Jump to content


Father

HiFi distributer / proizvođač
 • Posts

  6,414
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Father

 1. Rekao bih onda, da tvoj drugar ne dovoljno veruje u kablove i ostalu hifi lepezu aksesoara, što ga zapravo i ne čini nevernikom već umerenim vernikom. VBS je za ekstremiste! 🤫 Kada postavite VBS IEC utičnicu, i strujni privod do napajačkog dela stećićete potpuni uvid u nivo napretka ili korektnije je reći punu promenu monokristalizovanog upgrade-a. Fazna korektnost i puna propagacija svih signala je važna da lanac od početka do kraja bude maksimalno korektno serviran i obrađen od ulaza do izlaza. Jedan loš element na tom putu unosi fazna kašnjenja i dovodi do disharmonije signala i freq. opsega. Suština je da se mora "autistično" ispoštovati, gde god je to moguće monokristalni put kako bi se uspostavio pun potencijal sprave.
 2. ^Avanzovalo se sa PVC izolirke.
 3. Miha je Evropljanin sa višim standardima pa rekoh kad je već podignuto test na viši nivo, što ne i na najviši tj. najvalidniji, ako već postoje spremnost i uslovi da se to izvede do "cepanja dlake na dva dela". Znaš da ne provociram i da mi to nije namera, već upravo prilika da se zaista ide do kraja iako opet subjektivno, ali ipak pokaže superiornost VBS monokristalnog bakra u odnosu na neke svetske reference. Naravno, ako je to tako. ... a to kako mi zaključujemo o boljitcima posle desetina litara znoja isceđenih u izradu je daleko upitnije i nije za čuđenje da se evidentna subjektivnost iskaza dovodi u pitanje od strane kabloskeptika i nevernika u žičane rabote. Koliko pročitah, to je slučaj i sa njegovim kolegom elektroničarom, koji sa skepticizmom ne staje samo kod toga da kabl svira drugačije, nego i kondenzatori, otpornici ...
 4. Ja ne bih da sumnjam, nego da znam. Ako jeste onda je to odlično, što se samog testa tiče. Po pitanju izolacije, ipak institiram da je njen uticaj izuzetan i da ne pravi zanemarljivu razliku. Upravo tvrdim da je krucialna za otvaranje dodatnih slojeva u zvučnom prikazu. Ovo je odlična kombinacija. Ipak diskutujemo o kvalitetu jednog i drugog proizvođača monokristalnog bakra, pa je neophodno za 100% validan test obezbediti identične uslove kako bi se samo bakar ocenjivao. S druge strane VBS dozvoljava probe različitih izolatora što je svakako prednost, uzimajuću u obzir da bi bilo popuno ludilo skidati teflonsku izolaciju sa Neotech-a i izvoditi neke improvizacije. Opet za rad pravilnog poređenja tih 10-20 cm i nije grehota oguliti i obložiti identičnim izolatorima, pod uslovom da se ima isti prečnik provodnika. Ako se želi tvrditi superiornost monokristalnog bakra ovoga ili onoga proizvođača. Trudim se da budem nepristrasan i korektan, iako imam vrlo solidnu komunikaciju sa Andrejem i verujem da bi detaljnije poređenje bilo korisno upravo njegovoj proizvodnji, s obzirom da je Neotech ime za sebe.
 5. Jačinu kontrolišem u mconnect-u/Oppo-u. A da volim da odvrnem to već i vrapci znaju. Nema prirodne prisutnosti i žive dinamike i zvonkosti, ako se sluša tiho kao džangrizavi starac.
 6. Da li je prečnik žice isti? Da li su obe opcije proizvođača monokristalnih kablova od solid core provodnika? Da li je izolacija oko provodnika oba proizvođača od istog materijala? Sve ovo utiče na konačni zvučni rezultat!
 7. Komšijskom blizinom evo već par dana kod mene mali vragolan. Već sam pisao da me je iznenadio još kada sam ga prvi put čuo kod Nixie-a u domaćem sistemu u maloj plastičnoj kutijici. Nova kutija, bolje ožičavanje i pristojan prostor za komponente svakako su doneli očekivani napredak. Kod mene se vrlo lepo uklopio sa Hiragom A klase i prvi utisak je da je tonalno potpuno korektan i da tu nema iznenađenja u odnosu na moj SE E88CC preamp. Prezentacija tonova, je precizna, puna i celovita, ali nije napadna, oštra ili forenzična. Zv. slika zadržava trodimenzionalnost i dubinsku persprektivu, ali neznatno manjih (uže, niže, pliće) dimenzija nego kod lampi. Instrumenti su nacrtani veći nego sa lampom ali u neznatno manjoj Zv. slici. Ne deluju bliže već samo veći. Nema tonova koji štrče ispred zvučnika, vrlo fina laid back ali utegnuta prezentacija. Uzimajući u obzir da je uređaj reda veličina 200e (delovi+rad), zvučni utisak koji daje daleko prevazilazi tu cenovnu kategoriju. Zaista osećam potrebu da pohvalim rad našega drugara i forumskog kolege @Nixie za ovaj projekat. U diskusiji se razvila i ideja za par dodatnih rešenja u delu napajanja, elektronike, konektora, koji bi nesumnjivo dodatno podigli nivo ovog već izvanrednog uređaja. Svakako i bez tih manjih korekcija mali preamp radi odličan posao. Čestitam!
 8. @B.R. Ume da bude zabavno, slažem se.
 9. Možda jer je vrh nov. Ako krene neka strana više da se izlizuje pojaviće se lagano i neprimetno prepoznatljiv prizvuk. Što se anti-skating-a tiče tu ima više preporuka. Ja sam se trudio da na praznoj goloj strani igla ostane gde god da je spustim i ne mrda nikuda. Nakon pomenutog iskustva sa prvim topom u uvertiri sam morao više da zasučem rukave i shvatio, da je vrlo blago napredovanje ka centru ploče najbolja opcija i tako usvojio za moj gramofonski setup.
 10. Sećaš li se mog izveštaja Tchaikovsky - 1812 Overture, pa zaključak te avanture je da treba da vuče.
 11. Probj sa starom 2M Red iglom pa ako i sa njom zeza onda je nešto do sistema opruge anti-skating-a.
 12. Ma DA! Stavi staru Red iglu na Blue glavu i probaj sa njom da ne komplikujemo. Tako ćeš znati da li je do igle.
 13. Ja imam odsviranu Blue iglu, pa ako hoćeš, mogu da ti je dam samo iglu da je postaviš na tvoju glavu i probaš da li i sa njom zeza?
 14. Proveri da li je dijamant precizno vertikalno zalepljen na cantiliver? Mada ne verujem da bi to moglo, možda zakrivljenost cantilivera...?
 15. Valjalo bi da vrlo lagano konstantno vuče ka centru. To vraćanje mi je baš čudno. Proveri nivelisanost (vaservagu) plinta tj. tanjira?
 16. Kako si namestio anti-skating? Da miruje na mestu gde spustiš iglu na golom vinilu, ili da malo vuče ka centru ploče?
 17. Napajanje za LED trake 0.8A 10W 12V Horoz VEGA 10 Šifra artikla: 082 001 0010 Napajanje za LED trake 0.8A, 10W, 12V DC VEGA-10. Brend: Horoz. Materijal: Aluminijum. Dimenzije: 77 x 35 x 22 mm. Ulazni napon: AC 220-240V / 50-60Hz. Izlazni napon: DC 12V. IP zaštita: IP20.
 18. Nikola!? S`i normalan, ne čačkaj u subove. Biće katastrofa!
 19. Ovo je zgodna stranica za meteorološka praćenja, raznih prilika.
 20. Može, ako si iz BG dogovorićemo se lako kada si u prolazu... Možemo dalje na PP.
 21. Zašto na desnom (sekundaru) piše OUTPUT 0 i 230? A ne piše 115 i 115, ako je balansiran? Ne razumem se, samo pitam?
 22. Najgori si od sve dece. Šta ću tvoji su! Znači 3.3 nemam više, prošlo...
 23. Svakako preporuka za metal-film. Ja kupio na Audiophoniks-u gomilicu pre par godina. Ostalo mi... 14 kom. 1 Ohm 10W mundorf-mr10-non-inductive-metal-film-resistor-10w-1ohm 2 kom. 3.3 Ohm 10W mundorf-mr10-non-inductive-metal-film-resistor-10w-3.3-ohm Možemo da se dogovorimo.
 24. Father

  Tozin sistem

  Možda pijanista malo svirao u "švenk" pa batić maši onu treću. 😂
×
×
 • Create New...