Aibo

Članovi
 • Content Count

  528
 • Joined

 • Last visited

About Aibo

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/23/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 • Interests
  Muzika, filmovi i video igre. Posledično Hifi i kompjuteri.

Recent Profile Visitors

2,402 profile views
 1. Pogledao video i radio sve korake od početka (sa ograničenjem koliko mogu da eksperimentišem u sobi). Sve ostslo je manje više već bilo kako treba ali kada sam počeo sa se igram sa nagibom skontam da sam ih držao preterano nagnute unazad, tj. smanjenje nagiba donosi puniju sredinu i smirenije visoke što mi jako prija. Inače, šta god da radim i koliko god da ih nagnem unazad, ja nažalost ne mogu da dobijem realističnu visinu zvuka kao da pevač stoji. Sve više imam želju da pređem na manje kutije umesto što se otimam sa podnostojećim, čini mi se da u mom prostoru unose više muka nego koristi.
 2. Imaš za te potrebe online tone generatora pa možeš i sweep da radiš i jedan ton da puštaš... Npr: http://onlinetonegenerator.com Ja sam tako na uvo nahvatao da imam baš jak mod na ~ 50 Hz.
 3. A da li ste možda isprobavali šetanje slušne pozicije, tj. kreveta, malo udaljenije od zida? Kontam da bi moglo vrlo zanimljivo da ispadne kad se već teži što savršenijoj postavci. Ili je pozicija krevete fiksna.
 4. Lepe su te pokazne vežbe onako akademski ali polica metar od zida a zvučnik 2 metra je raspored koji dolazi u obzir samo u sobama posvećenim slušanju - u nekom dnevnom prostoru ostaje samo pokazna vežba. Sa jedne strane bi me interesovalo da čujem i takvu postavku a sa druge možda ne bih ni želeo ako je nemoguće da tako ostane trajno. Samo bih se grizao posle.
 5. To sam uradio pre bilo čega drugog jer sam već imao taj problema u prošlosti. Mada zanimljivo da trenutni Cyrus nije ni približno osetljiv na okretanje faze kao što mi je stari Harman bio. Da budem precizniji i potpuno iskren - praktično ne razlikujem zvuk kada okrećem utikač na ovom Cyrus-u, dok je na HK6500 okretanje utikača baš primetno menjalo zvuk. Inače, izgleda da zakretanje zvučnika ka unutra pomaže malo da se bolje fokusira zvuk. Pre to nije bio slučaj, balans mi je bio najbolji kada su zvučnici gledali pravo a zakretanjem se dobijala neka prevelika energija i zbijanje u sredini... sada kada mi se zvuk nekako rasplinuo to zakretanje pomaže da se stabilizuje i centrira. Lepša polovina se naljutila i na pomen promene nove police tako da to za sad otpada... moraću malo da se pritajim pre nego što opet razbucam celu sobu ne bih li ponovo dobio onaj odlični fokus vokala i instrumenata.
 6. Tek sada vidim da je ovako ispalo na slici, bili su i van tepiha pre... ima to sve neke svoje razlike ali ovaj najveći problem oko gubitka fokusa vokala izgleda dolazi baš od TV police. Taj krevet nažalost mora da stoji tu. Zatrpan je ostatak sobe i nema gde da se ukloni. Pravi i on neke svoje probleme ali nisu oni to što me trenutno najviše muči. Možda je bolje reći nevenčanu suprugu nakon 12 god veze i 7 godina življenja zajedno. Slabo mi idu te titule.
 7. Ima levo neki veliki orman pa je to teško. Iskreno mi je najlakše da opet zamenim TV policu za nešto potpuno otvoreno sa svih strana, bez vertikalnih površina... kao što je onaj stari sto bio. Samo da sakupim hrabrost da to saopštim devojci sa kojom sam birao ovu.
 8. Tako bude još gore, bas prvi ode u peršun a ni zvučna scena se ne proslavi... Nije ni čudo jer proizvođač preporučuje 60 cm od zida za zvučnike a tako izravnani imaju 30ak možda. A komp ima pozadi 10-15 cm, prostrano je kućište i dobra je ventilacija za to nema brige.
 9. Od juče imam surovu lekciju iz akustike. Izbacio sam neki matori itison koji je pokrivao ceo parket i sada je na sredini tepih. Takođe sam zamenio neki stari stočić sa novom, širom, policom za TV koja ima puno zatvorenih delova za razliku od starog stočića. Zvučnici su ostali na istim pozicijama. Uključim sinoć muziku a ono vroom u basu i definicija vokala otišla u 3 lepe. Rekoh umoran sam od pretumbavanja ceo dan i neću sad da se tripujem. Prespavam, odmorim se, danas opet pustim i opet isto - vokali više nisu tako postojani i stabilni u centru, već mutniji i nedefinisaniji u prostoru. Bas se takođe opustio i ima manje definicije. Šetao malo zvučnike po sobi, izvukao ih još više u slobodan prostor koliko može... malo se popravila stvar ali prosto nije to to. Smorio sam se kao zmaj - akustika sa konja na magarca i to nenadano jer sam pokušavao da malo sredim u ulepšam prostor. Evo slike pre (ova radna fotelja naravno ne stoji tu kada se sluša muzika) i posle intervencije:
 10. Moj rodni grad ali verovatno neću moći da se pridružim. Da budem iskren, nisam ni znao da imamo proizvođača u Tresteniku. Ko traži smeštaj može da proba Hotel Konačište, nalazi se u samom centru u najvišoj zgradi u Trsteniku i na krovu je kafana sa odličnim pogledom. A kad ste već u kraju preporučio bih i klopu u Etno Kuća Vilindar, možda se naleti i na finu živu muziku. A ne bi bilo loše ni skoknuti do manastira Ljubostinja po flašu (ili više) manastirskog vina.
 11. Sve ima svoje... i ne treba ovim jeftinim uređajima da zvuči bolje, čak ni jednako, kao CA840. Dovoljno je da zvuče dobro za svoju cenu i za sistem u koji treba da idu. Ako zvuče možda još i malo bolje od očekivanog to je pesma. Sve ostalo je šiljenje one stvari - i od strane nekih sa jeftinim DAC-ovima koji često nemaju puno iskustva ali čvrsto veruju da njihov ljubimac zvuči kao 5x skuplji uređaji, kao i od strane onih sa skupim modelima koji se živciraju i na samu pomisao da to može da bude istina.
 12. Da, Win mi je svakako 64bit da bi video svu memoriju. Mislio sam da Aplayer bude 64bit jer zvuči bolje od 32bit verzije. Inače, radi KS odlično.
 13. Evo ja ga na tom Windowsu koristim, ima više od godinu dana. Samo gledaj da bude 64-bit verzija, iz nekog razloga zvuči osetno bolje od 32-bit.
 14. Klasifikacija uređaja po čipovima i njihovim specifikacijama ti neće reći ništa pametno o tome kako stvarno zvuče. Iz ličnog iskustva, zvuk DX3 pro na line-out izlazu (RCA izlaz za pojačalo) baš i nije za pohvalu - ravan, kompresovan, nema punoću i forsira visokotnosku oštrinu. Topinzi iz D serije svi zvuče osetno bolje od DX3, samo što nemaju izlaz za slušalice nijedan i samo D50 ima kontrolu jačine zvuka na sebi. iFi nano nisam čuo ali pre bih i rizikovao sa njim nego kupovao DX3 pro za kog već znam da ne zvuči dobro.
 15. Meni je bivši vlasnik ove 8ice, kome je stalaža puna cyrus kockica, rekao da je kačio psxr i da ne doprinosi puno kao što je bio slučaj kod starijih Cyrus 2 i 3, i da ne treba da se zalećem sa tom kupovinom. Ja svejedno i ne planiram tako nešto u skorije vreme. Inicijalne impresije o brzom zvuku i vrlo artikulisanom basu i dalje stoje. Kada sam mesec dana kasnije pred prodaju starog HK6500 vratio malo da ga čujem zvučio je smotano i trapavo u poređenju, bas se preliva po sobi, srednji se malo deru, a sama detaljnost i dinamika zvuka je neuporediva. Možda i ja postanem Cyrus fan, pogotovo sa ovako niskim cenama za second hand.