Father

HiFi distributer / proizvođač
 • Content Count

  5,113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

1 Follower

About Father

 • Rank
  Ipak može mooogo bolje!
 • Birthday 02/05/1972

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  . . . Beograd

Recent Profile Visitors

5,963 profile views
 1. Zahvaljujem se na gostoprimstvu u potkrovnoj oazi. Vrhunska Loza je urumenela obraze, a muzička predstava zaigrala noge u ritmu. Izvanredno sproveden u delo, sistem ne toliko uobičajne koncepcije, vrlo studiozan pristup i veliko iskustvo koje sistem prezentuje. Rekao bih da je to moj zvuk, sa ogradom na temu najdonje oktave. do te baze još nisam stigao. Divno druženje pregršt korisnih informacija i divan čovek pre svega. Proletelo nepunih pet sati uz lozu, razgovor i muziku za čas. Očekujem uzvraćenu posetu u narednom periodu... Svako dobro i dalji napredak čika Jure!
 2. Ok, rekoh ne nađoh info da li uopšte i poseduju ferofluid u driveru. Samo sam spomenuo kao mogućnost. Meni je to bio slučaj na AR visokotoncima. Siniša mi zamenio FF i sve radi normalno posle intervencije. Objasnio mi čovek u čemu je bio problem i ništa mi nije naplatio.
 3. Ne znam onda šta drugo da ti kažem. Vrati ih u radnju i uzmi novac nazad.
 4. Kada kažeš novi, misliš novi neotpakovani iz radnje ili novi u sistemu a polovni? Ne nalazim info u vezi visokotonskog drivera da li poseduje ferofluid unutar procepa gde se kreće špulna. Najčešća zaglušenost i mala efikasnost električno ispravnih visokotonaca može da se sredi zamenom dotrajalog ferofluida koji je izgubio svoje karakteristike i ponaša se kao damper oscilacija kalema utišavajući zvuk visokotonca. Ne kažem da je u ovome stvar, ali je najčešće ovo uzrok kod ispravnih visokotonaca sa osetno utišanim radom.
 5. @zflazar Ne preteruj sa dimljavinom da ne krene Nestor da te preslišava kao jednog iz društva, završio na salaticama Ubaci malo pulmološki prihvatljive supstance:
 6. Father

  Police za ploče

  Sorry, sada sam primetio u komentaru.
 7. Father

  Police za ploče

  Da li poseduju mogućnost nivelacije?
 8. Ovde poseduješ dve opservacije. Jedna je gramofon, a druga je zamena zvučnika. Iz naziva teme stičem utisak da si slušao samo gramofon na prvim i drugim kutijama. U oba slučaja ti je zvuk bio sa lošijim visokim tonovima. Došao si do zaključka da je možda pojačalo u pitanju, hmm. Ok, moje pitanje je sledeće. Da li si koristio još neki izvor zvuka npr CD player na drugom ulazu ili tuner. Kako neki linijski ulaz zvuči i da li poseduje iste probleme sa visokim tonovima? Ako se i u ovom slučaju ponavlja sličan zvučni scenario, onda sigurno pojačalo pokazuje nekakve anomalije. Ako je pak zvuk otvoreniji i prirodniji, onda bi to ukazivalo na zvučnicu, tj. iglu gramofona. Za početak bih je temeljno očistio magičnim sunđerom već mnogo puta pominjanim na forumu ili nekom specijalizovanom tečnošću za čišćenje gramofonskih igala. Ume na vrhove da se nalepe smolaste naslage koje povećavaju težinu vrha i zagluvljuju njenu reprodukciju i pravilno prijanjaje u brazdu. Potrošen vrh obično reprodukuje sibilantnu i prskavu distorziranu visinu koja je neprijatna. Evo šta sam zatekao na jednom vrhu koji je ozbiljno mutno zvučao.
 9. Švaba je to, ima da izmisli jači, glatkiji i lakši beton od vinila.... Kad počnu Audiofili da postavljaju omiljene albume na spomen ploče po grobljima
 10. Meni najdraža bila ona od 4.5V pa na jezik ona od 9V mi jezik ukiseli na neko vreme
 11. Baterija (DC) 1.5V na momenat spojena (vremenski) je zgodna da se proveri polaritet drivera, ako nije jasno obeleženo na njemu pa da se utvrdi sa koje strane je plus i tada membrana izlazi u prednji poližaj. Kontrafaza uvlači membranu unutra.
 12. Da li mora da bude Vinil? https://www.gradnja.rs/stonsi-na-kamenu-betonska-ploca-kao-nosilac-zvuka/
 13. Koliko ja znam ne napaja se jednosmernom nego naizmeničnom. Naizmenična mu omogućuje da ide napred/nazad, a jednosmerna ga gura samo napred i ne dozvoljava mu da se vrati što ne prizvodi zvuk već grejanje namotaja i izgorevanje drivera. To se i desi sa driverom kada pojačalo "podrigne" DC u zvučnike na žurkama.