došla ideja da pišem Panasoniku i da ga pošaljem u Japan ili đe već da gapoprave. Međutim ni Nacional Panasonik ne postoji više, sad su to različite firme.
 9. Stavio je neku svoju plombu, ne bih za sad dirao. valjda je samo ;istio prekidače, al ni to ne radi kako treba.
 10. Rado bih vratio u prvobitno stanje naravno. Trafo sa nosačem ovako izgleda:
 11. Ma uopšte nije poenta u korišćenju, imam Naim strimer koji koristim za slušanje radija. Jednostavno sam htio da popravim stari tranzistor, da bude u ispravnom stanju. Ispalo je da to nije tako jednostavna misija.