Jump to content


Trulex

Članovi
  • Posts

    308
  • Joined

  • Last visited

About Trulex

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Location
    MZ Kać

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Trulex's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Jel ima neki bajker iz Valjeva možda?
  2. Trulex

    Opruga gramofon

    Sada lift radi besprekorno i mislim da nema viška delova.
  3. Trulex

    Opruga gramofon

    A ovo: https://pikadooprema.com/duoPack-SiliconePTFE-protech
  4. Trulex

    Opruga gramofon

    Odgovorili su mi da je sprej, znači ništa.
  5. Trulex

    Opruga gramofon

    Našao sam nešto na KP, 100ml 550 din. Jel se to na Sony ps313fa odozdo stavlja ili moram da ga otvaram i rastavljam lift iznutra?
  6. Trulex

    Opruga gramofon

    To je neko silikonsko ulje koliko sam razumeo.
  7. Trulex

    Opruga gramofon

    Eh, kako da mi doturiš nešto veličine graška, kaži mi gde i kako da tražim?
  8. Trulex

    Opruga gramofon

    Pošto sam rešio problem sa motorom, sad sam hteo da sredim lift ručice pošto previše brzo spušta ručicu na ploču a nekad ručica padne i pre nego što dođe iznad ploče. Pregledao sam youtube i vidim da svi stavljaju neki silikon, gde to može da se nađe kod nas?
  9. Trulex

    Opruga gramofon

    Evo da javim šta sam uradio, Skinuo sam motor i utvrdio da ne treba da lepim žice, malo sam poravnao prstima, zategnuo one plastične držače koje drže žice, mislim da ta metalna kapa u kojoj je magnet ipak baca malo 8-ce, mada ne mogu pouzdano da utvrdim. Svugde je razmak između žica i kape oko 1 mm, samo na jednom mestu priđe kapa skroz do žice i malo češne, i to ponekad, verovatno su u pitanju mikroni, malo sam išmirglao kapu ali mislim da je ona u ravni sa magnetom tako da ne mogu ništa da uradim, jer možda i magnet malo kači žice. Možda bi eventualno u cev gde ulazi osovina mogao da ubacim neki spejser, jer unutra već ima nešto poput plastičnog spejsera koji ne mogu da izvadim , ali ga vidim kad izvučem osovinu, valjda ga vakum povuče gore, ali neće da izađe napolje. Malo sam njakao magnet, navlačio, skidao, i utvrdio da svaki put drugačije sedne magnet na žice, kada sam ubo da se ne čuje češanje, tako sam ostavio i sad radi. Inače stavio sam Ortofon Blue glavu i mnogo mi se više sviđa zvuk sa ploče nego flac ( squeeze box touch i M1 dac). Puštao sam iste pesme i razlika je baš uočljiva, prebacivao sam A pa B, i ukućani su rekli da je jedan zvuk nekako hladan, a ovaj drugi mnogo topliji, tj bolji. Naravno zna se koje koji izvor zvuka u pitanju.
  10. Trulex

    Opruga gramofon

    Nabavio sam bezbojni lak, a imam i super lepak, ako je gizmo probao više puta probaću i ja, to su valjda lak žice, pa neće da škodi, javim kad probam, valjda neće biti dimnih signala.
  11. Trulex

    Opruga gramofon

    Aha, misliš sa nekim tečnim lepkom, poput OHO-a, da zgodno je i sa lakom.
  12. Trulex

    Opruga gramofon

    Mislio sam da ih zalepim, može izolir traka , običan selotejp ili ona krep traka za krečenje?
  13. Trulex

    Opruga gramofon

    Da, ta metalna kapa malo baca 8-ce, pa negde malo češne, ili će pre biti da možda namotaji nisu ravni. Razmak ne mogu da štelujem kad magnet sam privuče koliko on hoće, jedino da te žice malo s nečim da pritisnem možda sa nekom trakom da prelepim, pošto su njih par se već otele od bunta pa malo štrče.
  14. Trulex

    Opruga gramofon

    Inače otvorio sam gramofon jer čujem neko češanje u motoru, i vidim da rotor od motora malo negde dodiruje namotaje od žice na motoru, ne svugde nego samo ponegde, kao da rotor nije centriran pa malo pravi 8-ce. Kad odvojim rotor i vratim uvek isto nalegne, tj magnet se sam namesti. Češanje je jedva čujno i nesmeta mi ali ne bih da napravi neki karambol.
  15. Trulex

    Opruga gramofon

    Jeste to, znači ide između motora i špera.
×
×
  • Create New...