Jump to content


savudin

Članovi
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

About savudin

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

1,835 profile views
 1. Da, biće da sam omašio za nulu.Svejedno, ne bih rekao da su za menjanje. Nemam drugi preamp da probam.
 2. Pointe Record. Te lampe bi trebalo da traju baš dugo, oko 100.000 sati, a preamp je star 4 godine.
 3. Probao sam staru 110, isto. Čak se ni kvalitet zvuka ne razlikuje toliko između 110 i 200 igle, mada sam kratko slušao. Promena nije bilo sem što sam menjao strujne kablove, nešto kombinovao i probavao, ali sad je na preamp vraćen koji je i bio. Preamp sam otvarao da vidim da nije slučajno neka lampa kveknula, ništa nisam primetio. Proverio sam i žičice u headshell-u, činčeve i kontakte,...
 4. Opet imam problem. Sve je isto i nepromenjeno i zvuk je sad sa gramofona dosta tiši. Znači nije toliko loš, ali je tih. Pustim isti materijal na ploči i kompu i prebacujem selektor, i kanal sa gramofonom moram sa 8 sati da pojačam na bar 10 da bi dobio istu glasnoću kao digitalija na 8 sati. I rekao bih da kvalitet samog zvuka sa gramofona nije isti kao što je bio. Jel to sad definitivno igla? Možda preamp? Kablovi nisu.
 5. Imam ja ali sam 100km od NS-a. Mogu da ih dopremim do Zrenjanina.
 6. To je isto, samo je osmica popularan naziv. https://www.kupujemprodajem.com//audio/kablovi/napojni-lap-kabl-takozvana-osmica/oglas/103026882
 7. Imaš i na KP Lapp kabl sa tim osmica konektorom.
 8. savudin

  Kakav oglas!?

  E za ove kutije sam se nedeljama natezao sa vlasnikom. On je jedini koji mi se javio na oglas da kupujem KSN. Stoga mogao je da traži za njih koliko hoće. Nisam pristao da dam toliko pa sam odustao od kupovine.
 9. Da, stari 1500, od @violent femmes, još uvek vozi odlično. Nisam tu ništa dirao oko glave, gramofona i igle, to je sve radilo kako treba. Igla od 200 je samo malo kraća od 110, tu sam morao opet da podešavam po protraktoru kad sam menjao iglu, to je sve ok, i gazna sila se tad malo menjala. Izgleda da je strujni kabl i taj šuko, evo zamenio sam drugim kablom i prodisao zvuk. Aaaaa! Sad je dobio Furutech koji je čučao u fioci. Da ne poveruje čovek... Izvinjavam se na ishitrenosti, stvarno cimam forum u stanju kranje nužde, malo me panika uhvatila kad sam sinoć slušao ta
 10. Jeste, sa dva mata je ručica ravna skroz, imam onaj providni lever za merenje VTA i azimuta. Nema gramofon mogućnost podizanja baze ručice.
 11. Tehniks SL-1500. Sva podešavanja sam proverio, protraktor, gaznu silu, nivelisanje, azimut, sve je u redu. Sad ću da krenem korak po korak.
 12. Nemam nažalost, ovo mi je jedini, a nemam nikog u bližem okruženju.
 13. Novi Bals. Bio je običan gumeni ABL pre njega.
 14. A i ja mislim, to je jedino racionalno objašnjenje, ali kad pre? Više mi se ni ne isplati da uzimam te zamenske Nagaoke kad odu tako brzo.
×
×
 • Create New...