Jump to content


TurboMaximus

Članovi
 • Posts

  2,687
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TurboMaximus

 1. Za kuhinju. Taman ima dva, da stisne sendvič.
 2. Sistem (komp, FIIO K5Pro, NAD 326BEE, Straightwire i Transparent žice) nema histerične članove, tako da me iole uravnotežen zvučnik ne zabrinjava. Startna prednost Triangla je što mogu da ih kupim na ćošak i po od kuće. Zabavlja me i to što je firma manje izvikana. U komentarima lebdi nešto što upućuje na dopadljivost s predumišljajem, što nerado konzumiram u većoj količini. I sam izgled je pomalo nafrakan, za razliku od generičkog dizajna ELAC-a. Vuče me da i o njihovom zvuku analogno razmišljam.
 3. Moji su stradali - vešanja - od napada idiota mačora, a jedan bas/srednjotonac je počeo da se javlja na nižim frekvecijama. Ako ima načina da se za razumne pare dovedu u red, uradiću to možda, ali im je karijera u mom sistemu okončana. Kako na početno pitanje očito neće biti odgovora, postaviću jednostavnije. ELAC mi je, intuitivno, jasniji slučaj, ali da li je neko slušao TRIANGLE?
 4. Ovo je sad već indikativno. Skloniji sam direktnijem zvuku, a Q Acoustics tu ne spadaju. Brinu me visoki kod Triangla. Na šugavim YouTube klipovima deluju iskrzano. Ako se dokopaš javi, mada sigurno prelamam do kraja meseca.
 5. 9.1 ima bolje visoke nego SF Concertino. Sredina je krajnje izdašna za tu klasu, mada fluidnost i gustina očekivano nisu na nivou SF. Nikakvih problema s 3D slikom. Problem je izdignuti gornji bas sklon glindžavosti. Imam utisak da su novi DIAMOND-i manje otvoreni. Da li si slušao baš i 9.1? Ono što me prvenstveno zanima je karakter jer ne sumnjam da su zvučnici iz naslova bolji. Moj utisak na osnovu priča s neta je da ELAC vuče ka objektivnosti, dok TRIANGLE ne krije svoje koloracije koje u tom rangu mogu da donesu i jasne benefite.
 6. Uži izbor za naslednike Dajmonda u malom sistemu sveo sam na modele iz naslova. Nisu potrebne nove ideje, umoran sam. Zamolio bih (nadam se postojeće) vlasnike da ovde otisnu lična iskustva, a najvrednija bi bila komparacija s Dajmondima. Hvala unapred.
 7. Ne mogu da polemišem jer ne znam. Ja govorim o starijem pojačalu (10 godina ili ?). @Nomimasen je još u pelenama. Kad pređe na nošu, vidi s njim.
 8. A možda i stereo. 90kg. Ne znam koji model. Ne pamtim to, a i prošlo je dosta godina.
 9. Mono Karani dubine metar, koliko se sećam.
 10. Šta je ovo? https://hdmusic.me/?s=return+to+forever
 11. I jedan od omiljenih omota.
 12. Uradi čitav spektar. Uporedi sa slušnim testom.
 13. Tu je negde (nisam iz branše).
 14. 6 i 4m je građevinski raster koji mi se urezao kao čest (moguće neopravdano). Nisam meru zadao kao idealnu, već kao realnu. U jednoj takvoj sobi čuo sam ono što sam opisao. Šta će te od modova mučiti, zavisi od pozicije zvučnika i lobanje. Možda nijedan.
 15. Kao što znaš, u toku sam. 24 je dovoljno gotovo za sve kutije. Ne može do 2Hz, definitivno. 2Hz puštaš u dnevnoj. Bliska postavka zvučnika možda psihološki provocira, ali kad se oslobođeni zvuk prostre 15m u dubinu, postaje nebitno.
 16. TI savremeni integrisani, razuđeni dnevni boravci nisu prirodna mesta za vrhunsku hifu. Mada, i kod tebe se preokrenulo kad smo otišli na dva i kusur metra, što, opet, niko neće da uradi. Izdvojena prostorija od 6 x 4 x 2.6m je dovoljna za svako iživljavanje. Ko ima i planira da da par desetina hiljada na uređaje, trebalo bi da parkira prst na čelo.
 17. Ponekad nisam najjasniji, ali to nije ovaj slučaj. Merenje police mi je palo na pamet jer to još niko nije radio, a ne da bih dokazivao nedokazivo. Konkretno me je isprovocirao onaj ravni deo odziva.
 18. Svaki ima svoje osobine i moguću primenu. A sad idem u šetnju.
 19. Priča se u kontekstu razlika svojstava, generalno. Porede se strukture na dva udaljena nivoa uređenosti. Toliko udaljena, da se gotovo može govoriti o dva materijala.
 20. Jedan isti homogeni materijal može da ima i izotropna i anizotropna svojstva.
×
×
 • Create New...