HMrules

Članovi
 • Content count

  573
 • Joined

 • Last visited

About HMrules

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/22/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Somewhere in time
 • Interests
  Metal

Recent Profile Visitors

1,120 profile views
 1. HMrules

  Cenzura ex-YU vinila

  Čisto radi poređenja, zašto je npr. cenzurisan omot ovog albuma? US izdanje https://www.discogs.com/Black-Sabbath-Heaven-And-Hell/release/1292648 YU izdanje https://www.discogs.com/Black-Sabbath-Heaven-And-Hell/release/9213764 Evo YU izdanje Iron Maidena koje srećom nije cenzurisano https://www.discogs.com/Iron-Maiden-The-Number-Of-The-Beast/release/4930359
 2. HMrules

  Cenzura ex-YU vinila

  Pošto sam video da nema ova tema odlučio sam da je otvorim, tema je generalno o cenzuri domaćih i licencnih izdanja ali ovog puta ću se bazirati na licencna izdanja. Primetio sam da je PGP-RTB cenzurisao omote nekih albuma Black Sabbatha dok recimo Jugoton nije cenzurisao omote Iron Maidena koji su po meni provokativniji (zbog Edija), interesuje me kakvi su bili kriterijumi za cenzuru u to vreme i ko su bili cenzori? Inače mislim da sam pročitao negde na internetu da je Jugoton trebao da izda album Nevermind the bollocks od Sex Pistolsa ali iz nekog razloga nije došlo do toga, nisam siguran da li je to tačno.
 3. Znači treba mi i za ripovanje starih kaseta, malo za snimanje muzike i tako To znam da audio snimak mora biti Hi Fi da bi se i tako reprodukovao, na običnom VHS playeru ne verujem da bi bio nešto posebno. Opušteno, ništa strašno
 4. Imam TV kartu na kompu sa S-video ulazom, plus ovo ima HDMI tako da mogu da gledam na monitoru od kompa ili LED TV-u. Edit: Što je najjače mogao bih da snimim muziku na VHS kasetu To zvuči otprilike ovako.
 5. Nadam se da može da funkcioniše bez daljinskog, inače sviđa mi sto što ima HDMI i S-video izlaze, plus je VHS Hi Fi Stereo, već imam Panasonic video ali običan, ako ću već da ripujem nešto onda sam za to da bude kvalitetno.
 6. Kako vam se ovo čini? https://www.kupujemprodajem.com/Lg-DVD-plejer-vhs-rekorder-sa-HDMI-om-62235080-oglas.htm?filter_id=220403474
 7. HMrules

  Koji CD za rezanje

  Hvala na informaciji Da, veoma zanimljiva, baš zamišljam to ovako xD
 8. HMrules

  Koji CD za rezanje

  Da li je to imalo u nekoj radnji ili?
 9. HMrules

  Koji CD za rezanje

  Imaju li negde u Srbiji da se nađu Taiyo Yuden diskovi?
 10. HMrules

  Da li kupovati Blu Ray rezač ili ne?

  Hahahahah Ma kakav keš, 500 dinara razlike xD
 11. HMrules

  Da li kupovati Blu Ray rezač ili ne?

  Uzeo sam HDD ali interni Toshiba od 3TB, ipak mi se bolje isplatila ta varijanta. Što se tiče rezača trenutni LG DVD rezač je pri kraju posle 8 godina koriščenja, loše čita diskove, jedva sam narezao danas audio CD, zato sam naručio Lite-On iHAS122 DVD rezač, pošto režem često muziku za auto moram imati rezač, dvoumio sam se između njega i LG GH24NSD1, međutim pošto je trenutni rezač na kompu LG odlučio sam se za Lite-On, jedina razlika osim cene koju sam primetio je da Lite-On ima keš 2MB a LG 512KB, sada ne znam koja je tačno prednost toga što je veći keš.
 12. Hoćeš reći TV kartu? Inače imam jednu TV kartu ali je ne koristim duže vreme, ima njen program za capture ali je snimak lošeg kvaliteta tj. piskelizovanog. Što se tiče video rekordera on ima scart i rca izlaze, nema s-video. Edit: Na TV karti ima s-video ulaz tako da će mi trebati s-video/rca kabl.
 13. Ja imam video rekorder ali nemam kako da ga povežem sa kompjuterom, interesuje me šta je najbolje nabaviti za to?
 14. HMrules

  Vaša iskustva sa (pre)prodavcima Hi-Fi opreme

  Ja sam pre 3 godine imao jedno zanimljivo iskustvo sa jednim likom iz Niša koji je prodavao polovne JBL ES100 zvučnike, zvao sam ga telefonom, zvučao je malo neobično, kao pod dejstvom alkohola, pitao sam ga za zvučnike, u kakvom su stanju itd, kada sam mu rekao da hoću da ih kupim on me je pitao da li sam siguran da želim da ih kupim jer ima i boljih zvučnika koje on prodaje, ja sam i dalje želeo ES100, na kraju je pao dogovor da ih on pošalje po prijatelju koji ide u BG i tamo da se nađem sa njih da ih preuzmem, međutim na dan preuzimanja me zove i kaže da mu jedan zvučnik navodno pao niz stepenice i da hoće da crkne od muke zbog toga Da li su zaista pali ili ne znam, uglavnom odustao sam od kupovine i kupio nove JBL ES90, pošto sam njih kupio zvao me je nekoliko puta ali se nisam javljao, samo sam mu poslao poruku da sam kupio zvučnike i da mi ne trebaju drugi. Inače posle toga je njegov oglas sa ES100 zvučnicima bio aktivan još nekoliko meseci sa istim slikama i istom cenom tako da je sigurno bila u pitanju neka prevara.
 15. HMrules

  Preprodavci vinila - podivljali ili ne?

  Ja sam kupovao ploče od pomenutog prodavca i do sada nisam imao problema, sam vinil je uvek bio realno ocenjen.