Jump to content


Green

Članovi
 • Posts

  338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About Green

 • Birthday 11/26/1967

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

4,615 profile views

Green's Achievements

 1. Upravo to što je @Zexx napisao pravi najveću razliku izmedju RPi4 i prethodnih iteracija RPi-ja,pogotovo ako se koristi u audio(streaming) svrhe.Naravno , sve to prati i niz drugih unapredjenja koja svakako doprinose boljem radu . Uglavnom , što je za nas i najbitnije, ubacivanjem RPi4 u igru ,ne radi se o nekim suptilnim promenama u zvuku nego o vrlo jasnom i čujnom napretku. Inače , sistem i prostor izgledaju izvanredno.Odlična interakcija dnevnog boravka i "muzičke" sobe.Te Galuse sam poželeo svaki put kada sam ih čuo na sajmu.Verujem da se odlično slažu sa IcePower-om koji mislim da je svojom pojavom uneo jedan sasvim novi način razmišljanja o pojmu pojačala snage.
 2. Ako budeš u mogućnosti pokušaj da zameniš RPi2 sa RPi4. Koristiš li neki "Hat" ?
 3. Naim-cjenik-13.07.2021.pdf
 4. Samo da zajednički konstatujemo , što bi se reklo "for the record" : po preporučenim MP cenama vrednost elektronike je 51.093eur , a zvučnika 6.000eur Naravno , popust se podrazumeva za ozbiljne kupce.
 5. Hvala na odgovoru. "Navijao" sam za tu poslednju kombinaciju napajanja . Ukoliko znatiželja i "neizdrž" pobede biću slobodan da ti se javim oko eventualnog dogovora za clash sa AlloDigioneSignature-om.
 6. Razdvojio si napajanje za rPi i Pi2AES? Koristiš oba izlaza iz Shanti-ja? Što se AlloDigiOne tiče , pravi "clash" bi ipak bio Pi2AES vs AlloDigiOne Signature.
 7. Radi rPi sa "šeširima" odlično i vrlo stabilno , provereno , ali ne po pricipu "plug and play" .Mora malo da se istraži "malinjak" .Veoma zanimljivo igralište sa iznenađujuće dobrim rezultatima.
 8. Ropieee (XL) ti je najjednostavniji.Pokušaj sa njim.
 9. Još jedna važna napomena : ne može se u Volumio-u preko ssh proveravati verzija eproma i update-ovati.To je moguće jedino kada se ubaci sd kartica i instalira Raspberry Pi OS. Upravo sam probao sa Volumio-om i ne radi. Ako me sećanje dobro služi u piCorePlayeru se može i proveriti i update-ovati eprom preko ssh.Čak se i bez ssh u system information može videti verzija eproma.
 10. Ne diraj ništa ako ti temp.ostaje ispod 50°C . Možda već imaš update-ovanu verziju eproma.Provera verzije i update se rade preko SSH. Ulazak u SSH-Volumio : https://volumio.github.io/docs/User_Manual/SSH.html Ako te baš kopka update eproma evo linka : https://jamesachambers.com/raspberry-pi-4-bootloader-firmware-updating-recovery-guide/ Imaš i na nekoj od prethodnih stranica video koji sam postavio na tu temu.
 11. Za rPi4 je ključno da se odradi "eprom update" koji značajno rešava problem sa povišenom temp.CPU , a onda ne red dolaze hladnjaci i ostalo.Što se tiče vibracija - fali mi samo još doorstoper iz Lidla da pritisne "Allo malinu" pa da projekat bude kompletan.
 12. Jeste 38°C nakon 12min rada , sada nakon 2h i 40min je 46°C.Nemam hladnjak na CPU .Ovo koristim za rPi : https://www.aliexpress.com/item/4000001902776.html?spm=a2g0o.detail.1000023.17.3f626ee0bcxgsi Imaš par stranica u nazad u ovoj temi fotografiju moje "skalamerije".
 13. Jednostavnije je instalirati plugin "system information" u samom Volumiu (bez SSH): Settings-search plugins-system information-install Kada je plugin instaliran : Settings-plugins - installed plugins-system information(active)-settings-probe the system.
 14. Ovako bi nekako trebala da izgleda ta struktura : 1. piCorePlayer sa uključenim Squeezelite-om i isključenim LMS-om 2. Bubble UPnP server (na računaru ili telefonu,mada bolje računar) 3.Bubble UPnP android ili ios aplikacija za upravljanje.
 15. @Dražo , isključi LMS u piCorePlayeru i onda vidi da li Bubble UPnP pronalazi piCorePlayer. Davno sam se igrao s tim kombinacijama ali pCP i Bubble UPnp sam koristio bez problema .Mnogo bolja intregracija Tidal-a i Qobuz-a nego u LMS-u. Takođe obrati pažnju da ti na računaru (ako ga koristiš kao server) nisu uključeni i LMS i Bubble UPnp.LMS mora biti ugašen.
×
×
 • Create New...