Aoxomoxoa

Članovi
 • Content Count

  1,247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Aoxomoxoa

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 09/11/1957

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

5,324 profile views
 1. Kakvi ponovo.Kad se nisam slogirao kad sam shvatio da zvucnici nisu prikljuceni.
 2. Pustio sam cd plejer povezan na Technics pojacalo (koje sluzi samo kao selektor ulaza), a ovo dalje u cevno pojacalo Unison.Mojom greskom nisam povezao zvucnike (ostali samo kablovi),I sta cujem. Cujem muziku sa cd-s koja dolazi iz same kutije pojacala (tamo gde su trafoi). Kako je to moguce,sta je sviralo,i kako cevas nije crk'o?
 3. Pojacalo Technics SU-V4x. Crkli tranzistori,ne rade tonske kontrole,balans... Radi kao selektor ulaza (cd,tuner,aux,tape 1 and 2) i,ono glavno,phono MM/MC ulaz. Cena 2.800 din. Aleksandar, tel. 064/132-30-36 ( 12-22h )
 4. Aoxomoxoa

  Na gramofonu..

  AYNSLEY DUNBAR RETALIATION-Dr.Dunbar's prescription (2014 - Not Bad Records ). odlican snimak.
 5. Da pokusam da odgovorim svima: @džonibigud Vrlo verovatno da je to taj lik.I steta sto je izbrisao klip koji sam slusao.Mislim da bih uzivao sa tim zvukom. @black coffe & @Father Mozda najbolji predlog.Ostaje stereo za cd i neke stereo ploce,a mono za pravo uzivanje.Ako postoji neki predlog kako to izvesti,i koji konkretno zvucnik bi dosao u obzir,rado bi uzeo u obzir takav pristup. @sondek Moja soba je velicine 4.5x4.Istovremeno,to je dnevna soba,pa je postavljanja zvucnika kompromis sa zenom.Mali Harbethi su se uklopili u prostor.Kako je moja zelja da imam gabaritniji zvucnik,sa vecim basom i hornom,to postavljanje dva takva zvucnika ne bi imalo ni smisla,a ni prodju kod lepse polovine.Jedan,i on mozda;treba videti koji zvucnik,koji su gabariti,a mesto na kom bi stajao,ne bi mnogo uticalo na poziciju slusanja.
 6. Ostavio bih Harbethe za muziku sa cd-a
 7. U redu je,ali bi isao samo na jedan,vecih gabarita,sa hornom.
 8. Hvala za info.Uporno trazim klip sa japancem koji ima sistem sa jednim zvucnikom,ali ne mogu sada da se setim koji.
 9. Zasto mi je doslo da razmisljam u ovom pravcu?Skoro 80% muzike koju slusam je izvorno stampana u mono vinil izdanju.Pod tim podrazumevam jazz do sesdesetih godina,rock do sedamdesetih,i klasicnu muziku do sesdesetih. E sad,pod mono sistemom sam mislio na sistem sa jednim zvucnikom.Kako se vecina audiofila slaze da pozicioniranje zvucnika(a i sama akustika sobe) uticu oko 40% na sam zvucni dozivljaj,predpostavljam da bi samo jedan zvucnik resio dosta od tog problema(ne treba traziti sweet pot pri slusanju). Ono sto izaziva nedoumicu je ,kako sklopiti takav sistem.Za gramofon predpostavljam da je jednostavno-ugraditi mono zvucnicu.Za zvucnik bilo bi problema kako nabaviti samo jedan komad,ili ici na samogradnju.Ali kako naterati stereo pojacalo da radi kao mono?Uzmimo ,na primer,moje pojacalo-Unison Research Simply Four.Ima ulaz L+R,ima izlaz za par zvucnika.Kako se to resava? Da li neko ima takav sistem,i kakvi su utisci?
 10. Aoxomoxoa

  Na gramofonu..

  Upravo stigla iz Nemacke. Trenutno najvrednija ploca u mojoj skromnoj kolekciji,iz cetiri razloga: 1) prvo izdanje, 2) nije radjeno re-izdanje, 3) nije izasla na cd-u, 4) najskuplja ploca koju sam platio ( 33e + 5e postarina). CONQUEROO-From the Vulcan gas co
 11. Cestitam na prinovi.Ajde da se slegnu utisci,pa referisi(jel se zvuk otvorio).Ne znam da li imas izlaz za dva para zvucnika,da uporedis A/B,bilo bi zgodno.
 12. Kupio ili na probi?
 13. Eto,i ja sam ove godine nabavio jednog iz iste familije.
 14. Nista.Treba da je isti princip kao i kod 1200.