Dacho

Članovi
 • Content Count

  802
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

About Dacho

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 03/07/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Sisak
 • Interests
  glazba,motori

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takve rucice vise ne radi godinama. Sada ima dva modela, na prethodnim slikama u temi je jedan model a ovo je nova od 16". Sve rucice sam slusao vise puta. Ove novije su sonicno fantasticne, pogotovo od 16"
 2. Zasto, gosp. Lovrinčevic je ugledni stari gospodin poznat starijim audiofilima jer je nekada proizvodio u 80-ima cijevna pojacala koja su se probila van granica juge. Sada je vec dugo u mirovini ali i dalje povremeno radi na podrucju hife.
 3. Mislim da nema naziv modela. Te unipivot ručice neradi odavno. Sada su daleko bolje. Ova na slici je vrlo jednostavna, 12" sa cijevi od carbona. Vrlo je lagana.
 4. Na zalost ima tu puno parametara koji utjecu na to. Nije sve u grafu. Cijela prica oko akustike je daleko kompliciranija. Kada sam napravio postavke da zvucnici imaju krivulju koju vecina zele sa blagim padom od 30-20 000Hz to jednostavno zvucno nije bilo dobro i to nije samo moje misljenje. Zvucnici sa 4 drivera od 12" mogu puno toga ali treba biti i oprezan. Ali kao sto vec rekoh svatko cuje drugacije i percipira kako bi to zaista trebalo zvucati.
 5. Tanak nikako. Doduse ovo su davno neka probna mjerenja ali ovi grafovi samo dokazuju da se cesto karakter zvuka ne poklapa bas sa grafikonima. Neki sa ovog foruma su culi zvucnike pa mogu i posvjedociti o kakvom zvuku se radi. Ali tanak nije, naprotiv.
 6. Znam, nemam bas slika kasnijih mjerenja gdje imam drugacije postavke.
 7. Evo i dvije slike odziva u mojoj slusaoni. Na slici sa 1/12 smoothiga se vidi anomalija koja se pojavila poklapanje nekih modova na mjestu sjedenja. Slusanje je na pola sobe 4.5m od zvucnika pa se to rijesavalo sa pomicanjem zvucnika.
 8. Čudno je da sa DSP -om ne mozes utjecati na parametre srednjeg i gornjeg spektra, vjerovatno su to zaključali jer se taj dio nema što dirati. Percepcija zvuka je individualna i svakome odgovara drugaciji zvuk, zato takvi sustavi imaju prednost jer je moguce puno toga mijenjati. U vecini softwarea to je dosta slicno, zavisno da li zvucnik 2-sistemski ili 3-sistemski tako je i podjeljeno na vise sektora u kojima se moze uzrokovati neke promjene. Kao sto su mnogi vec i rekli po srednjem i gornjem spektru nije dobro puno čačkati ali ponekad se može i nešto dobro izvući. Ja koristim Armonia software, mogućnosti su velike a mjerenja su nuzna. Evo par slika u nekim fazama igranja. Ovdje je vidljivo da postoji EQ prije skretnice i poslije skretnice.
 9. https://www.audio-markt.de/market/start/?page_filter_field_usage_state=0&page_filter_field_manufacturer_id=2051&filter_submitted=1&sort=3&page=3 Vidim da negdje navode cijenu novog Akuratea 6500 a negdje skoro 3000€ manje. Najjeftiniji Akurate ima za 1600€ ako je to dobra verzija, Majik ima za 750€
 10. Koji Linn streamer bi preporučili, imaju poprilicno modela, govorimo o SH. Klimax je presup i u Sh, koliko bi Akurate bio bolji od Majik, a jos vidim da ima i nekih varijanti.
 11. Super. Jako mi se sviđa sistem. Koristis sve prednosti aktivnog sistema, minimalizam i konfor zbog DSP-a. Sličan sustav koristim i sam pa otprilike znam sto se moze sa tim. Stvarno ne treba nista vise od toga.
 12. Dacho

  Koji dac kupiti

  Podloge ispod komponenti su Audio Story platforme, staklo, pluto i jos nesto unutar pluta, u sredini sto je tajna proizvođača. Noge su od nekog silikona sa osnovom od tvrđeg materijala visine cca 30mm. Vrlo dobre platforme. One crne ploce su KOMPAKT ploče, vrlo čvrst i rigidan materijal.