Dacho

Članovi
 • Content count

  491
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About Dacho

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 03/07/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Sisak
 • Interests
  glazba,motori

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dacho

  Promena u sistemu

  Uživaj, taj Heco je nekad bio moćan zvučnik, a vjerujem da je i danas...
 2. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Kada budu moje potpuno gotove i zriktane sa DSP-om vjerovatno će se pojaviti na kojem sajmu u Zg pa ce biti prilike da se čuju, nebrigaj...
 3. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Nekako mi je to bila ideja vodilja, medijapan je relativno inertan prigušan materijal a carbon daje krutost sa vanjske strane da kutija ne vibrira.
 4. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Cijela osnovna konstrukcija Alfa Romea 4c je rađena od carbona, nešto u tom stilu bi se dalo napraviti...
 5. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Pa caka sa rezanjem je upravo ta kako sam radio, tako su radili i u tvornici gdje sam kupio i tako su mi objasnili majstori koji rade sa tim materijalom recimo za oklope motora i sl. Mislim da bi bilo dosta zeznuto napraviti samo kutije od toga, za to trebaju vakum kalupi i jako puno slojeva. Mislim da je nesto slicno radio Tag Mclaren sa svojim F1 zvučnicima.
 6. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Tu se vidi kako izgleda nakon 2 sloja smole i nakon 4 sloja... Napominjem da sam radio sa Epoxy smolom koja je puno skuplja i kvalitetnija te je teže raditi sa njom a ne sa brzosušivim poliesterskom smolom.
 7. Dacho

  Dachin sistem mkII

  To je platno od 200 gr. nije folija. Strahoviti se mrdaju i bježe vlakna kod rada sa njim. Morao sam krojiti komade i rezati sa samoljepljivom trakom na svakom rezu jer se lako sve raspara i razleti. Ja sam radio tako da sam prvo namazao sa epoxy smolom jedan sloj preko mdf-a pa prekrio platnom pa onda dobro zalio sa smolom. Problem je što se smola treba zapeći što ja nemam uvjete pa sam morao čekati min 5 dana da se osuši pa onda ponavljati postupak. Prva tri sloja su išla bez brušenja dok nije potpuno prekrilo platno koje je dosta debelo. Onda poslije još nekoliko slojeva ali sa brušenjem između do granulacije 800 i na kraju priprema za lakiranje sa brušenjem do 2500 granulacije. Problem su bili ćoškovi jer se na njima raziđe platno i pojavi podloga ali nekako sam to uspio anulirati. Slika ostatka platna..
 8. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Power Softov DSP ima softwersku mogućnost da kontrolira 3 kanala za 3-sistemske kutije sa svojim programom Armonia. http://www.powersoft-audio.com/en/oem-solutions/dsp#DSP-Lite Svi priključci, usb i potenciometar su na straznjoj ploči.
 9. Dacho

  Dachin sistem mkII

  ...
 10. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Konstrukcija je ipak od medijapana a onda su ploče zaljepljene sa vanjske strane posebnim industrijskim ljepilima za montažu sličnih elemenata. KOMPAKT ploča je upravo to što si napisao, poprilično ekstreman materijal po sastavu i za obradu. Vrlo je žilav i užasno tupi i kvalitetnije alate. Malo više slika da se bolje vide spojevi.
 11. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Pravi karbon. Poprilično teško je raditi sa njim. Trebalo je puno slojeva epoxy smole da se izravna površina pa da bude potpuno glatka. Kada je ravna ploča onda nije problem ali pošto je zakrivljena vrlo je zeznuto bez kalupa i vakuma raditi. Što se tiče konekcije razmišljao sam o tako nečemu ali uvijek sam nailazio na neki problem kako to kvalitetno napraviti. Veliki problem je težina pojedinih modula tako da kod montaže doslovce uklizavaju jedan po drugome jer su preteški za neku preciznu montazu odjednom da se utakne nešto u nečega.
 12. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Kritika je na mjestu. Mnogi rade modularne kutije koje se slazu jedna na drugu pa se onda spajaju kratkim spojnicama kao jumperi. Ja sam to namjerno išao izbjeći zato što smatram da svaki dodatni spoj može degradirati zvuk, ovako sam to sveo na minimum.
 13. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Hvala.
 14. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Hvala. Imam otprilike 50-tak slika iz svake faze izrade, i kao što si napisao apsolutno sve sam radio sam osim elektronike i horne koju je odradio prijatelj sa iskustvom u izradi truba od stakloplastike ali ipak po mojim nacrtima. Najviše sam se namučio oko Carbon platna i Epoxy smole te lakiranja....ali eto iskustvo je neizmjerno.
 15. Dacho

  Dachin sistem mkII

  Nema nitko nikakvu kritiku pa da ih raspilim za neke sanduke za krumpire...