RADE

Članovi
 • Content Count

  1,429
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About RADE

 • Rank
  Audiofil
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  italija
 • Interests
  ajfaj

Recent Profile Visitors

3,305 profile views
 1. ti zvučnici za kola ne idu baš nešto nisko koliko svet misli. Da bi imao pristojan zvuk, ma šta god to značilo, potreban ti je zvučnik sa par stotina vati prave snage i par stotina vati čiste snage pojačala. Ako ne misliš da ideš na trke, može biti da je dosta i ta kutija. U velikom broju slučajeva se kod tih kutija ide na nisko rezanje, uz korišćenje nekog nenormalnog pika, koji u stvari postaje odziv. I onda se dobija neki zvuk bez veze.....mada ni muzika koja ide uz to nije ništa bolja dum dum dum dum dum dumdum tras bum dum dum dum dum tras bum ....i tako 2 sata drmaju glavom po kolima kao konji.
 2. zašto ne probaš da kod trenutne kutije zatvoriš rupu bas refleksa. Napuni je čim stigneš i probaj.
 3. jedan otpornik u seriju i to kvalitetan a ostali u paralelu kod preklopnika. To je najbolja zvučeća kombinacija. Mehanički problemi kod preklopnika nisu ništa novo, jednostavno na tržištu nema kvalitetnih preklopnika a uz to i da su povoljni sa cenom. Prvo kreće sa pucketanjem a kasnije i sa preskakanjem položaja što dovodi do punog signala na izlazu. Problem se minimizira sa pažljivim okretanjem, položaj po položaj a ne kao da je potenciometar. Kada počne da krcka treba ga zameniti. 24 položaja preklopnik košta oko 10 evra a 24 otpornika oko 2-3 .....što je vrlo povoljno......i nije baš da ode odmah.
 4. RADE

  Maurizio Cucco

  Другари, без обзира шта ви мислили овде се ради навелико. Шта има ново, па то да се лагано спремамо и још само да видимо шта ћемо са ови вирусом. Дефинитивно је отпала верзија за бокове, црна-клавир јер је лепа само док је ново. Искуство каже да то нема дугог века. Значи остаје верзија из оригинала. Ја сам био у фирми која ради фарнање и одушевио сам се како то изгледа али ме убедише да није злато све што сија. За који дан стижу две кутије на пробно снимање па ћемо ваљда направити добре снимке. У припреми је 20 цм коаксијални са 32 мм високотомцем који има фс 800 хз. Бас има 33 хз фс и специјално вешање од номекса. Бас се ради у две верзије, са и без високотонца. За који дан ће ми елоксирати алумијум за појачало па ћемо и то понети.....до сада је коришћен ласером сечен инокс. Ако будете добри онда ћу вам показати како ради мали звучник кога уграђују у скупе лустере......звучник као резервни део наплаћују неких бедних 400$ / један звучник /......коначно сам их добио / купио / . Све у свему, ради се и спремамо се. ПС морам признати да је ова тема једна од духовитијих, јер има и зезања, и подјебавања.
 5. Ја сам годинама ишао у Милано на сајам и оно што је било интересантно је то да је највећа гужва увек била код неких безвезних малих кутија које су добро дрмале. Увек тамо гужва и увек тамо најбољи звук.....мистерија. Са друге стране велики системи су били редовно очајни, можда због неких великих очекивања или нечег другог, али једноставно никада нису радили нешто посебно. Опет када дођу неки бољи услови или кућно слушање, ствари долазе на своје место. Генерално на сајмове се иде да се види, разговара и евентуално договори неко слушање у неким другим условима. ПС гледам ја ономад београдску хронику и видим ја фаца ми позната......не могу да се сетим где сам га приметио......појачам ја тон , кад оно наш администратор
 6. RADE

  Maurizio Cucco

  План је да доведем и неке људе који раде по музичким школама а успут и свирају неке инструменте. Такође можда дође и један диригент врло познатог оркестра на нивоу Србије. Идеја је да стручна страна овог спорта, тј музичари мало размене нека своја размишљања са конкуренцијом у вези репродукције ......погрешне. ПС иначе десило се нешто што се морало десити пре или касније. Један купац звучних кутија, који је успут инсистирао и на неким посебним бојама, одустао је од већ купљених и плаћених кутија. Мотив, није хтео да мења електронику јер је његово појачало радило без везе са кутијма...иначе је врло лоше радило. Вратио се на звук и кутије које је имао
 7. , да, мало смеха на ово кишно јутро је преко потребно.
 8. RADE

  Maurizio Cucco

  Па био сам недавно у Србији и тим поводом сам мало разговарао са ортацима о некој малој презентацији. Није још дефинитивно договорено, али се ради на томе да то буде некако са пролећа и биће у Ср.Митровици. Некако ми је најзгодније, због простора. Онако необавезно једно мало дружење. План је следећи: 1. један мали уводни говор са неким малим објашњењима. 2. неких пар кратких снимка који показују техничку исправност система уз прикладна објашњења 3. свако пушта музику коју познаје и воли....и то би било све.
 9. RADE

  Maurizio Cucco

  pa vidi se vreme, praktično kada je već bilo sve završeno i kada su svi krenuli na osveženje, Napravio sam par snimaka čisto radi ebiga i nisam obraćao pažnju na rasvetu jer sam sa telefonom već napravio hiljade snimaka i nije bilo problema. Tek kada sam došao kući video sam šta sam napravio. Nema šta da se provali kod kutija, jednostavno je tako ispalo, bez neke posebne namere.
 10. RADE

  Maurizio Cucco

  само си ми ти фалио
 11. RADE

  Maurizio Cucco

  шта бих ја без тебе
 12. RADE

  Maurizio Cucco

  На страну што не видим никог као потенцијалног купца, а то значи може презентација али у едукативне сврхе а то може да чека......ја нудим 300 ревија они траже вино па не можемо са таквим у европу.
 13. RADE

  Maurizio Cucco

  где запиње, па погледај коментаре, лудило мозга . И сада треба да трошим време и новац да би презентовао екипи која чак и не верује да тако нешто постоји......то ми је најбоље од свега.
 14. RADE

  Maurizio Cucco

  мени стварно није јасно зашто се мисли да ложим неког. Једног дана биће вам жао што сте се понашали овако......смејаћете се сами себи. За сада се само ја смејем.