Jump to content


Green

Članovi
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

About Green

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 11/26/1967

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

3,873 profile views
 1. Green

  Šta se sluša ?

  Odlična kompozicija . Naslov joj je ipak "For The Love Of Life" https://www.davidsylvian.net/tracks-poems/tracks-by-with-david-sylvian/for-the-love-of-life/ Bez obzira na "štamparsku grešku" - uživanje u slušanju je zagarantovano.Hvala za preporuku.
 2. Hvala Filipe , spreman sam da otkupim sve tržišne viškove.
 3. @Aibo Nema na čemu .Ima tu još prostora za igru,zato i volim te male kutijice. Antirezonantne nogice već koristim.Odavno sam se uverio u benefite koje one donose.Što si tiče tiče tegova - nikako da naletim na one doorstop-ere u Lidlu,izgleda ih Filipescu sve pokupovao Inače,PiCorePlayer i LMS imaju još pregršt opcija za podešavanje i tweak-ovanje , a sve u službi poboljšanja performansi Rpi4 kao izvora dig.audio signala.
 4. Digione sig. sigurno donosi najviše,koristim ga godinama,prvo u standard ,a zatim i u signature varijanti.Što se rPi-ja tiče imao sam i 2B i 3 .Nisam primetio značajnu razliku izmedju ova dva pa sam ostao na 2B jer nema wi-fi. Onda sam nedavno rešio da izbacim iz hi-fi lanca stari kućni PC na kome se vrteo LMS i još svašta-nešto za potrebe svih ukućana.Izbor je pao na rpi4 jer sam pretpostavljao da odvajanje etherneta od usb-a mora da donese neki napredak.Upravo nekako u to vreme Klaus aka Soundcheck ("legendarni" tvorac SBTouch tool boxova) je na svom audio blogu objavio niz zanimljiv teksto
 5. Ukoliko ste u mogućnosti , za iole ozbiljnije uključivanje "maline" u hi-fi "lanac , isključivo koristite poslednju generaciju Raspberry Pi 4 . RPi 4 je , pogotovo kao izvor dig.audio signala , daleko ispred prehodnih iteracija rPi-ja. Dodavanjem HAT-a i napajanja zaista možete dobiti veoma ozbiljan dig.transport.Iznenadićete se. Što se streaming servisa tiče - koristim i Tidal i Qobuz , integrisane u LMS , kao i preko BubbleUPnP-a kojem dajem blagu prednost u odnosu na LMS .Qobuz mi uvek bolje zvuči od Tidal-a ,bez obzira koji server koristim , a i izbor muzike mi nekako više paše.
 6. Malo novih fotografija.
 7. Hvala Arn.Nisam koristio Plex do sada.
 8. Kod mene je sledeća situacija : na PC-ju instaliran VLC , pustim film i sve je ok , zatim odem na opciju "renderer" , ponudi mi EON smart box , obeležim ga , TV se poveže odmah , pojavi se naslov filma (i oznaka formata) na TV ekranu ...i dalje ništa ,ni na računaru , ni na tv-u. Kada istu proceduru uradim sa YT-om sve radi bez problema.Ima li neko ideju/savet kako da filmove sa računara gledam na TV-u koristeći EONsmart box kao renderer?
 9. Tri tačkice pored naslova albuma rešavaju stvar - klik na njih i biraš "play" , "enqueue" ili neku od ostalih opcija.
 10. Možda prevazilazi planirani budžet ali izvanredan 75 Ohm dig.kabel - Neotech NEVD 2001 . Koristim ga godinama upravo sa Allo kombinacijama , terminisan Neutrik bnc konektorima(krimpovani).Dejan M je pisao ovde na forumu o tom kablu. http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=15061000&pid=15061001 https://www.neutrik.com/en/neutrik/products/bnc-connectors/bnc-cable-connectors
 11. https://www.allo.com/sparky/digione.html "The Digione has a galvanic isolator for both power and signals. You do not need an extra isolator. As well, DigiOne has a double reclocking of the S/PDIF stream (one of them taking care of metastability and the second one taking care of realigning the data)."
 12. Ako već razmišljaš u ovom pravcu - moja preporuka bi bila Allo DigiOne Signature, značajno bolji od običnog Allo DigiOne . Kasnije možeš da mu dodaš Shanti napajanje i time podigneš "letvicu" još više.
 13. Čestitke za "upgrade od 4kg" . Najbolja "komponenta" svakog sistema.
×
×
 • Create New...