Jump to content


Father

HiFi distributer / proizvođač
  • Posts

    7,278
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

3 Followers

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    ovo i ono

Recent Profile Visitors

14,782 profile views

Father's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. Father

    Zanimljive slike

    Uskoro, treba očekivati odluku da se ozakone odobrenja od nadležnih vazduhoplovnih institucija za podizanje dronova. Biće slična priča kao sa trotinetima. Naime, biće potrebno najaviti flite plan i tražiti odobrenje za podizanje drona. Samoinicijativno podizanje drona biće predmet prekršajne prijave.
  2. A da probaš ovo. Samo promeniš konektor za odgovarajući. https://www.kupujemprodajem.com/kompjuteri-desktop/napajanja/fsp-19v-7-9a-150w-laptop-punjac-4-pina/oglas/65909298?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas
  3. Tatko se zbrinuo, ali sada mi je lakše. 😇 Žao mi da sam dosadan, a opet mi žao i kada nešto deluje da nije kako bi trebalo da bude.
  4. Da li ova slika ilustruje podešeno stanje zvučnice na headshellu ili je samo slika "out of the box" postavke na ručicu? Pod podešenim smatram da je korišćen nekakav protraktor za predmetni gramofon. Ovako sa slike deluje da je glava gurnuta u max prednji položaj klizača na headshellu i koliko ja znam to ne donosi sreću ni igli, ni vinilu, a konačno ni slušaocu.
  5. Meni najviše liči ova verzija sa ove kompilacije, jer ima najmanje reverba na glasu i deluje mi umereno "ulepšavana". (Poslednja pesma Volume 9) https://tidal.com/browse/track/78904233?u Putting out Fire YouTube Ova verzija iz filma Atomic Blonde je "namunjenija" https://tidal.com/browse/track/132603367?u
  6. Ima li slika zadnje strane zvučnika?
  7. U pravu si. Kod Filipa je prostornost bila izvanredna i on je imao sličnu, do duše jednostranu otvorenost. Šetanje Vivida je imalo jako velikog uticaja na dubinu zvučne slike. Svaka hrapavost zadnjeg zida je odlična u difuziji, što često ima pozitivne efekte... U ovom slučaju kod Aleksandra zvučnici su maltene na sred volumena tog celokupnog prostora (računajući i prostor iza). meni je jako interesantno, jer ima bar 2.5m iza zvučnika. ja sam uspeo kod mene da imam 1.8m iza zvučnika i to daje izvanredan vazduh u prezentaciju i oslobađa instrumente da se autoritativno postave u punom volumenu i dimenziji.
  8. I od mene pohvala za izgled sistema. Posebno mi je interesantan prostor iza zvučnika, sa zidom između. Interesuje me kako se taj zid projektuje na zvučnu sliku. Kada sam kod sebe prvi put uneo LCD TV značajno je uticala njegova pozicija (po dubini) na prezentaciju centralnog dela zv. slike i njenu L/R vezu u celinu. Ovde je to baš ekstreman slučaj, jer je od poda do plafona, i efekat njegovog prisustva je sigurno jak, pa očekujem da nekakvo igranje sa pozicijom zvučnika malo napred, malo šire može da pravi velike promene u prezentaciji dubine scene i pitanja prirodnosti dimenzija izvođača... Što se obaveza tiče i vremena za naša uživanja, tu smatram da smo sami tvorci svoje sreće ili bar treba da stremimo da ovladamo tom veštinom. Svakodnevna rutina ume čoveka da navede na predaju strujama koje nas nose, ali u suštini sve je pitanje izbora.
  9. Vlado neka je sa srećom!
  10. Baš se radujem! Siguran sam da se kolega neće brinuti duže vreme na tu temu.
  11. Ne znam ja puno, a od onoga što znam preporučujem ovo.
×
×
  • Create New...