Jump to content


Aibo

Članovi
 • Posts

  1,322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About Aibo

 • Birthday 04/23/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Beograd
 • Interests
  Muzika, filmovi i video igre. Posledično Hifi i kompjuteri.

Recent Profile Visitors

6,714 profile views

Aibo's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. Znači ni Leben ne bi u kuću uneo. 😃 USD je u pitanju ipak tako da nije jeftin. Performanse su izvanredne i na nivou koji ne može da se dobije ni sa jednim pristupačnijim uređajem koji sam ja lično imao prilike da probam. Prvi od tih koji sam uzeo da testiram "poslovno" a da kažem da je rame uz rame sa mojim DIY lampašem i Lampi Balticom 3, samo malo drugačiji i to na način da ga ja trenutno blago preferiram. Srajan na 6moons (pretekao me sa opisom par dana 😤) ga je poredio sa još nekim premium DAC-ovima ako nekog zanima druga perspektiva. Jedan je bio Denafrips Terminator+ a drugog se ne sećam po imenu, i postavio ih u isti nivo. To se slaže sa mojim utiskom i kako stoji protiv ovih lampaških uređaja te iste klase. Kupio ga posle opisa da mu zameni Terminatora, jer kaže iako nije nužno bolji, drugačiji je i složio mu se bolje sa sistemom trenutno. Po toj logici stvari on zapravo ne zaostaje za ovim duplo skupljim mašinama, što znači da opravdava svoju cenu bez muke. Sad da li su te cene ikada bile opravdane ili smo svi kolektivno prsli, to je već neka druga tema. 🙂
 2. Ovih dana u sistemu nešto novo, lepo, a pritom i zvuči odlično. Laiv Harmony DAC. Zanimljiv novi brand je u pitanju ali ekipa iza njega ima prilično duge i kvalitetne biografije. Pored DAC-a stižu do kraja godine Streamer, preamp i GaN pojačala. Ako sve bude ovako kvalitetno napravljeno i agresivno zacenjeno u odnosu na taj kvalitet, čuće se itekako za njih narednih godina.
 3. Lepa je vrlo ta otvorenost za slušanje, poređenje... slažem se da bi trebalo da bude cilj foruma i poznanstava. Ja sam Purifi ET400A, izvedbu Audiophincsa, za sada čuo u dva sistema i jako lepo radi. U prvom, u gostima kod kolege, mi se svideo više od Ice-a u tom trenutku. Kasnije kod mene, je opet imao neke svoje upečatljive kvalitete (vrlo čist, tečan, prirodan, duboka zvučna scena) ali mi se finalno u mom sistemu i prostoru nije svideo više od dva Ice-a koja koristim za svaki kanal po jedan. Iako malo grublje, oni su mi zvučili toplije u sredini, a na neki svoj način dinamičnije i atraktivnije. To veče nas je bilo četvorica kolega sa foruma i nismo se finalno svi složili oko jasnog zaključka - bilo je otprilike 2-2. Sad da ne budem nefer, ja sam u ta dva ICE-a nagurao Duelund srebrane folije do terminala, IeGo IEC-e od punog srebra, neke malo bolje osigurače... a Purifi je bio klot. Ne bih međutim nikakve finalne zaključke donosio i dalje. Promeni čovek par stvari u sistemu pa donese malo drugačije zaključke. U tom duhu mi uopšte ne bi smetalo da ponovo čujem Purifi i dodatno dopunim utisak, pogotovo neki još potentniji modul od ET400A. Lično me baš mami ovaj najnoviji 1ET9040BA što je još u preorder-u na Audiophonics, ali za sada samo oblećem i oblizujem se. 😄 A u duhu tog slušanja bi verovatno valjalo da i ti poslušaš Ice u nekom drugačijem okruženju, sa nekim drugim preampom. Sumnjiv mi je malo taj opis da zvuče kao tetris... nešto tu ne štima. A nismo daleko verovatno. 🙂
 4. Baš sam juče downloadovao 6 kvadrata dnevne sobe iza zvučnika, potpisujem da je bolje od linearnog. Sad čekam odgovor komšije iznad da podignem plafon još 30 cm. [mention=26721]brijac[/mention] Šta je ostatak sistema oko pojačala? Gledam da malo bolje stavim u kontekst te izjave o zvuku. Izvinjavam se ako sam prevideo negde info o tome, nisam baš redovan u poslednje vreme.
 5. Dejane, može da se koristiti fabrički app (koji je zaista odličan posle nekoliko apdejtova koji su ispravili neke nedostatke) bez obzira na koji način je uređaj spojen na mrežu. Ja baš LAN kabl koristim a WiFi je isključen, a fabričku aplikaciju koristim jer mi najbolje zvuči sa njom - i to radi sve. Ako ne funkcioniše kod tebe tako, moguće da je gremlin nekakav mrežni u pitanju. Probao bih npr. drugi kabal, drugi port na ruteru i sl. Ja sam skoro izludeo čitav dan zbog neke gluposti oko mreže. Ranije pominjana varijanta sa GentooPlayerom i Diretta protokolom je u pitanju - ako se Raspberry Pi sa Diretta hostom zakači na ruter direktno, javljao se šum u zvuku, prebacivanje hosta na switch je rešilo problem. U teoriji sve ista mreža, u praksi jedna ruta pravi problem a druga ne.
 6. Mogu samo da se složim sa gosn Ang Yongom. A8 sam na svom zvuči sasvim lepo i ništa u tom zvuku ne štrči niti žulja, ali Gustard R26 zvuči još lepše i raskošnije. Za godinu ipo dana koliko je kod mene još nisam naišao na bilo šta ispod 2K što bi mi se više svidelo. Jedino što on nije pravi strimer već samo renderer sa UPnP i Roon podrškom.
 7. Devialet perspektiva iliti demonstracija kako je kad se čovek navikne na "very fine things". 😄 Ja bih voleo da dodam još jednu perspektivu za one sa jeftinijim ulazinicama. A6 ima analognu sekciju koja je grubo gledano na nivou zasebnog DAC-a od nekih ~400€, recimo sasvim solidni EarMan Tradutto mi pada na pamet koji sada toliko košta. A8 teško da može da se pretekne sa bilo čim ispod hiljadarke. Čak i ponešto izvikano što je preko te cifre, npr. RME ADI-2 je jasno slabije zvučeći DAC od tog u A8. Po meni i Chord Qutest takođe. Iz vaših komentara je jasno da Devialeti imaju baš baš dobre DAC-ove.
 8. Nema potrebe za cinizmom. Neke zanimljive stvari prosto ne mogu da se nađu kod nas bez obzira na cenu. Neke mogu ali su baš bezobrazno zacenjene (zašto kupujete ploče sa Discogs kad ima naš prodavac za 5x više?). Za neke je vreme isporuke nebitno (planirani potrošni delovi i sl). Evo nekih od mojih kupovina u poslednjih par meseci: - Servisni LG daljinac koji se ne može naći lako kod nas a potreban je za neka napredna podešavanja oleda: https://a.aliexpress.com/_EwbqM0D - Kutijice od pleksiglasa za čuvanje/izlaganje bejzbol ili teniskih loptica: https://a.aliexpress.com/_EHEGr3b - Kvalitetne i vrlo lepe kapice za mehaničku tastaturu sa muzičkom temom: https://a.aliexpress.com/_EIfzgAl - 10m optičkog HDMI kabla za 4K HDR što nisam uspeo naći kod nas: https://a.aliexpress.com/_EzgQVEZ - Svi potrošni delovi za Roborock usisivač koji su bukvalno 10x skuplji na našim oglasima: https://a.aliexpress.com/_EzWGh2v - Zamenski jastučići za Hifiman sluške: https://a.aliexpress.com/_EGwTvk5
 9. Tako je, Jeff-ov projekat je SW. Šteta što ne stiže još makar nekoliko da doda u biblioteku.
 10. Napajanje koje se nalazi u primerku kod Srđana je ovo: https://www.beatechnik.com/product-page/lps-a6-eversolo-dmp-a6 Kao što reče kolega, napravljeno namenski za A6 i zamena je na šraf i na klik. Uz napajanje stiže čak i kvalitetniji flet kabal koji spaja napajanje sa ostatkom uređaja. Pravi lepu razliku i za streaming i za DAC sekciju pa od mene ima toplu preporuku za sve vlasnike A6-ice, kako god da se koristi. Jedino što treba napomenuti je da otvaranje uređaja poništava EverSolo garanciju. Mada, originalno napajanje može i da se vrati po potrebi.
 11. Ispravljeno. Prva je bila sa Tidala a sve ostale Qobuz.
 12. @Roolieman Super, čestitke na prinovama. [emoji106] Drago mi je ako je moja recenzija malo uticala da se ti uređaji probaju jer to zaslužuju. Preamp je poznati hit već duže vreme i ima zadovoljnih korisnika širom sveta. Videću sa Goranom i taj DAC da isprobam nekad. Slažem se inače da bi sajtu prijalo renoviranje i uključivanje novih uređaja.
 13. Tako su stalno. Samo ponekad ih poguram nazad ako dolaze gosti sa malom decom.
 14. Čini se da ćemo dobiti još jednog člana AI familije. 🙂 Nisam inače znao da je stigao novi DAC u standardnoj liniji, to je interesantan info. Verujem da će većini biti zanimljiviji od elitne varijante.
 15. Malo sam se zabavljao snimanjem rada sistema na zahtev nekih patrona. Korišćen je Tascam DR-100MKIII rekorder sa parom Oktava MK-012-01 mikrofona. Oni su zgodni za igranje jer imaju izmenjive kapsule. Na kraju su korišćene one sa omnidirekcionim pikap paternom jer prenose tonalitet i osećaj prostornosti realnije od kardoidnih i shootgun koje sam takođe probao u raznim postavkama. Jeste da ne može da se sluša sistem kroz video, ali ne može ni kroz slike pa opet kačimo, gledamo, igramo se... 🙂 A kad je već napravljen rekoh da ga podelim i ovde. Tenutan popis sistema je inače ovakav: Mreža: Gustard N18 pro swich, iFi iPower Elite napajanje na ruteru Strimer: Allo DigiOne Signature (Shanti napajanje, GentooPlayer OS kao Roon bridge) DAC: Lampucera DIY lampaš Predpojačalo: Acoustic Invader Fulcrum Pojačala: Acoustic Invader x 2 Zvučnici: Spirit Wind DIY
×
×
 • Create New...