Jump to content


Father

HiFi distributer / proizvođač
 • Posts

  6,467
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 • Interests
  ovo i ono

Recent Profile Visitors

10,118 profile views

Father's Achievements

 1. Zaista nije najjasnije napisano u specifikacijama. Ovde se spominje sledeće: "- Oblik brušenja („Sferični“, „Super Fina Linija“ Ili „Van Den Hul“) - Veza („EMT“- Ili „Međunarodni/SME“-Izgled)" Zar iz ove tabele tvoja glava nije XSD 15 (SME Type)? Nadam se da dobro gledam. A vrh zaista deluje da ima još jedan radijus obrade na vrhu i finije radijuse. Moguće da je Gyger tip brušenja ali još manjih dimenzija i manje konačne mase. "With its Fritz Gyger stylus, it resolves the grooves with celestial eloquence, clarity and grace" Vrh na igli (OM40) koju ja koristim je originalni VdH koji je kasnije preimenovan u Nude FG 70, Stylus tip radius: r/R 7/70 µm Meni jednostavno najmuzikalniji vrh koji sam čuo kod sebe definitivno.
 2. Čestitam, najlepše je čuti kada je neko zadovoljan. Uživaj! Kom tipu vrha je najsličniji po profilu taj Multi-Radius koji EMT koristi?
 3. Meni je to dobitna kombinacija. Glavu sam kupio baš zbog probe kako bi posledna generacija MM glava iz Ortofon-a radila sa izvanrednom OM40 iglom. Prvenstveno u zvučnom smislu, a onda i po pitanju gain-a. Imao sam iskustva gde magnet OM10 igle prezasićeno stimuliše Super OM Glavu i ne proizvodi zdrav sklop po pitanju gain-a. OM40 koju imam je za Super OM glave i izvrsno radi sa 2M Blue glavom novijeg datuma. 2M Bronze mi je u originalnom paketu sa fineline vrhom zvučala isuviše sterilno i neprirodno, a ova blue se povoljno namestila jer je bila sa dosta korišćenom iglom koja je izgubila svoj prvobitni sjaj.
 4. Ovo nisam dobro rekao i nije tačno da dva, tri ili više paralelno vezanih međusobno izolovanih provodnika poseduju sopstveni kapacitet. Nešto sam debelo bio u "komi" kada sam to napisao. Izvinjavam se. Samim tim što su vezani paralelno je identično kao da su vezana dva ili tri paralelna "otpornika". Takvi snopovi razdvojeni (faza, neutral, zemlja), poseduju kapacitet između sebe jer su razdvojeni na krajevima.
 5. Ja upravo koristim takvu kombinaciju. 2M Blue glava + OM40 Gold igla.
 6. I onda neki novać hoće da sluša ploče, a ti mu kažeš šta!?
 7. Samo čekam kada kidne u penziju, ala će da se napipa leba mekanoga.
 8. Lebe Mekani 2! Ovoga drugog ništa nisam razumeo.
 9. Mislim da je kolega imao problema da podesi anti-skating kada ide na preporučenu vrednost VFT. Kako je krenuo da smanjuje VTF, uspeo je sa druge strane da dobije korektno podešen anti-skating. Zato je i postavio pitanje, jer sa 2M Red iglom nema istih problema. Nešto je u samoj igli, vešanju ...??
 10. Onda valjda moraš i na coax-ialni Spdif izlaz na PC-u. Uglavnom orange RCA jedan konektor i jedan RCA/RCA kabl do Ampa. U Windozi moraš da prebaciš izlaz na Spdif coax. I onda radi sigurno. Naravno ako ti ploča ili muzička imaju coax digitalni izlaz. Nisu potrebni driveri osim za muzičku karticu. Ovo sve deluje besmisleno. Bar koliko sam ja shvatio opis.
 11. Pa na TV-ima i monitorima, pominjete ih ovde. A možda i projektor da napucate sa ovim nije na odmet. Sve su to nekakvi LCD-i. Možda se raspline valer i izvuče koja kandela više. Liči mi na nekakav body building ekrana. Šta znam ja ovo pustim jednom na 6 meseci na tv i monitoru. Mislim da sam jednom i projektor častio jer ga dugo nisam koristio. Rekoh možda i nema koristi, ali što ne probati.
 12. Možda ničemu ne posluži, a možda i bude od neke koristi...
 13. Pa naravno, kada je zahebancija na sopstveni račun nikada ne valja forum, ali kada se ko hijena naslađuje i priključuje provociranju drugoga tada je sve ok. Licemerno, pogotovo kada se izjašnjava da ne treba sve ozbiljno shvatati i da je njemu forum za zabavu... Odavno je forum samo za zajebanciju i razbibrigu. Ne znam šta ga tangira toliko infantilna prozivka. To je ustaljena praksa koju i sam praktikuje. Evo i da sve bude korektno.
×
×
 • Create New...