HMrules

Članovi
 • Content Count

  697
 • Joined

 • Last visited

About HMrules

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/22/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Somewhere in time
 • Interests
  Metal

Recent Profile Visitors

2,047 profile views
 1. Pro-Ject RPM5. Kod mene ima samo tri podeoka i uvek sam držao teg na drugom tj. srednjem podeoku, tako isto držim i sada.
 2. Ja sam skoro zamenio iglu i ona gazi oko 2 grama dok je stara gazila 1.4-1.5 grama, moj gramofon za antiskejting koristi teg koji je težak 3.5 grama, sa gaznom silom od 1.5 grama antiskejting se ponaša normalno na test ploči tj. ručica stoji u mestu sa vrlo malim pomeranjem levo-desno, kada sam promenio iglu i povećao gaznu silu na 2 grama primetio sam da neke ploče preskoče, kada sam proverio antiskejting na test ploči bukvalno sam se šokirao, ručica je brzo jurila ka centru ploče, ono što sam morao da uradim je da povećam antiskejting ali pošto je u pitanju teg nisam znao kako, na kraju sam navukao dve zaptivne gume oko tega i tako dobio težinu 4.5 grama, sa tom težinom tega sam uspeo da regulišem antiskejting.
 3. Cena prava sitnica https://www.kupindo.com/Ploce/59134511_Zabranjeno-Pusenje-Male-price-o-velikoj-ljubavi
 4. Slažem se, generalno albumi Haustora, EKV-a, Partibrejkersa i još nekih bendova su baš na ceni a cena raste kako vreme prolazi, ja sam možda najskuplju ploču platio 50-60e i to je neka granica preko koje ne bih išao, sad što preprodavci dižu cene u nebesa zbog trenutne popularnosti vinila je već druga priča.
 5. Album Bolero sam kupio pre možda 6-7 godina i tada sam ga platio možda 2-3 hiljade dinara naravno u top stanju i ploča i omot, ima dve verzije omota, ja imam onu drugu verziju sa nalepljenom crnom nalepnicom na kojoj belim slovima piše Haustor dok na prvoj verziji je ime Haustor normalno štampano sa celim omotom, sa audiofilske strane ploča je loše rezana, javlja se izrazito s=š efekat, jedino neki egzotični vrh kao npr. microline može delimično da reši taj problem.
 6. Recite mi da li je ovo realno? https://www.kupindo.com/Ploce/57600311_LP-HAUSTOR-TRECI-SVIJET-KAO-NOVA- Inače jednom prilikom sam na berzi na video ovu ploču u top stanju koja je koštala 50-60e.
 7. Pre ove situacije su ploče sa Juno-a obično stizale za nedelju dana i nikada nije naplaćivana carina, ako je slučajno više od 3 ploče obično su naplaćivali PDV, pošto sam poslednji put prošle godine kupio ploču sa Juno-a ne znam da li se nešto promenilo.
 8. Da li je neko skoro kupovao ploče sa Juno-a? Pitam pošto me interesuje da li zbog ove situacije ploče stižu normalno ili kasne?
 9. Pozdrav svima Skoro sam nabavio ovu kasetu pošto i sami znate da je LP izdanje ovog albuma izuzetno skupo, interesuje me da li je ovo sigurno original kaseta ili je piratska? Pitam pošto sam viđao Diskoton kasete samo sa nalepnicama na kaseti i obično su bile u crnoj plastici, ova je kao što vidite u providljivoj plastici i slova su štampana direktno na njoj.
 10. Znaš kako, ako bih prelazio na nešto bolje to bi bio isto Harman Kardon ali HK 990, pošto je sigurno oko 1000e polovan to bi za mene u ovom trenutku bila suviše velika investicija a subwoofer bi bila jeftinija varijanta međutim ne znam da li ću naći baš ES 250P.
 11. Iskreno probao bih ali malo kasnije kada budem u mogućnosti, međutim najveći problem je kako naći subwoofer i to onaj model iz ES serije koje sam naveo? Video sam da ima nekih polovnih modela iz E serije ali ES nema.
 12. Posedujem već 5 godina Harman Kardon HK 3490 (120W po kanalu) i JBL ES 90, zadovoljan sam ali razmišljao sam o tome da li dodati aktivni subwoofer u sistem, po mogućnosti JBL ES 250P https://www.jbl.com/ES250PBK.html , inače ne znam da li je uopšte moguće nabaviti ovaj model u Srbiji, pre nekoliko godina sam viđao po oglasima, uglavnom u poslednje vreme sam stekao neki utisak da bih voleo da imam još malo basa u sistemu, možda i preterujem. Šta vi mislite o tome?
 13. Meni se desilo da sam pre otprilike 3 godine kupio ploču na Discogs-u Metallica-Master of puppets koja je navodno bila Vertigo evropsko izdanje iz 1989, međutim kada je stigla video sam da je zapravo piratska kopija tog izdanja iz 1989. U pitanju je ovo https://www.discogs.com/Metallica-Master-Of-Puppets/release/8547537 Da budem iskren zvuči ok, šta je bio izvor za rezanje ploče nemam pojma.