Jump to content


HMrules

Članovi
 • Posts

  962
 • Joined

 • Last visited

About HMrules

 • Birthday 04/22/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Somewhere in time
 • Interests
  Vinyl collector

Recent Profile Visitors

3,403 profile views

HMrules's Achievements

 1. Da li neko ovde od članova foruma prodaje Harman Kardon 6950R?
 2. Uređaj sam vratio drugaru, zaključio sam da ima određenih problema koji se moraju popraviti, moram priznati da zaista ima neki lep i topao zvuk ali zbog ovih gore navedenih problema odlučio sam da ipak treba zaobići ovo pojačalo, nisam napisao da kada se sluša preko slušalica da se čuje neki šum koji je stalno prisutan bez obzira da li je pojačano ili smanjeno pojačalo, gramofonska sekcija je dobra, sviđa mi se što ima podešavanje impedanse za MM glavu, 35 kΩ, 50 kΩ, 70 kΩ, na 35kΩ ton je zatvoreniji dok je na 70 kΩ otvoreniji, ima takođe i za MC ali bez podešavanja impedansi, međutim čuje se neki brum na desnom kanalu. Trenutno testiram Denon PMA-380 i moram priznati da je fino pojačalo, nema taj neki specifičan zvuk kao Rotel i nema tih nekih dodatnih podešavanja ali je sasvim fino pojačalo, jedine mane koje sam primetio je malo šuškanja na Volume i na Balance, ništa drugo.
 3. Koliko znam uređaj je osvežen tj. i znam kod kog je majstora to urađeno. Koja je realna cena ovog pojačala imajući u vidu da je osvežen?
 4. Zdravo svima Interesuje me mišljenje o ovom uređaju pošto mi je drugar dao da ga testiram, trenutno koristim Harman Kardon HK3490 stereo resiver pa upoređujem zvuk Rotela sa zvukom mog HK-a. Što se tiča zvuka moram priznati da mi se dopada, bas je precizan, sredina je dobra, visina je isto dobra, ima raznih opcija na samom uređaju i to je sve zaista super ali postoje i neke stvari koje sam primetio da mi se ne dopadaju, kada selektujem Tuner ili Phono čuje se malo zvuk izvora koji je priključen na Aux a to ne bi smelo da se dešava, druga stvar koju sam primetio da se uređaj zagreva sa gornje strane, nije ekstremno vruće ali je po meni svakako toplije nego što bi trebalo, takođe sa gornje strane se malo oseća miris kao da se pregreva neki deo u uređaju. Šta vi mislite o svemu ovome?
 5. Nemačko izdanje zvuči prirodnije ali mi je nekako tanko, da zvuči malo glasnije verovatno mi ne bi toliko smetalo, po meni je remaster je pobednik.
 6. Znači po tebi bolje zvuči Nemačko izdanje iz 1985? Послато са SM-A725F помоћу Тапатока
 7. Drugovi članovi, ako ste ljubitelji Black Sabbatha bacite uho i recite mi vaše mišljenje koje izdanje po vama bolje zvuči https://disk.yandex.com/d/rXz7mDgklHCJhQ
 8. Može li mi neko reći kako zvuči remaster Bijelo Dugme-Singl ploče 1974-1980 u odnosu na prva izdanja i da li su vinili crne boje?
 9. Zato što je adekvatna zamena koja se uklapa na glavu AT 150MLX, VM700 telo glave je u suštini isto telo kao 150MLX sa manje-više istim specifikacijama, samo ova novija serija glava ima oznaku VM, u prevodu moja glava sa VMN40ML iglom je ekvivalent VM740ML glave.
 10. Ostale su pretežno ok, primećujem kod polovnih ploča koje su dosta slušane da imaju izraženiju inner groove distorziju ili ploče koje su loše rezane, mislim na domaća izdanja, međutim ovde se radi o novoj ploči koju sam pomenuo u temi i to me moram priznati brine, npr. imam shibata iglu i microline iglu, iako bi shibata trebalo u teoriji da bude korak napred u odnosu na microline u mom slučaju je obrnuto, mislim shibata daje nekako prirodniji zvuk ali se teže bori sa inner groove distorzijama na poslednjim pesmama dok microline ubija tu distorziju bez problema, međutim ne znam kakva je special line contact igla tj. SLC, ako neko od vas ima taj vrh igle neka ovde napiše iskustvo sa tom iglom jer nigde ne mogu da nađem informacije vezane za tu iglu.
 11. Otvaram ovu temu da bi smo diskutovali o ovoj anomaliji koja se nažalost često javlja kod slušanja vinila. Trenutno koristim AT150MLX glavu sa VMN40ML iglom, glava i putanja igle je podešena prema protaktoru koji je uradio @Father i moram priznati da sam dobio zaista odlične rezultate međutim ono što je počelo da mi 'bode uši' je to da sam primetio da se na nekim pločama javlja distorzija i pored idealne podešenosti glave protaktorom, navešću primer, na ploči Muzičari koji piju remaster 2022 u pesmi Gluposti na desnom kanalu na Borinom vokalu se javlja distorzija i to me baš iritira pa me interesuje šta vi mislite o tome i da li možda neko od članova ima istu ploču i sličan problem?
 12. Ako ćemo realno, dok Croatia Records, bivši Jugoton, nije počeo da objavljuje reizdanja bili smo prinuđeni da kupujemo prva izdanja, ja sam neka izdanja ugrabio 2013/14 godine koja su tada koštala u perfektnom stanju 15-20€ maksimalno a sada su ta ista izdanja 10 puta skuplja tako da ću mirno čekati reizdanja.
 13. Pisao sam im i priložio video, sada čekam odgovor.
 14. Meni je danas stigla ploča sa Juno-a poslata 26.7 međutim ploča je talasasta (vinil 180 grama) pošto je verovatno negde bila izložena vrućini, inače nisam primetio da preskače tokom reprodukcije, ne znam da li da se žalim Juno-u i tražim drugi primerak? Evo ovako izgleda. https://streamable.com/1m50yv
×
×
 • Create New...