Jump to content


somilenko

Donator foruma
 • Posts

  2,056
 • Joined

 • Days Won

  5

About somilenko

 • Birthday 11/15/1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

somilenko's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

 1. Bitna je cena a bitna je i sinergija (koja možda u konkretnom sistemu nije bila prisutna). Takođe, bitan je i ukus a generalizacija je loša u svemu, pa i audiofilizmu. Šta je nekom dobar zvuk, takođe je relativna stvar. Dodatno, Thorens je imao mnogo modela gramofona u raznim cenovnim kategorijama, to što je u pitanju taj brend ne mora da znači da je bio jak model u pitanju a možda je bio i neispravan ili loše podešen. U pogledu dvosistemskih i trosistemskih zvučnika i koji je bolji, i tu je sve relativno i zavisi od slučaja do slučaja. Bitno je proveriti da li su zvučnici koje si dobio uopšte ispravni.
 2. Ima li Atoll neki obični 2V fiksni izlaz, trebalo bi izbegavati funkciju preampa ako ide na integralac, integralac već ima svoj preamp... Trebalo bi ga koristiti u pure source modu, ovako ima jedan nepotreban gain stage i jednu nepotrebnu atenuaciju, filozofija pojačaj signal da bi ga još više utišao u sledećem stepenu...
 3. Jel Atoll ima digitalni izlaz da se proba Atoll/Earmen?
 4. Zanimljiv video, sluške na uši i napred...
 5. Jes da je iz Muriku ali ne spada u mainstream. Slabe ocene na IMDB-u su jer se radi o rimejku...
 6. Nemoj tako, to ti je Naim-ovih 20 W, to je skoro kao Lebenovih 18 W, znači kao 68 000 W od Devialet-a, ICEPower-a, Hypex-a, Purifi-ja, pa čak i Boulder-a, Gryphon-a... Čak i da stignu tih 20 W, nemaju taj PRAT (probati potražiti značenje u online rečniku)... I to što nema inovacija znači da je zvuk "zreo" kao šljiva za rakiju .
 7. Možeš li ovo da malo proširiš, ako misliš na uređaje kao Devialet ili Linn-ova nova rešenja, mislim da ti ljudi znaju da se u digitalnom domenu vrši pojačanje i RIAA korekcija.
 8. Pa naravno, kod ovog digitalnog se čuje kako igla zapinje za jedinice, nule nisu problem...
 9. E da... Energičan i povremeno duuubok bass... Da se vidi ko kosi a ko vodu nosi...
 10. Zar nisi ti onaj što je pisao da je Leben od 2 x 15 W elektrana?
 11. Yep, u pitanju je push-pull A klasa do 30W, kada zvučnik zatraži struju preko biasa ampa, ono "izlazi" u AB klasu da podmiri kratkotrajne potrebe. Za razliku od SE A klase, koja na raspolaganju ima samo dostupnu "mirnu struju" i ograničenu struju koju može da isporuči zvučniku, XA30.8 je push-pull A klasa i drugačija je zverka. Zato i ima onaj cajger koji kada se pomeri znači da je amp izašao iz A klase i da su zahtevi za snagom preko 30W i dok god ne dođe do kraja znači da ih amp ispunjava. Nelson je i napustio topologiju Aleph-a, koji je bio SE A klasa baš zato da bi mogao napraviti topologiju koja će moći da potera i malo zahtevnije zvučnike, sada da li je to nečiji "cup of tee", to je druga priča...
 12. Nije sve u nominalnoj snazi, prosečna snaga u muzičkom materijalu nije velika, tranzijenti su zahtevni. Dodatno, soba u kojoj se sluša taj sistem, koliko sam razumeo, nije velika, tako da može biti ok.
×
×
 • Create New...