Jump to content


HMrules

Članovi
 • Posts

  911
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HMrules

 1. Ima li možda neko od vas zvučnike JBL L150A? Video sam ih skoro na internetu i oduševio sam se kako izgledaju. Interesuje me kakav je zvuk u odnosu na ES90 i koliko se otprilike kreću što se tiče cene.
 2. Ovde je reč o poređenju sa evropskim first press izdanjem i sa reizdanjem tako da ova vrsta poređenja ne može biti merodavna, po meni cena za ovo prvo evropsko izdanje je sasvim ok.
 3. I meni je jedna skoro stigla ploča za 8 dana sa Juno-a dok je sada neki prosek oko 14 dana, pre pandemije je oko 7 dana bio prosek.
 4. Na prodaju korišćena i ispravna ATN150Sa shibata igla, stanje igle možete videti na slikama. Cena 120€. Zainteresovani inbox.
 5. Naleteo sam skoro na JBL L150A zvučnike na internetu i vizuelno mi lepo izgledaju pa me zanima kako sviraju i koliko se otprilike kreće cena? Trenutno imam JBL ES90, sad ne znam kakvi su u odnosu na njih.
 6. Poslušaj ove snimke na što sam okačio na tvom sistemu pa onda reci utiske, po meni PGP ima bolju dinamiku i bolju visinu, na remasteru mi je visina nekako ograničena. Послато са SM-A725F помоћу Тапатока
 7. Midnight Oil-Diesel and dust, Holandsko izdanje iz 1987, fenomenalan zvuk ovog izdanja, preporučujem. https://disk.yandex.com/d/iHwhg6JuLbMaog
 8. U ovom slučaju PGP zvuči bolje od USA remastera. Послато са SM-A725F помоћу Тапатока
 9. Da, prosto neverovatno [emoji3] Mada voleo bih da mogu uporediti PGP sa nekim stranim first press izdanjem iz 1991. Послато са SM-A725F помоћу Тапатока
 10. Sada dobro otvorite uši i poslušajte, Metallica-Metallica (Black album) PGP YU izdanje iz 1992 vs. Blackened izdanje remaster iz 2021. Baš me interesuju vaši utisci https://disk.yandex.com/d/h6JGtE3YjuX5og
 11. Juno je zakon, korektni su maksimalno, da se to sa njima desilo poslali bi drugu ploču ili vratili novac.
 12. Iskreno, ja volim Zabranjeno Pušenje, nisam neki ekstremno velik fan ali ih volim, uglavnom toliko velike novce ne bih sigurno dao za njihovu ploču, inače dobio sam na poklon Dok čekaš sabah sa šejtanom od mog prijatelja iz Slavonije, ploče su kao nove, inače neke ploče, iako su na velikoj ceni, sa audiofilske strane ne zvuče dobro, npr. Haustor-Bolero je loše rezana ploča, i pored microline igle i savršeno podešene putanje igle sa protaktorom poslednje pesme distorziraju sa s=š efektom, to je pretežno problem kod Jugotonovih ploča, takođe Dok čekaš sabah sa šejtanom ima isti problem, Riblja Čorba-Muzičari koji piju, Električni Orgazam-Distorzija itd. dok npr. The Police prva strana izdanja sviraju isto od prve do poslednje pesme, bez ikakve distorzije i degradacije u zvuku.
 13. Pazite jednu zanimljivu situaciju koju sam primetio, jedan prodavac na Kupindu je prodavao ploču Slomljena stakla-Ljubav je kad... za 1500 din, što je najjače istovremeno su bili oglasi te iste ploče sa nižim cenama od 1500 din, posle je taj oglas nestao pošto je navodno ploča bila prodata da bi se ta ista ploča ponovo pojavila na oglasu kod tog istog prodavca za 3500 din. 😁, zaista strašno.
 14. Inače HK3490 je popravljen, urađeno osvežavanje, sređen kvar, dodat je hladnjak i što je najbitnije sređena je boja tona na moj zahtev, majstor je ostavio prekidač tako da mogu da uključim taj poboljšani zvuk i da ga isključim i slušam njegov standardni zvuk, bio mi je tanak u dubini i sredini, falio je onaj groove, sada je totalno drugi uređaj sa tim poboljšanjem.
 15. Na FB grupi Volim gramofonske ploče jedan član prodaje ploču Mi smo ovdje samo zbog para od Kud Idijota za 90€, prosto sam bio revoltiran da sam morao da komentarišem.
 16. Može li mi neko reći kakva su BG Balkanton izdanja i DDR Amiga izdanja? Interesuje me pošto sam naleteo na neke zanimljive naslove ali ne znam kako generalno zvuče. Послато са SM-A725F помоћу Тапатока
 17. Danas mi je stigla ploča sa Juno-a posle za tačno 8 dana što je stvarno iznenađenje jer kada je krenula korona ploče su putovale oko 2 nedelje.
 18. Jedna mala pomoć pošto sam u dilemi, AC/DC-Back in black grčko ili yu izdanje?
 19. Evo ga ja još jedan vrhunski stručnjak za vinile, po meni ploča realno vredi oko 10€.
 20. U poslednje vreme kada korisim CUE Splitter program i kada razdvojim pesme umesto naziva pesama piše Track_01.flac, Track_02.flac, Track_03 itd.flac, informacije u samoj pesmi o izvodaču, albumu, nazivu pesme ostanu netaknute ali sam naziv datoteka je takav, postoji li mogućnost da to sredim?
 21. Da li na hhv.de može da se promeni vrsta shippinga na neki jeftiniji pošto je shipping za 2xLP za Srbiju 20€?
 22. Ja znam da bi bilo najbolje kada bih probušio rupu, mada u tom slučaju bi mi trebalo dve rupe, jedna za TV antenu i jedna za FM antenu ALI ne smem ništa da bušim jer nije moj stan već iznajmljen tako da kupiću dva flat koaksijalna kabla i time rešiti problem, samo se nadam da nema nekih velikih gubitaka u signalu sa tim flat kablom.
 23. Kakva lamperija, u pitanju je PVC prozor od terase. Послато са SM-A725F помоћу Тапатока
×
×
 • Create New...