Jump to content


Aibo

Članovi
 • Posts

  1,057
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

3 Followers

About Aibo

 • Birthday 04/23/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Beograd
 • Interests
  Muzika, filmovi i video igre. Posledično Hifi i kompjuteri.

Recent Profile Visitors

4,056 profile views

Aibo's Achievements

 1. Mnogo je dobar ovaj "My daily discovery" na Tidalu koji svako jutro predloži 10 novih pesama u skladu sa vašim ukusom. Baš ume da ubode ponešto što mi se jako svidi a možda nikada ne bih ni čuo drugačije.
 2. Stotinak evrića, ali po zaista povlašćenoj R&D ceni kada su žice u pitanju jer je i samog Andreja interesovalo kako će ispasti LAN kabal. To je za ovih ~1.8 m koliko je ispalo. Gađao sam da bude tako nešto jer mi je Neotech od 1 m bio baš knap, pogotovo zbog krutoće. 10-ak mrmotskih sati provlačenja i motanja ne računam u troškove. Pravi test će biti kada se sukobi sa @_Naum-ovim Neotechom koji ga je i inspirisao. Monokristalno srebro vs Monokristalni bakar - ove jeseni samo u vašim bioskopima!
 3. @Toza Ako ništa drugo makar ja da se slegnem, udahnuo sam puno ovih mirisa od sveće dok sam grejao termobužir. Iz iskustva sa Neotechom od monokristalnog srebra... isto nisam primetio da se nešto usvirava ali nije ista percepcija sa magarca na konja i obrnuto. Na prvu sam rekao - jedva se čuje razlika u odnosu na moj Viablue... malo je mirniji, prirodniji ali ne vredi ovo 200€. Kako sad to fino da kažem Naumu kad me pita kako se čuje? Međutim pošto je bio kod mene više dana, kad sam se malo navikao na tu finiju prezentaciju, moj kabal je po povratku zadelovao vrištavo u visokim a tapavo u basu... baš onako sitna ali bitna razlika, i odmah sam žalio za tom prirodnošću Neotecha. I onda sam okrenuo Andreja...
 4. Probao baš malopre prilikom zamene. Jedan zvuk sa jednim kablom, drugi sa drugim kablom, treći kad se isčupa. Nije loš uopšte ovaj kad se isčupa, fenomenalan odnos cena-kvalitet, samo neće da mi tera više od pola pesme.
 5. Hvala Tozo, ali utisci za par dana kada se slegne. Za sada obećava... ... BTW, koga interesuju, dug je 1.8m ali izgleda kraće jer je debeo ko piton.
 6. Viablue sa Audiophonics-a. Baš je fin, gust i lepo se razvlači... preporučujem Imam osećaj da svi nešto sumnjaju u moju ekpertizu.
 7. Normalno, čak i sa 24/192... majstor pravio.
 8. Pustite korak, viđu ga kako je lep.
 9. Stigao mi je pre neki dan Pi2AES HAT za Pi. Evo iskustva u par koraka. - Zakačim ga prvo sa njegovim 24V svičerskim napajanjem. Zvuk vrlo detaljan ali nekako mrtav i sediran. Rekoh da pustim da se usvira... Prođe par dana ali se ništa ne promeni. - Iskačim ga sa utičnice koja ima LC filter i zakačim na nefiltriranu... zvuk oživi potpuno, više dinamike, puniji ton. Prosto prijatnije i zabavnije mnogo za slušanje. Istražim malo i vidim da fabričko napajanje već ima LC filter na ulazu... Dupliranje istog dakle baš ne radi lepo. - Po iskustvima sa neta, probam da uklonim džamper koji spaja napajanje HAT-a i Pi-a da bi se napajali sa istog izvora. Sada se Pi napaja sa Allo Shanti linearnog napajanja... a HAT odvojeno sa svojih 24V. Zvuk se dodatno isčisti i umiri. - Sledeći korak će biti tweak koji omogućava da se i HAT napaja sa 5V. Ima pinove za tu svrhu i postoji uputstvo na netu ali se gubi strujna zaštita tako, pa ako bi npr. riknulo napajanje moglo bi da se desi da povuče i HAT sa sobom. Ali sa druge strane omogućava da se i pločica napaja dobrim linearnim napajanjem. . . . Kako god, trenutni presek je da Pi2AES zvuči jako detaljno i ima baš lepu dubinu zvučne scene. Osetno bolji od DigiOne, nešto bolji od SMSL SD-9. Donosio je jedan prolaznik i Node 2i od kog je takođe jasno precizniji, detaljniji i prostorniji. Dovoljno da se vlasnik dotičnog smorio - kao mainstream mediji ga svi glorifikovali - farbaju nas. Ja to ipak ne vidim tako, jer nije za dirketno poređenje. Node 2i je lepa i gotova fabrička stvar po principu daljinac u ruke, a ima i anaogne izlaze... Tj. fino all in one rešenja naspram malih pločica u plastičnoj kutijici koja neće da stoji na mestu bez door-stopera. Ali kome samo digitalni strimer treba i zvuk je na prvom mestu, ovo je baš moćna spravica a ima i lepu lepezu izlaza.
 10. Videćemo, čućemo... iza moje twist tehnike stoji neka logika koju me mrzi da obrazlažem. Ja sam u duši hipik i zalažem se za prirodan flow energije, žice koje nisu mehanički stresirane, puštao im se mocart dok su motane u organski pamuk...
 11. 1. Nema zajedničkog, što je i poenta. Počevši od najmanje uvrnute, svaka sledeća je otprilike 30ak posto gušće motana... Da se nigde ne gađaju paralelno. 2. Svaka parica je u svojoj foliji... A na kraju sve skupa u širmu. Planiram da ih spojim samo na krajevima i drejnujem sve samo na strani izvora (switch ima uzemljenje).
 12. Telegartner: https://www.audiophonics.fr/en/rj45-plugs/telegartner-mfp8-t568b-connecteur-rj45-ethernet-highend-metal-p-7165.html
×
×
 • Create New...