Jump to content

Margioni

Članovi
 • Posts

  367
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

About Margioni

Recent Profile Visitors

3,337 profile views

Margioni's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Dedicated
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Stavljao sam Mundorfe tri puta u različito vreme, 2x bipolar, 1x mkp (doduše niže klase 😀), i svaki put su prosviraliposle nedelju dana.
 2. Entry-level, mid-range, premium, high-end, reference su samo neki od pojmova koji se vrlo često upotrebljavaju u Hifi industriji, i kao takvi su prihvaćeni, kako od strane prozvođača, tako i od krajnjeg korisnika, i u Hifi svetu služe za jasnije definisanje klase uređaja. Pomenuti pojmovi su prosti, logični, verovatno nastali prostom analogijom, spontano, i ne verujem da imaju veze sa bilo kakvim naučnim kategorijama.
 3. Pojam klasa uređaja u Hifi nije vezan za gradaciju zvuka, već za kvalitet upotrebljenih delova, komponenti, materijala... Sa druge strane sam kvalitet zvuka nije u direktnoj proporciji sa njima.
 4. Stigli razni Vishayi, Jantzeni, Mundorfi... 🍻
 5. Možda ne treba razmišljati u pravcu zamene hk risivera ako ti odgovara njegova upotrebljivost, nego, možda o promeni zvučnika, ili eventualno neko osvežavanje skretnice istih, zamena MKP kondenzatora i sl. Dobijeni rezultati mogu da iznenade, mislim pozitivno 😀. Koji su zvučnici u pitanju?
 6. https://www.displayspecifications.com/en/model/4fa826d2 https://www.displayspecifications.com/en/model/78812b6e
 7. Sećam se da su u HiFi Choice bili Editor's Choice, uparivani tada, koliko se sećam sa nekim preskupim Chord Electronics uređajima. Na mojoj listi su pod must have! 😍
 8. Imam prošlogodišnju A6 seriju 65' i za moje potrebe je vrhunski televizor. Ugrađeni IPS panel ima boje su kao na Samsungu, sjajno se snalazi na dnevnom svetlu, ima veliki ugao gledanja. Po meni, slika je sjajna... Što se tiče pouzdanosti, nakon godinu dana intezivne upotrebe televizor radi bez ijedne greške. Ostalo još 6 godina garancije... 😀 E sad, sa druge strane, u suštini nisam zadovoljan sa slikom Hisense 55' sa VA panelom, koji je u dečijoj sobi... I on radi bez greške već 3 godine. A koliko vidim, pomenuti model ima VA panel, tako da... 🤔
 9. U bugarskim marketima mogu da se nađu kao poklon čaša. Inače, cena kutije je 64 lv. odnosno 3800 din.
 10. Znaš kako, velika je stvar što su uopšte prihvatili da se bave problemom oko DSP, a još veća što su uspeli da reše problem. Sve pohvale za servis. Svaka čast!
 11. Jesmo li išta pogodili ovako napamet? 😁
 12. Tako je sve, kao što si rekao, ali ono što hoću da kažem je da nezahtevnom slušaocu ne treba preterano srednjetonski deo spektra za slušanje npr. šalarazonada pop muzike, bar tako mislim, možda grešim.
 13. @DelijaVerovatno si u pravu, ali treba naglasiti da se to rešava dodatnim ulaganjem u sistem. Ljudi potroše 10-ine hiljada eura na uređaje pa ne mogu da dobiju adekvatan zvuk, a ovamo se to očekuje od sistema koji vredi 10x manje. A, i pogrešno sam se izrazio, svoj sistem pokušavam da prilagodim sebi i muzici koju slušam, i to je ok, ali problem nastaje kad hoću da slušam drugu vrstu muzike na njemu, e zato sam rekao da bih ubacio ovu drugu postavku.
 14. Do zabune, kako kod običnih hifi korisnika, tako i kod manjeg broja audiofila, nastaje onog momenta kada su isti počeli da slušaju savete ozbiljnih i zahtevnih audiofila koji insistiraju na izbalansiranom zvuku i flat frekventnom odzivu. Siguran sam da prosečan korisnik, koji ne želi da potroši mnogo novca na sistem, više voli V-shaped zvuk (Loudness efekat) od audiofilskog zvuka pogotovo ako sluša na manjim glasnoćama, recimo muziku sa radija, strimera i sl. Mene npr. srednji tonovi u određenim momentima znaju dosta da zamaraju, i tada mi je potrebno da me sistem laže 😀. Upravo zbog toga planiram da ubacim neki Bose sistem sa strane kao dodatni Set Up.
×
×
 • Create New...