Jump to content


Margioni

Članovi
  • Posts

    402
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Recent Profile Visitors

3,703 profile views

Margioni's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done

Recent Badges

  1. A mogu i da se okrenu polovi na samim drajverima u zvučniku, a da se kablovi povežu ispravno 🤪 Da se čovek ne misli da li je pogrešno 😃
  2. Koristim dac koji ima mogućnost okretanja faze, tj. polaritet signala, i mogu da potvrdim da postoji velika razlika u zvuku između ove dve opcije.
  3. Hvala na odgovoru, zato i pitam, zbog sitne dece 😀... Izgleda da high end nije za mene 👀
  4. Sjajno! 👌 Jedno pitanje, Aibo, da li zvučnici ovako stoje u prostoriji stalno, ili su izvučeni napred za potrebe snimanja?
  5. Nisam siguran da bi u tom slučaju mogao da se koristi tjuner sa risivera, u tom slučaju bi risiver radio samo kao pojačalo snage, ili grešim? 🤔
  6. Slažem se sa svim gore napisanim. Sinergija, ili ti poklapanje tehničkih i zvučnih karakteristika dva uređaja je suština ovog hobija. Sve ostalo... može da bude, al' ne mora da znači.
  7. Postojali su i proizvođači koji su u nekim svojim serijama i isticali skretnice... 😀
  8. Samo je pitanje šta čovek hoće da postigne takvim zahvatima... Ako hoće bolji zvuk, to može i sa malo para, ako hoće dosta bolji zvuk, to verovatno košta... Ja sam, npr. izostavio ubacivanje Jantzen MOX otpornika, eno stoje mi u fioci 😄, iz razloga što mi se zvuk dopao i posle minimalne intervencije na skretnici i sa komponentama nižeg cenovnog ranga. Jednostavno, laki tweaking skretnice zvučnika je svaku za preporuku, pa čak i poželjan kod kutija starijih od 10-15 godina.
  9. Meni je ovo filmčina i jedna od najupečatljivijih scena u fimskoj istoriji .. Sad sam video da je @Engine već postavio 😀
  10. Čestitke... zvučnici izgledaju impresivno, verujem da tako i zvuče 😀
  11. Po meni, svakako... samo vodi računa da se razne izmene na fabričkim zvučnicima ne tolerišu kod domaćih kupaca , ukoliko bi hteo posle toga da ih zameniš, ili prodaš nekome 😀
  12. Sorry, nisam naveo... u pitanju je M Cap Classic (~5e/kom). Siguran sam da je evo oil bolja opcija, ali je i 4x skuplja. Samo sam pričao o mom iskustvu sa skoro najjeftinijem upgrade-om.
  13. Ja imam potpuno suprotno iskustvo sa Bennic XPP 🤷(bolji su mi od Mundorf M Cap). Sa Bennic sam dobio dosta otvoreniji i dinamičniji zvuk, čak i sa malo oštrijim ivicama kod visokih, ali dodavanjem Vishay bypass kondezatora na Bennic je sve to zaokružilo, i visoki sada zvuče čisto, precizno, transparentno, bez bilo kakvih ispada. Za 5e za Bennic, i 1,5e za Vishay po kutiji, nema boljeg početnog upgrade-a. Utegnutiji bas sam dobio jednostavnom zamenom fabričkom ožičenja Van den Hul žicom od par eura po metru. Ukratko, za malo para (25e) dobija se veliki pomak u zvuku.
  14. Koliko vidim, tu bi morao baš dobro da se rastegneš 😀 Za razliku od 20.000 din. u odnosu na q3050i, bolje uzeti i neki dac uz Diamond 12.3.
×
×
  • Create New...