Jump to content

HMrules

Članovi
 • Content Count

  870
 • Joined

 • Last visited

About HMrules

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/22/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Somewhere in time
 • Interests
  Metal

Recent Profile Visitors

2,707 profile views
 1. Mislim da to nije bilo u redu sa tvoje strane, meni se možda dva puta desilo za ovih 6 godina da sam platio PDV ali to nije razlog da vraćam ploče nazad prodavnici, da sam morao i carinu da platim platio bih je bez problema, to što nam ploče u većini slučajeva stižu bez PDV-a je olakšavajuća okolnost, ako bi se carinici stritkno pridržavali zakona plaćali bi PDV za svaku ploču pa makar ona koštala 3€.
 2. Pisao sam Juno-u za drugu ploču koja je stigla isto defektna kao i prva ploča, dali su mi ekstra kredit u vrednosti defektne ploče sa poštarinom, rekli su mi da mogu i da mi vrate novac ukoliko želim, onda sam iskoristio taj ekstra kredit i kupio prvi album Nirvane pošto ga nisam imao u kolekciji i doplatio nekih 7€ tako da sve pohvale za Juno, maksimalno su korektni.
 3. To mi jedino preostaje, pitaću pa šta bude.
 4. Da vraćam obe ploče u Englesku mi se novčano ne isplati, jedino što mogu pitati je da mi vrate novac nazad, sad ne znam da li će pristati na to jer su mi već poslali drugi primer ploče koja je takođe neispravna kao i prva ploča.
 5. Obe, i to isto. Inače obe ploče su blago talasaste ali prosto kada igla naleti na taj kritičan deo bukvalno je baca i preskače i pored toga što imam microline iglu koja je najbolji tracker.
 6. I šta sada da radim? Već sam jednom pisao Juno-u, poslali su drugu ploču koja je takođe isto defektna kao i prva, baš mi je danas stigla ta druga ploča.
 7. Imam Pro-Ject RPM 5 sa klampom, znači nije neka igračka, oba vinila su defektna i tu nema govora. Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
 8. Ako je neko planirao da naruči ovo maxi singl izdanje New Order-Blue monday neka ga zaobilazi u širokom luku jer imam dve kopije i obe su defektne, na samom početku je vinil talasat i preskače nekoliko puta na početku pesme. https://www.discogs.com/New-Order-Blue-Monday/release/14822524 Kada mi je prvi put stigao ovaj maxi singl i utvrdio da je defektan poslao sam mail Juno-u, poslali su mi drugi maxi singl koji je takođe potpuno isto defektan kao i prvi.
 9. Jedan moj prijatelj ima problem, kupio je nov album Jean Michel Jarre-a sa jpc.de, kaže da su mu skinuta rezervisana sredstva za kupovinu ploče ali jpc.de ne vidi uplatu, piše da se uplata vratila i da treba da čeka da postane vidljiva na njegovom bankovnom računu tj. kartici pa onda da ponovi porudžbinu ali to ne može da uradi jer ta rezervisana sredstva kao da su u vazduh nestala, banka kaže da što se tiče njih da je uplata prošla a jpc.de kaže da se uplata vratila i tako u krug, prijatelj koristi Visa Virtuon karticu. Može li neko detaljnije da objasni o čemu se ovde zapravo radi?
 10. Stigla mi je danas ploča s Juno-a, nova u celofanu, otvaram je, stavljam na gramofon, pustim je međutim sledi blagi šok zbog ovoga na snimku. https://streamable.com/afevn6 Preptostavljam da mogu da tražim od Juno-a drugu ploču?
 11. Povežem dek sa zvučnom kartom, uključim snimanje u Adobe Audition i piše kolika je frekvencija u realnom vremenu. Može li uopšte frekvencija da bude konstantna ili je prosto normalno da frekvencija varira kao u mom slučaju?
 12. Imam Pioneer CT-656 koji je bio naštelovan prema test kaseti snimljenoj na 3000 Hz koju mi je dao član @ZoranBG i ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujem na tome, juče sam odlučio da pustim test kasetu da proverim jer nisam odavno proveravao i vidim da je malo niža hercaža, oko 2970 Hz pa sam odlučio da naštelujem međutim ne mogu tačno da naštelujem jer frekvencija varira od 2980 do 3015 Hz, prosto brzina deka nije konstantna nego varira, da li znate šta je možda problem?
 13. Naravno, meni taj mutan i zatvoren zvuk odgovara i ok mi je, za mene bas radi normalno, može se čuti na priloženim snimcima kako zvuči, inače da imam više novca uzeo bih pored ovog trenutnog basa i neki Rickenbacker, Fender Precision mi je takođe ok ali Jazz bas mi se uopšte ne sviđa, mnogo ima otvoren zvuk i nije po mom ukusu.
 14. Jeste, okidam bliže vratu To sam i provalio ali pretežno sviram bliže vratu jer mi je prosto tako lakše, sve je snimljeno sa trzalicom, koliko sam video na netu a i na klipovima na Youtube-u ovaj model Thunderbirda prosto ima takav ton, fino mutan i zatvoren ton koji meni odgovara, međutim neki stariji kolega basista tvrdi da moj bas ništa ne valja, da su mu elektronika i magneti loši i da samo lepo izgleda.
 15. Ja imam kvadrofonsku Mračnu stranu meseca Sada se kao svi drže Discogs-a kao pijan plota.
×
×
 • Create New...