TurboMaximus

Članovi
 • Content Count

  2,530
 • Joined

 • Last visited

About TurboMaximus

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

2,818 profile views
 1. Pozicioniranje se odražava na ukupni zvuk, kakva god konstrukcija zvučnika bila.
 2. Mislim da si sazreo da postavljaš pitanja, ali ne sebi.
 3. Ako je ovo ozbiljna tema i uređaji ispravni, razlozi mogu biti: - neusviranost zvučnika - loši zvučnički stalci - loša pozicija zvučnika - predampirana prostorija - loša podloga za uređaje
 4. Naravno, kad ne merim. Uključim ton generator i slušam. Tačno ono što sam i napisao, što je suprotno od "ne može da se čuje" (u oba smisla).
 5. U sobi 5,3 x 3,3m, Wharfedale Diamond 9.1 spustio se do 32-33Hz, naravno s očekivanim padom ispod šezdesetak herca. Hoću da kažem da se čuje. SF Concertino iz glavnog sistema se drži stabilno do pedesetak Hz, ali najniži tonovi pokazuju dinamičku neelastičnost. Ide svakako i dublje. Moj recept za dobar zvuk čine: elementarna kontrola akustike, beskompromisno pozicioniranje, kvalitetno osnovno ožičenje i ista takva podloga. Sabvufer nije neprirodno rešenje, ali komplikuje situaciju, najčešće nepotrebno. Svakako nije rešenje od kog se počinje.
 6. Nemam sabvufer. Sve je isto kao pre, samo je jedan jeftin integralac zamenjen drugim. @lalelala je apostrofirao pozicioniranje, mada ne najtransparentnije.
 7. SoundStyle je solidna polica. Nadam se da nisi krenuo u neku improvizaciju ala nameštaj. Lutrija.
 8. Mislim, u stvari, da. Bila je promocija nove, koliko znam, ali me nije zanimalo. Staru imam.
 9. Ako ste mislili na https://www.schopper.ch/index.php?page=satie-parlic, to je, koliko vidim, prvo i jedino izdanje ovih https://www.schopper.ch/index.php?page=home. Čuli su staru ploču, pozvali je i snimili na drugarskoj bazi. Studio - https://www.schopper.ch/index.php?page=satie-parlic-making-of
 10. Nedavno sam dobio ovaj link: https://www.schopper.ch/index.php?page=vinyl
 11. TurboMaximus

  Lampizator

  Već sam se izjasnio o Laletovom Lampizatoru. Imam neku svoju definiciju Apsolutna kategorija, rezervisanu za uređaje od kojih ne mora bolje. Može, neka i bude, ali praktično ne mora. Laletov ili spada u tu kategoriju ili je veoma blizu. Sposoban je da generiše veoma ubedljivu, uverljivu prezentaciju koja istovremeno i pleni i rasterećuje. Pitanje kojim korisnik takvog uređaja treba prvenstveno da se bavi je kako uopšte realizovati njegov potencijal. Konfekcijskom, likovnom instalacijom ne može.