HMrules

Članovi
 • Content Count

  683
 • Joined

 • Last visited

About HMrules

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/22/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Somewhere in time
 • Interests
  Metal

Recent Profile Visitors

1,793 profile views
 1. Meni se desilo da sam pre otprilike 3 godine kupio ploču na Discogs-u Metallica-Master of puppets koja je navodno bila Vertigo evropsko izdanje iz 1989, međutim kada je stigla video sam da je zapravo piratska kopija tog izdanja iz 1989. U pitanju je ovo https://www.discogs.com/Metallica-Master-Of-Puppets/release/8547537 Da budem iskren zvuči ok, šta je bio izvor za rezanje ploče nemam pojma.
 2. Imam originalne PGP LP Samo par godina za nas i Ljubav i Mascom reizdanja, u poređenju se čuje da je izvor reizdanja CD izdanje pomenutih albuma iz 1997/98, plus je zvuk nagruvan tako da nema dinamike.
 3. U vezi Mascom EKV reizdanja, bio sam 100% u pravu kada sam rekao da nisu koristili master snimke iz PGP-a jer su nezakonito objavili reizdanja. https://www.dnevnik.rs/drustvo/apelacioni-sud-uvazio-dokaze-rts-u-vezi-sa-izdanima-ekv-14-01-2020
 4. Korišćena Audio Technica ATN150Sa shibata igla, na slikama možete videti stanje igle. Cena 170€.
 5. Koga interesuje neka posluša kako zvuči moj gramofon posle podešavanja protaktorom, u pitanju je AT150MLX glava sa ATN150Sa shibata iglom. https://yadi.sk/d/2Mum44j3qiKNPA
 6. Što se tiče EKV-a imam Mascom reizdanja Ljubav, Samo par godina za nas, Dum Dum i Neko nas posmatra, po meni su to loše odrađena reizdanja iz dva razloga, prvo nema dinamike nego zvuči nekako nagruvano, kao drugo izvor nisu master trake iz PGP-a nego CD izdanja pomenutih albuma EKV Recordsa iz 1998, po čemu znam? Znam po tome što imam first press PGP izdanja Ljubav i Samo par godina za nas, na CD izdanju Samo par godina za nas iz 1998 ima distorzija na celom albumu koja na first press vinilu nema ali je zato ima na Mascom reizdanju, po tome sam provalio da su izvor CD izdanja iz 1998, e sad za Iznad grada live album mislim da je druga priča jer čini mi se da sam video na Fb stranici Mascoma pred izlazak CD izdanja da su radili remaster sa master trake.
 7. HMrules

  Test ploča

  Uradio sam snimak PGP test ploče sa svog gramofona, koga interesuje neka posluša. https://yadi.sk/d/s1vxKnk04fageA
 8. Znam da to mogu, pre nekoliko godina sam to uradio na jednom deku i više nikada nisam mogao da vratim kako je to bilo, sad ne znam da li postoji neki univerzalni azimut po kojem su podešeni svi dekovi ili to varira od deka do deka.
 9. Moram priznati da su snimci stvarno dobri, visoki tonovi su baš dobro definisani, međutim drugačiji je azimut tako da kasete moram da slušam otvorenih vratanaca i da prstom malo pomerim kasetu levo-desno da bih dobio odgovarajući zvuk.
 10. Dobio sam na poklon kutiju kaseta od kolege sa posla, pretežno su chrome, ima TDK SA 90, Hitachi EX 90, Sony UX S, Sony UX, Basf Chrome Maxima II, Basf Chrome Extra II, ima čak i dve metal TDK MA 90 i još jedna bez nalepnice tako da ne znam koja je, na sredini kasete gde ulazi glava sa obe strane piše Hi fi compact cassete i imaju brojevi za stranu 1 i 2, ima i normalki TDK D 60, Maxell LN 60, Sony HF, Maxell UR F, Basf Ferro Extra I, TDK D 46, uglavnom pretežno dominiraju TDK SA 90, sve te kasete prema rečima mog kolege su snimljenje '90-ih na deku Akai GX-95 kojeg je tada imao.
 11. Druže, batali Toscu, preporučujem Technics Q202, vršiće ti posao, veruj mi, Tosca ore po pločama, znam iz iskustva.
 12. HMrules

  Test ploča

  Nabavio sam PGP test ploču, interesuje me da li je ona 100% pouzdana?
 13. Drago mi je ako je tako. Jedino se na igli nahvatao vinil od struganja poslednje brazde tih nekoliko sati ali to sam očistio.
 14. Jedno stručno pitanje, sinoć sam slušao gramofon i u međuvremenu zaspao, ploča se naravno završila i igla se vrtela na kraju nekih 5-6 sati, interesuje me koliko je to štetno i koliko je to istrošilo iglu?