Jump to content

HMrules

Članovi
 • Posts

  1,022
 • Joined

 • Last visited

About HMrules

 • Birthday 04/22/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Somewhere in time
 • Interests
  Vinyl collector

Recent Profile Visitors

3,786 profile views

HMrules's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. Imam Haustor-Treći svijet prvo izdanje iz 1984 i remaster iz 2022 međutim nešto mi remaster ne zvuči baš kako treba, barem što se tiče mog primerka, i pored toga što imam AT 150MLX glavu sa VMN40ML microline iglom visoki spektar se ne reprodukuje ok jer se javlja s-š efekat i to pretežno na levom kanalu u pesmi Neobičan dan, poslušajte moje poređenje prvog izdanja i remastera i recite mi da li je na vašem remasteru isti slučaj ili je to samo na mojoj ploči? https://www.mediafire.com/file/kqpw0f1hvxeq2wi/Haustor-Tre%C4%87i_svijet_prvo_izdanje_vs._remaster.rar/file
 2. Danas mi je stigla ploča Postexpressom iz Jugotona iz BG u Aranđelovac, ploča je 3000 dinara i poslata je pouzećem, težina pošiljke je 570 grama, sa poštarinom me je ploča koštala 3584 dinara i to mi je nekako mnogo jer nisam očekivao da će poštarina preći 400-450 dinara pošto je ploča u pitanju, takođe mi je pre određenog vremena stigao jedan CD isto Postexpressom pouzećem koji je bio 700 dinara i sa poštarinom me je koštao nepunih 1100 dinara sa tim što na nalepnici sa podacima na pošijci nije uopšte pisala cena poštarine a trebalo bi da piše, plus je pošiljalac naveo da je knjiga a ne CD, težina je bila 160 grama. Kakve su druge kurirske službe što se tiče cena zaista ne znam ali Postexpress mi najviše odgovara zato što pošiljku mogu kasnije da preuzmem u Pošti jer sam u vreme isporuke na poslu.
 3. Omot je klasičan na otvaranje, kao na repres izdanju iz 1975 koje takođe imam, jedina razlika je što remaster ima knjižicu sa dodatnim fotografijama i tekstovima vezano za sam album.
 4. Danas mi je stigao remaster YU Grupe, poslušajte pa recite vaše cenjeno mišljenje 🙂 https://www.mediafire.com/file/0i8r72n8naxlcvm/YU_Grupa_repres_1975_vs._remaster_2023.rar/file
 5. Sve je to tačno ali po toj logici ako su najskuplja i najtraženija domaća izdanja pre 10 godina koštala 30€ max. onda bi danas trebalo da budu do 60€ max., uglavnom situacija je takva kakva jeste pa ko voli neka izvoli.
 6. Juče sam bio na berzi ploča na Dorćol Platzu i moram priznati da sam nekako razočaran i to najviše zbog cena, nekada se išlo na berze da se ploče nađu povoljno, nažalost to sada nije slučaj, to je neko moje mišljenje, pre 5 godina Iron Maiden-Killers švedsko izdanje sam platio 10€, sećam se dobro na toj berzi da je neki lik prodavao Haustor-Treći svijet prvo izdanje u mint stanju za 60€, moram dodati i to da cene ploča pre 10 godina kada sam počeo da skupljam ploče i sada ne mogu da se porede, najskuplje polovne ploče YU Rocka koje su tražene su bile 15-30€ max.
 7. Remaster Bolera definitivno odnosi pobedu pošto prvo izdanje nisu baš najbolje rezali.
 8. Koristim od 2017. navedene slušalice međutim već neko vreme kabl prekida oko samog džeka i onda moram da savijem kabl u određeni položaj da bi slušalice radile, interesuje me da li nekako mogu to da sredim bez zamene kabla npr. da odsečem deo kabla koji prekida i stavim na drugi džek ili prosto moram da zamenim ceo kabl?
 9. Zanimljiv predlog jer uopšte nisam razmišljao o Onkyo-u, pretežno sam gledao Rotel ili neki Harman/Kardon.
 10. HK690 je sigurno bolji, to znam, ali dve stvari me odbijaju kod njega, prvo je to što nema integrisan DAC a drugi je to što mi se ne sviđa dizajn.
 11. Da ne filozofiram mnogo, može li predlog za neka kvalitetna pojačala koja imaju integrisan DAC koaksijalni i optički, da su oko 120W po kanalu i da koštaju oko 300€, do 400€ max.?
 12. JBL ES 90. Probao sam prošle godine jednog vintage Rotela i lepo je zvučalo, bolje nego sa trenutnim HK međutim to pojačalo je matoro i imalo je nekih nedostataka tako da sam ga zaobišao.
 13. Zašto baš Yamaha? Misliš da sa Yamaha resiverom može da se dobije zvuk koji ja tražim?
 14. Koristim 8 i po godina Harman Kardon HK 3490 stereo resiver i imam priliku da nabavim integrisano pojačalo HK 690 sa daljinskim uz mogućnost zamene pa se dvoumim šta da radim jer bih sa jedne strane voleo bolji zvuk ali sa druge strane mi je krivo što HK 690 nema integrisani DAC i radio tjuner kao HK 3490 jer bih onda morao da nabavim i DAC i radio tjuner, iskreno smeta mi to što HK 3490 ima neki tamniji zvuk ako mogu tako nazvati, voleo bih neki svetliji zvuk sa preciznijim basom i oštrijom visinom, sad ne znam kakav je HK 690 u poređenju sa HK 3490.
×
×
 • Create New...