ab

Članovi
 • Content Count

  3,089
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by ab

 1. Ово све у “account settings”.
 2. Само полако, догурасмо и ми такви испод црте са по неколико поена. Мене нервирају друге ствари. Хвала на јављању.
 3. Можеш ли молим те да ми прикажеш дијаграм тог Notch filtera на fr.1750hZ конкретно на скретници 12dB за Focal 5W3211B midbass јер сам у Visaton симулатору добио са тим филтером катастрофалан резултат?
 4. Ок, хвала. И даље ми за то мерење треба осцилоскоп, а и прецизнији конд.
 5. Ок. Шта предлажеш, како да измерим 4.94mH на том C-coil? Ово за не краћење жице ти је добар предлог.
 6. Е, то ти кажем. Како ћу без њ? Зато и тражим некога расположеног са потребном опремом за помоћ.
 7. Хвала пуно на јављању. Једно питање, како да измерим пик резонантне фрекфенције?
 8. Замолио бих некога ко зна и има са чим, као и жељу да помогне... C-coil завојницу бих требао да преправим и добијем мању вредност од постојеће. Фабрички је 6mH, 12AWG, Core typr R100, 0,07Ohm. Треба ми вредност од 4,94mH и шта будем добио од дате отпорности. Потребно је да се пажљиво одмота колико треба испод спољног омотача који стеже и држи намотаје и упари обе завојнице на дату вредност. За ту потребу, потребно је поступити по процедури описаног на овом линку: https://www.hificollective.co.uk/blog/how-to-measure-c-coils.html и по другој методи са овог линка: http://daycounter.com/Articles/How-To-Measure-Inductance.phtml Хвала унапред ко буде помогао, нећу остати дужан.
 9. Није проблем двосистемац ако некада апгрејдујеш све то са поштеним субом.
 10. Одличнан изгледа тај Аudax, а за ситне паре. Овај Focal јако неутралан (и доста скупљи - споненух га због 5 инчи као што је и први из уводног поста) али има једну незгодну грбу измеђи 1 и 2kHz, зна ли неко како се то пегла?
 11. Из ПДФа за Beyma 5MP60N: Note: Frequency response measured with loudspeaker standing on infinite baffle in anechoic chamber, 1W @ 1m Из ове напомене и фр.опсега са приказаног мерења рекло би се ипак недовољно за бас подручје иако нисам неки басс чистунац:
 12. Само нам реци да ли си мислио на тросистемски звучник и да ли је планирана пасивна скретница?
 13. Ово није глума
 14. Домаћа фирма у Бгд на сајму, заборавих назив фирме, имају цео програм и подврсте плуте са разним гранулацијама и комбинацијама гуме. Ја сам нпр.код њих пре више година купио “сирову” плуту са не тако фином гранулацијом дебљине 30mm коју сам комбиновао са каљеним стаклом - више је та плута онако у природном стању обликована. Ево приказа:
 15. ab

  Šta se sluša ?

  Хвала, врло лепо.
 16. И урадиће их са дуплим редом калема из прибора за шивење, па ће бити дупло бољи. Ко Вам крив што се први нисте сетили.
 17. Sorry. Моја грешка.
 18. Тај диск око чега је мотана жица, од којег је материјала? Дуелунд је користио графит - практично узети мину из графитне оловке H5.
 19. ab

  Marakana :)

  шта ћемо са овом изјавом из истог чланка?