Father

Članovi
 • Content count

  2,475
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

1 Follower

About Father

 • Rank
  Bez sikiracije ...
 • Birthday 02/05/1972

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

2,865 profile views
 1. Father

  Line in/out switchbox

  Važno da se radossss širi! POSITIVE VIBRATION JEE E!
 2. Father

  Line in/out switchbox

  Ima i preklopnika i releja .... a ima ih i ovakvih i onakvih .... i da dodam da nemam mnogo iskustva sa relejima pogotovo. Verujem da automatizacija celog sklopa, a da ne izgleda kao Ruski Sputnjik dovodi do izvesnih tehničkih difikalija, za čije lako prevazilaženje želim da poželim sreću pokretaču teme. Možda bi zbog impedansi prema snimačima umesto prekidača ili releja potenciometri bili jedno od mogućih rešenja?
 3. Father

  Line in/out switchbox

 4. Father

  Line in/out switchbox

  Ja bih na primer Tape IN sva tri deka doveo na preklopnik, sa koga bih podelio izlazni signal na Switc OUT i interno preko Y kabla na set od 3 prekidača koji otvaraju signal prema snimanju Tape OUT na switch-u. Ako želiš da ti rade Tape OUT na 1 i 3 ta dva prekidača otvoriš, a na Tape OUT 2 prekineš signal. To je naravno ako sa Tape 2 emituješ signal koji se želi sinimiti na ova druga dva. Pitanje je samo koji bi to prekidači bili i kog kvaliteta da se na njima ne pravi preveliki gubitak. Naravno ovo bi bila opcija samo da dva deka u isto vreme snimaju ono što jedan retprodukuje. Ako se želi i signal od preampa na Tape OUT izlazu, gde bi sva tri mogla u isto vreme da snimaju signal sa preampa, onda bi bio potreban još jedan preklopnik koji bira između izlaza sa preklopnika 3 reprodukcija deka i izlaza iz preampa Tape OUT sa preampa. Onda bi se signal sa tog preklopnika sproveo na ona 3 prekidača koja otvaraju signal ka Tape OUT-u na našem switch-u. Jednostavno
 5. Father

  Album Player (APlayer)

  Neka je sa srećom slušanje. Uživaj!
 6. Father

  POKLANJANJE UREDJAJA

  Znao sam da će se svi staviti na njegovu stranu. Donekle sam računao na taj aktivizm članova, ne bi li lakše prevagnuo u njegovu korist...
 7. Father

  HI FI skola ( prakticni savjeti - video)

  Father Protraktor_Uputstvo Ovo bi bilo u najvećoj meri opšte uputstvo, ali se u nekim značajnim momentima odnosi na navođenje rada sa mojim "Idealnim protraktorom" koji konstruišem za svaki gramofon/ručku posebno i nije univerzalan već namenski konstruisan za predmetni uređaj sa konkretnom geometrijom, predodređenu daljinom osne montaže ručke i njenom efektivnom dužinom. Svakako će biti od koristi za opštu sliku i niz pred radnji i radnji u vezi sa podešavanjem gramofona u celini. Onako kao moj ritual i kako ja to radim.
 8. Dakle definitivno si presekao da ćeš da ripuješ stare VHS snimke na PC TV karti preko S-VHS ulaz-a. U tom slučaju ti ovo radi posao. Pitanje je da li može da kopira bilo šta sa DVD-a na VHS, zbog autorskih prava npr. Možda i grešim. Nisam nikada imao ove kombo opcije. DVD snimač kao komponenta je svakakao najlakši način digitalizovanja i zbog TV standarda i gomile gluposti koje prate Video editing. Da ne spominjem izbor kvaliteta zapisa koji ti može na jedan DVD nalepiti od 1h-3h snimka. Onako ugrubo rečeno.
 9. Svaka čast! Ja nisam ni proveravao, kapiram kolega odabrao šta mu treba? Pridružujem se pitanju??
 10. Father

  POKLANJANJE UREDJAJA

  A i aj budala, objavio svima gde sam ga skembao. Sa'će Šuca i Mikrofarad da mu pevaju gde je.
 11. Poseduje HDMI ulaz sto je retkost na DVD plejerima. ????? Model: LG V192H Od ulaza: 2x SCART, Digitalni audio, Compozitni ikomponentni, Verujem da je mislio na HDMI izlaz, ništa posebno imao ga je i XWave 5000 model ... Nije ni važno, osim toga ako je ispravan, nema šta da brineš osim da pokušaš da nabaviš daljinac, jer je taj pokupljen sa ulice na dan kakda gospoda Švajcarci izbacuju svoj stari HiFi da ga nose. Daljinac je ostao u nekoj fioci sa iscurelim baterijama, verovatno, poznajući ih. Sumnjam da je neka kradena priča, ako bi nekoga to moglo da zabrine.
 12. Father

  HI FI skola ( prakticni savjeti - video)

  Podržavam ideju, kao svojevrsnu Renesansu HiFi-ja i povratka vrednostima starog doba. Najavljujem da ću postaviti detaljno uputstvo za setup i podešavanje gramofona i zvučnice, u korak po korak tutorijalu sa slikama gde će se precizno i lako moći isprataiti sve potrebne radnje kako bi vaš gramofon bio maksimalno podešen. Trebao bih samo da malo uobličim i doteram, ranija uputstva koja sam imao prilike već da šaljem pojedinim članovima tokom razvoja sopstvenog principa idealnog protraktora. A nije nao dmet, kao dobronameran savet potsetiti, da mislite narandžasto i vodite računa o struji. Te slamčice, donose preko potrebne vitamine vašem sistemu i sveukupno podižu zdravlje i dobro raspoloženje. Živeli
 13. Father

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  @Bato - hi - fi , šta više reći ili dodati?
 14. Father

  POKLANJANJE UREDJAJA

  Pa hajde i ja da se oglasim i izvestim da se očekuje školska knjižica najmalđeg HiFiste na balkanu, ne bi li se LG Blue Ray koji je dobio na poklon od poštovanog člana @vladastevic vratio na policu gde mu je mesto. Roditelj sam strog ali pravičan i morao sam da intervenišem po onom starom savetu .... "Tucite" decu kada počnu da liče na vas! .... malo se previše uneo pa ga odnelo negde daleko .... morao sam da reagujem sa umotavanjem LG-a u ćebe pa u fioku sa zimskim pokrivačima. Očekuje se konačna oslobađajuća presuda od strane prekog suda, nakon izjašnjavanja visokog sudskog veća i predsednika suda drage mi supruge. Živi bili i ne budite hrčci. Uvek će se naći neko, kome će ova lepa akcija doneti mnogo radosti i povratiti veru u ljude, dobre namere i dobra dela. Sve članove srdačno pozdravlja Father.
 15. Father

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Fino, opušteno, lagano lepo ćaskanje bez presije. Nekako mi je razgovor jako lako prošao, kao da sam odslušao dva fina albuma. Iskreno mislim da se treba imati razumevanja za napore konstruktora. Nisu sajmovi HiFi-a samo za nalickane gotove prizvode iz serijske proizvodnje. Do nekle zvučnike kolege @beatgoeson doživljavam kao prototip njegovog istraživanja, novih pomaka u HiFi-ju i odgovor trendovima u svetu. Podržavam koncept elegancije lampi i moćne aktivne kontrole donjeg zvučnog spektra koji se predstavlja kao, na neki način timski projekat. Svaki Dijamant je Dijamant i pre i posle brušenja, a u oba slučaja, je kamen od koga je neko napravio nešto lepo. I kako je Dragan lepo rekao, a ja prevodim na svoju misao, naići će uvek neko kome će Rubin više da se svidi. Odlična emisija, samo napred Šćepo!