Jump to content

Aoxomoxoa

Članovi
 • Content Count

  1,366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Aoxomoxoa

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 09/11/1957

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

6,445 profile views
 1. Moras da odlusas bar 40-ak sati materijala. Tada opet podesiti VTA i ostale parametre.
 2. Ortofon ima gamu od dvanaest tipova zvucnice (4xMM,4xMC,4xCadenca,+3 ezotericne). 2MRed je prva u gami...i ne moze se ocekivati rapsodija u zvuku. Koliko sam video,Hegel je u rangu cene Technicsa,sto znaci da ce ti trebati skoro duplo vise para da se gram nadogradi(kertridz...minimum 2M Bronze+phono amp),da bi zvucao bolje od dac-a. Meni moj gramofon zvuci bolje od mog cd plejera+dac,i kosta duplo vise.Kod mene je to imalo smisla,jer sam odrastao na plocama,cd mi je vise za klasicnu muziku.
 3. Jednostavnije ti je da pozajmis pojacalo,(pa da probas sa njegovim phono ulazom),ili phono preamp pa da probas na tvom pojacalu,na bilo kom ulazu,osim phono. Ja imam jedan phono preamp da ti dam za probu,ali sam iz Beograda.
 4. Nisam ni ja zadovoljan zvukom sa obojenih vinila.Doduse,imam samo jednu takvu plocu od Grateful Dead-"Aoxomoxoa"...sad trazim nacin kako da je uramim i okacim na zid.
 5. Probaj da povezes gramofon na bilo koji drugi ulaz.Pa vidi da li se i tu gubi kanal,i da li je ista jacina. Ako oba kanala rade isto,gramofon je u redu,a phono ulaz ne valja.Ako se opet gubi jedan kanal,greska je do gramofona.
 6. Ovo mi deluje pristojno za zadati budzet. https://www.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni/dual/oglas/107032273?filter_id=991209139
 7. John McLaughlin-"Extrapolation" imam prvo US Polydor izdanje,koje je izaslo tek 1972.g. Kao prvo izdanje je UK label Marmelade iz 1969.g.I tek 1970.g. su izasla Polydor izdanja made in Germany,UK,France. I tu mi je jedino jasno koji je prvi press. https://www.discogs.com/master/view/75355
 8. "The Koln concert" bi trebao da originalno bude nemacko izdanje.Ja imam americko i nemam nameru da ga menjam.Ali za neke druge ploce sam zainteresovan za prvi originalni pres.
 9. Slazem se,ali to je vec za temu "Kvalitet pojedinih vinil izdanja". Ja sam ovu temu pokrenuo u zelji da saznam kako prepoznati vinil koji je prvi otisak sa originalne matrice,vise kao kolekcionarski zahtev.
 10. Nije pravilo,mada ih volim,i imam.
 11. Da li to znaci da definitivno kao prvo izdanje (iz ugla kolekcionara) racunam prvu plocu sa spiska? Ne znam gde bi trazio gde je ploca prvo izdata.Mozda neki sajt?
 12. To me je interesovalo ,Prosto nisam mogao da verujem da je "Jazz blues fusion",snimljen koncert u USA,izasao prvo na nemackom Polydoru.
 13. Nedoumica je sledeca > primer#1 JOHN MAYALL-"Jazz blues fusion"- na prvom mestu svih izdanja > made in Germany > 1972.g. https://www.discogs.com/John-Mayall-Jazz-Blues-Fusion/master/76411 primer#2 JOHN MAYALL-"Moving on" - na prvom mestu svih izdanja > made in Canada > 1972.g. https://www.discogs.com/John-Mayall-Moving-On/master/76418 Da li to znaci da se izdanja iz tih zemalja smatraju za originalna prva izdanja? Ili je redosled nasumican? Prvu plocu imam made in England,drugu made in USA,obe iz 1972.g. Da li su to originali,ili ne? Na primer
×
×
 • Create New...