HMrules

Članovi
 • Content Count

  613
 • Joined

 • Last visited

About HMrules

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/22/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Somewhere in time
 • Interests
  Metal

Recent Profile Visitors

1,266 profile views
 1. HMrules

  Vaša iskustva sa (pre)prodavcima Hi-Fi opreme

  Sve je moguće, možda su čak bile i pokretne
 2. HMrules

  Vaša iskustva sa (pre)prodavcima Hi-Fi opreme

  Ne znam da li se sećate one moje priče kada sam pre 3 i po godine jurio JBL ES 100 zvučnike, dogovorio se sa prodavcem i posle mi javio kako su ti zvučnici navodno pali niz stepenice. Sad slučajno bacih oko na Kupujem Prodajem i vidim oglas od te iste osobe sa tim istim zvučnicima i istim slikama od pre 3 i po godine i naravno malo većom cenom.
 3. HMrules

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  Bas je veoma bitan kod Maidena, kao npr. i kod Pepersa, zato i mora da se čuje.
 4. HMrules

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  Poslednji album je imao odličnu produkciju, imam ga na vinilu i super zvuči, bubanj se čuje fenomalno što mi se veoma sviđa. Remember Tomorow cover je snimljen ranije, možda još za vreme Death Magnetica jer znam da sam imao tu njihovu pesmu sa klipingom kao što je snimljen i ceo Death Magnetic dok na proširenom izdanju poslednjeg albuma zvuči ok.
 5. HMrules

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  To da, što se tiče produkcije za mene je Black album perfektan, primer kako treba neki metal album da zvuči, bubanj, bas, gitare, sve je savršeno snimljeno i spojeno u jednu celinu, pošto volim ritam uvek obraćam pažnju na bubanj i bas a oni su tu i te kako prisutni za razliku od prethodnog albuma ...And justice for all gde bas uopšte ne postoji, snimljen je ali su ga namerno smanjili što je po meni nepravda za basistu a i glupost generalno.
 6. HMrules

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  Poslušaj Metallica-Metallica (Black album) iz 1991 CD izdanje i vinilno izdanje pa ćeš videti razliku, ono što je neverovatno je da PGP izdanje tog albuma na vinilu zvuči stvarno dobro, čak je PGP izdanje tog albuma na dve chrome kasete što mi je neverovatno jer nikada nisam naleteo na neku chrome kasetu a da je made in YU.
 7. HMrules

  Kvalitet pojedinih vinil izdanja

  Ja bih kupio remastere ako dobro zvuče jer ne bih da bacam neke ogromne pare na first press izdanja.
 8. HMrules

  Kvalitet pojedinih vinil izdanja

  Što se tiče remastera i reizdanja moram pohvaliti Dire Straits albume koje je remasterizovao Bernie Grundman, zvuče fenomenalno, Pink Floyd-Wish you were here takođe je on radio i odlično zvuči, Black Sabbath isto super zvuči ali Rhino US izdanja, inače hteo sam da kupim remastere Zeppelina ali posle ovog pročitanog posta ne znam da li je to pametno i ne znam koja izdanja je najbolje kupiti. Za King Crimson mi je drago što sam saznao da dobro zvuče, mada video sam da su In The court of the crimson king i Starless and bible black na 200 gr. Od Jugotona imam Pink Floyd-The dark side of the moon quadro i on po meni dobro zvuči, čak mislim da je master disk za presovanje tog albuma rađen u inostranstvu a da je Jugoton samo presovao jer sigurno nisu imali tehnologiju za kvadrofoniju, The Wall Jugoton mi je nekako tih, ne zvuči loše ali siguran sam da ima i boljih izdanja, verovatno ću kupiti The Wall koji je remasterizovao gore pomenuti B.G., on me nikada nije izneverio što se tiče kvaliteta zvuka
 9. HMrules

  Phono preamp

  Znači da ploča mora da se lepkira, nisam je dubinski čistio :-)
 10. HMrules

  Phono preamp

  Evo kako zvuči novi preamp, Rega Fono MM MK3 https://yadi.sk/d/q9rhuNUn3andpm pass: rega
 11. HMrules

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  Imam Treći Svijet u 4 stanju a taj album je teško naći i takođe je astronomska cifra ako bih našao čistu peticu, imam i dva prva albuma Haustora, jedna ploča je 4+ ali nju sam slučajno ogrebao na pesmi Duhovi i to me žestoko iritira kada igla naiđe na taj deo pošto je duboka ogrebotina, druga je 4- i više pucketa nego prva, da mogu obe ploče bih dao za jednu a da je 5, barem 5-, takođe mi trebaju prvi i drugi album Partibrejkersa i Odbrana i poslednji dani od Idola ali džabe kada su cene otišle u nebesa, iskreno više od 50€ nisam pukao za jednu ploču, e sad da li ću pomeriti taj limit ne znam.
 12. HMrules

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  Pazite ovo, pre 5 godina sam kupio Haustorove albume Bolero i Tajni grad u 5 stanju za 3, 3 i po hiljade dinara a sada te iste ploče u tom stanju imaju cenu preko 100€.
 13. HMrules

  Phono preamp

  To je to Ja sam juče ceo dan preslušavao ploče, kako zvuči ova, kako zvuči ona itd. xD
 14. HMrules

  Erdinger (tema o pivu)

  Ja sam veran isključivo pšeničnom Paulaneru