Jump to content


damic

Članovi
 • Posts

  892
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

About damic

 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Location
  Beograd

Recent Profile Visitors

4,102 profile views

damic's Achievements

 1. Ovaj Kenwood je tipican kabuki speaker, tako ga i krste na netu. "Kabuki speakers were designed to be low cost and emphisize visual marketing over acoustic engineering. They were generally characterized by 15" or larger woofers, 4 and 5 way networks, and 6 to 10 drivers crammed into a ridiculously small box that seldom weighed more than 50lbs."
 2. Probaj da nadjes Yamaha NS-1000M, pravio se od 77-94. Davno sam imao slabiji NS-690 MKIII, zao mi sto sam ga ispustio.
 3. Karan ima dosta snaznih pojacala koja mogu da voze vecinu Apogee zvucnika. https://www.karanacoustics.com/product-category/mono-amplifiers/ https://www.karanacoustics.com/product-category/power-amplifiers/ Nisam siguran da su dovoljni za model Scintilla od 1Ohm, bar na takvu informaciju nisam naisao.
 4. Ako je rec o Aleksandru, kuca na Bezanijskoj kosi, veliko visoko potkorovlje, Apogee Duetta Signatures koji su sad kod mene, bili su pre 15 godina njegovi. Tad sam bio kod njega, pojacalo je bilo Bedini, navodno 2 x 100W u A klasi. To je zvucalo jako lose, da ne kazem ocajno.
 5. https://www.hifishark.com/model/accuphase-e-550
 6. Prave, Grci, Analysis Audio http://www.analysisaudio.com/index.php http://www.6moons.com/audioreviews/analysisaudio/video.jpg
 7. Servis “IMPERIAL” Audio - Video, Miša Lukić, Železnik, ul. Svete Milutinovića 36, 011/2589-550
 8. Ipak je Google mama sto se tice search. Uspeo sam da nadjem Boggy-jev graf, doduse na drugom sajtu.
 9. Vidim, da su svi ucesnici na ovoj temi stava, veliki zvucnici za veliku prostoriju, mali za malu, sto je krajnje POGRESNO. O tome je bilo reci pre dve-tri godine, verovatno na temi, Akustika (prostorija), pozicioniranje…… gde sam linkovao izvrstan topic naseg velikog strucnjaka, nazalost preminulog pre dve godine, Boggy – Bogic Petrovic. Bio je dosta aktivan na domacem Rumskom forumu kao i Gearspace (pre Marta o.g. - Gearslutz). Oba ova foruma namenjena su profesionalcima i sigurno su bolje upuceni u materiju od nas. Probao sam da nadjem temu na Gearspace-u, medjutim, nisam uspeo da je nadjem, iako ovi kazu da su sve teme dostupne i sa novim imenom foruma. Uglavnom, na mom postu od pre oko dve godine, nalazi se grafik i objasnjenje preneto sa Gearslutz-a. Iskreno, search engine na ovom forumu nije mi po volji, koga interesuje, naci ce. Ukratko, jedino ogranicenje kod velikih kutija je njihova sama fizicka velicina, ako ne mogu da stanu u prostoriju, a resenje se nalazi u volume control-i. Problem sa basom koji je izrazeniji kod velikih kutija, nema blage veze sa velicinom, resava se na drugi nacin.
 10. Ova prva dva merenja, levi i desni posebno bez SO, deluju koliko-toliko realno. Malo mi je nagao prelaz sa ostrih pikova ispod 100Hz na zaobljene pikove iznad 100Hz, ali, ajde. Rekao bih da je na tom delu, na neki nacin, ostala ukljucena funcija RCS ali u blazem obliku. Kad je ovakva situacija sa basom, mozes slobodno da produzis vremensku osu na 1000msec, kako bi se videlo dokle se pruzaju repovi. Druga dva merenja, vidi se ocigledna uposlenost RCS, i to sa prilicno hevi ekvilajzingom. Sigurno je stvar do unetih parametara za SO. Sugerisem detaljno proucavanje manuala za SO. Dole je odlican primer za REW, lepo se vidi i odziv zvucnika bez korekcije kako bi trebao da izgleda u prosecnoj prostoriji. Klip nije dugacak, 16 minuta, vredi odgledati. Kad nadjes vremena, proveri parametre unete u SO i napravi nova merenja.
×
×
 • Create New...