Aibo

Članovi
 • Content Count

  558
 • Joined

 • Last visited

About Aibo

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 04/23/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 • Interests
  Muzika, filmovi i video igre. Posledično Hifi i kompjuteri.

Recent Profile Visitors

2,489 profile views
 1. A šta se pritom dešava sa USB napajanjem, da li je i dalje spojen na PC napajanje ili si to nekako razdvojio?
 2. Na Aliju prodaje proizvođač direktno i sve ispod te cene je sumnjivo. A carina u BG je u poslednje vreme zategla uzde, mnogo češće porezebi carine nego prošle godine.
 3. Preksinoć sam došao kući i ostavio još 20ak sati da radi na tiho. Dakle nekih 70ak sati rada od promene sam evo opet seo i poslušao natenane par albuma koje sam aktivno slušao i pre zamene. Moj utisak je da sada zaista zvuči tečnije i da ton traje duže ali da pravim direktno poređenje kao Impuls ne mogu. Uglavnom, već sada sam zadovoljan zvukom a da li će biti još nekih promena ostaje da se vidi. Ja svakako i dalje puštam da radi tokom dana, do ~200 sati ću tako jer koliko se sećam polimerima treba dugo vremena da se inicijalno formiraju i prorade kako data-sheet zapoveda, duže nego elektrolitima. Impuls to sigurno bolje zna... Eto, ako se još neko nakani na zamenu kondenzatora mislim da svakako vredi te male investicije. Samo treba strpljivo sačekati da se kondenzatori razrade, prvi sati nisu reprezentativni.
 4. Nisam se ja usviravao sa njim, na slušalice je išao signal po ceo dan. Pustim samo uveče 2 pesme na zvučnike i kad čujem kako mi glasovi i poneki instrumenti ššušškaju batalim i vratim da vrti u slušalice. Sinoć čujem da je sve u boljem stanju, jedan album, dva albuma... Zvuk je normalan i nema problema sa sibilantima. Sad ako neko ne veruje u usviravanje... Svakom svoje.
 5. Sinoć sam slušao Khadasa posle nekih 50ak sati rada od zamene kondenzatora i nestala je oštrina u zvuku. Glasovi više ne šuškaju i bas je puniji. Svakako mnogo bolja situacija nego što je bila odmah nakon zamene. A da li je i koliko bolje od fabričke varijante nisam siguran iskreno, čini mi se da jeste nešto tečniji zvuk sada. Za dalji razvoj situacije moram da sačekam neko vreme jer narednih dana neću biti kući. Pa kad se vratim nastavljam sa praćenjem promena.
 6. Evo i slike, sve je ispravno postavljeno i na oko deluje pedantno zalemljeno. Čovek koji je radio odaje utisak da zna šta radi, popravka ploča mu je baš specijalnost koliko vidim. Vratio sam se sad malo nazad i vidim Impuls je 7 dana pustio da radi pre kritičkog slušanja, kod mene je ~20 sati sastavio za sad, tako da idemo dalje. Pored usviravanja ne vidim ni jedan drugi logičan razlog zašto bi se kod mene potpuno isti kondenzatori čuli drugačije. U originalnost ne sumnjam jer sam ih uzeo sa Farnela a ne na nekom sumnjivom mestu.
 7. Aibo

  Bijelo Dugme?!?

  Ćiribiribela u Croacia Records Remaster izdanju - sve je spakovano kako treba. Inače sam nahvatao skoro ovo DSD izdanje prvog albuma, snimljeno sa analognog originala i stvarno zvuči dobro (koliko je to moguće u skladu sa produkcijom).
 8. Ne verujem da subjektivnost ovde igra neku veliku ulogu. Sećam se nekih ranijih opisa zvuka koje je Impuls delio, npr. sa sajma, i obično se prilično slažem sa njegovim utiscima. On i još par ljidi kažu da je zvuk posle zamene puniji i prirodniji a ja upravo slušam izraženije sibilante dok ovo kucam... Nije to nešto što se tek tako doživljava drugačije, mora biti nekog logičnog objašnjenja samo što trenutno ne znam šta je. Da ne nagađam sad šta su razlozi, nek se razrade ovi novi kondovi prvo pa ćemo videti.
 9. Danas mi je servis sa odgovarajućom opremom ugradio nove kondenzatore, na oko je sve lepo i pedantno urađeno a koštalo me je 15€. Večeras sam imao prvo slušanje. Ovako bez usviravanja to zvuči suprotno od očekivanog i opisivanog... stegnuto i sa manje basa a sa više svetline u visokim (u poređenju sa zvukom fabričkog koji je kod mene radio svaki dan evo već 2 meseca). Tako da sad ostaje da se usvirava pa se nadam da će zvuk da se promeni.
 10. Aibo

  Post ekspres

  Ide sve normalno ovih dana.
 11. Stigli mi danas osconi naručeni od Farnella pre 3 dana. Potražiću prvo neki servis koji bi mogao to da mi izmenja, nešto mi se ne rizikuje sa seckanjem trenutno. Pa ako sve prođe kako treba javljam utiske.
 12. Drugačije malo izgleda, nadam se da je taj bolji...
 13. Ima u Kelco ~1800 din koji odgovaraju ali bih njih zaobišao jer su nam na poslu mnogo brzo crkavali, par meseci sastave i to je to.
 14. Hvala! Našao sam ih i sam pre neki dan ali dobro je da se potvrdi. A vidim iz druge teme o činčevima da imaju lokalne magacine i stiže roba za par dana. Tako da mi samo ostaje da dopunim račun u ponedeljak.
 15. Pa da se uredno plate ti kondovi sa npr. Farnella i ruka nekome... Ako se dobije duže trajanje tona, vredi. Sve je to ukupno i dalje vrlo niska cena za sasvim korektan zvuk. Ja naručujem kondove sigurno a odlučiću kasnije da li da tražim servis ili da se cimam sa seckanjem polako...