Dacho

Članovi
 • Content count

  527
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About Dacho

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 03/07/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Sisak
 • Interests
  glazba,motori

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  ....bojim se da sam i sebi digao ljestvicu poprilično visoko.
 2. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  Hvala.
 3. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  Hvala.
 4. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  Hvala!
 5. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  Naravno, navrati u Sisak, usput ti je. Inače premijera zvučnika je na Too Loud festu 20 i 21.10. u Zagrebu. Koliko čujem bit će puno izlagača iz Srbije.
 6. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  Moje najnovije aktivne kutije su gotove. Koristim D klasu na svim driverima. Bilo je nekoliko varijanti i probavanja sa lampom na horni, u takvoj konfiguraciji je to malo ipak "bolje" (rekao bih više humanije i malo drugačije). Zbog toga ce u ponudi biti i varijanta sa El 84 i nešto skromnije PCL 85 kao pogon horni. Također sam probavao nekoliko varijanti AB i A klase za pogon 12" drivera koji reproduciraju do 1000Hz, prednost bi dao ipak D klasi za tu namjenu. Pošto je u zvučniku i DSP sve skupa postaje igra bez granica, zavisno koliko se nauči i može upotrebljavati Armonia DSP software. Poanta svega je da i ovdje postoji bezbroj varijacija kao i kod pasivnog sistema, jedino sto je sve daleko kompaktnije i relativno lako za upotrebu.
 7. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  Još jedna stvar koja je po meni bitna...audio industriji baš i nije u interesu da je više zastupljen takav koncept minimalizma, premda se teško više odupiru, sve više je takvog koncepta.
 8. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  Sa puno toga se slazem oko navedenog. U nekom cijenovnom razredu od par hiljada eura bi dao prednost aktivnim kutijama jer za istu kvalitetu treba znatno vise izdvojiti za sve komponente odvojeno. Ako govorimo o nekom high end razredu onda je tu malo veci problem oko konstrukcije aktivnih kutija, nije da ih nema vrhunskih ali... Kada malo pogledamo koji su gabariti i konstrukcije vrhunskih SS pojačala to na žalost nije moguće strpati u neki zvučnik, ovdje isključujemo aktivne kutije sa vanjskim pojačalima jer po meni to je skoro isto kao pasivne samo malo drugi koncept. Posebnost aktivnih kutija je uvijek bila da se smanji veličina kutije, poveća praktičnost i smanji duljina prolaza signala. Ali...sve se mijenja pojavom vrhunskih pojačala u D klasi i upotrebom DSP-a. Dobro konstruirane kutije sa vrhunskim pojacalom u D klasi vec se ozbiljno mogu približiti bilo kojem "pasivnom" sistemu, a uključivanje DSP u lanac još dodatno otkriva jedan potpuno novi svijet.
 9. Dacho

  Aktivne zvucne kutije

  Imao sam prije par godina Grundig Aktiv box 40, dobro zvučeće kutije. Da bi se bas mogao razmahati treba im malo veci prostor i vrlo kvalitetan preamp. I dalje sam ostao na aktivama ali u drugoj sferi. Kod vintage aktiva je problem u starosti, potreban je uglavnom refresh koji nije jeftin. Drugi problem je sto se na oglasima trazi malo previse tako da je upitna njihova kupovina u odnosu na novije kutije. Po mojem iskustvu bolje je za skoro iste novce kuputi novije studijske monitore koji mogu čak i iznenaditi kvalitetom.
 10. Dacho

  Smesne slike

  Nezadovoljni posjetitelj koncerta, bio je loš sound!!
 11. Dacho

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Da, vrlo zanimljiva ručka, komforna i precizna. Gramofon sa vrlo solidnim zvukom, čak ponekad vrlo dobrim. Nije u rangu moje glavne vrtilice ali je za svaku preporuku.
 12. Dacho

  Koji polovan gramofon kupiti?

  Eto kod mene jedan lijepi Dual 721, vrtilica dobrog potencijala.
 13. Dacho

  Audio Kasete, za kaset-dekove naravno!

  Bas sam danas saznao od jednog prijatelja da neki njegov poznanik u Zg ima kolekciju od 2500 kazeta, novih neotvorenih. Čovjek je godinama skupljao prazne nove kazete.
 14. Dacho

  Vintage PA zvučnici

  Pitam se pitam gdje su zavrsili ti Alteci i Tannoyi!!