Jump to content

Patolog

Članovi
 • Posts

  376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 • Interests
  Vinyl

Recent Profile Visitors

1,738 profile views

Patolog's Achievements

 1. Ne razumem, zasto nazalost ? Neka ga, neka ide "napolje". Neka kupuju kolecionari, audio fetishisti, vintage freak-ovi. Generalno, i sam znas, za trecinu para koje si pomenuo gore se moze napraviti/pazariti bolji uredjaj. Kao fetish, kultna sprava - respect.
 2. Posto ? Kada ide "na bubanj " ?
 3. Samo da onog Rex-a vise sklone u poseban folder kao vip prodavca. Vise ne moze covek da prati/cita Limundo , sekcija - vinili. Pravda za iskrene i prave Limundo kupce.
 4. Softone Model 7 cementiran u A sistemu. Trenutno sa KT-88 (EH). Probacu uskoro i sa EL-34, potom i sa 6L6GC. http://softone.a.la9.jp/english/Model7/M7-eng-1.htm
 5. Takođe. Ima tamo da se i pronađe i pazari redak, dobar vinil, ali daleko ređe nego ranije.
 6. Ovo je za osudu i da se ovde okači : https://www.limundo.com/kupovina/Muzika-i-filmovi/Muzika/Gramofonske-ploce/TIHOMIR-POP-ASANOVIC-POVRATAK-PRVOJ-LJUBAVI/94072289 A kod distributera cena (naravno ) niža sa sve besplatnom dostavom dok se kod Limundo prodavca to dodatno plaća : https://www.mascom.rs/sr/pop/lp/tihomir-pop-asanovic-povratak-prvoj-ljubavi-vinyl--pid-17914.1.135.html Dakle, prodavac je vaćaroš za prezir i zaobilaženje u širokom luku.
 7. Eno i "ekipa". Sent from my iPhone using Tapatalk
 8. Vala baš. [emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk
 9. Moji predlozi ( redosled nije bitan ) : 1. Rotel RB - 1090 2. Rotel RHB -10 Michi ( teško se nalazi polovan, ali je moguće uz strpljenje ) 3. Bryston 4B 4. Aragon 4004 MK II Svi ovi pojačivači bi se zadovoljavajuće "uparili" sa tvojim PS preamp-om. Rukovodio sam se sa okvrinom cifrom od 1k eura koju si pomenuo u nekom od tvojih prethodnih postova vezanih za Lux kombo ( takođe odlična komb. ukoliko su sprave OK što se tiče tehničkog stanja ).
 10. Koje će biti dužine ručice koje pravi Raško na tim bazama ? 12" ? Koji će biti phono na testiranju ? Nastavljam da pratim ovde razvoj situacije. Pozdrav.
 11. Šanse da se izbiduje EMT 928 za zadati budžet je na nivou statističke greške, tj. veće su šanse da se bid-om dobije neki dobro skrljani LP 12, nego 928 ( hajp je čudo ). Thorens TD-126 MK III nema svrhe dodatno modifikovati, izuzev da mu se eventualno napravi neko ekstreno napajanje ( i to je upitno koliki bi se benefit dobio ?). Takođe, TD-126 MK II, koji je dosta ređe naći, ima drugi motor u odnosu na kasniji TD 126 MK III ( spec. ), pa i o tome treba razmišljati, ako se odluči za TD 126. Dakle, ukoliko se želi izaći na crtu 1 na 1 sa modovanim L-75, 301, 401 etc. idlerima, lično bih ostavio 126 bazu nakon detaljnog pregleda, podmazivanja i promene belt-a, te montirao isti model gram. ručice, isti model zvučnice, pa tako testirao i donosio zaključke. Thorens TD-125 - ima toga po net-u da se radi, IMO - Next ! Thorens TD-160 ( npr. Super ) se 80-tih godina prošlog veka modifiovao uglavnom na načine koje je već pomenuo @anubisgrau. Jednu takvu bazu sam imao prilike u više navrata čuti sa Mozart Jeličićevom VTA ručicom. Tu je rađen komplet plint, tačnije ogroman sanduk punjen peskom, na donjoj površini tanjira je lepljena sačma po nekom pattern-u. Sigurno je bilo još nekih radova na toj 160-ici. Napomenuo bih da "matematika" kao što bila kod kupovine idler gram. baze ( 150 eura ) nije ista u slučaju belt-aša, tako da treba razmisliti i o tome.
 12. Ne moras da se lozis vise da moras da imas i skupe kablove, kako uostalom kazes za zvucnice. Ocigledno je da si doziveo nekakvu vrstu prosvetljenja, te samo nastavi u tom smeru. [emoji106] Resi se onda i tih precenjeno skupih gajtana i onda uzivaj u zvuku sistema. [emoji41] Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
 • Create New...