Jump to content


RADE

Članovi
 • Posts

  1,544
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About RADE

 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  italija
 • Interests
  ajfaj

Recent Profile Visitors

3,972 profile views

RADE's Achievements

 1. RADE

  Maurizio Cucco

  Јел дозвољено сада организовање јавних окупљања.......питам због организовања једне мале необавезне презентације......оно, чисто да се добије идеја о чему се уопште и прича и пише. Да се не улази у расправе ко шта воли и не воли, да нема неке беспотребне приче. Једно необавезно слушање уз уважавање свих могућих мишљења...али накнадно, када прође слушање. Ја сада стварно не знам како ће ово са вирусом да иде, али мислим да би се то могло организовати.....мислим ја бих организовао један дан викенда.
 2. RADE

  Maurizio Cucco

  Ма неће, већ су они имали вербалне окршаје по изложбама, на крају крајева, сонус је сонус и нема ту много места за расправу. Зна се ко је ко и ко је шта. Мауризио у ствари покушава да представи музику онаква каква у ствари и јесте. Проблем ниских фрекфенција и свега што је везано за њих у моменту нестају ако се те фрекфенције третирају онако какве и јесу у природи. Генерално те фрекфенције се вештачки пумпају и неприродно спуштају доле. И онда проблем са модовима и још 100 неких глупих проблема. А довољно је послушати речимо тамбураше уживо и покушати разумети колико то тамо има баса и јел тај бас може да направи проблеме. Јел шета тај бас по простору......па наравно да не шета, бегеш увек стоји тамо где је јесте стварно.
 3. RADE

  Maurizio Cucco

  што се тиче камених кутија, колико сам видео , урадили су целу бас рефлекс цев од камена и уполирана је. Лепо све скупа изгледа. Значи сечени сегменти, залепљени, па онда пробушени и исполирани. Генерално, није проблем са данашњом технологијом постићи добар изглед......ми чекамо да чујемо како то звучи. Џабе свеЦки изглед ако ради као сонус 😂.....ебига, онда смо џабе кречили.
 4. RADE

  Maurizio Cucco

  шта наим?
 5. RADE

  Maurizio Cucco

  сонус је почео одавно да користи услуге немаца у производњи звучника......оно, мембране и остало. Зинуло им доопе на паре.....није им било доста док су монтирали скан спик и остало. Сада наводно раде "своје" и зато им је звук све гори и гори. Прешли су на економске верзије, вероватно произведене у ПРЦ-у. 600 ЕВРА КОПИЈА МАЛИХ ЗВУЧНИКА
 6. RADE

  Maurizio Cucco

  а лепо пише, еквализовано појачало а не појачало са еквилајзером. Дакле имаш кутију која ради лоше и потребна јој је корекција. Уместо да идеш на безвезне РЦЛ компезације идеш на то да прилагодиш одзив појачала тим кутијама.....и како то ради заједно.....па вероватно добро, неки то зову и синергија.....а како то ради одвојено....ПА НИКАКО. То је као када имаш женску која се уместо шминкања, гитује и онда када скине гит, остаје франкештајн ...ко у оном статусу на фејсу ОН еј, ајми пошаљи слику сиса Она нееееее и нееее Он добро, ајми пошаљи слику без шминке Она ево ти сисе, ебале те сисе да те ебале.
 7. RADE

  Maurizio Cucco

  Прича се по селу да сонус Ф. треба да ради своје појачало које ће бити еквализовано. Иначе сонус је купио мек интоша.
 8. Тренутно је готова маска која је пресвучена 3М фолијом која се користи за аутомобиле.....6 година гаранција да ће да стоји на свом месту. Опција је била да се фарба или да се проба како то та фолија узгледа на неком комаду......па пробано је како изгледа и није уопште лоше уживо....фарбаћемо неки други пут. На трећој фотографији је прстен који дође испод коаксијалца да га доведе у ниво са мидбасом и он је сечен од шпера 4мм. Обзиром да је мени наставник из општетехничког био светски првак, мислио сам да купим тестерицу за 3.основне и да сам режем....а сечење кошта као једна кафа , реко нека ласер сече. Иначе за фолију је интересантно то да може да стоји искључиво на веома солидним материјалима . Било који покушај лепљења на шпер, медијапан и слично се завршава тако што фолија откине површински слој материјала.....због тога и стоји 6 година на сунцу и на киши и да јој није ништа. Једноставно се завари за површину. У очекивању сам да се уради предња маска да могу да склопим кутију.....коју ћу по први пут склапати кламферицом.....значи ексер од 30 мм, лепак и бам бам бам нећу ништа да знам што каже Бајага. Пробао сам и није уопште лоше.
 9. Ово је технички део кутија. Недостаје исправљач . Чекам већ 10 дана да ми одраде предњу страну да могу да комлетирам кутије и пошаљем на фарбање. Звучници су интересантни. Рецимо бас 166мм има резонантну од неких 40 хз и иде у 10 литара компресије. Сасвим пристојан звук ће бити јер он ради као они од 20 цм. Практично овај звучник је пројектован као замена за брдо старих кутија које су радиле у компресији. Коаксијалац је мало чудо технике . Номекс и горе и доле као вешање.
 10. RADE

  Maurizio Cucco

  Ово је основа будућег студијског монитора. Тренутно је пасиван филтер рез на 2800 хз, али радимо и на активи. Један од кандидата за излаз ће бити ни мање ни више него СТК 4132. Ко се још сећа енглеских појачала који су имали овај чип унутра а сви мислили да су цеви у питању. Топла препорука за озвучење ПЦ монитора......свет је поприлично напредовао од тада, можда је измишљена нека боља направа......у сваком случају треба проверити. Кошта 1200 динара. На фотографији под ознаком подне керамичке плочице је одсјај подних плочица у бочној страници звучне кутије......Мајстор Владимир није лоше окречио делове.
 11. Ради се малом систему који ће бити окачен на зид поред телевизора. Е сада, правити кутије за музику или ТВ питање је сада.....па ја мислим ( )да је боље урадити за музику јер ТВ ионако нико паметан не слуша, обзиром ко се све смуца по њему . Али зато слушање музике, гледање филмова или слично већ иде. Све је замишљено као две реалтивно мале звучне кутије које ће бити активне и имаће уграђен мали плејер који може да очитава усб, има радио, блу тут и слично. Значи један универзални аудио уређај. Кутије ће имати један бас од 16 цм у компресији који ради као велики......за неко нормално слушање сасвим довољно. Други звучник је један мали коаксијалац који такође ради као прави велики....и то је то што се тиче звучника. Појачивач Д класа 2 пута 80 чистих вати које ћемо додатно смањити јер то није за славе и рођендане него за фино слушање музике. Плејер је интересантна направа, има чак и мали лепи плави дисплеј. У очекивању смо да нам Алексиа на својој цнц фрези одради предњи панел , да нам на ласеру одсеку предњу маску и да почнемо. Фотографије сутра стижу.
 12. RADE

  Maurizio Cucco

  И још једна замимљивост....на задњој фотографији се види да је лим од доле нешто шири од алуминијумског који стоји горе.......па мора бити места за лепак. Иначе коначни отвор на предњој плочи мермера је шири за неких 0,5 мм од маске.
 13. RADE

  Maurizio Cucco

  Проблем монтаже панела са конекторима је решен са овим алуминијумским делом који ће бити залепљен са унутрашње стране и на њега ће бити заврнут панел са конекторима. На другој фотографији се види предња маска и носач од алуминијума. .....шта овде недостаје.....па делови који ће ове носаче држати на тачном месту на којем морају бити залепљени......нека врста носача носача
 14. RADE

  Maurizio Cucco

  Мермерни носач звучника је претрпео одређене измене. Скраћен је по дужини за неких 10 мм чисто ради естетике и високотонац је померен према доле за 3мм. Иначе тај је комад резан чисто да видимо уживо а не на монитору стварне димензије комада. Обзиром да је маска од алуминијума око баса широка само неких 11 мм био је проблем вијака....М3 или М4 .....М4 има велику главу и естетски се не уклапа али је зато јак и због тога тај мермерни носач звучника исто као и алуминијумски од доле има 8 рупа . Практично 4 ће се видети а 4 /М4 / ће бити испод маске и практично ће они држати бас звучник док ће 4 видљива М3 бити декорација .
 15. RADE

  Maurizio Cucco

  На предњој плочи се налази басрефлекс отвор који ће бити заобљен 15-20мм и иза тог отвора се наставља цев од пластике......и ту цев нешто мора да држи и то је то.
×
×
 • Create New...