Ajduk

Članovi
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

About Ajduk

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Location
  NBg

Recent Profile Visitors

489 profile views
 1. Ajduk

  Kakav oglas 2018.

  Iz kog razloga? Izbor reci u oglasima mozda jeste specifican ali ne verujem da je ikada ikoga za**bao ili nesto slicno. Ja imam sasvim ok iskustva sa njim.
 2. Prelepo. Rams je inspiracija mnogim savremenim dizajnerima. Covek ispred svog vremena.
 3. Ajduk

  Rega RP3

  Taj PSU dolazi uz novije 24v motore i onda imas mogucnost menjanja 33/45 na pritisak dugmeta. Kod ostalih modela brzina se menja rucnim prebacivanjem gumice na tockicu. Novi motor sa ovim napajanjem radi stabilnije i tise i samim tim je zvuk bolji.
 4. Gledao sam po netu i nasao na par mesta ali verovatno postoje prodavnice koje nemaju online prodaju. Iskusniji clanovi verovatno znaju. Dolazi u obzir i kupovina od clanova foruma, ako imaju viska. Hvala unapred!
 5. Nisam tacno znao gde da postavim topic. Moderatori slobodno pomerite gde treba. Kao sto naslov kaze hteo bih da prebacim par matorih VHS kaseta na CD i flash. Pogledao sam par oglasa i razlika u ceni je dosta velika - od 190 do 900 dinara po zapocetom satu. Ako neko zna zbog cega bio bih zahvalan na objasnjenju. Treba mi preporuka za nekoga ko to kvalitetno radi, po mogucnosti da je na NBg. Hvala unapred.
 6. @SubWay Izdubljenost (konkavnost) dna limenke ne dozvoljava klikeru da seta i on se pod tezinom zvucnika prirodno vraca ka centru udubljenja. Naravno ako se nameris da ga pomeris uspeces. Treba obratiti paznju kad se postavljaju zvucnici da klikeri budu centrirani i da se zvucnik stavi direktno na njih lagano i sto ortogonalnije u odnosu na podlogu.
 7. Jos jedno diy resenje, vredi pokusati. Iseceno dno limenka sa klikerom. Ako si u mogucnosti limenku napuni necim tvrdim da zadrzi oblik sto bolje. Zvucnici se postave na kikere na 3 tacke. Ja imam slicnu situaciju i zvucnike sam postavio na velike lagere iz kuglicnih lezajeva.
 8. Mislim da se ponavljam, pola moje kolekcije ploca koje su stare do 2 godine je na 45 rpm. U elektronici je vrlo popularno izdavati EPs i neretko je jedna pesma A druga B. Imam regu i meni je izuzetno iritantno da konstantno skidam platter i pomeram belt, namera je bila da upozorim kolegu na navedeno.
 9. Citat iz jednog reviewa. To move from 33 ⅓ to 45rpm and back again, both the newer Planar 1 and older P1 ask you to lift the platter to expose the motor and belt and then you have to gently transfer the belt that ultimately rotates the platter onto a different groove of the pulley. It takes a few seconds, is painless and you quickly get used to it but it’s not as convenient as flipping a switch on to of the platter. This, I grant you, might concern a few beginners and might irritate a few others.
 10. Ajduk

  Šta se gleda?

  http://www.imdb.com/title/tt0101766/
 11. Taj gramofon roditelji kupe deci koja hoce da se igraju DJ-a neko vreme dok im je zanimljivo. I kao sto Father rece, nema iglu.
 12. Ajduk

  Omiljene serije

  Mozda je neko vec postovao ovo, search na forumu je djubre pa nisam ni pokusao da nadjem. http://www.imdb.com/title/tt1733785/ http://www.imdb.com/title/tt3877200/ http://www.imdb.com/title/tt0303461/ http://www.imdb.com/title/tt3230854
 13. @Krca44 Ako te Braun zanima, baci pogled na Braun PS-500, pandan legendarnom TD-124, kombinacija kaisa i idera samo obrnut redosled od Thorensa.