Jump to content


TurboMaximus

Članovi
 • Posts

  2,813
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

4,794 profile views

TurboMaximus's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. Triangle Borea BR03 je, recimo, odličan zvučnik, ali traži slušanje s izvesne udaljenosti (nema veze s karakterom zvuka). Preporuka, uz napomenu: Ne odgovaraju mu histerična pojačala!
 2. @DelijaPrag ulaza u hi-fi su kvalitetni zvučnički stalci ili oslanjanje zvučnika, uopštenije rečeno. Tek tako (jednako važno) pozicioniranje ima pun smisao. Građenje od temelja. Nije zakonska obaveza, ali redukuje kasnije mnogo skuplje lutanje.
 3. @Mr.Dule Stalci su važni (bar) koliko i zvučnici. Verovatno najisplativije ulaganje u hifi. Kopiranje i jednostavnih stalaka je daleko složeniji zadatak nego što izgleda. I naravno, verovatno će ti iz cuga bljesnuti kako da konstrukciju unaprediš (=upropastiš).
 4. Nemoj ići kod metalostrugara, već u radnju i kupi proverene stalke. Isplatiće se.
 5. Improvizovao sam dimenzije, ali gađao bih ovakvu postavku
 6. Jedna savremena koncertna sala: https://www.gso.se/2021/08/25/vi-mots-igen-steg-for-steg/
 7. Akustički tretman se ne radi otprilike. Pravilo "što više tretmana, to bolji zvuk" ne važi. Kreni od nameštaja s funkcionalnim smislom i prati promene u zvuku, spreman na korekcije rasporeda. Rešenja treba da su prostorno fleksibilna. Elegantne pretpostavke obično padnu u vodu. Na pod stavi nešto od prirodnog materijala. Zvučnici mogu još napred. Naravno, sve se radi s usviranim komponentama (par stotina sati).
 8. I ja imam pozitivno iskustvo s njima.
 9. Možda je nezgodan položaj, odnosno orjentisanost magneta.
 10. Ima rezona. Ok, to je negde gde sam i sam nabo, što je ok.
 11. NET kaže da se greje. Nisam imao priliku da pipam drugi primerak, ali konkretnih komentara ima. Videću s majstorom. To, međutim, ne menja tekuće stanje. Npr: https://forum.audiogon.com/discussions/does-the-nad-326-bee-integrated-amp-run-hot
 12. Ja ću ozbiljno. 2008-09. godište, nisam siguran. Zvuk mu je primetno pao. U doslovnim rekonstrukcijama okruženja daje izmenjen, neprivlačan i nekonzistentan zvuk. Drugo, novije pojačalo se ponaša normalno. NAD se veoma greje, leti peče, što ne prija kondenzatorima. No, ako imate drugačiji predlog za mogući uzrok, nemam ništa protiv da budem obavešten.
 13. Može li neko, odoka, da proceni ukupnu cenu potrebnih kondenzatora - dva velika + pedesetak malih. SAMWHA ili nešto ekvivalentno. Ima na linku krupna slika, bez čitljivih vrednosti, ali iskusnom verovatno dovoljna. Ovde ima iskusnih. https://www.crutchfield.com/S-lWwX8oA16WP/p_745C326BEE/NAD-C-326BEE.html?archived=#&gid=1&pid=3 Da li zameniti samo elektrolite, ima tamo i drugih?
×
×
 • Create New...