HMrules

Članovi
 • Content Count

  650
 • Joined

 • Last visited

About HMrules

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/22/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Somewhere in time
 • Interests
  Metal

Recent Profile Visitors

1,544 profile views
 1. To znam da na osnovu tih rupica na kućištu kasete dek automatski prepoznaje koji je tip kasete u pitanju ali na osnovu izgleda trake mi deluje kao da su dve donje kasete chrome u normal kućištu, možda nisu, samo kažem da mi tako izgleda.
 2. Nabavio sam neke domaće albume na kasetama i kvalitet zvuka i trake varira od slučaja do slučaja, neke kasete zvuče dobro a neke mutno i loše, pritom svaka kaseta ima drugačiji azimut, osim toga za oko mi je zapalo to da neke kasete imaju braon traku kao i sve normal kasete a neke tamniju, skoro crnu traku kao da je chrome, evo nekih domaćih izdanja na kasetema. Od gore na dole: Riblja Čorba-Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju Jugoton, Leb i Sol-Kao kakao Jugoton, U Škripcu-O je! Jugoton i Riblja Čorba-Istina PGP. Interesantno mi je da O je! i Istina imaju tamniju traku kao da su chrome.
 3. Ove moje HF kasete su proizveden mislim krajem 80-ih, početkom 90-ih i sve su bile u celofanu nekorišćene, i svaka je žešće očajna.
 4. Znam redosled kvaliteta i vrsta kaseta, metal, chrome i normal, što se tiče normalki dobro iskustvo sam imao sa Maxell UR i TDK T1 kasetama koje sam kupovao i snimao u prvoj polovini 2000-ih, imam i Sony Metal XR koja je zaista fenomenalna.
 5. Ne znam da li je neko od vas imao priliku da testira ovu kasetu ali za mene je ovo najgora kaseta koju sam ikada imao za snimanje, pre nekoliko godina sam kupio nekoliko novih u celofanu međutim očajne su.
 6. Motor je već modifikovano podignut baš zbog toga, da nije itekako bi se čuo brum, znači sada je brum veoma malo prisutan ali ga ipak ima. U pitanju je ovaj motor koji koristi AC napajanje od 16V. Možda je ipak najbolje prvom prilikom da pređem na Regu, npr. P3 koja je u rangu sa ovim Pro-Jectom jer zbog ovog problema sa motorom sam baš izgubio živce.
 7. Na osnovu mojih testova došao sam do sledećeg zaključka, slušao sam ripovane fajlove na sistemu i brum je jedva primetan, ima ga ali vrlo malo i to na prvom fajlu kada je motor bio uključen bez kaiša sa spuštenom ručkom na ploču međutim kada isto to pustim diretkno sa gramofona na sistem brum se čuje više jer je zvučnik blizu gramofona i kako pojačavam zvuk na pojačalu brum se povećava do te granice da dođe do mikrofonije preko zvučnice, ukratko brum od motora je svakako pristutan i da motor nije modifikovano podignut na vešanju brum bi bio iritirajući tokom reprodukcije vinila. Pošto je očigledno da motor pravi brum da li bi se problem rešio kupovinom drugog motora? Sa starim motorom koji je izgoreo nisam imao taj problem.
 8. U odnosu na stari izgledao je potpuno isto bez ikakve razlike, najviše me interesuje da li je taj motor uopšte sme da pravi brum na 100 Hz i šta je uzrok toga?
 9. Evo i jedan test kako to zvuči. https://yadi.sk/d/8a0EtDmFVTsuFw
 10. Pre dve godine mi je izgoreo motor na Pro-Ject RPM5 pa sam zamenio i stavio drugi motor koji je stvarao veoma iritirajući brum na 100 Hz prilikom reprodukcije, taj problem mi je rešila jedna osoba tako što je podigla motor pomoću podloški od plute pošto motor drži gumeno vešanje na 4 šrafa i to je nestalo tokom reprodukcije ali sam siguran da ga uvek ima barem malo jedva primetno i to na kraju svake ploče na praznom delu, zato sam danas uradio jedan test, skinuo sam kaiš, uključio motor i spustio ručicu na ploču i čuje se brum, malo ali se čuje kada se pojača zvuk na pojačalu skoro blizu kraja, kada podignem ručicu ili isključim motor bruma nema, interesuje me da li je taj motor takav sam po sebi ili je motor feler koji treba zameniti?
 11. Ja sam veoma zadovoljan sa Juno.co.uk tako da uvek kupujem kod njih, što se tiče carine do 3 ploče ne bi trebao da bude problem.
 12. Želeo bih da započnem ovu temu pošto me interesuju vaša iskustva i preporuke, koju glavu i vrh igle koristite, vaša iskustva sa njima, šta vam zvuči najbolje ili najgore itd? Trenutno imam AT150MLX glavu sa ATN150Sa shibata iglom, inače originalna igla za glavu je microline, u poređenju ova dva vrha došao sam do zaključka da shibata zvuči malo prirodnije nego microline, čak je i visina bolje definisana, oštrija, prednost microline igle je ta što najbolje ubija distorziju, mislim da je i sa shibatom to moguće ali verovatno je potrebno dodatno podešavanje glave sa protaktorom. Inače evo jednog testa sa navedenim vrhovima.
 13. Može ako će na nju da se snimi Black Album od Metallice i onda tako presnimljenu pustim ponovo u prodaju
 14. Nisam znao da su Krajišnici na ceni
 15. Nešto sam primetio, imam nekoliko original kaseta i na svakoj kaseti je drugačiji azimut tj. za svaku kasetu bih morao drugačije da podešavam glavu, zanima me zašto je to tako?