Jump to content

savudin

Članovi
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

About savudin

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

1,939 profile views
 1. Meni jedna ploča iz Holandije krenula ka Srbiji 04.02. i još nije stigla. Imam broj za praćenje.
 2. Ako mogu jedan predlog, probaj da izvučeš zvučnike još napred, za početak toliko da budu ispred police, a posle možeš još da eksperimentišeš. Dobrodošao na forum i srećno u ovom hobiju!
 3. Hvala. Trudim se da izgleda prijatno. Ovo je i dnevna soba, i media soba, i dečija soba... Biće još fotki, sa usijanim lampama, samo da sklonim igračke sa sistema. A digitalija je tu da slušam vinil ripove albuma koje volim ali ne moram baš da ih imam na pločama, ili su skupe i nedostupne. Ili kad hoću samo da ide muzika bez obrtanja strana.
 4. Posle godinu i po dana evo da predstavim šta sam sve menjao na sistemu. Može se reći da je ovo verzija 2.0, više nije vintažni, ali unapređenja se uvek razmatraju i primenjuju, naravno. REL je otišao, B&W isto, a skoro je i gramofon zamenjen. Zvučnici koje sam uzeo su Proac D15, i jako sam zadovoljan njima. Stavio sam ih na podloške, utegao spajkove, rade odlično. Još uvek se igram sa pozicijama, ali to je to. Gramofon je zamenio glanc novi sivi Technics SL-1500C. I njime sam prezadovoljan. Stavio sam svoju Nagaoka MP-200 na njega i to svira fenomenalno. Phono kabl sam napravio od Cordia
 5. To nula bi trebalo da je samo provera validnosti kartice. Probaj opet da obaviš kupovinu, ako porudžbina nije potvrđena i novac nije skinut.
 6. Pa nije bilo prethodnih, kažem, nisam upoređivao. Napravio sam nov kabl za nov gramofon, rca koji je došao uz gramofon nisam ni raspakovao. Mogu uporediti sa njim. Stock Technics RCA, sumnjam da je bolji.
 7. Da, upravo taj. To je cena za metar. Stavio sam pozlaćene Rean NYS373.
 8. Ja sam pre neki dan napravio phono kabl od ovog kabla i stavio Rean konektore. Toma kaže 1,3-1,4m, ja sam stavio 1,1-1,2 metra i mogu ti reći da kabl radi odlično. Nisam upoređivao sa stock kablom, a ostale specifikacije su nam otprilike iste.
 9. 3-4 nedelje, ako se dobro sećam.
 10. A ne bi uzimao mk7, ne sviđa mi se, a generalno nema nekih suštinskih razlika, možda bolja izrada... Nisam ulazio dublje u komparaciju. Cena bi bila ista za 1500c u radnji i mk7 kod švercera. 2M Red bi išao na prodaju, to je dodatni bonus, a preamp ne može da škodi, zgodna opcija ako zatreba.
 11. Ljudi, da li da "zagrizem metak" i kupim novi Technics SL-1500C? Već duže vreme ga merkam, i kontam da, ako ikad budem kupio sebi nov gramofon to će biti taj, koji će da ostane maltene za amanet potomcima. Budžet mi je maksimalno otprilike toliki, preko toga nema smisla za moje potrebe. Nije da mi je potreban nov gramofon u ovom trenutku, moj stari SL-1500 vrlo dobro radi, kolekcija nije velika, slabo se i ima vremena za slušanje gramofona, ali želja je tu, a povrh svega, akcija u jednoj domaćoj radnji je toliko dobra da ne verujem da ću ga ikad bilo gde kupiti po nižoj ceni, sa garancijo
 12. Da, biće da sam omašio za nulu.Svejedno, ne bih rekao da su za menjanje. Nemam drugi preamp da probam.
 13. Pointe Record. Te lampe bi trebalo da traju baš dugo, oko 100.000 sati, a preamp je star 4 godine.
 14. Probao sam staru 110, isto. Čak se ni kvalitet zvuka ne razlikuje toliko između 110 i 200 igle, mada sam kratko slušao. Promena nije bilo sem što sam menjao strujne kablove, nešto kombinovao i probavao, ali sad je na preamp vraćen koji je i bio. Preamp sam otvarao da vidim da nije slučajno neka lampa kveknula, ništa nisam primetio. Proverio sam i žičice u headshell-u, činčeve i kontakte,...
×
×
 • Create New...