Dacho

Članovi
 • Content Count

  754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About Dacho

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 03/07/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Sisak
 • Interests
  glazba,motori

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sve ok, shvatio sam. Na DSP -u koristim nekoliko korekcija cisto zbog "boje tona" sveukupne slike koja meni kao slušatelju odgovara. Pogled na drugu stranu od zvucnika.
 2. Soba je dugacka 870 cm, siroka 400 cm. Pozicija slusanja je otprilike na 450 cm, znaci skoro na pola. Na pola prostorija je poprilicno velika garnitura za sjedenje koja dosta toga popije. Strop je od gips kartonskih ploca (Knauf) koje sigurno utječu na zvuk. Nasuprotni zid sa druge strane sobe od zvucnika je također gips kartonski. U prostoriji postoje 2 debela tepiha (2x3 m i 1.2x2 m) sa 5 cm dugim i gustim dlakama. Sa desne strane su 4 teška zastora koji jako upijaju. Svakako je zanimljivo i to sto se zvuk promijenio i nakon sto sam napravio onaj sivi panel na zidu iza zvučnika u koji su ugrađeni zvučnici za HT. Panel je također od gips kartonskih ploča presvučen debelom tapetom. Zbir svega je utjecao na sobnu akustiku da nemam gotovo nikakvih problema sa zvukom, dapače. Postoji samo jedna rupa na odzivu oko 50 Hz gdje mi se poništava bas ali nista strasno.
 3. Samo blaga korekcija sa DSP-om u zvučnicima.
 4. Napokon ponovo kod kuće....
 5. Priznaj da ti se najvise svidjela naša ručka od 16" i šta ona proizvodi...
 6. Općenito je to čar ovog hobija...razgovarao sam sa 20 ljudi i gotovo svaki od njih je rekao da mu je drugi sistem bio najbolji. Generalno gledano vecina zvucnika je imala kao i uvijek problem sa basom koji je imao cudne prizvuke. Ne govorim o velikim zvucnicima u pre malim sobama nego opcenito.
 7. Oni veliki 1743 model su brutalno zvucali. Okaceni na Electron Audio Kinesis tube amp a izvor je bio Studer magnetefon. Fantasticno vjeran i dinamican zvuk. Zvucnici si inace ogromni. https://www.monoandstereo.com/2019/06/mutlipak-2019_3.html?m=1#more
 8. To se podrazumijeva uz putne troškove i 2 kg jagnjetine...
 9. Pa to ti je slicno kao i sa mojim zvučnicima...
 10. To je zbog one kajsije...
 11. Nekome ce mozda to zvucati cudno ali taj Legacy kosta oko 27 000€ sa aktivnim basom sto mislim da zaista nije puno s obzirom na koncept i kvalitetu zvuka. Zaista jedan od najboljih zvučnika na tržištu.
 12. Malo vecu galeriju pogledajte ovdje: https://www.monoandstereo.com/2019/06/mutlipak-2019-high-end-audio-event.html https://www.monoandstereo.com/2019/06/mutlipak-2019.html https://www.monoandstereo.com/2019/06/mutlipak-2019_3.html
 13. Vivide je imao moj prijatelj IV Audio sa novim DAC-om i ogromnim pojačalom u A klasi. 2 puta smo selili cijeli sistem u drugu sobu jer nije bilo dobro. Soba u kojoj su svirali je vrlo zvonila a dimenzija sobe je bila negdje 3 x 6 m pa je tesko uopce bilo presuditi sistemu. Čak i u takvim uvjetima je bilo dosta dobro, ali daleko je od toga sto kutije mogu. To su svakako sjajne kutije premda malo nezgodne za smjestaj jer imaju i sa stražnje strane 2 bas drivera kao i napred.
 14. Hvala na posjeti i zahvalama. Šteta što nismo imali više vremena za razgovor. Uvijek ste dobrodošli.