Jump to content


Aibo

Članovi
 • Posts

  1,257
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

3 Followers

About Aibo

 • Birthday 04/23/1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  : Beograd
 • Interests
  Muzika, filmovi i video igre. Posledično Hifi i kompjuteri.

Recent Profile Visitors

5,471 profile views

Aibo's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. Jest sočna ko zrela šljiva ali je nažalost čist CGI. [emoji4]
 2. Pi HAT-ovi propuštaju MQA, samo treba imati DAC koji ga može prihvatiti i obraditi na SPDIF ulazu. Noviji DAC-ovi mogu, lično isprobao i radi super. Što se laptopa tiče, dva tvika koja se mogu uraditi lako i brzo, i čuje se pomak na bolje, su instalacija Fidilizer-a i Minority Cleana. Onda ide gašenje svih nepotrebnih procesa. Ali nakon svega toga, jedan mali posvećeni strimer kao što je iFi Zen Stream svejedno zvuči bolje.
 3. Samo da se javim, posetio i poslušao Klimax sistem pre par dana. Nikola je super lik, "kutak" mu je ekstra i ima dobar espreso. Toliko 🙂 Ozbiljno i bez odugovlačenja - Klimax je vrlo dinamičan i eksplozivan sistem, sa vrlo detaljnom sredinom... pogotovo kad se zavrti dobra ploča, jer je gramofon za moje uši izdominirao. Bez DSP-a se čuje da soba i bas nisu baš u skladnoj zajednici ali sa DSP-om je sve osetno zategnutije i ta detaljna sredina baš dolazi do izražaja. Prostornost zvučne scene je dobra ali mislim da bi se mogla izvući i bolja u nekim drugim uslovima. Elem, svakako vrhunski sistem koji u nešto većem prostoru sigurno može biti end-game. Drago mi je da sam ga čuo ali me još više zanima pravac u kom je Nikola rešio da krene dalje. Jedva čekam da čujem vrhunske dvosistemce u onom prostoru.
 4. Stiže i treća, kao i crni šrafovi za utičnice. A stvarno ne pravim ništa ovo jer me baš svrbi upgrade zvuka... Može to uvek bolje ali sam odavno bio zadovoljan njim. Sada je sve čist merak i radoznalost da se vidi dokle mogu. Što se lampe tiče, šta znam, slušao sam ja onu golu Lampuceru nekad sa njenim napajanjem i opampom. Uradak valjda iz onog vremena kad su je grupno svi nabavljali. OK je bilo, može da se sluša ali ništa spektakularno. Zato sam i sumnjao u domete ove priče dok nisam čuo. Ovako odrađena je već nešto sasvim drugačije.
 5. Hvala. Skokni do Milenka, vredi čuti. Inače baš gledam tvoju temu i pravim neki sličan strujni razdelnik upravo. Mislim da sam za neko vreme završio sa uređajima, sledeća godina mi je za tjuniranja i igranja sa različitim konektorima, žicama i sl. Čisto onako u terapeutske svrhe. [emoji4]
 6. Puna kuća DAC-ova ali mangupi me pravariše da se uhvatim u pravljenje još jednog. Polako se uvirava lampizirana Lampucera - stari Fikusov projekat ali odrađen kako bog zapoveda sa tri odvojena i predimenzionisana napajanja za digitaliju, analogni deo i grejanje. U tom duhu su tu i Miflexi kao sprežni kondenzatori, Furutech RCA, VBS ožičenje itd. A za moj ukus je i sve fino skutijano. Ne bih ja ni 5 para dao da probam ovako nešto pored svih modernih čipova i sprava da ne odoh kod @somilenko-a i da ga ne poredismo sa jednim od najboljih DAC-ova koji sam imao. Čak i tad bih otpisao to na "leglo tako u njegovom sistemu", naravno da u mom ne bi imao takvu prednost (audiofilski defanzivni mehanizmi). 😏 Ali je Milenko krajnje bezobrazno bio nelenj pa prošetao taj svoj DAC po nekoliko sistema, uključujući i moj, ostaviviši trag propisno iznenađenih vlasnika inače vrlo dobrih izvora. I tako, kud je on svoju Lampuceru proneo tu se nov član ove DIY grupe stvorio. Elem, zvuk već obećava sa puno energije, raskoša i vazduha, ali još uvek nije na nivou guru-Milenkovog primerka (mada nije ni odabir delova isti). Rano je još uvek za finalni sud, tek je 100h nabio i još uvek menja karakter iz dana u dan pa se usviravanje nastavlja. Slike iznutrica mi nemojte tražiti, point to point je sve i nije lepo za slikanje - a i mrzi me da slušam tetka-savete šta je sve trebalo bolje. Ima kolega koji su to lepše skockali pa nek slikaju oni. 😁
 7. I to da neko ne čuje razliku je informacija koja nekome vredi. Nisu svi sistemi i sve uši iste. Promene ljudi nekad komponentu celu pa ne čuju razliku. Pisali su npr. i u What Hi-Fi da Tidal ima prefinjeniji zvuk koji Qobuz ne može da dostigne. Da je Tidal engleski bilo bi mi jasno sve, ovako... Nisam sklon da poverujem da su tek tako uzeli kintu da to izjave, predpostavljam da je u sistemu na kom su poredili prosto prijao taj blago mekši/topliji, da ne kažem baš muljaviji potpis Tidala. U svakom slučaju, iako sam Qobuz fan, najbolje da svako proba za sebe. A ko smatra da je velika razlika između Tidala i Qobuza, treba da čuje Spotify. Stavi u lep kontekst svo ovo picajzlisanje. [emoji16]
 8. Ne deluje mi da je u pitanju kontrola kvaliteta već malo osetljiv uređaj koji hoće da se zbuni prilikom gašenja/paljenja, menjanja kabla ili DACa na izlazu i sl. Različite reakcije na to bih pripisao različitim karakterima ljudi. Kad se spoje osetljiv uređaj i osetljiv korisnik to ne ide baš najbolje. [emoji846] Mene npr. ne iritira previše činjenica da sam proveo malo više vremena sa njim dok proradi, resetovao ga dva puta, ugasio i upalio DAC da bi ga strimer video... ako na kraju proradi i nastavi da radi stabilno sve dok ga ne čačkam, a pritom zvuči odlično i košta koliko košta.
 9. OK ali ništa posebno zvučno. Ranije pominjani iFi Zen Stream ga šije solidno sa čistijim i prostornijim zvukom.
 10. Aibo

  Kakav oglas!?

  Voleo bih da znam odakle je oglasivač. U mom rodnom Trsteniku su dok sam rastao praktično svi koristili ženski rod - bicikla. Kasnije sam video da je jedino muški po našem pravopisu ispravan i u pisanom obliku se uglavnom setim toga. Međutim u govoru kada o tome ne mislim aktivno i dalje mahom cepam - bicikla. Edit: Radoznalost je pobedila, našao upravo oglas. Jagodina je i ima više takvih oglasa odatle. Logično, blizu smo. [emoji4]
 11. Ja sam to isto imao na Samsung H6400, bilo je na difuzoru nakupljeno i posle čišćenja je izgledao kao nov ekran. Koristio sam isključivo suvu krpu da obrišem prašinu.
 12. Ispravka, ja sam naručio isto veče. Nisam mogao da zaspim dok nisam kliknuo order. [emoji23]
 13. Nema na čemu i hvala što si potegao put. Zanimljivo je i to kako se za samo dva meseca situacija okrenula. Kad smo Ivan i ja bili kod tebe, morao sam malo da se naviknem na puniji i tamniji zvuk... onda je svako pogurao tonalitet u suprotnom pravcu i izgleda da sam ja veći crnac trenutno. 😁 Elem, pored tebe je još par forumaša u skorije vreme prokomentarisalo da je zvuk za njihov ukus tamnijeg karaktera. Delom je verovatno do izbora kablaže i konektora ali delimično je odgovoran i trenutni DAC. Mislim da o tome nisam ranije pisao u temi - trenutno mi je izvor Gustard R26. Nakon duuugog usviravanja slegao na dlaku tamniji karakter i samo dodao na taj tonalitet koji je već postojao kod mene u sistemu. Inače jako fina sprava koja svašta nešto radi baš odlično - čist, prostoran, bogat i gust zvuk. Moja lična težnja je da dobijem malo više vazduha i visine u zvuku, ali samo ako je bez oštrine i bez gubitka srednjetonske punoće. Meni je to lično najbitnije za uživanje u zvuku i mislim da se po tom pitanju dosta slažemo. Pomiriti sve željeno u jednom nije lako ali se mora pokušati, počevši od onog DAC-a koji sam pomenuo da pravimo nas nekoliko. Već sam čuo njegovu varijantu u tri sistema, moje među njima (zahvaljujući kolezi @somilenko), i nisam imao šta puno da kažem sem da zasučem rukave. Ima tu još par manjih satelit-projekata koji se polako odvijaju, nekih koji su planirani posle toga, itd. Svakako neće biti dosadno. U ovom trenutku sam ipak malo u leru i ne žuri me se da poguram bilo šta jer sam mnogo više zadovoljan trenutnim stanjem sistema nego što nisam.
 14. Artist catalog bi u prevodu bio "muzički opus nekog izvođača". Promenila se izdavača kuća koja drži prava i zamenili su ceo katalog pesama, ali ovoga puta im nije dostavljen MQA. Dešavaju se promene tog tipa povremeno pa mi zapamćeni album odjednom nije dostupan. Onda ga nađem opet u search u nekom drugom izdanju i teramo dalje.
 15. Aibo

  Pojačalo

  Ne znam da li planiraš da koristiš interni strimer u R26, ako da, znaj da je odličan tehnički i dinamički ali tonalno analitičan i malo suvlji. Bez strimera R26 je neutralan, brz i vrlo raskošne zvučne scene. Ako je Monkey Island blizu BGa i zanima te da čuješ kako se slažu Gustard R26 i Acoustic Invader kombo (sa zvučnicima koji nisu baš Focal svetli ali nisu ni topli i praštajući uopšte), možemo da se dogovorimo da svratiš i čuješ nekad. Taman sam usvirao Gustarda. Ja sam nešto na sve strane u naredno vreme (svaki vikend neka svadba, rođaci na gajbi i sl.) pa ne znam više gde udaram ni sam... ali će se naći već jedan satić nekog radnog dana ako želiš da čuješ to sve na delu.
×
×
 • Create New...