ab

Članovi
 • Content Count

  2,230
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

1 Follower

About ab

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 03/01/1977

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Belgrade

Recent Profile Visitors

3,686 profile views
 1. ab

  Police za ploče

  Stvarno lepa maca , a i polica i ambijent u kom je smeštena. Uživancija
 2. ab

  FTA(Final Touch Audio)

  Zoki je imao i druge dužine USB kabla, ono što znam bio je Pirelli od 1.8m. Pretpostavljam da nije bio jedini.
 3. ab

  Infinity kappa 7

  Super, i ja sam zadovoljan što su tako dobri drajveri zauzeli adekvatnu poziciju i pušteni u rad. Mnogo bolje mesto od stajanja kod mene i neizvesnosti da li bi ikada našli stvarnu svrhu. Uživaj!
 4. ab

  Infinity kappa 7

  Drago mi je da si rešio problem ovim sjajnim Seas drajverom koji je doduše vintage ali fino linearan i kao takav odlična zamena za originalni polidome, a ne da si pribegao po meni lošem rešenju u vidu one fake "zamenske" bele membrane. Ima li posle ovog perioda promene od kada si ih ugradio i da li si se navikao na "novi" zvuk? Pozdrav.
 5. ab

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Uzimajući u obzir pretpostavku da gdin Rankov ne bi olako iznosio javno svoj stav jer mu to inače nije običaj, pa još i u vezi tako osetljive okolnosti koja pod pretpostavkom da može biti istinita jer druga strana medalje još nije otkrivena, zato kolega (ti koji daruješ opisne prideve) ne treba ostati gluv/glup/nem pa ne očekivati objašnjenje druge strane medalje. Ne bih da ostanem autističan i nem da ne primetim da u svemu tome ima nedorečenosti, možda i sakrivanje nekih činjenica o prisvajanju nečijeg rada i dela.
 6. ab

  Test strujnih konektora - iskustva

  Poslao sam ti na PP
 7. ab

  Test strujnih konektora - iskustva

  Otvoren po celom spektru i autoritativan. Jako dobar. Mehanički odličan. Samo kažem, obrati pažnju na dimenzije.
 8. ab

  Test strujnih konektora - iskustva

  Bruka dobar. Bolji od IeGo, a ne baš preterano skuplji. Taj IeGo je u klasi sa ovim Furutech inlet-om: http://www.furutech.com/2013/01/29/899/ Za FI-06(r) NCF obrati pažnju na dimenzije, već sam ranije kačio:
 9. ab

  FTA(Final Touch Audio)

  i Oyaide C-004. Zahvaljujem se i ja Goranu za angažovanje u distribuciji FTA kablova van prostora Srbije u krugu ljudi koji će siguran sam znati to da cene i poštuju jer će se tako i šire nego što možemo da zamislimo čuti za uspešan Srpski proizvod. Callisto je apsolutno perjanica FTA kuhinje koji treba da vidi sveta i da se ne postidi, da ne kažem da stane rame uz rame najboljim belosvetskim USB kablovima najačih tržišta. Što se tiče cene, Zoki će uvek znati da ceni poneke koji su bili uz njega dok se stvarala ova uspešna priča i podržali ga. Čestitam na uspehu.
 10. To se valjda podrazumeva kao minimum sposobnosti sistema ispod čega nema pomena o Hi Fi-u.
 11. Ta "tišina" sadrži puno energije i informacija, pa ako prihvatimo da je taj audiofilski izraz oksimoron pre bih koristio pojam harmonijski bogat i prožet slojevitošću zvuk koji nosi tu svu energiju i informacije koje ga povezuju u kompletnu celinu.
 12. Kada definicija i sadržaj zvuka lošeg sistema nema realno trajanje tona, šta ostaje između? Šta se čuje? Šta nedostaje? Ja nedostatak tajminga često nazivam i nedostatkom muzikalnosti.
 13. @milovan1963i @RADE Harmonija zvuka i bogatvo informacija donosi veću sreću od razgrađenog zvuka bogatog prazninom i tišinom koja razdvaja i ne popunjava informacijama i energijom koja fali. Upravo sam zbog dobro definisane struje postao svestan tih činjenica. Da, slažem se da je distorzija apsolutno nepotrebna, a odsustvo iste se ogleda u punom trajanju tona i jasne slojevitosti početka i kraja kojeg kada nema dolazi do nepoželjne raslojenosti i privida "tišine između instrumenata" Slojevitost da, raslojenost ne.