Jump to content

Infidel

Moderator
 • Posts

  2,844
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Infidel

 1. Infidel

  Netflix

  Ovo "izašlo", beše, još u septembru?
 2. Infidel

  Kakav oglas!?

  "Obožavam" kada se "vera" (religija) upotrebi kao argument...
 3. Infidel

  Kablovi...

  Izgleda da ni ovaj podforum ne može bez teme o kablovima Treba mi preporuka za nekog ko može da kvalitetno i pouzdano uradi proveru i terminaciju/lemljenje kontakata na jednom paru interkonekt kablova i da mi, porade toga, "prepravi" jedan duži IC po (mojoj) želji. (disclaimer: znam lično Tomu sa KP, ali je uvek u gužvi, a i raspravljamo se često oko plaćanja, pa mi je nezgodno da ga pitam).
 4. "- Postovi koji sadrže samo smajlije, +1 i sl. nisu dozvoljeni! Ako nemate šta da kažete, ćutite! "
 5. Ako neko ima nešto interesantno (i jeftino ) , neka ponudi (PP). (Neki cambridge audio bi verovatno završio posao).
 6. https://nova.rs/kultura/preminuo-branko-gavric/
 7. Pojašnjenje: nije problem čestitanje "pogrešnog" verskog praznika, već čestitanje bilo kog verskog praznika: - VERSKE TEME SU ZABRANJENJE. Forum okuplja ljude različitih verskih opredeljenja. Verujte (ili ne verujte) u šta želite, ali ne raspravljajte o tome na forumu - ima dovoljno foruma gde to možete raditi. Takođe ZABRANJENO JE I JAVNO ČESTITANJE VERSKIH PRAZNIKA. Čestitajte svoje praznike ljudima koji ih slave sa vama, pošto ovakve javne teme vrlo brzo postanu flame.
 8. https://rs.n1info.com/showbiz/gramofonske-ploce-mitovi-i-istine/
 9. Infidel

  Novi DAC

  Vrlo pogrešno... Mnogo je razlike u zvuku kod tih dacova...
 10. Infidel

  Novi DAC

  Nisam siguran da li pokretač teme kupuje nov ili "nov" dac... Od SH dacova koje sam probao u klasi cene oko 250eur zvučno me je vrlo prijatno iznenadio Rega Dac. Kod Rega-e je problem slabiji kvalitet USB ulaza i to može da bude problem, pošto je izvor pc. Ako je kvalitet zvuka najbitniji, apsolutna preporuka.
 11. Nedavno sam u Gigatronu kupio nekoliko novih ploča (imao poene za popust, pa da iskoristim). Ploče sam naručio preko "Gigatron" sajta, ali sam, kao jednostavniju (da se ne jurim sa kuririma), izabrao opciju da ploče preuzmem u lokalnoj prodavnici i platim prilikom preuzimanja. Nakon nedelju dana (ili malo više) javili su mi da mogu da preuzmem ploče u "Gigatron" prodavnici koju sam naveo. Otišao sam istog dana predveče. Iako sam prilično žurio, prilikom plaćanja sam uočio da jedna od naručenih ploča nije "u celofanu" i da je omot pohaban. Skrenuo sam pažnju zaposlenima u prodavnici i oni su se složili da deluje da je ploča upotrebljavana. Da ne komplikujem, uzeo sam ploču sa nadom da je, iako korišćena, ploča i dalje u odličnom stanju. Na žalost, kada sam je kući izvadio iz omota neprijatno sam se iznenadio - ploča nije "normalno" korišćena, nego "zloupotrebljana" - više dubljih ogrebotina, otisci prstiju, zaprljana... Na gramofonu se pokazalo da je neupotrebljiva: zbog izraženih ogrebotina ne može se slušati, jer su brazde oštećene i dolazi do preskakanja, na više mesta i na prvoj i na drugoj strani. Takođe, ploča ima izraženo pucketanje. Kontaktirao sa "Gigatron" službu reklamacija, ali nisam imao "sreće", kao što možete videti iz priloženog screenshot-a komunikacije. Svestan sam toga da je trebalo da u MP objektu "odbijem" kupovinu navedene ploče, ali žurba, nisam razmišljao i uradio sam kako sam uradio. Imao sam i prethodnu informacije da su u "Gigatronu" korektni što se (eventualnih) opravdanih reklamacija ploča tiče. Govorimo o relativno maloj vrednosti ploče, ali želim da skrenem pažnju članovima foruma na moguću situaciju prilikom naručivanja i kupovanja gramofonskih ploča u "Gigatronu" (a možda i drugih stvari). Ono što mi je enigma je kako je moguće da se ploča u ovakvom stanju uopšte nalazi na stanju kao nova na "Gigatron" lageru (Jedino normalo rešenje bi bilo otpis ovakve ploče na teret "firme")?
 12. Postovi prebačeni u ovu temu.
 13. @Pedjica Mene interesuje Soulines 42 Kako se uklapa u priču: "Inače odgovorno tvrdim da bih moju digi kombinaciju (Esoteric K01XD-Esoteric Rubidium Master Clock povezano Van Damme clock kablom koji koriste u Abbey Roadu za mastering i košta čitavih 16 funti) mogao da stavim protiv 80% gramofonakih setupa i da će ih u smislu zvuka instrumenta, dinamike i scene oduvati kao dobar dan svaki ozbiljan K2, UHQCD ili SACD."
 14. "Sad malo oni"... (pravo sa klupe za "rezervne igrače")
 15. @Delija Maske na zv. kutijama stoje non-stop - nisam neki "fan" izgleda bez maski @Arn Način izbora zvučnika je bio sledeći: napravio sam neki uži izbor novih kutija što se (opsega) cene tiče, zatim našao informacije o shortlist-ovanim zvučnicima što se smeštaja/prostora tiče (na kraju je alternativa bila Focal Aria 926) i ostali su MA S300 (pomoglo je i to što je ostao vrlo povoljan utisak sa nekog ranijeg "slušanja", doduše u potpuno neadekvatnim uslovima). Sve vreme sam pokušavao da nađem i SH zv. kutije - ponuda kod nas je (bila) dosta tanka, a nisam hteo da maltretiram prijatelje/rođake/daleke rođake da dovlačim iz inostranstva. U svakom slučaju, moraću malo da se poigram sobom (prostorijom, jelte ) koliko je to moguće...
 16. Sve najbolje u 2021. Sistem "zaokružen" (za sada) ovih dana...
 17. Razlike koje opisuješ (meni) liče na razlike između "obične" AT95 i AT95EX (naravno, u korist EX).
 18. Infidel

  Rega p2 successor

  Vezano za Roksan Xerxes: ne vidim zašto se toliko potencira "plinth sag" za Xerxes Mk 1 gramofone - jeste to "problemčić", ali se rešava za 15 minuta - provereno (mao sam do sada 4 ili 5 xerxesa, na svakom sam radio "patch", na nekima preventivno). Da dopunim/ispravim @Aleksandar75 post oko plinta: - kod Roksan Xerxes Mk 1 ne postoji klasičan armboard kao kod većina gramofonskih baza - ceo gornji plint je praktično veliki armboard - zato je potrebno kupiti verziju (ili plinth) za ručicu koju želite - rega/roksan, linn, sme ili nešto četvrto. Uz malo truda i para, taj plint se može i napraviti.
 19. Infidel

  Rega p2 successor

  Već napisao, da ponovim: ja bih zaobišao 2, 3, 4. Ne ulazim da li je Xerxes-ova cena visoka, taj gramofon je najmanje klasa iznad drugih navedenih
 20. Infidel

  Rega p2 successor

  Obično ne komentarišem u ovakvim temama, ali moram, jer me nervirate Joyba je napisao da je ručka Rega RB250 sa vdh ožičenjem, što znači da se može iskoristititi na većini gramofinskih baza do par K € - jedino što (verovatno!) ostaje je zamena nosača protivtega i protivtega za neki bolji (RB300, Origin live ili Michell tehnoweight - zavisi od budžeta). Većina gramofona koje ste preporučili je sa ručicama slabijiim od gore navedene rb250 - čak i tabrizzi sa dosta većom cenom je tu negde - svodi se na ukus i na sinergiju sa bazom. Od baza, my 2c, zaobiđi: Linn Axis, Systemdek IIx, Revolver... Rezime: da ja kupujem, zadržao bih ručicu i probao da nađem LPT (od navedenih) u odlično očuvanom stanju (težak posao!) bez ručice - pretpostavljam da bi baza koštala do 500eur). Morao bi da platiš mnogo više da dobiješ zaista bitan napredak. Sledeći korak bi bila neka dosta bolja baza, ranga 1K+, opet sa rb250 ručicom za početak. Edit: u slučaju razdvajanja Planara 2 i ručice, verovatno možeš da dobiješ 100€ +/- za planar 2 bazu (zavisi od stanja, verzije tanjira i sl).
 21. Aktuelno... Bilo je par interesantnih ponuda, ali ništa kupljeno za sada
×
×
 • Create New...