Jump to content


Aoxomoxoa

Članovi
 • Posts

  1,414
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Aoxomoxoa

 • Birthday 09/11/1957

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

6,877 profile views

Aoxomoxoa's Achievements

 1. Nisam ovo pisao da bih nekog ubedjivao u istinitost mojih zakljucaka...prvu plocu sam kupio 1973.g. pa smatram da sam imao dosta vremena da izgradim sopstveni ukus,kao i da se upoznam sa razlicitim izdanjima istih nosaca zvuka. Mozda moje usi nisu vise mladalacke,ali sasvim dobro prepoznajem razlike,meni cujne. Stojim iza svega sto sam rekao o razlicitom zvuku istog daca,a na razlicitim polozajima.
 2. Zaboravite na podloske bilo koje vrste... U nedostatku iceg pametnijeg,resih se da ubijem vreme sa eksperimentisanjem necega sto mi je ,nicim izazvano,palo na pamet. Korisceni su sledeci diskovi: GIPSY KINGS-"Love songs",STAN GETZ-"Getz/Gilberto" i STEPHANNE GRAPPELLI-"Verve jazz masters 11". 1. DAC stoji na polici koja je na nosacima ucvrscenim na zid... Zvuk je pomalo zamucen,ne cuju se fini detalji...pozitivno je sto nema visokih koji udaraju u ganglije...slusljivo. 2. DAC stoji na drvenoj dasci,koja je sa tri siljka odvojena od police...predhodno pomenute. Razlika je cujna...mnogo cistiji zvuk,skoro analiticki.medjutim... gitara kod Gipsy Kingsa je veoma iritirajuca na pesmi "Love and liberte"...visoki mi ne prijaju. Kod Grappellija se kod klavira i violine cuje neki dodatni poluton,koji "prlja" zvuk. Eh,kad bi moglo nesto od oboje. 3. Moze... DAC sada visi u vazduhu...i sve je na mestu. Klavir kod Getza je bio nedefinisan...sada cist. Gitara prijatna za slusanje. Violina bez ikakvih primesa...Kompletan utisak veoma pozitivan...nista se ne izdvaja...ne remeti muziku...sve je tecno. Ovo je moguce uraditi sa ovim dacom jer je male tezine...ostaje da razmisljam kako da slicno izvedem sa cd plejerom. kakav tweak,strasan tweak Sledecih dana probacu ovo vesanje sa phono ampom...mozda mi se posreci.
 3. JOHN MAYALL-Bluesbreakers with Eric Clapton DECCA 042280008611,limitted edition, 180g Made in Europe omot 5,ploca 5- Bukvalno dva puta slusana. cena 1.800 din
 4. LOVE-Forever changes Electra 8122797115, 180g Made in USA & Europe, 2012.g. omot 5,ploca 5- Bukvalno dva puta slusano. cena 1.900 din
 5. Ja imam ove i zadovoljan sam https://www.hifisound.de/en/Hifi-Accessories/Vinyl-Accessories/Dynavox-record-inner-sleeves-50-pack.html Svi ovakve vrste(sa pirincanim papirom) su oko 20e za 50kom.
 6. Ja sam definitivno odustao od reizdanja (od 2000.g. pa na ovamo). Nijedno nije zvucalo kao prvi pres. Po meni je i logicno...jer bez obzira sto su nova(bolja) izdanja snimana sa original traka,te master trake su stare 50 i kusur godina...prosto mi je neshvatljivo da mogu da zvuce sveze kao kad su nasnimljene...bar bi neki visoki morali da se izgube. A kad pogledam cene novih ploca...pa uporedim sa prvim izdanjem u VG+,ili NM- stanju...dodjem do zakljucka da me kostaju priblizno. 1st press bez dileme.
 7. Imam plocu Drago Mlinarec-"A ti se ne daj",reizdanje...tirkizna etiketa sa plavom ornamentisanom linijom...ploca je u VG stanju. Interesuje me da li ima razlike u zvuku u odnosu na prvo izdanje (crno bela etiketa)? Skupi su ti prvi primerci,pa ako nema razlike u zvuku...dobro po mene.
 8. Pa meni je preporucena vrednosti od 1.5g ...dosao do 1.6g...i bolje je...probacu sve od 1.55 - 1.70
 9. @paja959 @pollux Hvala na sugestijama,danas ne,ali naredna dva dana probacu sa ovih 1.6 da idem na 1.7g. Nije me mrzelo,opet sam digitalnom vagicom merio...sada sam precizno postavljao vrh igle na centralnu tacku na vagici...i dobio sasvim druge rezultate 1. bez mata,sa plocom = 1.60g 2. sa matom i plocom = 1.62g Ne znam gde sam gresio,ali ovo je sasvim prihvatljiva razlika.
 10. Mislim da necu imati problem sa navedenim...uspeo sam da odslusam desetak ploca. Sve ploce iz sezdesetih i sedamdesetih zvuce dosta dobro...sveze...otvoreno...sa dosta vazduha. Sve ploce iz dvehiljadite zvuce dosta losije...zatvoreno...bez vazduha. Kako su ove nove u manjini...ostajem pri stavu da solidan/bolji gramofon zasluzuje samo 1st ili 2nd press. Stare ploce su uglavnom 1.3mm...nove oko 2mmm. Tako da VTA ,jednom namesten,nece biti potrebno menjati.
 11. Mislim da je sada dobro...bolje...ako ne bolje,onda drugacije. Rucica paralelna sa plocom,tezina 1.63g.(mereno bez mata ).
 12. Hvala lepo...ali moja je 303,sa tri kraka.
 13. Ha,a ja imam Regu...da bi menjao VTA,moram da je skidam i menjam podloske...nemoguca misija.
 14. To je tacno,medjutim...stare ploce su oko 1.3mm,a nove 200g oko2mm.Meni da za svaku plocu menjam VTA i gaznu silu ne pada na pamet.To vec nije toliko bitno. Dosao sam do 1.63g.Da sam pogresno merio zajedno sa plocom i matom,to bi bilo 1.7g. A to je maksimalna tezina,koja bas nije preporucljiva. Zato mi je odgovor na pitanje bio neophodan
 15. Lapsus,da... Za Bronzu je gazna sila 1.4-1.7....preporuceno 1.5. Ja trazim pravu gaznu silu,po usima..ipak ne bi da prekoracim maksimalnu od 1.7g.Zato mi je tih 0.07 ipak znacajna razlika.
×
×
 • Create New...