Jump to content

Father

HiFi distributer / proizvođač
 • Content Count

  5,930
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

1 Follower

About Father

 • Rank
  Hi-End

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  . . . Beograd

Recent Profile Visitors

8,854 profile views
 1. Malo Brale, malo je to. Nema ništa dobro za 200 bilo čega. Moraćeš više ljubavi da pokloniš svojim dragim vinilima da se propisno očiste od kosmičke radijacije.
 2. Isključivo kabl sa univerzalnim dezintegratorom naponskih šumova iz ruskog svemirskog programa za svećice supersoničnih mlaznih motora. Danonoćno razvijam adaptaciju hifi konstrukcije za zemaljsku primenu do 2000m nadmorske visine.
 3. U proteklih par nedelja primetio sam da mi je sistem počeo prilično da vuče balans na desnu stranu. Malo sam istraživao i konsultovao se sa par ljudi, posle čega sam zamenio Alps Blue 100K u linijskom preampu, koji je bio na toj poziciji vezan šant vezom. Zamenio sam ga smd atenuatorom sa 21 pozicijom. Ne samo da je balans zakucan u sredini, nego je i zvuk doživeo uočljiv pomak u preciznosti. Toplo preporučujem da probate ovaj tip potenciometra. Verujem da će napredak biti značajniji pri uobičajnom vezivanju potenciomera. Vrlo je pristupačne cene i postoji par kvalitativnih nivoa. Je
 4. Father

  Vicevi

  - Halo, ovde razredna vašeg sina, moram da vam kažem da on mnogo izmišlja i laže!! - Verujem vam, mi nemamo sina!
 5. Možeš na srednji da dodaš paralelno onaj 2.2uf što si kupio za visoki, pa ćeš sa 10uf kojim si zamenio originalni imati 12.2uf. možda samo vrati stari kako bi imao iste kondenzatore na gornjem opsegu.
 6. Kvalitetniji elementi će dodatno uvesti poboljšanje u reprodukciju, ali samo neznatno će promeniti karakter. Ako kažeš da ti je sada nešto mirnije, ali ipak naglašeno više nego što želiš, onda ubaci L-pad atenuaciju na visokom u malim koracima po 1db. U kalkulatoru odredi vrednosti i kupi potrebne 5W-10W otpornike za od 1-3db atenuacije. Vezu ti je nacrtao Gizmo, a sigurno ima i na stranicama kalkulatora za L-pad. Samo polako i bez jurnjave. Kada nešto uradiš slušaj bar dva dana da dobro izansliziraš dobijeno i izgubljeno. Koristi više pesama za testiranje i procenu.
 7. Sve se slažem, ali predlažem probu. Neće ništa crći. Takođe sam predložio i da vrati kond od 4uf na visokotonac pa proba predloženo. Kond od 2.2uf još više nakostrešuje visoki sa malom zavojnicom prema masi, zato mu šišti toliko i na to se žali. Uostalom neka se malo poigra, stekne iskustva, oseti kako ceo sklop giba... Prihvatam, ruski rulet kao adekvatan opis, nakon pojašnjenja.
 8. Znači može da mu se malo više prodere spoj između srednjaka i visokotonca. Nije život i smrt. Pošto ne možemo da merimo i snimamo odzive, niti su neki ozbiljni elementi skretnice u jednačini, proba i slušni test je jedini mogući sud. Nakon konsultacije u Boxim simulatoru, smatram da je srednjak nepotrebno usko izrezan, pogotovo odozgo... Smatram da treba probati, jer dobijam niži spl za oba drivera i linearniji odziv. Rupu od preko 200 Hz su fabrički napravili sa donje strane. Ista šerpa je urađena i sa gornje strane kada se složi originalna skretnica i dolazi do poremećaja impe
 9. Ja sam obrazložio razlog. Koje je tvoje obrazloženje Rusko-ruletnog scenarija?
 10. Da dodam! Nemoj da odnitnuješ zavojnice sa pločice, samo ih kratkim žičicama prespoji na odgovarajuća mesta prilikom rokade položaja koje sam predložio. Čisto da ne izlomiš pločicu u nameri da probaš.
 11. Bass: Ovim kondom od 47uF prema masi si jače zasekao bass i oborio impedansu basa, pa je i on postao malčice dominantniji i basovitiji što je popunilo svetlinu gore koja ti smeta. Naravno da si izgubio mali deo opsega basa (prema srednjaku) gde je bass sečen oko 640Hz (ali sa kondom od 12uF prema masi u čistom 12db filteru), kod tebe je fabrički bio 25uF, što je dodatno povlačilo rez na niže. Ti si ga samo još dodatno zatvorio i donekle pojačao taj sada suženiji donji opseg u celoj zv. slici. Srednjak: Nisi dirao kako razumem, 12uF + 3.2mH prema masi je donji rez na 830Hz, što i govori u
 12. Gledam ovo i poredim sa mojom uvrnutom slikom i čini mi se da se sve slaže. Dobra ti je ova šema.
 13. Evo još malo uvrnutih Photoshopiranih slika od Fathera. Koga ne mrzi neka nacrta skretnicu.
×
×
 • Create New...