TurboMaximus

Članovi
 • Content Count

  2,434
 • Joined

 • Last visited

About TurboMaximus

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

2,547 profile views
 1. Poziciju na pola dužine sobe neki upravo preporučuju. U malom sistemu tako dobijam najbolji zvuk. Ne treba brinuti zbog relativno zbijene postavke, to je u stvari dobro. Stalke i policu treba najozbiljnije shvatiti.
 2. Ograničio sam se na ulogu DSP-a kao korektora akustike. Loš surogat. Mogu (i naslepo) da prihvatim da postoje primene u kojima pravi manju štetu nego neka druga rešenja.
 3. Uloga DSP-a je projektovana na falš pretpostavci da je relevantan kumulativni odziv. Relevantan je odnos direktnog odziva i prostorne distribucije reverberacija. To je psihoakustički zahtev. DSP brlja po odzivu sistema da bi korigovao akustiku. Vađenje zuba kroz dupe. Ima smisla u basu (ali na potpuno izdvojenom kanalu), čisto sticajem okolnosti što čulo sluha nije u stanju da locira izvor, što onda kumulativni odziv čini relevantnim. Sva iskustva obnarodovana na forumu govore isto.
 4. TurboMaximus

  Smesne slike

  Ovaj mi je nesporni novosadski favorit
 5. TurboMaximus

  Lampizator

  Svaka cev ima svoj zvuk. Ne sećam se sa sigurnošću, ali mislim da su mi na probi bile JJ KT88 sa vrlo tankim pinovima koji nisu pravili dobar kontakt. Da nisu neprirodno zasvetlele, a ja regovao trenutno, nešto bi bilo sprženo. Nema direktne veze s tekućom pričom, ali treba imati u vidu.
 6. Ovo mi je promaklo. Slušam integralnu karticu, odnosno izvlačim analogni signal. Kućište mi stoji na staklu i četiri opruge, klackajući se na nekoliko herca. Zvuk se sa bezlično informativnog izdigao na nivo koji uopšte nije za omalovažavanje. @Nomimasen takođe koristi opruge, ali izvlači digitalni signal na eksterni dak. @Toza je na kuglicama i čuje se. Radi se o tri u celini dobro sređena sistema. Ne znam koliko očekivati u nekoj (uobičajeno) nemarnoj instalaciji.
 7. Jasno je, mada uvek ima pitanja. Mislim da je tekst s linka https://www.slashroot.in/how-is-tcp-and-udp-checksum-calculated prilično pregledan i pristupačno ilustrovan. Raduje me što nisam zatekao onaj par/nepar sistem koji teorijski, ako sam pravilno ukačio, može da propusti i stopostotno, bit po bit netačnu informaciju. Ipak, jedan pogled na primer pravljenja ček sume otkriva da TCP ne dihtuje savršeno, što sam i očekivao. Ono što se ne vidi na prvi pogled je i da li u ovakvom protokolu postoje skrivene pravilnosti koje isprovocirane karakteristikama recimo kabla, rezultiraju potencijalno opservabilnim posledicama. Pretpostavljam da se nije čekalo da se ja nad time zapitam. Kao i inače, uvažavam samo slušni test.
 8. TurboMaximus

  Lampizator

  Taj što je završio u Srbiji sam imao priliku da čujem i moram da priznam da sam se nakon dugo vremena razmaštao nad nekim uređajem.