Aoxomoxoa

Članovi
 • Content Count

  1,237
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Aoxomoxoa

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 09/11/1957

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

5,249 profile views
 1. Aoxomoxoa

  Na gramofonu..

  Upravo stigla iz Nemacke. Trenutno najvrednija ploca u mojoj skromnoj kolekciji,iz cetiri razloga: 1) prvo izdanje, 2) nije radjeno re-izdanje, 3) nije izasla na cd-u, 4) najskuplja ploca koju sam platio ( 33e + 5e postarina). CONQUEROO-From the Vulcan gas co
 2. Cestitam na prinovi.Ajde da se slegnu utisci,pa referisi(jel se zvuk otvorio).Ne znam da li imas izlaz za dva para zvucnika,da uporedis A/B,bilo bi zgodno.
 3. Kupio ili na probi?
 4. Eto,i ja sam ove godine nabavio jednog iz iste familije.
 5. Nista.Treba da je isti princip kao i kod 1200.
 6. Nemo me zbunjujes.Moj je ovaj ,ali bez rucice (samo baza SL 150): Nije to Thorens,pa da pliva.Ako i ima nesto,sve je ukruceno.
 7. Imam DD. Ovaj sa linka je oko 280g.Mogu da ga pojacam sa jos 100g.Ne rece nista o utiscima?
 8. Moze neki konkretan utisak? Ono,basovi definisaniji,visoki...
 9. Aoxomoxoa

  SHURE

  Ima gde nije izbrisano. https://www.diyaudio.rs/topic/9268-the-grateful-dead-story/
 10. Sta me je podstaklo da otvorim ovakvu temu? Kada sam devedesetih rasprodao svoje ploce,i poceo da pravim ponovo kolekciju,ali sada baziranu na cd,jedina ploca za koju znam,a da me je muzika interesovala,i da nije izasla na cd je Muddy Waters-"After the rain".ploca je iz 1969.g.,a na cd-u se pojavila tek 2007.g. Sada sam narucio plocu grupe Conqueroo-"From the Vulcan gas co",koja ne da nije izasla na cd-u,nego nije izdato ni reizdanje.Muzika je iz 1968.g.,a ploca je izdata 1987.g. Obicno te retke ploce izdaje "Akarma",ali ovu ne. Da li imate saznanja za jos neku rok plocu koja nije ugledala svetlost dana na cd-u?
 11. Da li neko ima Keith Jarrett's "The Koln concert", izdanje EU,mislim 2010.g.Moze da se kupi kod nas. Imam cd( ECM USA iz 1999) pa me zanima da li ploca bolje zvuci.
 12. Hvala na savetima,probacu obe opcije,moj gramofon je DD,pa predpostavljam da 370g moze da dodje u obzir. A bice zabavno i probati drugu varijantu.(bez narezivanja osovine)
 13. Ovo me zanima kako da uradim.Od ploce do vrha osovine imam 5mm slobodnog prostora za koji treba da fiksiram klamp.
 14. 1. record clamps-obezbedjuju pritisak na plocu odupiranjem o spindle, tj. osovinu tanjira. Pri tome oni ne izazivaju znatnije povecanje tezine pa su pogodni za ogibljene gramofone. Bilo ih je raznih pa cak i ingenioznih. Pre 20-tak godina je bio popularan tzv. "Puck", gumena stvarcica u obliku sahovskog piona sa rupom odozdo, na bazi. Rupa je bila za dlaku uza od osovine tanjira. "Puck" se navuce na osovinu a elasticna svojstva gume vec ucine svoje - obujmivsi osovinu baza upire o plocu ... i to je to. Michel clamp pak, ima futer iz tri segmenta (kao busilica za ucvrscivanje burgije). Stezanjem centralnog zavrtnja oko osovine obezbedi se pritisak na plocu. Na osovinu tanjira, ispod ploce se postavi filcani prsten. Kada clamp odozgo pritisne plocu (precnik mu je otprilike kao etiketa ploce - record label) on izazove blagu konusnu deformaciju elasticnog vinila te ploca i po obodu pritisne tanjir. Ovaj efekat je pojacan samim oblikom Michel clampa - one je takodje blago konusan odozdo. Pickering To je verovatno to.Samo me je interesovalo kako se postize to prijanjanje ,ili srafljenje,uz osovinu tanjira. Sve ovo pitam jer sam mislio da sam napravim ovako nesto,ne zbog para ,vec zabave.
 15. Da,to mi je jasno samo ne razumem ovaj prvi princip.Ajde,potrazicu temu,ako je jos u zivotu,jer neke stare teme je nemoguce procitati.