Jump to content


Operater

Donator foruma
 • Posts

  367
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About Operater

 • Birthday 05/26/1974

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

4,083 profile views

Operater's Achievements

 1. ako ti je smps napajanje za led, pobaj da ga zamenis sa transformatorom
 2. moj skromni komentar sto se tice zvuka bicu najkrace moguc: kad bih kupovao CD, uzeo bih onaj sa snimkom cela od 1 milion a sada sustna za razliku od (mahom) ostale muzike, klasicna muzika nema "studijski/originalan snimak", nema "album", nema "produkciju je radio taj i taj". Isto delo cu mozda sutra cuti da je izvedeno na instrumentu od 5hiljada $ ali se to izvodjenje meni vise dopadne. Dela klasicne, cesto imam sa razlicitim dirigentima jer mi se razlikuje kako zvuci sa Karajanom odnosno Abadom ili nekim trecim. stvarno je prelep zvuk 1M cela, prosto je HUMAN! , ali, pre cu obracati paznu na to kako je izvedeno (parafraziranje u suprotnom smeru, ne postoji toliko dobar instrument koliko ja umemn lose da sviram )
 3. da mi je posetiti tvoju garazu !
 4. Treuntno u rukama dve knjige vezano za muziku koje su mi ostavile lep utisak nakon citanja (a i samu muziku sam drugacije gledao nakon njih)
 5. Meni, kolike su usi, koristim sipke za ciscenje bokerice. Stapice sam koristio dok nisam poceo da ih gubim u usima elem na stranu higijena, to je tema za neke druge forume. Sta sam ja probao: da drzim sebi ušnu skoljku u "klempavom" stavu, i RADI! (ovo radi za normalno slusanje tj zvucnici) da ZINEM dok slusam, RADI! (mada ovo je vezano za slusanje preko slusalicu) Pretpostavljam, prva stavka, povecava se povrsina hvatanja zvucnih talasa, a drugo, oslobadjaju se slusni kanali... luda zabava
 6. !Slazem se dok slusam to onda nije citanje, i obratno... kad smo kod muzikocitanja, treba pogledati i "saslusati" radove Kandinskog, koji je svoje utiske muzike "spustio" na platno jedan od observacija: https://www.theguardian.com/artanddesign/2006/jun/24/art.art @petarjovic hvala za preporuke knjiga!
 7. potcenjeni Salieri simfonija Veneziana (namerno sam odabrao izvodjenje mladih muzicara)
 8. sad sam naisao na temu, koja je otvorena "during the warr" ne znam da li se autor oslanja na BBC emisiju "muzika za pusto ostrvo" koja je pak naslednik emisije "desert island books". Naime, nije sustina sta biste slusali na pustom ostrvu vec ono sto bi ste poneli sa sobom kad bi ste tamo poceli da zivite. Kriterijumi su otprilike koji su vam najznacajniji albumi/dela (licno, u zivotno ili muzicki)ili sta je to sto mozete cesto da ponovite sa slusanjem/citanjem (ovo je moje vidjenje teme) te moja lista Bethoven - 6simfornija Bowie - falling and raising of ziggy stardust The Blues brother - soundtrack U2 - Rattle and Hum Disciplina Kicme - Buka u modi to mi je neki najsazetiji deo, dela nisu klasifikovana po kvalitetu, po uticaju na svet i razvoj muzike, nego neki moji koraci u odrastanju i razvoju shvatanja muzike (spisak nije sortiran nikako)
 9. Oscar Peterson - A tribute to my friends
 10. probaj Tivoli sa KP https://www.kupujemprodajem.com/audio/muzicke-linije/tivoli-audio/oglas/116937095 https://www.kupujemprodajem.com/audio/muzicke-linije/tivoli-audio-music-system/oglas/91124270 ja koristim Tivoli One, prebacio sam ga iz spavace sobe za radni sto. Krivo mi je sto nije stereo ali ipak, za jedan tranzistor svira sasvim odlicno.
 11. ljubitelj sam vitnage risivra, ali: svi ti uredjaji imaju ~50 godina. Ne znam koji elektrolit ce biti dobar nakon toliko vremena. Trimeri, hm, pitanje. Radna tacka takodje je verovatno zrela za proveru, i tako dalje.... ako nisi spreman da se igras... rizik...
 12. sad se osecam izopstenim na sve ovo, da dodam, meni je Senn HD650 bio mali !!!! (bez smejanja molio bih lepo, vec sam prosao kroz toplog zeca zbog toga)
 13. uh Novije verzije po fizickom izgledu su 100% iste ! ako budes bio u prilici da testiras jos neke, mogu da ti preporcim da zamenis sundjere...
 14. posedovao sam 80 125 i 325 sundjeri su cudo, pravi primer biorazgradivotsti zato sam ih menjao sa "originalma" od brace kineza, koji su trajali i traju (uzimao sam velike, "L" sundjere, i to je to) za udobnost, ja ih nisam osecao dok su mi bile na glavi! ovo je bitno navesti (ne znam da li je 1+ bio za jedva prolazna ocena ili plus vise) jer ako slusalice nisu udobne, onda je sve ostalo, beskorisno
 15. zamenjuje paket "kafa + rasol + domaca rakija"
×
×
 • Create New...