Jump to content


Gramofonac

Članovi
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gramofonac's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • One Year In
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post

Recent Badges

  1. Одговорио сам на diy аудио форуму, али ево и овде. Прекопираћу пост. Уместо пре нада, преамп сам убацио између нада, на pre out и вратио на main in, добио сам шта сам тражио, над је први, његов селектор, његове контроле тона, али звук добија оне лампе. Над је добио лампашко појачање, кутије ми нису баш осетљиве и траже снаге, раде на 4 ома 120w синусне снаге, а над има 35w на 8 ома, тако да је добио ветар у леђа. Изгубило се гомилање, високи и средњи су се вратили на место, били су негде забачени, сада је све ту. Сада преамп ради као бафер, тако да, то је то! Жао ми је што сам вас цимао а нисам пробао све могућности! Хвала још једном на помоћи!
  2. Поздрав екипа, имам пар питања на које немам одговор. Наиме постао сам поносни власник првог лампашког уређаја. Преамп, делује ми као самоградња, долазио је комшија који је поправљао, правио лампашку технику, који ми је рекао да је трафо одличног квалитета, кондезатори итд, али негде је грешка? Прикључио сам изворе у преамп, па са њега на над 304 на цд улаз, није ни битно, где је бас сам од себе гомилао чак и када сам смањио бас на тонској контроли бас је био испред средњих и високих. Пошто над има џампер за прикључивање оваквих справица, раскачио сам џампер и од нада направио снагаша, прескочио све тонске контроле, његов преамп и сада је спецификација преамп и надова снага. Боље је уз овакво повезивање али ме мучи са појачивањем да се добија гаин, опет креће бас да гомила. Лампе су ECC81 и ECC82, да ли бих променом лампи добио више? Јесу ли ове лампе добре за преамп? Кутије су MB Quart 802 SP. Хвала свима!
  3. Mogu reći da su kutije odlične, lepo su legle sa Nad-om 304, da je bolje pojačalo, mnogo bi više dale, ali i za sada radi dobro. Zapušio sam basreflex sunđerom, nije bas kontrolisan sa reflexom i gomila u pozadini, nije jasan. Sa zapušavanjem vrlo je fin i tačan. Iako nisu osetljive, hvala Vam na informacijama, bori se nad sa njima. Sa gramofona je muzika sjajna i pitka, odgovara im mekoća. Cela zvučna slika je tu, imao sam kutije od hsr 48 ali sa ovim kutijama kao da slušam nove pesme. Eto neka kratka recenzija pošto ima malo informacija o njima na google-u, mislim da su bespravno zapostavljene. @giZ_Mo
  4. https://www.hifi-wiki.de/index.php/Datei:802_2.JPG Naime kupio sam juče ove kutije, lepo su se složile uz sistem, malo su manje osetljive nego što sam imao, ali navići ću se. E sad, već kad smo kod osetljivosti, zna li ko koje su osetljivosti? Nigde na Google-u ne mogu naći! Hvala unapred!
  5. Хвала свима на саветима, нисам се нити једног тренутка увредио, нити помислио да ме одвраћате. Тренутно ми је излетело нешто друго, што ми је битније у животу, те ћу кутије оставити за неки други пут, до тог другог пута, имам времена да учим, то не кошта ништа. 👍
  6. Видео сам то, али мени је циљ пробати своју идеју. 😄
  7. Све што си набројао, је баш контра у мом случају. Не мислим да ћу уштедети, умем да урадим и сигурно ћу уживати, јер увек волим нешто да чачкам. Радионицу имам у којој ћу то радити, дате мере ће ми исећи другар на цнц-у, ради у великој радионици за намештај и имају озбиљну машинерију. Све услове имам, само се поставља питање да ли ће моја замишљена кутија бити добар простор том висатону. Да ли ћу извући из њега оно што пружа. Није ми циљ да прекопирам кутију, желео бих своју идеју да спроведем у дело, а ако та кутија не свира, онда ћу покушавати да је унапред до жељеног. Или на крају крајева направити кутију по њиховим прорачунима.
  8. Ја генерално имам новца, али не знам како ће испасти кутија? Шта са тим драјвером после? Да ли унапређивати кутију до савршества са тим драјвером да би се добило нешто што ваља?
  9. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwju99G4nvSCAxUGhf0HHbaKA_kQFnoECBMQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.ground-zero-audio.com%2Fen%2Fprodukt%2Fgzrm-165x%2F&usg=AOvVaw1x_rMo5KCcdgRcaeAS22Do&opi=89978449 Моја грешка.
  10. Сада сам гледао, ваљало би да ми буде ширина 30цм, због литраже, са 30цм добијам 75 литара запремину.
  11. Ја имам тренутно кутије од хср48, отварао сам их, где просто кутија има само сунђер на леђима, без тунела.
  12. Морам ли правити тунеле, ако је један драјвер у питању? Пошто сам читао да се тунели/преграде праве код тросистемаца због поврата средњетонца и нискотонца/баса. Док за двосистемце и ФР не треба правити тунеле и преграде? Варам ли се?
×
×
  • Create New...