Jump to content


Margioni

Članovi
 • Posts

  323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Recent Profile Visitors

3,004 profile views

Margioni's Achievements

 1. @GeorgekgDrago mi je da je tako i da si zadovoljan preporukom... Meni se npr. Roksan, kako god da okrenem stalno vraća u ruke. Jednostavno, volem 😄. Ovog puta je tu Caspian već neko vreme.
 2. Na osnovu ovoga, pod pretpostavkom da je pojačalo tehnički ispravno moja preporuka bi bilo ovako nešto: https://novi.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/roksan-kandy-ka-1-2x110w-vrhunski/oglas/144469562?filterId=2105571212 glasno, snažno, dinamično... Sve u svemu, vrlo kvalitetno pojačalo sa dubokim i preciznim basom... ali pitanje je koja mu je sada realna tržišna vrednost, jer vidim da su cene otišle gore. Pre par godina se ovako nešto prodavalo za 300-350e.
 3. Upravo tako, jednostavno ne bi postojala ova zajebancija oko hifi da samo mogu brojke da se poklope. Nažalost nije tako, jedini ispravan način da se sve složi u hifi lancu je konstantno eksperimentisanje i uparivanje različitih komponenti, tj. proba, i samo proba.
 4. Margioni

  Laptop

  Ma, kakvi inženjeri, doktori... 😀. Ovako na prvu loptu https://www.tehnomanija.rs/kompjuteri-hardware-i-kancelarijska-oprema/laptop-racunari/59t82ea-laptop-racu-hp-000000000001189797
 5. Možda može tamo u Nemačku da se nađe neki Hegel h300 za taj novac, ipak je dosta mlađi od Krell-a.
 6. Ukoliko je lepljenje jedina opcija, ništa bez Motage Kit-a
 7. PSB Alpha b1 Savršeni za prve zvučnike. Novi --> 200e i garancija https://shop.4audio.rs/shop/psb-alpha-b1-par/ Polovni --> 150e i manje https://novi.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/psb-alpha-b1-odlican-bookshelf-zvucnik-kao-novi/oglas/140529442?filterId=1927574617
 8. Moje mišljenje je da se, u takvom okruženju i takvim okolnostima ne može postići Sweet Spot, pogotovo što troje ljudi na različitim mestima učestvuje u slušanju. Za ovakve situacije su, po meni idealni neki Bose sistemi, pa čak i neke micro linije. Sve ostalo je bacanje para.
 9. Malo podseća na.... 😁
 10. Ukoliko bi se kupovalo pojačalo pre zvučnika, ja bih se u tom slučaju bez nekog preteranog dvoumljenja opredelio za https://shop.4audio.rs/shop/roksan-attessa-integrated-amplifier/ Ono što je dobro, prodavac je isti, pa bi u salonu moglo da se direktno uporede Roksan Attesa i pomenuti Nad, zajedno sa nekim od zvučnika iz ponude.
 11. Postavlja se pitanje ostatka sistema, tj. koji su zvučnici u pitanju, kao i vrsta muzike koja se sluša. Npr., Rotel je odličan za jednu vrstu muzike (pop muzika...), i uklapa se sa određenim tipom zvučnika. Exposure, sa druge strane, druga filozofija, drugi zvučnici itd. Treba uzeti sve u obzir, i sve to lepo uklopiti. Inače, pre bih uzeo Rotel A14 mk2 kod zvaničnog distrutera, za 100-tinak eura više, nego prvu verziju, pa čak bih išao na A11 Tribute za upola cene, ukoliko se naravno odlučiš za Rotel. CD player ukoliko postoji velika kolekcija diskova.
 12. Tako je u stvari najlakše. Ne, u pitanju su male tajne, još manjih majstora Ja koristim široku selotejp traku, zalepim je na ulubljene delove i polako izvlačim kalotu. Svaki put uspe, ali kod ovakvih materijala ostaju sitne deformacije, što je u svakom slučaju lepše nego da bude izgužvana kao na fotografiji.
 13. Iskreno, ne bih mogao da gledam svakodnevno ovakvu kalotu 🤨. Inače se to lako rešava 😀
×
×
 • Create New...