Jump to content

TurboMaximus

Članovi
 • Posts

  2,674
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

3,901 profile views

TurboMaximus's Achievements

 1. Uradi čitav spektar. Uporedi sa slušnim testom.
 2. Tu je negde (nisam iz branše).
 3. 6 i 4m je građevinski raster koji mi se urezao kao čest (moguće neopravdano). Nisam meru zadao kao idealnu, već kao realnu. U jednoj takvoj sobi čuo sam ono što sam opisao. Šta će te od modova mučiti, zavisi od pozicije zvučnika i lobanje. Možda nijedan.
 4. Kao što znaš, u toku sam. 24 je dovoljno gotovo za sve kutije. Ne može do 2Hz, definitivno. 2Hz puštaš u dnevnoj. Bliska postavka zvučnika možda psihološki provocira, ali kad se oslobođeni zvuk prostre 15m u dubinu, postaje nebitno.
 5. TI savremeni integrisani, razuđeni dnevni boravci nisu prirodna mesta za vrhunsku hifu. Mada, i kod tebe se preokrenulo kad smo otišli na dva i kusur metra, što, opet, niko neće da uradi. Izdvojena prostorija od 6 x 4 x 2.6m je dovoljna za svako iživljavanje. Ko ima i planira da da par desetina hiljada na uređaje, trebalo bi da parkira prst na čelo.
 6. Ponekad nisam najjasniji, ali to nije ovaj slučaj. Merenje police mi je palo na pamet jer to još niko nije radio, a ne da bih dokazivao nedokazivo. Konkretno me je isprovocirao onaj ravni deo odziva.
 7. Svaki ima svoje osobine i moguću primenu. A sad idem u šetnju.
 8. Priča se u kontekstu razlika svojstava, generalno. Porede se strukture na dva udaljena nivoa uređenosti. Toliko udaljena, da se gotovo može govoriti o dva materijala.
 9. Jedan isti homogeni materijal može da ima i izotropna i anizotropna svojstva.
 10. Homogenost i izotropnost nisu sinonimi. Homogeni materijal može i ne mora da ima anizotropna svojstva.
 11. Uticaj vibracija nije ograničen na mehaničke sklopove. Vibracije za kretanje koriste strukturu materijala, dajući doprinos unutrašnjem stanju materijala. Definitivno utiču na provodljivost, a periodičnost tog uticaja nagoveštava šta daju na izlazu. Ne postoje imuni uređaji.
 12. Mani se pretpostavki, deficitarno si informisan. Predlog je da izmeri. Ako sam dobro razumeo, prvobitno merenje radio je s uređajima na stelaži. Pikovi koje generiše prostorija neće nestati, ali mogu da se promene. Neki od pikova možda imaju drugo ili višestruko poreklo. Mogu da iskrsnu i neki novi.
×
×
 • Create New...